fredag 4. november 2011

I bakkar og berg

Onsdag – fridag og sol!

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle ta meg til, så jeg sendte ei melding til Berit og skreiv; "Skal vi gå til Uthalli idag, kanskje? Makan til vær,da gitt!"

Svaret kom momentant; "Hehe. Jeg ligger på stranda. Fint vær her og.."

Javisst,ja. Berit er jo i sydligere breddegrader denne uka :)

tur 006

Nalle og jeg la etterhvert ut på tur i hjemlige trakter, men helt uten mål og mening. Vi fulgte gamle tømmer-rensler oppover – og oppover.

tur 010 Stakkars tre, de fikk hard medfart en gang i tida . . .tur 016 Nåtildags er det bare hjorten og andre dyr som holder stiene åpne her i den stupbratte lia. Jeg tror det kalles "Gaupeskørra" her.

tur 024 God trim - å krabbe over og under og rundtomkring for å komme fram!

tur 013

tur 038

Etterhvert som jeg løfta blikket, fikk jeg mer og mer lyst til å bestige Nyseternatten, men jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle komme opp dit . . .

tur 035 Vi krabba og gikk, og plutselig kom vi på en gammal traktorveg igjen, og den tok oss til topps. Og der fant Nalle fort en sti som førte oss utpå kanten!

tur 041

For en natur!

tur 045

tur 043

Utsikt ned til Bergheim på den ene sida . . .

tur 064

. . . og ned til Brommafjorden på den andre sida!

tur 053

Kvelds-sol på toppene.

tur 060

Det var sannelig på tide å vende snutene nedover igjen . . .tur 069

Hadde enda Folkevognbussen gått . . . !tur 076 Det mørkna veldig fort, men jeg 'sparte' tid og gikk den ene beinvegen etter den andre. Dermed rakk jeg bortom løa til Finneset også . . .

tur 088

Den står der fortsatt!

tur 094

Vi var heimatt ca 17.30, og da var det blitt skikkelig mørkt.

Og Nalle var skikkelig trøtt . . .

tåke 001

 tur 085

Idag var det GRÅTT.

Men min gode nabo ble med på sightseeing i tåkehavet :-)tåke 004 

Vi henta Wilma, og så gikk vi på "oppdagelsestur" i Børtnesøygardan.

tåke 006

. . . utsikt – utsikt – utsikt . . .

tåke 007

Det ble ikke tid til kaninklipp disse dagene. Jeg legger visst ut på for lange turer, og rekker slettes ikke alt jeg har tenkt! Men kaninussene har fått varmelampe av Monica, og dermed er det egentlig bare å sette igang. Til søndag, kanskje . . .

tåke 023

Imorgo er det jobb, og jeg er opplada igjen :-)

GOD HELG!

12 kommentarer:

 1. Nok en flott tur Nøve:o) denne gangen hjemlige trakter. Det er jo så gøy å følge dere, med ditt blikk for motiver. Folkevognbussen med sin historie...noen på tur, valgte feil vei så kom de ikke lengre?

  God helg til dere alle på Bergheim... Angolina mitt fadderbarn har vokst seg virkelig vakker og for en nydelig farge på henne:o)))

  SvarSlett
 2. Hej Nøve - FEDE billeder, som vi siger hos os :-) Det folkevognsrugbrød sætter sætter tankerne igang. Som barn var jeg på ferie mange gange til Frankrig i sådan én. Min kreative far havde selv indrettet den som autocamper - rigtig 70'er stil. Min far er fransk og vi var flere gange på Korsika i den bil. De naturbilleder du har i dit indlæg minder faktisk rigtig meget om naturen dernede, med bjerge, stejle klipper, graner og smukke udsigter.

  SvarSlett
 3. Det er alltid morro å følge turene deres! Virkelig misunnelig på områdene du har rundt deg! fornøyd hund er herlig!

  SvarSlett
 4. Litt bratt ja! Men når man endelig har kommet seg opp er det verdt strevet (og litt stive ben dagen etterpå) ;)

  SvarSlett
 5. Kjæreste Nøve.

  Det er alltid koselig å følge deg på tur, men av og til er jaggu glad det er på internett;o)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. oi, skikkeleg sært at det står ein buss midt ute i naturen! Heilt fastgrodd! Ser ut som de har hatt ein flott tur. Nallemann er heldig som får springe så mykje i naturen!

  SvarSlett
 7. Tusen takk for en kjempe flott tur!! Ble litt sliten jeg, he-he.
  Nalle har jo det som plomma i egget!! Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 8. Jeg sier som Gry, glad den turen var i mellom internett. Har en tur klart i minnet som gikk veldig mye oppover, haha.

  Jeg har vært litt "borte" og du har rukket å blogge to ganger siden jeg var her. Må bare kommentere bildet av Bienna og Nalle i forrige innlegg. Hvem var i bakgrunner der? Gutten min! Nå kom minnene fram fra besøka hos deg og hvor flott det var. :))))

  SvarSlett
 9. Nina, ja det var gutten din, det. Jeg begynte å mimre da jeg såg de bildene igjen. Savner gla'gutten din, jeg og.

  Ellers sier jeg takk for turfølget til samtlige ;) Virkelig synd vi ikke kunne ta den "bussen", og jeg kan sannelig ikke forstå hvordan den kom seg dit opp i det hele tatt...

  SvarSlett
 10. For en tur dere har vært på! :) Det så utrolig fint ut der, men det må ha tatt veldig lang tid! Det så så langt ut! Dixie kunne nok godt tenkt seg noen sånne turer, hun også, men det er ikke så mange sånne områder her hjemme, så da må vi nok komme oss til Hovden igjen først! :) (Og like lange blir de nok ikke...)

  SvarSlett
 11. Hei, jeg lurte på hvor folkevognbussen står? Vet du hvem som er eier? hilsen en folkevognentusiast

  SvarSlett
  Svar
  1. Folkevognbussen ble visstnok fjerna i høst! Av en folkevognentusiast fra Bærum. Så den har fått nytt liv forhåpentligvis!

   Slett