fredag 3. februar 2012

Noe STORT, og noe smått.

Så sitter jeg her i de sene nattetimer og koser meg med nybakt sjokoladekake og en kaffekopp. Måtte bare ta en liten smak, lenge siden jeg har bakt, må vite, men resten skal spares til mammas bursdagfeiring på lørdag ;) Har akkurat vært ute og gått kveldsnatte-tur med Nalle og Wilma, og nå har de to slått seg til ro.

smått 005  Ikveld har det lyst i hele låven. Låven er ikke så svær, men gubben har fiksa det siste rommet, og dermed har han fått seg litt av ei snekkerbod!

Wilma har vært her siden tirsdagskveld, for der i gården har det skjedd virkelig store saker . . . natt til den 1.februar fikk Wilma ei lita menneske-søster!

Gratulerer så mye til Wilma, Monica og Endre :)

smått 017

Jeg har hekla en liten bamse av Wilma-garn – blei den ikke søt, da? - og ellers brukt mine to fridager til stort sett bare å rusle rundt med hundene.smått 025  Nede på gården der Junior bodde, er det tomt og stille.  Det er litt rart å gå oppover 'bakkan' her igjen, og Nalle snur seg stadig og ser etter noen. Godt vi har selskap av Wilma!smått 031 Vi gikk opp til "Utsikten" idag, men det var ingen utsikt . . .  10-15 minusgrader og snø i lufta - lappisene storkoste seg, og jeg holdt uten problem, varmen i varmedressen min.smått 032 Alt det gode kommer fra oven??smått 027

Jovisst er Nalle søt – men Ludde er kanskje enda søtere . . ?

428611_10151221119365261_780320260_22639824_992029970_n

Jeg satser på å hente ham hos Lise søndag den 11.mars – da er han akkurt to måneder.  Han har fargen Isabella, og ifølge Lise ligner han ingen av de andre jeg har . .  Han er veldig tillitsfull, og eneste gutten i kullet sitt.

Åh, som jeg gleder meg!  Innen den tid må Anina klippes, antagelig Angolina også. Da får jeg mye angorafiber å spinne av igjen :-)

rokken 001

Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for den gode, gamle rokken som Gry plutselig kom med en høstdag for halvannet år siden. Hver gang vi treffes – har ho med ull, både fra egne sauer og egne hunder! Jeg har ikke malt ett eneste penselstrøk siden jeg begynte å jobbe i butikken, men denne spinninga gjør sitt til at min kreativitet får fritt utløp –  som det så fint heter  - men hva iall verden skulle jeg gjort ellers??? Da hadde jeg ikke hatt verken Ullf, Anina, Angolina eller Ludde engang – tenk på det!

Så kjære Gry, jeg vil være deg evig takknemlig – rett og slett!

 

419270_10150511781996463_665366462_9204625_18336379_n

smått om senn 004

(. . . unnskyld Gry, jeg måtte bare . . .)

Som flere nok har fått med seg, var det ei lue og ett vottepar av Milli og Tjorven jeg strikka forrige uke. Det havna selvfølgelig hos Gry. Lua vart visst litt stor, men vi satser på at den krymper litt i vask . . .

GOD HELG!

 

13 kommentarer:

 1. Tenk så mye glede den "gamle" rokken har ført med seg, Nøve. Du både strikker og hekler den ene fine tingen etter den andre - jeg er virkelig imponert over dine kreative evner, være seg det er med maling eller garn! ;o)

  Det er deilig med fridager, og det er deilig å bruke dem på turer og kos med bikkjene - alt annet kan lissom vente.....;o)

  Junior - hvem er det? Er det noe jeg ikke har fått med meg? Er det den bikkja som forårsaket den ubehagelig opplevelsen for deg og Nalle?

  Kos deg i helga, for det skal jeg gjøre nå som vi endelig har fått ganske mange kuldegrader.....det skulle bare vært tredobbelt så mye med snø her.....!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig, Camilla, Nalle likte ikke den store Junior ;-)

   Her var det 22 minus idag tidlig, kos deg med dine. Nå håper jeg bilen starter, jeg skal på jobb..

