onsdag 16. januar 2013

Fusentasten og andre dumdristige personer

Søndagsmorgen våkna jeg før klokka var sju, og fikk med en gang følelsen av at det var noe som ikke stemte. Maya skulle komme klokka ni, men ho hadde to timers kjøring for å komme hit, og ute var det mørkt og fryktelig kaldt... Jeg sendte ei melding for å høre hvordan det lå an, og det var som jeg frykta - bilen hennes ville ikke starte!
Da fikk jeg det litt travelt, kan man si. Jeg måtte komme meg ut av huset før Gubben sto opp, ellers var jeg redd for at hele Trondheimsturen kunne gå i vasken. En smule galskap å legge ut på en slik langtur aleine, det visste jeg han ville si - så det fikk bære eller briste!
Pollys Fusentast 088 
Bensintanken ble fyllt opp til randen, og avgårde bar det på stille vinterveger. På golingsfjellet måtte jeg stoppe såvidt for å beundre soloppgang over Skogshorn, men da jeg snudde meg og så den andre vegen - så jeg noe enda finere!!
Pollys Fusentast 091
Ett godt tegn!
Det var nesten så jeg takket de høyere makter - og turen fortsatte...
Pollys Fusentast 092 Jeg svingte av og tok beinste ned mot Vestringsbygda, og tvers over til E16 gjennom Aurdal. Deretter rv 33 over til Dokka, og så videre rv 250 mot Vingrom. Denne strekningen "kan" jeg, etter å ha vært noen turer til Biristrand på hundeutstilling.
Så kom jeg på E6, gitt, og da var det bare strake vegen rett fram.
Forbi Lillehammer!
Pollys Fusentast 093
Jeg kjørte måpende gjennom Gudbrandsdalen, tror jeg. Det var godt jeg var aleine i bilen, for da det ene stedet, vakrere enn det andre - blei passert,  kom det stadig henrykte kommentarer og gisp fra min munn. Jeg ble like stolt av Norge - mitt Norge, som vi var i 94...
På Hjerkinn måtte jeg ta en liten stopp. Det var helt vindstille og himmelen var mørkeblå.
Pollys Fusentast 099
Gud så møkkete og stygg bil jeg har - men, den førte meg trygt fram til Oppdal!
(her kunne jeg gjerne bodd, muligens like vakkert her som i Hemsedal...)Pollys Fusentast 111  Verdens snilleste dame bor i Gol. Ho hadde gitt meg en omstendig vegbeskrivelse og nøkkel til leiligheten hennes i Oppdal!  Jeg fant fram, og tok ei lita kaffepause der, før jeg satte kursen videre inn til Trondheim. Da var det "bare" to timer igjen til jeg skulle få treffe vidunderbarnet!!!
Jeg hadde aldri før vært så langt nord, men merkelig nok fantes jeg ikke nervøs! Skalv kanskje litt på rattet der jeg lå i trefeltsmotorvei, og ikke var helt sikker på om gps'n på mobilen skjønte hvor jeg skulle...rettere sagt, om jeg hadde stilt den inn slik jeg skulle. Men det gikk strålende!!!
Pollys Fusentast 023
Hos familien Foosnæs Helgesen ble jeg møtt av ei hoppende glad liten Polly, og i 2.etasje sto det en liten Fusentast og venta...
Pollys Fusentast 015 Bildene er ikke av beste kvalitet, men det var hundene. Trygge og gode og glade. Polly forsto nok at den siste ungen skulle forlate redet. Husets folk merka det, og de tok veldig godt vare på henne, så jeg var egentlig ikke bekymra for Polly-mor. Men det var jo litt vemodig og rart å se dem sammen for siste gang, og vite at de visste...
Timene i Trondheim gikk fryktelig fort!  Tilslutt blei papirene underskrivi og Fusentasten plassert inni buret sitt i forsetet. Han skrek hele vegen tilbake til Oppdal...
(vi hadde ei lita kosepause undervegs, da;)Pollys Fusentast 048
Gutten var fryktelig sulten da vi kom fram! Det var godt og varmt i leiligheten, og vi koste oss lenge og vel, før Trøtten tok oss.
Pollys Fusentast 117
Vi sov til langt på dag. Det var ca 21 minusgrader, og jeg var litt redd for at bilen min ville ha startproblemer i dag. Men vi tok det med ro. Jeg hadde da ferie, og vi kunne da alltids bli her ei stund, vi... 
Vi leika og tulla på, til Tassen ble sliten og trøtt igjen. Bilen starta den, og hjemturen var i gang! Det var for godt til å være sant. Jeg turte ikke si det høgt eller sende melding til noen,  enda hvor lyst jeg hadde - Tassen bare sov og sov!!!
Pollys Fusentast 066
Vi hadde en stopp i Gudbrandsdalen ett sted. Der var det forferdelig kaldt og jeg vågde ikke stoppe bilen i frykt for at den ikke skulle starte igjen... Tassen tok det hele med fatning, enda han ikke hadde sett snø i sitt 9 uker lange liv!!! Han syns nok det blei litt kaldt på labbene, men jammen tissa han der ute i snøen :)
Jeg tror jeg har fått meg verdens beste lundehund!!!
Pollys Fusentast 071
Endelig, etter over 100 mil, var jeg tilbake på Bergheim hos Bjørn og Nalle.
Tassen ble båret rett inn i gangen, og der vi blei møtt av Nalle. Tassen knurra. Han hadde vel aldri sett ett så stort og brunt dyr før, det kunne være farlig!
Pollys Fusentast 075
Men Nalle, snille, gode Nalle, han var vennligheten selv, han var bare glad for å ha oss(meg) hjemme igjen :)
Pollys Fusentast 121 Jaco var i strålende humør han også, og lurte fælt på hva det var for en liten tass som var kommi i hus nå :-)
Først nå forsto Bjørn at jeg hadde vært på Trondheims-tur aleine... Men jeg ble tilgitt ;-)

