torsdag 27. september 2018

Det rokker!

Rokken som jeg hadde bestilt fra Spinnestua.no , kom i posten sist uke.
Jeg måtte fint styre meg og la være å åpne pakka de neste dagene. Jeg visste jo at om jeg hadde åpna, så hadde jeg blitt sittende til langt utpå morgenkvisten - og det hadde jeg bare ikke tid til!

Men på søndag, da jeg kom heim fra jobb etter den travleste uka jeg har hatt på lang tid - DA kunne jeg endelig montere rokken.


Det er en Kromski Sonata, en fantastisk "liten" reise-rokk på 5 kg.
Den kan enkelt slås sammen og legges i ryggsekken som fulgte med - men foreløpig blir den nok stående på stas i stua. Det var veldig greit å bestille fra Spinnestua, jeg kjenner jo Elisabeth, kvinnen bak Spinnestua, fra ett spinnekurs på Gol for noen år siden. Jeg kjøpte kardemaskin av henne den gangen, og jeg visste jeg kunne stole på at damen ville meg vel.
Med frakt kom dette vidunderet på 5775,-  Temmelig nært opptil den summen jeg fikk i bursdagspresang.
Jeg har vært så utrolig heldig!!!
Tusen takk Gry Viola, Hege, Hilde, Gry, Per, Elin, Sidsel, Kjersti, Linda, Inger, Stian, Stine, Tove, Irén, Eva, Bente, Siv, Nina, Hanne, Merethe, Herdis, Elizabeth, Marianne og Unni - men sine respektive
 💓💓💓

Rokken blei smurt etter alle kunstens regler, og spinningen gikk som en drøm. Jeg tenkte å spinne litt angora og alpakka denne gangen. Jeg har så innmari mye angora liggende ubrukt, og alpakka kan jeg få kjøpt mer av på Bromma - hvis det viser seg at det blir en fin blanding.
Skulle ønske jeg kunne sitte inne og spinne hele dagen...


Stripa la seg vel til rette i rokkestolen idag, ho ville ikke bli med ut på dagens andre tur. Det blåste noe forskrekkelig, og det likte ho ikke i det hele tatt!
Gutta og jeg gikk en runde oppi skogen, men det var nesten skummelt - det blåste like ille der, og flere store trær hadde velta.


Jeg oppdaga flere bjørketrær med chaga. Chaga er en sopp kan hjelpe mot mange plager, men neppe mot kul i hodet eller knuste kroppsdeler, så vi tok oss ikke tid til å prøve å få det med oss engang. Jeg fikk en pose av Kristin for ei tid tilbake, og lager meg gjerne en kopp til kvelds. 100 g tørka chaga blir mange kopper "heksedrikk", så jeg har så jeg greier meg.


Tassen fikk en omgang kokosolje igjen idag. Vi prøver å smøre ham inn en gang i uka, og det er ingen tvil om at pelsen hans har blitt myyye bedre.
Han skal nok greie seg bra uten skjerf og lapphundgenser denne vinteren!
Jeg ble endelig ferdig med Nalle-jakka mi!

Jeg har blanda lapphund-ulla med alpakkaen jeg fikk fra spinninga i Thon-hallen i vår. Den var brun og fin, og dermed fikk garnet en glød, som det ikke hadde fått om jeg hadde brukt bare hund. Underulla er jo ganske grå.
Jeg hadde ingen oppskrift, så resultatet fikk bli som det måtte bli - men jakka ble egentlig ganske betydningsfull for meg. Det betydde litt at jeg brukte DEN alpakkaen, men selvfølgelig betydde det aller mest at det var Nalle-ull. Bak på ryggen broderte jeg små kvite blomster, og de er laget av Milli-ull. Hadde det ikke vært for Milli og Gry, hadde jeg vel aldri begynt å spinne engang!
 Så Milli måtte være med.


Jeg blei igrunn veldig fornøyd med jakka, jeg!
 Den blir varm og god, så den kommer nok til nytte i vinter

 Knappene har Gry Viola laget av 50-ører!

Det var nesten umulig å ta bilde av knappene, fordi de var så blanke. Men motivet på dem er selvfølgelig HUND...med krøll på halen.
Gry Viola lager knapper på bestilling, om noen lurer! Mansjettknapper til konfirmanten har vært ekstra populært. Da bruker ho f.eks mynt fra det året konfirmanten er født - kjempetøft!

Jeg har knapper nok til enda ei jakke, eller kanskje jeg skal strikke en vest?
 Det er tusen ting jeg har lyst til å lage...
Men så var det det med tida, da.
Det hjelper veldig mye at TV'n streika! Jeg savner den overhodet ikke. 
En får brukt kveldene til langt triveligere ting

Imorgen og de neste dagene skal jeg til Gol igjen. Det nærmer seg siste arbeidsdag der oppe.
Det kommer til å bli rart etter ni år...


En har sett mennesker komme og gå 😉

4 kommentarer:

 1. Nallejakka var knallfin. Alltid litt merkelig når en bytter jobb, særlig når en ikke gjør det så ofte. Det går en 10-11 år mellom hver gang her også, så da er det vel på tide igjen, da jeg har jobbet her i 10 år i høst. Man vet aldri hva livet bringer, så plutselig dukker det opp noe spennende på den ene eller andre fronten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det blir greit med litt «klimaforandring» nå. Å jobbe i en dyrebutikk, er ikke som å jobbe i en vanlig butikk - og nå føler jeg det skal bli godt å bare slå på kassa og stable varer. Være ferdig på jobb når dagen er endt, liksom!
   Du har en variert jobb, virker det som! Det er jo egentlig en fordel.

   Slett
 2. Er så glad for at du ble så overrasket over gaven, og at du fikk noe du virkelig hadde lyst på :)
  Oi, jeg var ikke klar over at det var dyrebutikken du skulle slutte i! Men det virker jo som om du har fått deg to andre fine jobber, jeg er litt misunnelig på bokhandlerjobben ;)
  Jakka er knallfin, og jeg skjønner godt at den betyr mye for deg. Er som med fingervantene og vottene du strikket til meg av Santo, Arkas og Nairo, de er verdt mer enn gull for meg <3

  SvarSlett
  Svar
  1. At noen kunne gjøre noe sånt, det hadde jeg aldri trodd, Kjersti! Jeg blir varm av omtanken! Og jeg gleder meg sååå til å få litt bedre tid igjen, slik at jeg kan dyrke alle mine hobbyer...

   Slett