   Slett
 2. Må bare legge til at den "lille" som du skal hente i mars er utrolig søt! Herlig navn, forresten! (Vet om en islenning som heter Ludde...) Nå får du mange fine fargekombinasjoner framover ;o)

  SvarSlett
 3. Så utrolig herlig at der er kommet et lite menneskebarn til verden oppe på gården:o) Hils Monica og gratulerer henne så mye!
  Det var en utrolig søt bamse du har laget til denne lille jenta:o)

  Ellers så koser jeg meg som vanlig med alle bildene.
  For en lue Gry har fått seg, det lyser jo av den når hun tar den på hode;o)))

  SvarSlett
 4. Ja, ja unge Natten;o) Har en sterk mistanke om at du elsker frinettene dine like mye som fridagene;o)

  Utrolig gøy at Monica har blitt mamma og Wilma har blitt storesøster. Så herlig med bamse til den lille prinsessa av Wilmagarn:o)

  Sikkert rart ar det plutselig har blitt tomt hos Junior med familie, dere har vel liksom blitt vant til å se lys i vinduene.

  Jeg er så glad jeg ga deg den rokken, det ene designplagget etter det andre ramler jo oppi postkassa! Det er så verdsatt Nøve!

  Lua er kjempestor ( den subber nesten i bakken;o) bildet er det verste jeg har sett, trodde ikke det var SÅ grusomt, men du er selvfølgelig tilgitt:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bilde var kjempefint synes jeg:o) selv om du lukker øya og at jeg har sett bedre bilder av deg...klart! Men hua skinner så fint i lyset. DET likte iallefall jeg godt... at du har tilgitt din kjære venninne Nøve er enda bedre:o)
   Håper du er på beina igjen idag Gry:o)

   Slett
 5. Så fiiiin Wilmabamse!!! Du er både kreativ og dyktig, Nøve!! Det blir nok spennende for Wilma med en liten menneskesøster!

  Ludde er jo helt til å spise opp - så vakker og så fin farge! Du er sikkert spent på å få han i hus.

  Ser at dere også har deilig lappevær om dagen; kaldt og snø. Bienna var helt yr over å komme seg ut på tur i 15 kalde grader ikveld. Godt med varme lappeplagg i sånt vær, så jeg tipper Gry koser seg i den litt store lua si.

  God helg til dere på Bergheim!!

  SvarSlett
 6. Først, GRATULERER til Monica og familien hennes. :)))) Og for en flott bamse den lille får. :))))

  Jeg blir helt matt når jeg ser alt du får til med stikkepinner og heklenål. ER DET MULIG?????? Du er såååå flink, Nøve. :))))

  Skjønner du her evig takknemlig over for Gry. Tenk å mye du har fått til etter du fikk den rokken. Og flere av oss andre har også fått nyte av den. :))

  Ludde har en utrolig fin farge. Han kommer til å bli kjempevakker som stor. Tenk den fargen sammen med masse pels. :))))))

  Så fint og kaldt vær som det er nå. Skikkelig lappevær. Charlie var så glad i dette. Bonnie må ha dekken på. Men glad....det er hun også. :)))

  Ha en fortsatt super helg!

  PS; jeg har også et bilde av Gry med samme uttrykk. Ikke har jeg tort å sette det inn i bloggen. Du er tøff!!!!!

  SvarSlett
 7. Wilma-bamsen var kjempe-søt! Alltid morsomt å følge med på bloggen din. Trivelige innlegg og flotte bilder. Og du går og går og jobber på med dine syssler. Rokken fra Gry var et blinkskudd (mener ikke spesielt fotoet,denne gangen), ingen tvil om det :-)

  SvarSlett
 8. Mange flotte bilder igjen!!
  Må jo bare si en ting jeg da!! Nalle er søtere en Ludde hvis jeg kan si det da!! ( Må jo bare si det da at jeg liker ikke kaniner så godt da. de er litt jeg hvet ikke helt hva jeg skal si. ... vanskelig å hanskes.

  Nalle er bare verdens beste NALLE!! Så de så!!

  Rokken til Gry har du fått masse gled av!! Masse flotte diseigner plagg har kommet fra deg!!

  Ha en fin uke!!

  Stor nuss på nesa til Nalle fraq Roxie og Jackie!!

  SvarSlett
 9. Så utrolig hyggelig med en liten verdensborger og så herlig med Wilma - bamse. Det var virkelig en hyggelig gave!

  Og det er så koselig at rokken gir så mye glede, du er jo virkelig dyktig og du sprer jo om deg med så mye glede gjennom det du lager. Det må jo være en superb bonus!

  SvarSlett
 10. Mye glede og lykke på Bergheim, koselig å lese.

  Vinterstemning i bildene og gode som alltid.

  Ludde er fin, men enig med Gry Viola, Nalle er finere, den flotte karen det deler livet med så Wilma og kaniner.

  Din kreativitet kan jeg misunne og ikke nok med det, du får laget fine ting i en fei.
  Flott du trives med det du gjør!

  SvarSlett