søndag 23. august 2009

Super-duper-luper-Hilde-muslingen-vår!

Hilde hadde forberedt seg grundig før runderingskurset, og de fine tegningene hennes gjorde det mye lettere for oss å følge med. kurshelg 005

Dimma, Milli og Nalle – superivrige skolelys?kurshelg 003

Den første dagen var oppgava å forstå at de skulle gå fra den ene figuranten til den andre, fram og tilbake i ett fint driv. Det skjønte de utrolig fort!

Dessuten skal de lære apportering. Det er vel det som kanskje blir det vanskeligste. De skal plukke opp løsbittet, en slags pinne, og levere den til føreren. Foreløpig tar Nalle den i munnen, men spytter den ut med en gang… Vi har derfor lekse den neste måneden. Jeg kommer til å trene med en sokk eller noe anna som han syns er mere interresant, terpe og terpe til han holder “tingen”…uten at han går lei. Utfordring!kurshelg 001

Spenningen denne gang, gjaldt mest Snorre og Nalle…

Snorre og pappa’n hans var på fisketur mens vi andre var på “skola”, så om kveldene skulle vi kose oss sammen alle. Guttene hørtes veldig morske ut da de møttes ved gjerdet, men vi slapp dem løs inn i hagen. Begge hadde litt markeringsbehov, Snorre måtte vise at han akta å passe på sin lillesøster Dimma, men Nallle syntes at alle i hans hage VAR hans.. Camilla og jeg måtte derfor trå inn noen ganger og fortelle dem at VI var sjef – og da gikk det bra!!!rundering 021 Se på gutta!!!

kurshelg 013

kurshelg 014

kurshelg

Søndag dro vi opp i moseskogen ved Tunhovd. Da skulle vi trene mer på ordentlig :o) rundering 002 Milli har finni Camilla, Gry viser henne retning mot meg. Fint driv! Vi som figuranter gjorde en VELDIG god jobb, sa Hilde :o)

Her er Dimma på veg mot Gry. Etterhvert lagde vi større og større avstand mellom figurantene, gjemte oss bak trær og stein, men da hadde hundene skjønt poenget og fant oss ved sidesøk.rundering 001

Nalle, hold løsbittet bittelitt,da! Klikk og belønn ;o)rundering 006 Skoledagen ble avslutta nede ved Tunhovdfjorden. Milli og Dimma bada, mens Nalle sprada på land.

rundering 012 Vi ble slitne alle sammen etter denne helga! Hunder og gærne kjerringer kosa seg mer enn de har gjort på lenge, tror jeg. Det var så moro å endelig bli kjent med Camilla, Snorre og Dimma (og Rune!) På vårt første møte på Tjøme i februar, var vi ikke på talefot pga Snorre og Nalle. Endelig var det mulig, og Snorre var akkurat så sjarmerende som jeg trodde. Dimma og Milli var som to småfrekke tenåringsberter, på akkurat samme stadiet – bare at Dimma hadde en storebror til å forsvare seg…

rundering 018 Tusen takk for nå jenter! Neste kurshelg blir den 26. og 27.september. Vi gleder oss innmari til å treffe Hilde igjen – ho er bare en superlærer, en motivator og inspirator :o)

Tenk så flott vi hadde det! Vi kunne spørre om ALT, alle fikk prøve seg , ho fulgte med og hadde god tid til hver enkelt av oss. Vi holdt på fra 10.30 – ca 15.oo akkurat passe lenge for oss og hundene. Vi gleder oss til å få lekse!!

rundering 023

Ps. har skrivi mer om hva rundering er i forrige innlegg...

30 kommentarer:

 1. Herlig beskrivelse og flotte bilder Nøve. Jeg kan faktisk ikke være mere enig:o) Har hatt det så fantastisk fint!!!! Åh, dette var gøy.

  Tusen takk for at du har vært så gjestfri Nøve. Nå føler jeg meg fryktelig hjemme på Bergheim kjenner jeg:o) Og du, takk for at du er akkurat deg!

  SvarSlett
 2. Vi kan ikke få triveligere gjester enn sånne som dere :o)))

  SvarSlett
 3. Så moro dere har hatt det ! Kango skulle nok gjerne vært med....

  SvarSlett
 4. Så fine bilder og så morro dere har hatt det!! Kjempe bra at alle hundene gikk fint sammen!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 5. Fine bilder av hele gjengen i sammen...Kan ikke være helt enkelt å lære hundene apportering, ihvertfall ikkke når det er en "uinteressant" ting de skal bære..men det kommer seg nok etterhvert..lappen er jo ganske så inteligent....håper det blir noen filmer neste gang, så vi kan se de i aksjon...

