torsdag 13. oktober 2011

Blogg-innlegg nr. 300!

 

Den første snøen viste seg på Ryfjell søndag den 9.oktober.snø 001 Snøfallet burde ikke vært en overraskelse for noen, men det førte som vanlig til kaotiske tilstander for høstferie-turistene som skulle heim . . .

Idag har jeg hatt fri. Det var meldt strålende vær, og jeg bestemte meg for at en Vassfar-tur måtte passe perfekt på slik en strålende dag :)

Men akk o've . . hvor dum kan man bli . . ?Hangen 005

Jeg kom ikke så veldig langt oppover Veneli-vegen på slitte sommerdekk! Det ble noen nervepirrende minutter da jeg måtte rygge saaakte nedover igjen.

Nalle var kjempefornøyd og snøen smakte utmerket :)Hangen 002 Jeg vart litt betutta og visste ikke helt hvor vi skulle gå, når vi ikke kom oss dit vi først hadde tenkt. I tillegg hørtes harelos i nærheten av Hangen, så det frista ikke å bevege seg i de traktene heller.  Hangen 010

Vi ville helst ikke forveksles med verken elg eller hare i disse jakt-tider, så jeg hadde kledd meg i knallrød genser, og Nalle hadde på seg ettersøksdekkenet på vranga for anledningen. Pussig nok kom vi over fire elghoder, og de lukta ikke helt godt der de låg i høstsola : /

Hangen 011

Vi blei gående på ukjente stier og lytte til den hese harelosen langt borte. Det hørtes ett par raske skudd, men losen fortsatte ufortrødent videre.

Hangen 023

Vi kom over noen hytter som låg usjenert og fint til. Dette dørskiltet skremte ikke oss, så vi satte oss ned og åt nista vår, brødskiver med brunost :)Hangen 025 Omsider blei det stille. Flere ganger blei Nalle stående og ule i den retningen vi hadde hørt losen, men ingen svarte. Hangen 041

Da gikk vi til Hangen. 

Hangen 052

Hangs-setra blei ofte brukt av Per Hole, Nils Viker og Arne Ness da de hadde sine 'gutteturer' til Vassfaret. De tok toget til Flå, og deretter gikk de nesten ei mil før de kom hit opp til Hangen. Her overnatta de, før de gikk videre til Vassfaret dagen etter. Disse turene er nevnt i flere av bøkene deres. Arne Ness har blitt vennskapelig beskrivi som den distrè professoren som kunne glemme niste til fordel for åndelig føde.Hangen 057  Sjølve Hangs-seter-bua står idag i Vassfaret Bjørnepark, men det ser ut til å ha vært ei seter til her oppe. Noen som vet???Hangen 066

Da vi rusla nedover igjen, var sola i ferd med å gå ned.

Store labber på harebikkja! Nalles blei jo bittesmå til sammenligning. Hangen 051 

Ett siste blikk mot Hangen og Saulifjell.Hangen 072

Og en siste stopp på turen . . . ved den gamle mølla (?) i Hei-elvaHangen 085Husker vi rota på rundt her da vi var små. Det var ett litt skummelt sted – og vi hadde sikkert ikke lov til å være her. Jeg syns det var litt ekkelt her nå også.

Hangen 080

Hangen 081

Da vi gikk utpå "kanten" såg vi de aller siste solstålene gå ned over Flå :)Hangen 087

 

I morgo skal jeg jobbe noen timer, men rekker forhåpentligvis en topptur i Gol før dagen er omme! Kamera må lades igjen ;-)

14 kommentarer:

 1. Ser ut til at Nalle satte pris på gjensynet med snøen :D Blir nok ikke lenge før vi får snø her heller tror jeg, gradestokken er ikke langt unna å tippe over på minussiden... Brr. Håper nesten snøen kommer snart, jeg liker bedre snø enn det evige regnet vi har her på vestlandet! :)

  SvarSlett
 2. Oj, her har vi en som aldri har settt snø enda, og vi gleder oss til han får oppleve det ;) du er så heldig som har så flotte turområder rett i nærheten! Vakre høstfarger og vakkert bilde av nalle i headeren :)
  -Kristin

  SvarSlett
 3. Gratulerer med innlegg nr. 300!! Du er en flittig blogger, Nøve!!