Tassens 1. dag på Bergheim
Enda en iskald dag, men Nalle og Tassen holder koken!
Pollys Fusentast 154
 Dette går nesten bedre enn jeg hadde våga å tru!
(Jeg som ikke våga å tru jeg virkelig skulle få en liten lundegutt, før dagen i går!!)Pollys Fusentast 156
Tassen har mye å lære - og jeg tror Nalle blir en god læremester og storebror.
Pollys Fusentast 139 
Det er vel bare lapphunder som syns at snøklumper er noe av det beste som finns..?
Pollys Fusentast 145 Tassen syns det blei for kaldt, men så har han jo mere labb å fryse på enn Nalle...
Pollys Fusentast 147
Det hjalp ikke stort å ha på lapphundgenser'n til Pelle heller, egentlig.
Pollys Fusentast 163 
Men han blei om mulig enda søtere??
 Pollys Fusentast 164
Vi hilste på kaniner og hoppa litt i høyet idag, det var moro!Pollys Fusentast 166
Nalle undrer seg nok litt over hva slags lillebror han har fått...
Pollys Fusentast 172
Lykken var STOOOR da yndlingslappelærer-Hilde kom på visitt idag!Pollys Fusentast 177
Bra at vi skal på skolen om en snau måned, tenker nok Nalle. Han der vesle Tassen gjør mye rart...biter på skoa til Hilde, da gitt. Tisser og bæsjer inne gjør han også, tilogmed oppå Hallingdøl'n ;-)
Pollys Fusentast 178
Dette her skal nok gå bra.
Sola er tilbake på Bergheim, det går så absolutt mot lysere tider!
Pollys Fusentast 135

23 kommentarer:

 1. Så utrolig søt lille Tassen er! *Smelt* Synes Nalle så riktig så stolt ut over lillebroren sin jeg ;) En bedre bror og læremester kunne ikke Tassen fått :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åhh, så snilt av deg. Er så stolt av Nalle jeg og. Og Tassen går jo bare rett inn i hjertene til alle :-)

   Slett
 2. Du er drittøff som legger ut på slike turer aleine! SEr ut til at du har fått seg en skikkelig hjerteinfarkt, gleder meg til å hilse på !

  SvarSlett
  Svar
  1. Skriver du på padda, Berit?? Haha, jeg måtte le. Lurer på hva du egentlig mente å si, men du er alltid velkommen hit!

   Slett
  2. Haha - måtte le litt nå...:)))

   Slett
 3. Tassen ser så skjønn ut! Og han ser ekstra skjønn ut der han er lundelapp! :D Nalle ser plutselig ut som han er på størrelse med en Berner Sennen eller noe, men jeg ser det lyser godhet av hele han! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nalle ble plutselig kjempestor, og han syns nok at den lille er temmelig barnslig...men det går seg nok til :)

   Slett
 4. Tøff er du som legger ut på en slik tur vinterstid. Men når bilen oppfører seg så fint da er det bare kos. Det er jo litt mer spennende å dra alene og så kan du stoppe når du vil å nyte den flotte naturen.
  Tassen er bare helskjønn, sååååå herlig i lappegenseren, ja han er heldig som har kommet til dere. Ikke alle som har sin egen ullprduksjon, han skal nok aldri fryse.

  Tøffe Nalle som er så god og snill, verdens beste storebror.

