tirsdag 5. april 2016

Grå-mandag

"Er det fali' der ute, storebror?"

Det var store oppslag i Hallingdølens lørdagsutgave!


Da kom historien om hvordan kattungene blei oppdaga, og hvordan kattunge-jakten starta. Jeg tror det skal være mulig å lese avisutklippa??


Det var litt synd at vi ikke visste om hverandre, da kunne vi spart oss for mange bekymringer. Men, men - for kattungene endte det bra uansett!


Vi kan vel med ganske stor sikkerhet si, at de fire små hadde vært ute ei natt innen de kom seg løs fra kassa. Buret var jo fullt av avføring og oppkast. Kan tro de har hatt panikk, innen de kom seg ut.

Kosegutten

Det var med vemodig hjerte de fire ble levert hos Mattilsynet, da jeg skulle på jobb fredagsettermiddag. Skulle gjerne beholdt disse vakre skapningene ei stund til, jeg - for de sjarmerte meg i senk - men jeg vet at de fikk det veldig bra der de kom. De får fremdeles være sammen, og de har, om enn noe motvillig, visstnok - fått markekur. Det viste seg at de var fulle av mark. Stakkars, stakkars forsømte små. De har ikke blitt fulgt opp i det hele tatt.Og hvordan har ho det, den stakkars kattemora, da tro?? Er det ett nytt kull på gang? Er ho i Nes, eller er det turister som har dumpa ungene hennes her??

Saken er anmeldt av Norsk Huskattforening - og vi får så inderlig håpe politiet har evne og vilje til å nøste opp denne saken.Kjenner at dette med hjemløse katter opprører og engasjerer meg mer og mer, kanskje spesielt etter at jeg fikk Stripa. Og etter at jeg fikk se og bli kjent med disse fire flotte ungene, som skulle dø.
 Jeg trudde ikke folk kunne være så grusomme.
Eller, jeg ville ikke tro det...En stor bønn til katte-eiere generellt sett;
 Vær så snill og ta den engangs-investeringen det er, og kastrere og chippmerke katten din!  Det er ikke lengre akseptabelt å ha ukastrerte katter. De fortjener ett godt liv.

PASS DERE!!!
Jeg fikk Nalles godkjennelse på å vise dette bildet, som skrekk og advarsel til alle som behandler pusekatter dårlig! Etter to travle arbeidsdager, var det godt å koble av på Bergheim igjen.


På kjente, kjære stier 


 - som er like spennende hver gang!


Mildvær og regn, det ser så grått og trist ut - men bare man kommer seg til skogs - er det stemningsfullt og fint likevel.


Det var like grått i dag, mandag. Helt greit, vi har da litt av hvert å finne på uansett vær! 
Jeg har helt kommi ut av tellinga på turdager i år, men det blei iallefall en ny oppdagelsesferd på Bergheim igjen...


Jeg er ikke brennsikker på om bever'n bor akkurat her lengre, men det er best å holde en viss avstand og ikke forstyrre uansett.


Vi fant mange, mange tegn etter aktivitet.


- men jeg er ikke sikker på om hogsten er rykende fersk...


Skulle ønske det, da - det hadde vært koselig om bever'n hadde vendt tilbake til sine gamle trakter igjen!


Helt til sist må jeg legge med ett skrytebilde, for Stripa kom og fortalte at ho hadde noe veldig viktig å vise meg idag :-)


Stripa versus Tassen ~~~ 1 - 1


HA  EI  FIN  UKE!

2 kommentarer:

 1. Så godt at alt gikk så bra. Skikkelige hverdagshelter skal man ikke kimse av!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk om vi hadde hatt dyrepoliti, som kunne sette av tid og krefter, og finne ut hvem som sto bak denne 'nesten-tragedien'.
   Tenk om de svina fikk smake litt av sin egen medisin, til skrekk og advarsel...

   Slett