søndag 11. oktober 2015

Ikke bare bare å ha høstferie heller!

P1090079

Tassen har ikke hatt helt normal avføring i høst. Helt siden vi var på Hønefoss Dyrehospital og fjerna tannstein i slutten av august – har det egentlig vært helt på stell. Jeg antok at magen var i ulage, pga stresset den turen innebar for en hjemmekjær, liten lundegutt. Jeg snakka med veterinæren om det, og han tenkte det samme som meg. Dessuten har han fått totalforbud mot kanin-bæsj… Etter noen omganger med Canikur, så alt endelig ut til å være i orden igjen.

Men sist helg, da to og firbeinte ble ramma av akutt magasjuke –  da blei Doffen testa og Giardia blei påvist. Etter all sannsynlighet er det det som feiler Tassen også.

Heldigvis hadde jeg endel Panacur liggende, så Tassen, Nalle og Stripa har fått sine første doser - 5 dager på - 10 dager uten – 5 dager på igjen…  Det blir hundevask og husevask – egentlig burde hele huset steemes, det blir koking av det som kokes kan, men veldig mye bør antagelig bare kastes, slik som hundesenger, leiker, seler… Smitten utendørs, dvs søle som kan ha vært i forbindelse med avføring – er det ikke lett å få gjort noe med…så på mange måter føles innsatsen verdiløs. Men jeg må bare gjøre det jeg kan gjøre, og håpe på det beste.

Den siste testen i mai, viste at han var 100 % fri for parasitter. Formen har vært kjempefin hele tida – han er leiken og spretten som en valp, og utholdende som få – så jeg håper og tror dette skal gå bra. Jeg har ikke peiling på når han ble smitta, eller hvor. Eller hvor mange vi kan ha smitta…

IMG_2169

Her følger Petters lettfattelige info om Giardia;

Du unngår det neppe, for ca 20% er bærere av parasitten (hver femte hund du møter!). Parasitten Giardia har en inkubasjonstid på 6-10 dager, så du/hunden blir ikke syke umiddelbart. Det første som er vanlig å oppdage er endring i avføringens konsistens, farge, og lukt, kan også gi dårlig ånde, MEN mange vil ha problemer med å oppdage at hunden er bærer av parasitten, og en frisk, og sterk hund kan ha smitten lenge uten å vise tegn. Som en av de som virkelig har vært rammet av problemet sa, hvis hunden har et par hundre parasitter så er det ingen ting å se, tusen kan gi litt løs mage, men mange tusen gir en alvorlig syk hund.

IMG_2180


Viktig for oss Lundehund eiere, er at det i gitte situasjoner, definitivt kan ”trigge” IL

Men jeg håper så inderlig at  alle tar dette på alvor!!!

Hvis parasitten ikke blir oppdaga eller behandla, risikerer man faktisk dehydrering, feilernæring pga mangelfullt næringsopptak, død og fordervelse…

P1090081

Den viktigste medisin for god helse – er å gjøre det man har lyst til. Og DET er vi flinke til.

P1090092

Disse bildene jeg har putta inn, er fra en tur fra Imle. Vi fulgte setervegen over Høgfjellet og ut på Skrivarfjellet. Jeg hadde vel egentlig tenkt å snu da vi kunne se ned på Rustadstølene, men det var så fristende å fortsette bortover stien

IMG_2187

– så da gjorde vi det Smilefjes

IMG_2191

Vi gikk fra varde til varde, det var fantastisk fint å gå her!

P1090086

Etterhvert begynte jeg å se for meg at dette kunne bli en fin rundtur…

IMG_2199

Dette er akkurat slikt terreng jeg liker. Det er kupert og spennende, men lett å gå i.

Og jammen kom vi ikke til Darren, da gitt!

IMG_2216

Nalle satte seg konsekvent ned ved varden, mens Tassen sprang rundt og nøt livet på sin måte.

IMG_2215

Derfra gikk det en merka og veldig tydelig sti tilbake til Imle.

IMG_2233

Denne turen skal jeg ta flere ganger!!!

Mandagsturen gikk til Gol. Til Storefjell, rettere sagt.

P1090094

Jeg hadde bestemt meg for å ta en cache-runde her oppe, og samtidig sjekke ut fjellet i Gol. Jeg har jo påstått til det kjedsommelige – at det ikke er fjell i Gol Smilefjes som rekker tunge

P1090096

Storefjelltoppen er på 1149 m.o.h.

Deretter flata det ut.

P1090097

Utsikten fra Veslefjell var fantastisk…rett inn i mot Lykkja og Skogshorn i Hemsedal!

P1090105

Vi plukka med oss alle ti cachene, så turen var ganske artig – men jeg tar den ikke en gang til.

P1090115

Vi fant ett par cacher til i nærheten.

Den siste var Radiohytta – og dermed blei det kvelden og mørkt!

IMG_2251

12 cacher på en dag er ny rekord for meg, så det var moro. Nå er jeg oppe i 103 geocacher, og det finns heldigvis noen til i Hallingdal…selv om det innebærer bilkjøring og litt planlegging. Det er jo egentlig det som er det fine med caching – man kommer seg ut til steder man ellers ikke ville sett.

KANSKJE det blir en tur i morgen….

GOD SØNDAG !

2 kommentarer:

  1. God bedring til Tassen! Og gratulerer med ny rekord på antall funn på én dag! Artig med sånne geocachingturer, å tusle rundt i nydelig natur og samtidig finne noen bokser, der er ikke feil på noen som helst måte :)

    SvarSlett
  2. Kjempeartig å gå en fin tur, og samtidig finne slike små skatter :)

    SvarSlett