mandag 31. august 2009

August på hell

Der nede på ca 1000 moh ligger drømmevatnet til Bjørn! Han har vært så heldig å få leie vatnet, nå skal det kultiveres og stelles etter alle kunstens regler. Han har kjøpt inn fiskegarn…og i kveld satt vi faktisk ved pc’n begge to og bestilte gummibåt – han har fått øynene opp for internettets muligheter!!30.august 019

30.august 016

Mens Bjørn sto og fiska, gikk Nalle og jeg rundt omkring. Jeg storkoser meg i slikt kupert terreng. Må gå og gå fordi jeg er så nysgjerrig på hva som ligger bak neste topp…

30.august 004 Nalle fikk springe laus i fjellet for første gang på lenge. Han likte seg! 30.august 030

30.august 011

Rypebær og krekling30.august 008

30.august 025 Det blåste friskt, og det begynner så smått å lukte høst i fjellet. Fargene venter på den første skikkelige frostnatta, men rødfargen stråler i det grønne.

Tyttebærlyng – utrolig vakker uten bær også!30.august 026 Etterhvert gikk Nalle og jeg nedover mot dalen. Det er svingete og bratt, egenlig lite å se…30.august 032 Vi nådde nesten helt ned før Bjørn tok oss igjen med bilen. Da hadde Nalle og jeg sitti og beundra utsikten – og to fjellklatrere som dreiv på i de stupbratte Kolsrudflaga.30.august 035

På onsdag var Berit og jeg på Førstehjelpskurs for hund, arrangert av Nes jegerogfisk. To veterinærer underviste om alt fra småsår til alvorligere saker som brudd, hoggormbitt, sjokk og magedreinig.. Uff så mye fælt som kan skje!

Heretter skal jeg alltid ha en slags selvklebende bandasje i sekken, den kan brukes til mye. Jeg skal ha tlf til mattilsynet 06040 på mobilen, for de setter over til vakthavende veterinær (hvis jeg vet sånn ca hvor i verden jeg er) hvis uhellet skulle være ute engang. Hvis Nalle spiser noe han slettes ikke burde spise – skal han få ei halv teskje salt bak på tunga, da vil han med største sannsynlighet spy… Giftinformasjon tlf 22591300 de er veldig flinke til å svare på spørmål vedrørende hunder også.

Vi lærte sikkert mer, jeg håper iallefall noe dukker opp hvis jeg skulle få bruk for det engang. Vi fikk forresten bandasjere hunden til dyrlegen, alle som ville. Hunden lå der i stabilt sideleie, mens en etter en bandasjerte så godt vi kunne – og det tok tid altså! Tenk å ha en så tålmodig hund!!!

Jeg tinte blod i helga, men det fikk vi ikke brukt. Men i morgo - i morgo… Vi må prøve å gå litt blodspor, og vi må fortsette å trene på apport. Han begynner forresten å få til å rygge på kommando også, flinke gutten :o) Tirsdag blir det agility trening på Glitre, og forhåpentligvis blir det en snusetur med Kango snart.

Bare en dag til, så er det september og den årstiden jeg liker best :o)

HA EI FIN UKE!

19 kommentarer:

 1. Å, det vannet og plassen var firn. Dit må vi gå nå Gry og jeg kommer i september. Tar du et lynkurs i førstehjelp, også??? :-)

  Så aktiv og flink du er - og så har Nalle-mann lært å rygge? Har du begynt med freestyle, også nå da eller...Åssen får du tid til alt det der...bare lurer...

  Den apporten ligger jeg ettermed, man skal sette oss i sving i morgen...har nemlig jobba helga og hatt besøk av Kevin og Marianne og Ask!! Kjempe-koseligt, selvo om jeg ikke var hjemme om natta...

  Enig september er en herlig mnd. - høsten er best på fjellet, syns nå jeg og gleder meg vilt til vi skal på hytta i høst-ferien...
  Vi snakkes ;-)))

  SvarSlett
 2. Eeehh - det er meg, Camilla som er anonym med alle feila..det går litt fort mellom pasientene her, skjønner du...

  SvarSlett
 3. Rune og Ola skulle også vært med dit, kanskje neste sommer ;o)

  Jeg er IKKE aktiv med Nalle-trening, tar bare bittelitt sånn innimellom. Og han har alltid lyst til å lære triks, han som ikke gidder å leike..Raringen.

  Så moro at du fikk besøk igjen,da! Jeg venter med lengsel og smerte på dere :o)

  SvarSlett
 4. Er enig med deg at høsten er ei fin tid! Vi skal prøve å ta oss en tur til Rauland i høstferien. Det er jo flott her åsså på høsten mendet er nå spesielt på fjellet da!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 5. Det så veldig fint ut rundt det vannet! Er det nær der dere bor?

  Førstehjelpskurs for hund hørtes veldig interessant og nyttig ut! Begge telefonnumrene er nå lagt inn i mobilen, i tilfelle noe skulle skje... Å bruke salt for å få hunden til å spy har jeg hørt om før. Det måtte nemlig Tessy gjøre en gang, da hun hadde spist mange stykker med Brownies... :P

  Så flinke dere er til å trene! Også på så forskjellige ting! Både apport, blodspor, rygging og agility! :)

  Ha en fin uke, dere også!