  SvarSlett
 6. Høres ut som dere har hatt det kjempekjekt på kurs! Var det bare dere tre (med tre hunder)?

  Jeg og Dixie prøver også å trene litt på apport, men det er ikke lett! :)

  Det blir spennende å lese om hva dere skal trene på og hvordan det går neste kurshelg! :)

  SvarSlett
 7. Så morsomt å lese. Ser ut til at dere har hatt en superhelg. Og morsomt å se bilder av Camilla ;-) Mange flotte bilder. Det er alltid kjekt å se bilder av flere hunder som trives og leker sammen :-)

  SvarSlett
 8. Takk for sist, Inger-Synøve!
  Det er alltid trivelig å ha deg og Nalle-mann med på kurs!! Det bare MÅ bli god stemning, da!

  Du må hilse til go`gutten din. Det er jo han som er vesle "muslingen" til tanta si. ;)))

  SvarSlett
 9. Det var jo en riktig så fin helg! Jeg bor visst på helt feil
  sted i landet, det er på Nes alt skjer forstår jeg;o)

  Vi må nok finne på noe her, Tina og jeg. vi kan jo ikke ligge laaangt bak dere i aktiviteter.

  Så fine bilder av go`vennene i lek:o)))

  Du må forklare Nøve, hvorfor musling???

  SvarSlett
 10. Ja Nøve. Du MÅ forklare "musling" - det var bare sååååå herlig:o)

  SvarSlett
 11. Hei hei!
  Dagen derpå idag, moro å lese kommentarer. Gå isammen flere og gjør som oss, det anbefales på det varmeste!! Det bør ikke være flere enn 3-4 hunder, derfor er det heller ikke håpløst å få til :o)

  Musling - det var ett koseord Hilde sa til Nalle..det kunne vel ikke passe dårligere på noen enn den vannskye lapppen der,hehe. Det ble endel nye rare kosenavn denne heldga :o)

  Når hundene runderer, skal de lære å gå i ett visst systematisk mønster for å søke. Ikke etter spor på bakken, men de skal ta overvær. Forbløffende hvor fort de forsto oppdraget!
  Men de er smarte bloggehunder ;o)

  SvarSlett
 12. http://hildeshunder.wordpress.com/2009/08/23/ei-super-helg/

  Hilde forklarer igrunn opplegget best ;o)

  SvarSlett
 13. Nøve, jeg bare må få utbrodere "musling" litt:o) Vi vet vel alle hvordan det er når vi kommer med lange, meningsløse koseordsetninger til hundene våre:o) Helt uforståelig det vi sier, men vi gjør det jo alle sammen. Hilde kom altså med en sånn lang setning til Nalle mens hun koste med ham, og det eneste vi fikk med oss på slutten var: ......."lille MUSLINGEN min"..... Akkurat DEN har jeg aldri hørt før;o)

  SvarSlett
 14. Gry og Nøve, eg tok an;o)))

  SvarSlett
 15. For en herlig gjeng, bildene taler for seg. Godt at "gutta" gikk såpass bra sammen.
  Har nettopp lest på bloggen til Gry , dere er så flinke til å beskrive opplevelsene. Enig med Berit at en av og til skulle ønske en bodde nærmere, litt på andre siden av fjellet der det finnes noen kreative damer.
  Lykke til videre på kurset, gleder meg til mer inspirerende lesing.

  SvarSlett
 16. JIPPI!!!!
  Nalle plukka opp løsbittet og ga det til meg - TRE GANGER! Vi ga oss på topp!
  (fikk jo lyst til å gjøre det mange, mange MANGE ganger når han var så flink og det var så moro...)

  SvarSlett
 17. Ser ut som Dimma, Milli og Nalle lærte MYE på en gang. Flinke hunder!!! Når en ser hva de skal lære for å finne en person så var det faktisk mye.

  Masse fine bilder har du tatt igjen. Jeg får med meg mye av helgen da. Og Hilde høres jo bare super ut. Skulle lånt henne til hundeklubben her. Kanskje de kunne lært litt.

