onsdag 19. august 2009

Skogshorn 1728 moh

Husker ikke helt hvordan dagen begynte, men jeg sendte iallefall ei melding til Gry rett før vi skulle til fjells. Da sier ho jammen: “kan jeg og Milli bli med på tur likevel?”

Jeg var innom dyrlegen på Gol og fikk øyedråper til Nalle, han har fått øyekatarr av Milli som ho fikk fra Biri… Flere som fikk minne fra turen? (Ett svare styr å dryppe øyne, men vi prøver to ganger om dagen. Nalle gjemmer seg og er skikkelig pysete!)

Her er vi da!

To (+to+fotograf) lykkelige og optimistiske turgåere, på veg opp mot Hemsedals mest karakteristiske fjell.Skogshødn 002 Oppi denna steinura var det ikke bare lett å gå! Og det var bratt – fryktelig bratt, og laus småstein og grus! En stigning på ca 800m - det svei godt i sure lår etterhvert ;o)Skogshødn 005 Vi nærmer oss toppen sakte men sikkert…

Skogshødn 017

LYKKESTUND

Skogshødn 011

En god og lang kvil på toppen. Vi skreiv i gjesteboka før vi åt niste og kvikk-lunsj m.m…

Skogshødn 019

Skogshødn 025

Skogshødn 033

Skogshødn 028 Skogshødn 034 Tusen, tusen takk for at dere blei med på turen! Dere gjorde den ekstra minnerik på godt og vondt ;o)

Nå går vi her og gleder oss til helga når vi ser dere igjen. Vi skal nemlig på Runderingskurs med Hilde – men ikke nok med det – Camilla og Dimma skal også være med på kurs!!!

Tralla-la- jeg er saa glad i dag

(og pc’n er iorden likevel, puh)

28 kommentarer:

 1. Jammen var det fin utsikt!

  SvarSlett
 2. For en flott natur og seeee på de to vakre hunder. Jammen spreke dere, å gå opp så bratte fjell, men herlig fjellluft fikk dere vel.

  Chicko fikk også øye betennelse, det får han gjerne når han har vært sammmen med "fremmede" hunder,det var over på en uke, uten salve/ dråper, det er helt håpløst å dryppe på han ,da må jeg sette på munnkurv. Han er helt bra i øya nå og går bedre på bena.

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder du har tatt Nøve! Åh, det var så utrolig gøy!! Tusen takk for at jeg fikk være med!!!! Jeg tror kanskje jeg har et snev av høydesyke, og har holdt meg helt i ro i Base Camp i dag;o) Avbrutt av en ørliten tur til Fagernes i ren desperasjon;o)

  SvarSlett
 4. For et utroligt nydelig sted...der skal jeg også få kravlet meg opp en gang...men da i eget tempo..hehe..skjønte at gry slet med å holde følge med dere fjell geiter!

  SvarSlett
 5. Det var morsomt at Gry kunne være med dere. Må jo benytte sjansen når hun først er i område.

  Flotte bilder av to gode venniner og hundene deres. Det var en fin tur dere hadde. Men er du blitt lys i håret i sommer, Nøve? Ser litt lyslugget ut nå.

  SvarSlett
 6. At turen var fin, har vi mange bevis på.
  Men noe av det morsomste var jo alle kommentarene fra Gry underveis ;o)

  Og ja Nina, jeg har visst blitt veldig lys i håret - og rød i trynet!! Det er nok sola og vind som tærer både på meg og Nalle :o)

  SvarSlett
 7. Flotte bilder av en fantastisk natur, det er jammen meg et flott land vi har.
  At dere koser dere sammen, både de tobente og firbente, er tydelig.

  SvarSlett
 8. Kan tenke meg kommentarene til Gry,ja. Da hadde jeg glemt å sliten jeg var.

  Enda godt det var solbleiket hår da, var redd du hadde fått noen grå hår i sommer......

  SvarSlett
 9. Jeg vet ikke jeg Nina/ Nøve. Når jeg er sliten så blir det bare enda verre om jeg må le også. Det er slitsomt å le!

