fredag 25. juli 2008

fjelltur

VARMT!

Vi måtte til fjells idag. En halvtimes biltur, og vi er på fjellet - vi vet hvor heldige vi er! Problemet er bare å bestemme seg for hvor vi skal dra, i dag ble det Imlan og innover mot Skrivarfjellet. Snaufjell, ingen bratte stigninger, og mange bekker og småvann. Perfekt for en Nalle som plages med varmen!

Nalle går med selen sin, som er festa i Flexi-line, som jeg fester i ett snøre rundt livet... Veldig praktisk! Sauer beita rundt omkring, vi hørte bjøllene. Tre rypekull støkte vi opp, det flaksa ryper overalt! Himmelen var blå og en svak kjølende vind. Myrull. Så fint!!!


Jeg burde kanskje ikke fortelle dette, men det var ei ulykke... Vi gikk der, ante fred og ingen fare. Plutselig hiver Nalle seg fram, og rypene flakser vilt omkring oss - og der sto han jammen med ei i kjeften. Lina er 5m, de var toppen 3m unna oss! Han slapp den stakkars fuglen, han var ganske forvirra han også! Heldigvis var Bjørn med oss, han vridde om nakken på fuglen så den slapp å pines. (Tror ikke jeg hadde orka det, jeg hadde vel leita febrilsk etter en stor stein for å slå den ihjel med oppi der ennå)


Vi la den fine rypa oppå en stein. Reven fikk ett fint måltid servert i kveld!

3 kommentarer:

 1. Rype, sier du? Hvor? Jeg er i farta!!!
  Jakthilsen Fant.

  SvarSlett
 2. He-he, ja det skulle du vel likt!
  Vi har vært på Blåfjell idag, varme-flyktninger kalles vi... Litt kjedelig å gå og gå, men JEG havna rett oppi ett rypekull idag også !!! Da blei det liv :o)

  SvarSlett
 3. Jakthunden Nalle!! :D
  Så vittig at han faktisk klarte å ta ei rype - det var skikkeleg godt gjort, dei er jo lynkjappe.

  Sjølv hadde eg nok teke med meg rypa heim - rype er det beste eg veit! Hehe.

  SvarSlett