torsdag 23. august 2018

Klin KOKOS!

Ett raskt google-søk på KOKOS;

* KOKOSOLJE har blitt kalt "helsens gull". Den har høy næringsverdi og inneholderbåde vitaminer og mineraler, i tillegg til antioksidanter og fettsyrer.

* KOKOSOLJE fortsetter å være en av de heteste skjønnehetstrendene. Se ti måter du kan bruke den på selv...

* KOKOSOLJE er en tusenkunstner med bruksområder alngt utenfor det jeg selv forventer av en olje. Se hvorfor du alltid burde ha kokosolje i skapet selv...

* KOKOSOLJE er blitt kjent som ett mirakelprodukt,som kan brukes til alt! Ikke bare kan det brukes til å lage god mat, men det kan også brukes til å gi fuktighet til hud, hår og negler - samt mange andre bruksområder!

* Kokosolje inneholder stort sett bare mettet fett. Mye av dette mettede fettet er såkalt mellomlange fettsyrer (MCT-fett = medium chain triglycerides), og mye av stridens kjerne ligger her.
Tilhengerne av kokosfett hevder at de mellomlange fettsyrene er sunne ettersom de blir raskere brutt ned og fordøyd enn de lange fettkjedene. Tilhengere påstår at MCT-fettet både kan øke forbrenningen og virke slankende uten å øke kolesterolet.


Vil du vite mer? Medisinske studier viser at kokosfett KAN:
 • bidra med drivstoff til hjerneceller som sliter med å ta opp blodsukker (f.esk. ved diabetes 2) og bedre symptomer på Alzheimers sykdom. Ketonlegemer trenger ikke insulin for å komme seg igjennom cellemembranen, og sulteforede hjerneceller får tilført næring fra kokosfettet.
 • bedre hjernefunksjonen og hukommelsen til eldre
 • forebygge hjerte-karsykdom og høyt blodtrykk, ved å øke nivået av godt kolesterol (HDL) og store luftige LDL. Det er de små harde, klissete LDL-partiklene som lett avleirer seg i åreveggen og derfor fortjener betegnelsen ugunstig kolesterol. De produseres når du spiser hvite raffinerte kalorier.
 • beskytte leveren mot skade fra helseskadelige stoffer (dyrestudier)
 • styrke immunforsvaret ditt, dempe inflammasjon i kroppen og bedre leddbetennelser
 • ødelegge bakteriers fettvegger, og drepe magesårbakterien Helikobakter Pylori.
 • balansere hormoner og dempe plager i overgangsalderen. Kvitt deg med raffinerte hvite kalorier, og sikre deg kokosfett og mer bær og grønt for en mer ungdommelig alderdom
 • forebygge benskjørhet (dyrestudier)
Slike helsefordeler gjelder kaldpresset extra virgin kokosfett og ikke raffinerte og tøft bearbeidede varianter. Velg passe mengder av et kokosfett som KAN, som ledd i et ellers variert og sunt kosthold, og nyt både smak og helsekraft!
Det er liksom ingen måte på 😅

Tassen fikk ei lita teskje MCT-olje i maten så og si daglig i ett års tid, uten at jeg så bedring i pelsen  - slik som jeg hadde håpet, spesielt siden han ikke tålte Sporimune.
I våres gikk vi over til en vaskekur, slik som det ble anbefalt i Lundehundboka.
Kan vel ikke si jeg så noen effekt av det heller. Men jeg fikk flere tips fra lundehund-folket...

Og tar man en titt på bildene som følger, 
ser man tydelig at pelsen har blitt bedre den siste tida!

Fotomodellen er ikke alltid like villig til å posere, men han har fint måttet finne seg i å bli grundig innsmurt og massert med kokosfett sånn ca en gang i uka de to siste månedene. 
(Jeg har slutta å gi olje i maten, for han sleiker i seg litt uansett)

24/8-18
Først ett bilde fra i vinter...
27/1-18
Her vises kanskje ikke fremgangen så godt, og jeg har (nesten) hele tida unnlatt å smøre inn høgre lår - for å teste om det virkelig er kokosolja som gjør underverker -
eller om det kan være tilfeldig??

20/8-18
 Men se på de to neste bildene...
Venstre side 27/7-18
Det har gått 3,5 uke
Venstre side 19/8-18

Håravfallet starta egentlig i panna allerede i 1,5 - 2 årsalderen. Pelsen ble ikke helt borte, men det såg ut som ett arr pga kortkort pels.
Nå er all pels like lang, og "arret" usynlig!
20/8-18

 Tassen mista all pels i store flekker på halsen i forbindelse med røytinga i vår.
27/7-18
- men nå vokser den sakte, men sikkert ut igjen!
19/8-18
 BARE SE!
21/4-18
 😀😀😀
23/8-18
 Jeg skal hilse og si, at tannpussen går bedre og bedre den også...

Hilsen Nøve, Nalle og Tassen.
På Nallenatten 20/8-18 😎

Tilleggsopplysninger;
Tassen fikk påvist pseudopelade i vinter, en immunologisk hudsykdom som kan ramme voksne lundehunder (også kjent på andre hunderaser OG på mennesker). Vi forsøkte Sporimune (Atopica), men pga vekttap og endel mageproblem, avslutta jeg kuren etter seks uker. 
Lundehunder skal ha fettfattig fôr, og Tassen har levd på hjemmelaga mat - torsk, kylling, grønnsaker ris, potet + en del tørrfor - i alle sine 5,5 leveår. 
I tillegg får han daglig B-vitamintilskudd (Trikem) og calsium. Det siste halvåret har han også fått halvparten av anbefalt dose med Spirulina, ett naturlig algeprodukt.
Han får dessuten ei teskje laktosefri youghurt el.biola med en dæsj Sanofor nesten hver kveld.

PS. Kokosolja er fast, men den smelter ved 25c. Jeg skraper opp en klump, og den smelter mens jeg masserer den godt inn der pelsen er dårlig. Deretter går vi en tur, slik at han glemmer å slikke seg. Når turen er slutt, har olja trukket seg godt inn i huden...

2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det er så moro å se at det bedrer seg! Uten medisin som har skumle bivirkninger!

   Slett