torsdag 29. april 2021

Tirsdager - og noe midt i mellom...

Det er fremdeles april, og i dag snødde det. Ikke så mye vel og merke, men det er småkaldt om dagen, og jeg har ikke vågd å kvitte meg med ulltrøya enda.
Det kan godt hende jeg rekker en skitur til, om jeg får lyst.


Forrige tirsdag gikk vi Silkevassrunden.
Løypene var helt greie, og gutta var i knallform.De er så samstemte og fine når de er på tur, at det er en fryd.Jeg bestemte at vi skulle gå oppom Høgdefjell, men det var egentlig ikke så lurt.
Snøen var kav råtten utenom de oppkjørte løypene, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg tryna.
 ...og jeg innså at det IKKE var så veldig moro 🙈 unnskyld Tove!


Men dumskapen lenge leve -  til topps kom vi!Der slo vi oss ned en stakket stund. Det var nok av tørre sitteplasser å velge mellom.Tølle påsto at dette var en lunsj til oss hver...


Jeg grua meg litt for tilbaketuren, og det gikk som det måtte gå. Skia forsvant under meg gang på gang, og det var ett svare strev å komme seg opp igjen.
Heldigvis knakk ikke skia, men hempa på ene staven ligger gjemt laaangt nede i snøen ett sted.Hundene tråkka gjennom de også, men de koste seg likevel.Da vi kom ned på skiløypa igjen, fortsatte vi på runden til vi fant ett fint og lunt sted å sette oss med matpakkene. Niste hører jo med når man skal kose seg.Utsikten var upåklagelig, og det var ikke ett menneske å se.
De fine skyene, var liksom prikken over i'en 😎Innen vi kom tilbake til bilen, hadde det blitt helt overskya. 
Da var det greit å komme seg heim. Vi var strålende fornøyd med tirsdagen, vi.Jeg hadde fri på onsdag også, og da ordna vi hos kaninene. Bjørn bygde opp en skikkelig innhegning for dem, så nå har de fått "uteplass" og to etasjes leilighet!
I ett av de gamle romma, er det varme - så der kan de være når de er nyklipte, om de vil. Dette tror jeg skal fungere veldig bra.
🐰🐰🐰
Men Fillip er ikke med oss lengre.
Alle fire hadde vært sammen i flere dager, og det så ut til å gå veldig bra. En morgen fant jeg ham død utafor kassa si. Han lå på sida, og det så ut som om han sov. Det var ingen tegn til kamp, og han hadde ingen skader. Jeg tror rett og slett at hjertet hans bare slutta og slå.
 Så sånn gikk det.
Jeg håper at de tre gjenværende - Tulla, Tuppen og Lillemor skal få ett langt og godt liv sammen ihvertfall, og at ingen skal noen gang behøve å sitte aleine i ett bur.


I hønsehuset har det også skjedd saker og ting!
Vesle-Fjerten har forlangt at ei av de gamle hønene, (jeg kaller henne Møyfrid i mitt stille sinn), IKKE skulle få være sammen med de andre mere. Hver gang ho viste seg ute, blei ho jaga inn igjen. Nå har ho omsider innsett hva ho har å gjøre..
Det var 11 egg under henne sist jeg sjekka. Da merka jeg egga med ett X. Ett egg hadde knust, så det var litt grisete - men jeg satser på at dette går bra lell.
Spennende å se om det blir kyllinger i år!Da kvelden kom den samme onsdag, tok vi en tur og besøkte mamma igjen.
Tølle og Tassen sto for underholdningen.Resten av uka jobba jeg, og da har jeg ikke overskudd til stort anna. Jeg syns det er slitsomt å gå med munnbind hele dagen, en får hodepine og blir ganske uopplagt etter en 8 timers arbeidsdag.
 Men her hjemme går livet sin vante gang. Stripa fanger mus mm for harde livet,
ekle kroppsdeler av firfirsler og andre kryp dukker opp både her og der... Hm.Ho holder oss under oppsikt når vi er ute, og skal alltid være med oss på tur.
Rare katta 😸

Blåveisen har forresten spredd seg langs gjerdet...
Koselig med villblomster i hagen!


...og her er ett annet vårtegn 😆

Ja, slik gikk no dagan.
Så kom en ny tirsdag og endelig en fridag igjen.


Da hadde vi avtalt å gå tur sammen med disse her!
Tussi kjente alle godt fra før 💓


Men Camaro var ett nytt og spennende bekjentskap for gutta 😆Det gikk jo over all forventing!Turen gikk i fred og fordragelighet, det var ingen antydning til verken knurr eller glefs, og hadde vi kunnet slippe dem - er jeg sikker på at Camaro og Tølle hadde leika sammen. Det skal vi nok finne ut av en annen gang.


Vi hadde ikke med oss niste denne dagen, for vi hadde avtalt å kjøpe oss middag etter turen - man må jo støtte opp om næringslivet så godt man kan i disse dager...
Camaro spiste pinner. Den ene etter den andre 😅Vi fant forresten en Stolpe!

Jeg måtte prøve...
men det er altså en hel måned å vente før Stolpejakten er igang i Nesbyen 😏


Vi fortsatte på Mørkedokkrunden, og etterhvert titta sola fram.
Vakrere skue skal man vel leite lenge etter 😍Gode, gamle Tusse-jenta vår.
"Lapphund på sten"


Camaro spratt verdensvant og elegant oppå, detta har'n gjort før.
"Mittelspitz på sten"


"lundehunder på sten" - behind the scenes...


Åhhh, det var så idyllisk!Spenningen steg noen hakk da vi møte Berner Sennenen Brutus,
 men han var bare snill og god.

...og kjempe-stor 😅

Det var en kjempekoselig dag. 
Ryktet kunne fortelle at alle fire sov godt den kvelden.
Dette håper jeg virkelig at vi kan gjenta, for nå innså jeg virkelig at både jeg og bikkjene har hatt altfor lite kontakt med andre dette året - og jeg savner det!!Bare en arbeidsdag igjen nå - og så endelig FEM fridager på rappen!
😁

4 kommentarer:

 1. Jeg har funnet ut at jeg må ha noen turavtaler i løpet av uka. Man kan rett og slett ikke bare holde seg for seg selv. Det er noe som heter psykisk helse også og om man møtes ute så er det jo mange ting å finne på. Ser ut til at det begynner å røyne på for skiturer, men da åpner det seg utrolige muligheter for tur på beina. Kanskje vi møtes tilfeldig på stolpejakt i sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har jo den fordelen at du jobber til normale tider, og kan treffe folk på kveldingen om du vil. Bra du gjør det 👍🏼 Sånne som jeg jobber til alle slags tider på døgnet, og det gjør det litt verre. Men jeg jobber ikke hver dag, så jeg har absolutt muligheter, jeg å - men trenger visst ett spark bak 😅
   Litt av en jobb de gjør, de som setter opp Stolper! Håper det blir mange å finne på plasser som den vi så, litt utafor alfarvei. Vi bor ikke så langt unna hverandre, så det skal ikke forundre meg om det er Stolpejakten som fører oss sammen til slutt ☺️

   Slett
 2. Her kjøres det fortsatt skiløyper, så jeg burde vel tatt meg en ny skitur, men...
  Så i hvert fall ut som dere hadde en fin tur, men du og Høgdefjell altså!
  Wow! for et fint kaninrom det har blitt.
  Spennende med ruging av egg. Håper det blir noe.
  God helg! og nyt fridagene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for idag, Tove 😉 Kanskje det blir en liten skitur på oss lell?

   Slett