lørdag 27. august 2022

Slike gode dager er gull verdt.

Jeg har en aktiv ferie 😊  

Tove kom onsdagskveld. Det gjorde så godt å se henne, og hundene ga henne en velkomst ho seint vil glemme. Olabu hadde venta på henne helt siden mars, og vi hadde ikke sett hverandre siden vi var på Skrukkefyllhaugen i juli.

Det er allerede slutten av august. Og Findus, den vesle rampen, har rukket å fylle 7 mnd, og har begynt å tisse som en kar. Jaja, tiden går, men det var sommerlig temperatur da vi kjørte opp til Trytetjernåsen. Så tok vi beina fatt, og rusla innover mot Bergatjern

Det er ett idyllisk sted. med benker og gapahuk - og en geocache. Den hadde gjemt seg veldig godt, men den kom fram i lyset til slutt slik at Tove fikk smilefjes - og enda to til i løpet av dagen.


Tassen koste seg veldig når det var han som fikk all oppmerksomheten 💓

Da vi gikk tilbake til bilen, bestemte jeg meg for å gjemme en cache. Ganske smart, for da er Tove lett å lokke tilbake. Hit er det fint å gå på ski også.

Deretter kjørte vi til Orrebu for å spise lunsj. Jeg kunne by på lav-karbo-karbonade, men hadde beregna for lite, så det ble bare nok til Tove og meg😉

Synd for de firbeinte, for de smakte veldig godt - men det er litt merkelig å spise slikt uten noe slags tilbehør. Bare fordi jeg følger dietten slavisk...

Da vi kom heim, blei vi sittende ute med håndarbeid til langt på kveld. 


Derfor ble det middag til kvelds, kyllingfilèt med gulrot/søtpotet-purè. 
Jammen var det godt, det også - så det er jo bare en fryd å følge denne dietten!
Jeg vet ikke, men det kan hende Tove hadde noe på lur oppi Olabu...sånn for sikkerhets skyld 😅
Det er ingen av oss som sulter, ihvertfall.


I dag blei det tur til Bjørneparken.

 
Vi fikk med oss fôringa hos bjørnene, og det var  moro å se hvordan de leita etter blåbær, appelsiner og div bjørnesnadder høyt og lavt.  


"bjørnefòring med berikning" kaltes dette måltidet, hovedmåltidet får de tidligere på dagen. Nå hadde dyrepasserne gjemt maten under steiner, inni uthulte trestammer og oppi trær, slik at bamsene holdt seg aktivisert en times tid.


Det samme opplegget var det hos gaupa. Kjøttbiter ble gjemt høgt oppi trærne og rundt omkring. Det var flott å se hvordan det smidige kattedyret "leika seg" med maten


Den litt større katten, Amurleoparden, hadde en like imponerende kroppsbeherskelse og jakt-teknikk. 


Dette kattedyret er sterkt utrydningstruet. Bjørneparken er med på ett internasjonalt opplegg for å forhåpentligvis redde leopardene, og bli i stand til å sette dyr ut i naturen etterhvert. Nå i dag finnes det knapt 100 ville Amurleoparder i Sibir, mens 200 lever i fangenskap.



Vi fikk se ulve-fôring også. De to ulvebrødrene fikk servert rådyret som ble påkjørt på rv 7 tidligere i uka. Så og si alt som blir påkjørt av bil og tog i Hallingdal, kommer til nytte her i parken, og det er jo bra.


Vi tok oss en tur innom Dinosaur-parken også.
Jeg syns disse enormt store dyra er litt fasinerende også.


Plutselig kunne de begynne å bevege seg og brøle, men Tove var like høy i hatten


Dette er jammen litt av en Bjørnepark!
Vi brukte noen timer, men kunne nok bruke fint hele dagen her, det er mye. mye mer å se!


Vi gikk fort gjennom resepsjonen, som er stappende full av kosedyr og souvernirer, men det var utrolig å se hvor mye de hadde fått plass til der inne.

Vi måtte hjem og spise lunsj, må vite.


Salat med laks smakte utrolig godt!
Denne dagen har jeg virkelig fråtsa i god og mettende mat. Jeg liker dette kursopplegget!

Tove hadde pakka seg ut fra Olabu, og var klar for å dra hjem etter maten. 
Jeg er så glad ho kunne komme og være her noen dager i fred og ro, og det var godt å se ho var den samme gamle, gode Tove.
Vi skulle gjerne hatt deg her lengre.
💓
I morgen har jeg nye planer, og det ser ut til at jeg har værgudene med meg i denne ferien!


2 kommentarer:

  1. Det ble noen fine dager. Nyt ferien din videre :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, kjære du! Jeg nyter hvert øyeblikk, har knapt tid til å se på verken blogg eller fb - slå den!

      Slett