  SvarSlett
 6. Vi må kjøre et stykke for å komme nærmest mulig vannet, på en ganske dårlig veg..men det blir langt å gå opp og ned.

  Vi trener bare litt iblant, Tina. Agility'n er mest for å treffe andre.. Kunne igrunn tenke meg ett agilitykurs,men det må bli neste år. Vi skal jo ha(minst)ei helg til med rundering :o)

  SvarSlett
 7. Dere høres sååå aktive ut;o) Vi har ikke kommet igang med noe ennå, blir muligens agility igjen på onsdag formiddag.
  Ellers så bestilte vi bjeffehalsbånd til Ville igår.
  Vi var på hytta i helgen, der er hun umulig, er hun ute i gården alene så bjeffer hun på ALLE som går forbi og det er umulig å stagge henne, hun høres jo så sinna ut. Tror bjeffehalsbåndet er den eneste og beste løsning der.
  Trenger jeg tips om bruken så har jo du erfaring Nøve.

  Det er et vakkert fiskevann dere har fått leid, nydelige bilder av Nalle i naturen!!!

  SvarSlett
 8. He,he - Bjørn satte seg foran pc'n - ikke verst ;-)

  Rart det der med å gå tur. For 100 år siden da jeg også gikk en del i fjellet så skulle jeg "bare" opp på den toppen som jo var den høyeste, men når jeg kom meg opp på den toppen så var det jo alltid en ny bakenfor som var enda høyere...

  Høsten er en fin tid, men nå vil jeg ha oppholdsvær!!!!

  Nyttig og interessant kurs dere var på

  SvarSlett
 9. veldig fint der med det vannet ja. Dere har mye flott natur der dere bor :)
  høsten er vakker med alle sine farger.. jeg er også glad i høsten :)

  SvarSlett
 10. Så nydelige bilder Nøve. Jeg gleeeeeeeder meg til å se vannet til Bjørn:o))) Snart håper jeg:o) Det er rart med det, når pc'n sto i stua på hytta, ja da lærte Ola selv å gå inn på nettet for å lese nyheter og sånt. Kanskje ikke dumt det der, å ha den litt lettere tilgjengelig?

  Så flott kurs!!! Kjempenyttig, håper du kan ta oss i skole i september!!! Ettersom jeg forstår på innlegget til Camilla er hun (også) lutter øre:o)

  SvarSlett
 11. Det hørtes ut som et nyttig kurs !
  Jeg har litt skrekk for at hundene skal få hoggormbitt når vi er ute å går i mark og skog. Godt å vite hva man skal gjøre i slike tilfeller.
  En fin tur der alle blir fornøyd, Ola får fiske og du og Nalle får gå en tur i flott natur.

  SvarSlett
 12. Mente jo selvfølgelig Bjørn, blander disse manne-navnene for det er en Ola inni bildet en eller annen plass?

  SvarSlett
 13. Gry og OLA, vet du, de er alltid aktuelle ;o)
  Gry sier forresten at de "tar en Nøve & Bjørn" når de gjør hvert sitt ;o)

  Hoggormen har holdt meg unna skogen hittil i sommer, nå begynner vi sånn smått å bevege oss der igjen. I dag vågde jeg å legge blodspor :o)

  HVIS Nalle blir bitt, langt unna sivilisasjonen, da skal han få "ormepilla", men er vi ca en time unna veterinær dropper vi pilla. Det ble jeg enig med meg sjøl om, etter å ha hørt om for/bakdeler ved å ta den.

  SvarSlett
 14. Ikke dårlig å ha sitt eget vann. Da begynner vel du å fiske også snart.... Det så jo nydelig ut der.

  Et sånt kurs er nok veldig nyttig. Jeg så hundeklubben her har sånne kurs inn i mellom i samarbeid med dyrlegen min. Men nå er det lenge siden jeg har vært der.

  Du er VELDIG aktiv med Nalle. Det skjer jo noe hele tiden. Ikke rart han er en rolig, tålmodig og godmodig. Han får brukt seg mentalt og fysisk hele tiden. Charlie er så misunnelig.

  SvarSlett
 15. JAggu mange fine steder i Norge! Skjønner ikke hvorfor folk skal så langt vekk når vi har så mye å fryde oss over her:-)

  Det kurset var nok lurt, et slikt et hadde jeg likt å være med på også:-)

  SvarSlett
 16. Tenk å fullt det ville vært på fjellet hvis ingen reiste til varmere strøk. Vær glad, Christian at noen reiser. Jeg er nok ikke den som har sprunget i mest fjell, men jeg ser på dere andre...haha

  SvarSlett
 17. Takk og pris for at vi har slike som deg, Nina :o)

  Men jeg tror ingen har så vakkert land som oss nordboere!
  Vi sykla en tur i kveld, det var en nytelse å kjenne den kalde høstlufta igjen :o)
  Norge, mitt Norge... *sukk*

  SvarSlett
 18. Gry og Ola (tre bokstaver til hver) Nøve og Bjørn ( fire + fem bokstaver) skal prøve å huske det nå.

  SvarSlett
 19. Nina, du har helt rett! Skulle vært fler av de som reiste til syden, så fikk jeg større plass på fjellet for meg selv;-)

  SvarSlett