  Kos deg med !

  SvarSlett
  Svar
  1. Den vesle stakkaren fryser fort, og han ikke lyst til å følge ut. Enda Nalle står i døra og venter på ham!
   Koser meg ;)

   Slett
 5. Så fiiiiin han er, Tassen. Dette kommer til å bli moro og glede for både 2- og 4beinte :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Javisst er han fin :) men han sover mye! Jeg hadde helt glemt hvor mye søvn en liten valp trenger :)

   Slett
 6. Dro du alene??? Gale kvinnemenneske!!! Godt du er vel tilbake på Bergheim igjen!!!! Himmel og hav så nydelig Tassen er, også såååååååå flink storebror han har da. Smelt, smelt, smelt!!!

  Er litt enig med Kjersti, Tassen var veldig søt som "hybrid"....;o)

  Gleder meg så innmari til å hilse på vesle Tass:o)))

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Turen gikk aldeles utmerket, men Maya var lei seg som ikke fikk vært med. Vi hadde jo gleda oss til turen begge to!
   Bare å komme i visitt, kjære deg - akkurat nå i skrivende stund, kommer Susann!!

   Slett
 7. Må si som Gry, gal er du som dro alene, men det gikk bra og så nudelig liten tass du hadde med hjem!!

  Nalle bare lyser av godhet! Så det blir garantert en flott liten lundelapp!!

  Jaaaa, det er et flott land vi bor i. Har "vunnet i lotto" vi som bor her!!

  SvarSlett
 8. Helt nydelig bildeserie av Nallestorebror og lillebrortassen :o) Så godt de kler hverandre og Nalles utrykk er ubetalelig *smelt* Kos dere masse med det nye familiemedlemet

  SvarSlett
 9. Gratulerer med nytt familiemedlem, for en storsjarmør han var! En skikkelig søtnos! Nalle er et av de beste forbildene man kan få om man er en liten valp? Og ja, med lappegenser ble Tassen om mulig enda søtere...

  Og så heldig han er som har fått komme til dere, det kan vel knapt bli bedre?

  Gleder oss til å se mer av Tassen!

  SvarSlett
 10. Måtte bare kikke innom igjen ! Herlige bilder av Tassen på tur med Nalle i hagen.
  En liten valp med lappegenser, smelt......

  SvarSlett
 11. Oj, du reiste alene!!!!! Ja, du viste jo hva som ventet og da er det bare å sette i gang. Enda godt bilen var i stand nå.

  Nå har jeg vært innom to ganger bare for å se bilder. Tassen er så søt, så søt. Du skal være glad for Nalle er så pass voksen. Han kommer til å oppdra den lille gutten perfekt. Nalle ser jo nesten omsorgsfull ut. Det er rørende å se. :D

  Gleder meg til mere blogging fra din side snart! Kos deg med mammapermisjon. :D

  SvarSlett
 12. Jeg leste bloggen din i natt istedet for krim'en på padda - virkelig fengende og underholdende lesing. Mye bedre enn krim! :) Du er jammen tøff, du, som kjører så langt alene, men jeg vet jo av egen erfaring at det gjør man når det er noe man har VEEELDIG lyst til... og...lyst på!! Tassen er så skjønn, så skjønn, og så synes jeg det er ekstra stas at du valgte å skaffe deg en lundehund. Har tittet på den rasen mange ganger sjøl, og synes den er fasinerende - og ikke minst den er NORSK!!!
  Har kost meg med masse flotte bilder - Norge er et flott land, så enig med deg der. Jeg synes Nalle ser litt molefonken ut på enkelte bilder - sikkert rart for han å få en sånn en litenen i hus...også kommet for å bli!! Det skal bli artig å høre åssen det går :o) Nå må du kose deg masse med lille-Tassen - valpetida går jo så alt for fort!!

  SvarSlett
 13. Så fin Tassen er og Nalle er verdens beste storebror :) Det er det flere her som kan skrive under på :)) Kjempefin tur du hadde i vårt vakre vinterland:)

  SvarSlett
 14. Så nydelig da <3 Å så så fin med lapphundgenser på!! Dette blir nok en trivelig kar.. ..kos deg masse nå i den skjønne valpetiden ;)

  SvarSlett
 15. Så fantastisk søt han ble med den "jakka" på! Artig skrevet også. Nalle er jo kjempefin også :-)

  SvarSlett
 16. Tillykke med din lille ny, han er meget yndig - ligner en lille ræv ude i sneen med Nalle som bamsefar. Det er rigtig dejligt med to hunde, de har så meget glæde af hinanden - men man kan nogle gange savne at have lidt ekstra tid til dem alene.

  SvarSlett