  SvarSlett
 18. Takk for hilsen i gjesteboka vår :)

  Ser Dere har hatt det kjekt på runderingskurs! Vi har holdt på med dette i et par år...er utrolig morsomt! Arwen har halsende melding istede for apportering. Lærte det inn utrolig fort! Angrer iallefall ikke på at vi valgt hals-melding ;)
  Lykke til videre i treningen! Blir spennende å følge med på :)

  SvarSlett
 19. Hei Eva! Håper jeg finner noen oppi dalen her som kan tenke seg å bli med på å trene videre. Kjempeartig var det! Og i dag løsna liksom apporteringa, iallefall bittelitt.
  Vi gjør det bare for moroskyld, og syns igrunn det kan være greit å slippe bjeffing.. Har dere planer om å konkurere og slikt?

  SvarSlett
 20. Et morsomt kurs! Jeg prøver også å trene Emma i apport, og hun tar gjenstanden i munnen, men slipper den umiddelbart. Noen ganger bærer hun den noen skritt i min retning før hun slipper den og er strålende fornøyd med innsatsen. Her er det bare å øve i vei. Litt rart for meg at det er så vanskelig, jeg som har hatt sheltie og border collie før, - sånne oppgaver var barnemat som blei oppfatta med en gang!

  SvarSlett
 21. Herlig Nøve - du har beskrevet det så fint med både tekst og bilder. Jeg har kosa meg innmari sammen med deg og Gry og Millie og Nalle, selvbfølgelig - og jeg kunne ikke finni meg noen bedre enn deg og Gry å være på kurs sammen med!! Tusen takk for alt Nøve - følte meg litt "hjemme" på Bergheim jeg, også!! Men syns du bør få deg en oppvasksmaskin...;-)
  Og bilder kommer snart, eller kanskje en liten film-snutt???

  SvarSlett
 22. Filma du, Camilla??
  Jeg syns vi hadde det helt topp, og mye oppvask blei det ikke av grandiosa og noen ølbokser ;o)

  Ragnhild, det er bare å øve i vei,ja. Prøv å ta noen skritt fra, istedet for mot, når hunden har det i munnen.. Det tipset kom jeg på idag ;o)

  SvarSlett
 23. Vedder på at Camilla lager en sånn bildefilmsnutt, sånn som bare hun gjør:o))) Gleder meg til å se Camilla!!!!!!

  SvarSlett
 24. Gry - det er akkurat det jeg har tenkt til å gjøre. Så kan vi bare kose oss med å se på prakteksemplarene våre til musikk...hehe

  SvarSlett
 25. Ja gjør det Camilla!!!
  Åh,jeg venter...

  SvarSlett
 26. Har lyst til å prøve oss på konkurranse,men spørs om vi må vente helt til neste år. Er en liten gutt + amming som opptar ganske mye tid akkurat nå,så tror ikke vi får trent nok til å starte i høst.
  Arwen bjeffer mye mindre etter at hun lærte å halse på kommando,samt lærte inn hals-melding i rundering. Hun må liksom ha en god grunn til å bjeffe nå- det hadde hun ikke tidligere :p Trodde jeg skulle få en hund som bjeffet mye mer,men det ble heller omvendt ;)

  Har du ingen/få å trene sammen med,så burde du prøve feltsøk-hvis du ikke allerede har prøvd det ;) Kjempemorsomt det også :)

  SvarSlett
 27. Jeg vet ikke om jeg har gratulert deg med veslegutten en gang,så jeg sier det nå. Har sett bilder av den vesle sjarmøren. Skjønner du har mer enn nok å gjøre ;o)

  Det med bjeffingen var interessant! Ser logikken i det når du sier det. Hm. Nalle er ikke bjeffete egentlig, men nå i det siste har han begynt å bjeffe av iver når vi skal trene. Jeg må prøve å vende det til det gode på en måte...

  Hilde som holdt kurset, vil bli med på trening, og vi skal nok klare å få med oss en til. Jeg trenger å gjøre ting sammen med andre, ellers så sklir det bare ut..
  Nalle er veldig glad i å gå spor, men vi gjør det for sjeldent :/

  SvarSlett
 28. Jeg ble nødt til å se på bildene du har tatt igjen..det er bare helt rått det bildet der Snorre slikker seg rundt munn, Milli i midten og gaper "hjeeelp" og Nalle liksom snerrer der bak..Dimma ligger underst og ser meget lita ut. hehe

  SvarSlett
 29. Hei Camilla - måtte innom en tur til jeg og.. Vi er egentlig to natteravner,jo!!!
  Enig, ett aldeles praktfullt bilde av gullungene våre :o)

  SvarSlett