  SvarSlett
 10. For en flott tur dere har vært på! Helt imponert av dere alle sammen, både to- og firbeinte :-)

  Har kost meg med å lese og se på bilder inne hos Gry også. Nøve, jeg tror du hadde "tatt tabben" på en stakkars øyboer om jeg hadde vært med på den turen ja, hehe ;-)

  Håper Nalle-gutten blir fort ferdig med øyeplagene sine! Balder er på vei tilbake i storform. Men han får ikke ta seg ut så mye som han nok har lyst til - sånn før jeg er helt sikker på at han er frisk :-)

  SvarSlett
 11. Det er noe rart her; KUN kommentarene fra Ìren får jeg mail om, men jeg sier takk for dem ;o)
  Så godt at Balder kommer seg igjen, tøffe islendingen "vår"

  Jeg blir sur på Bjørn når vi to er på tur, og han er i bedre form enn meg, det er ikke moro - der og da!

  SvarSlett
 12. Uff da, ikke bra for selvtilliten det der Nøve. Men det hadde kanskje vært enda verre om det var omvendt, at Bjørn så at du var i bedre form enn han? Bra Gry ble med og fikk roet dere ned litt begge to da ;-)

  Jeg glemte jo å ønske god bedring til Nalle. kjedelig at man ofte får med seg noe "gruff" fra utstillinger. Burde ikke vært sånn.

  Hos meg ser alt ut til å virke på bloggen i dag. En mengde med meldinger i e-posten og innlegg vises ganske så fort, i hvert fall Gry sitt.

  SvarSlett
 13. Jeg innbilder meg at B later som om han er sliten for at ikke jeg skal bli sliten og lei før ham...men han benekter det...Så hvor står vi??
  Egentlig er bikkjer de beste turkompisene ;o)

  Har store problemer med øyedryppinga. Nalle får angst når han skjønner hva som skal skje. Skal jeg gidde å mase slik ei uke - som dyrlegen anbefalte?
  Kuren måtte fullføres for å drepe de siste og hardeste bakteriene, sjøl om øynene ser bra ut etter to dager...sa dyrlegen.
  Hva gjør dere?

  SvarSlett
 14. jeg tror det er lurt å prøve å holde på en stund til selv om øyet ser bra ut, hvis ikke kommer det av og til tilbake har jeg erfart!(på div. dyr). han har nok et poeng i det han sier, dyrlegen.. ;) men av og til er det fort gjort da.. jeg ville mast litt til, så er dere ferdig med det og slipper å begynne på an igjen hvis han ikke er helt bra igjen :)
  høres ut som er kjekk tur dere hadde, er det ferietid enda eller? her er det full rulle igjen, var å hentet "heste Luna" i går, hun er desverre tom -ikke noe føll på oss neste sommer.. men men.. da får jeg brukt henne som vanlig fremover hvertfall :)

  SvarSlett
 15. Så fine bilder og så flott en tur!! Her er det ikke noen spesielle høye fjell rundt oss så jeg misunner dere det!!
  Ha en fin dag og lykke til på kurset i helgen!!
  God bedring til Nalle!!

  SvarSlett
 16. Luna, du har rett. Jeg vet det jo...skal prøve å holde ut, sjøl om mesteparten av dråpene havner utafor. Det blir i det minste en slags trening. Vil du ikke så skal du - ikke lett å få en stabeis som Nalle til å forstå det ;o)

  SvarSlett
 17. Men så koselig da....det vises godt på bildene at til tross for en slitsom tur....ut ifra beskrivelsen til Gry.....har dere jo hatt et vellykket samvær!!!

  Da ses vi snart, og...vi gleder oss! Gruer oss litt, også...til kurset...men det er jo litt av sjarmen!!

  SvarSlett
 18. Sv: Hei:)
  Ella er veldig vant til å bli hauset og herjet med da, så det går faktisk ganske greit å få på øyedråpene, men jeg sliter litt alene. Men jeg setter meg ned på gulvet med henne, og klapper og stryker litt og så hun legger seg ned, da er hun rolig, så da får jeg lurt dråpene på. Men det er ikke akkurat så morro:p Hun har fått det på begge øya nå, så litt mer prakk!! Jeg vet ikke hvor viktig det er me dråpene til hunder jeg, men jeg husker jeg hadde det selv og det vart og varte, da var det som en drøm når jeg endelig fikk dråper, kanskje slik for hundene og??

  Det med dyrleger og, der vi går så tror jeg ikke de har så alt for mange lapper innom gitt, da er det i såfall svenske. Så kanskje det bare er myten om at lappene bjeffer så fælt, de er opphengt i?