  Jeg nyter å "få være med" på turene deres! Takk for at du deler med oss!

  Kulda nærmer seg her også - i morges var det rim på bakken, is på bilvinduene og såvidt under 0 grader. Men ingen snø ennå!

  SvarSlett
 4. Grattis med blogginnlegg nr.300 :)

  Nok et innlegg med flotte bilder ifra en av deres turer! Takk for at du deler det med oss :)

  SvarSlett
 5. ÅÅÅ, dere har så mye vakker natur Nøve !!
  Det ble jo en flott tur selv om du ikke nådde målet, på med vinterdekka nåå. Vi opplever som regel ikke de tidlige og kalde vintrene her men vi skrapte faktisk bilen i morges ;)

  Tenker Nalle likte snøen, Maila blir helt missunnelig.

  Ha en flott høstuke.

  SvarSlett
 6. 300 innlegg..ikke galt det!! Flott tur, igjen! Nydelig natur på alle kanter hos deg!

  SvarSlett
 7. Du dama, du blogger fortere enn jeg rekker å kommentere om dagen. Ikke rart det er blitt 300. :)))

  Gøy å være med på tur som vanlig. Fortsett med dette, bilder og referat fra dagen deres. :)))

  SvarSlett
 8. ÅÅ så gøy med snø! Vi bor nok sånn til at snøen ikke legger seg på lenge desverre! Men håper vi kan få none flotte turer hvor vi kan møte på snøen som dere! Fine bilder og farger!

  SvarSlett
 9. Oi, 300 innlegg, det må eg sei!! Eg har berre komme til 30 endå, så eg manglar ein null på å ta deg att! Kjekt å få vere med på tur med deg og Nalle som vanleg :) Skjønnar godt at Nalle var nøgd i snøen. Eg trur Heino også gler seg til snøen kjem - då er han i sitt ess!

  SvarSlett
 10. WOW! 300 innlegg. 300 innlegg som har gledet oss andre, enten de har handlet om tur eller dyr, eller kanskje helst begge deler:o)

  Du må få vinterskoa på bilen Nøve! Ikke godt å vite at du sklir rundt på dårlige sommerdekk.

  Så sprøtt at de elghodene bare lå der. Skal de gå tilbake til naturen?

  Ha en fortryllende helg, og hils dine!

  SvarSlett
 11. Tror nok både liten og stor lapphund er glad vi snart får snø :)))

  Gry, vi kjente den stramme lukta lenge før vi fant hodene - ett øyeblikk var jeg egentlig redd det var bjørnelukt.. Det lå mer slakteavfall lengre bort, og det krydde av fugl. Jeg antar det er mange som får seg ett herremåltid der inni skogen ;)

  SvarSlett
 12. Ikke dårlig med innlegg nummer 300! Morsomt å kunne lese bakover i tiden :)
  Har to stk som gleder seg til snøen kommer. Wilma vet enda ikke at hun gleder seg, men jeg kan ikke tenke meg noe annet ;)

  SvarSlett
 13. Det er jo mye bedre at naturen på en måte får litt tilbake, enn at det havner i en søplekasse!

  SvarSlett
 14. Tenk du, 300 hundre innlegg og de aller fleste er fra turene til deg og Nalle, full bakka med vakre bilder av naturen dere beveger dere i, til stor glede for oss andre bloggere:o) Gleder meg allerede til de neste 300;o)

  Snø allerede hos dere, vi kan skrøyde på oss litt rim oppe i fjellet;o)

  Reagerte på at elghodene ble liggende igjen jeg også, men det er nå greit også med det som går tilbake til naturen!

  SvarSlett