  Det er mange som spør også, om det er mye bjeffing med å ha lappis. Men her skal vi ikke klage på bjeffing nå lenger, for hun bjeffer bare hvis vi har på klær og skal ut, og en skjelden gang hvis hun hører noe uvant:)

  Ser ut som Nalle og Milli var i sitt rette alement der oppe på fjellet:):)

  SvarSlett
 19. Jeg syns det virker som at du har en veldig god mann å gå tur med jeg. PE og jeg er så ulike i tempo og mening om pauser at det ender med at vi splitter lag ellers blir det bare irritasjon. Og det er bare å innrømme at det er jeg som er den ufine...

  Kos dere på kurs i helga!! :-) Regner med at det kommer fyldig rapport fra dere alle.

  SvarSlett
 20. Min kjære er nok ofte tålmodig med meg,stakkars."Godt" å høre at flere har det slik Tove...

  Takk for svar May Kristin!
  Dere har igjen for å ha "dulla" med Ella, Nalle har aldri vært særlig ivrig på det. Jeg burde vel ha gjort det mer uanset...
  Men idag fant jeg ut noe lurt. Jeg tok dråpen på fingerspissen, og da gikk det mye greiere å få det på øyet. Jeg var jo så redd for å stikke ham med tubespissen også ;o)

  SvarSlett
 21. http://nesbyenhundeskole.dinstudio.se/text1_41.html

  Her står det om runderingskurset. Noen som har lyst til å slenge seg med i siste liten??

  SvarSlett
 22. Kjempe fine bilder! :-)) Likte spesielt godt det med Gry og Milli :-) Det var søtt :-)))
  Og det så forresten ut som en kjempe fin tur :-)

  SvarSlett
 23. Det hadde vært morsomt å prøvd dette med Barfi. Men akk så langt unna og midt i jobbehelgen min :-(

  SvarSlett
 24. For en flott tur dere hadde! Etter slitet er utsikten sånn at det tar pusten fra en, ser det ut til. Har ikke gått der, men det må vel være mulig å ta en dagstur fra Hedalen. Hvor lang tid brukte dere på turen?

  Ser dere snakker om bjeffing her. Vi har hatt Shetland sheepdog før, og hun var "på jobb" hele tida. Emma bjeffer ikke mye, syns jeg, men da sammenligner jeg med sheltien. Det fins jo en del trening og råd å finne, men kunsten er å være utholdende og konsekvent midt oppi alt annet.

  Hold ut med øyedråpene! Gi pølse umiddelbart etterpå! Har du klikkertrent? Kanskje et klikk i rette øyeblikk kan brukes?
  Lykke til!

  SvarSlett
 25. Vi brukte vel fem-seks timer på turen, og da hadde vi flere korte pauser og en lang en på toppen. Kan anbefales!
  Jeg liker å gå med EN stav, den var til hjelp i grushaugen syns jeg - sjøl om Gry trodde ikke det...

  Joda, lapphunden er iallefall bedre enn sitt gamle rykte - det vil jeg påstå!

  Vi har trent endel med klikker. Skal jammen ta den ibruk i kveld når dråpene skal på..Det hadde jeg ikke tenkt på, men pølsa har liggi klar ;o) Han ønsker som regel å være VELDIG flink når vi klikkertrener. Takk for tipset!

  SvarSlett
 26. Så flott tur dere hadde, jeg er imponert, utrolig fine bilder:o)
  Det er nok ikke dumt å bruke stav når en går i fjellet, et ekstra bein kan nok vær til god hjelp, jeg skal huske på å ta en med neste gang jeg går i fjellet.

  Vi er heldigvis blitt forskånet for øye betennelse foreløbig, håper det forsetter sånn.
  Aldri kjekt med sånne ting, tror det er viktig å gjør som dyrlegen sier, ikke kjekt hvis det blusser opp igjen.
  Slettes ikke dumt å bruke å ta dråpene på fingen, det viktigste er vel å få det på øyet.

  SvarSlett
 27. Det så ut som en koselig tur! Og det er jo ekstra kjekt å være flere som går sammen! :D

  Dixie slapp heldigvis unna øyekatarren som Milli og Nalle har. Håper det går fint med dryppingen! :)

  SvarSlett
 28. Det så ut som en flott tur! FOR et landskap!! :)
  Åsså må jeg bare kommentere den flotte pelsen til Nalle - han har jo tjukk og fin pels året rundt han ser det ut til (!?)! :)
  Håper dere koser dere med rundering og besøk! ;)
  Klem fra meg og beibisen :D

  SvarSlett