søndag 6. desember 2009

Er det helg allerede???

Jeg har hatt noen koselige dager på jobb igjen :o)  Jeg trodde jeg var lommekjent der fra min tid som kunde, men butikken rommer så mye, mye mer enn jeg ante! Begynner vel å få litt mer oversikt nå, men fortsatt må jeg spørre en del, og jeg er dødsliten når jeg kommer hjem om kvelden… Heldigvis er de andre damene like blide.

Sjefen sjøl, Gia, jobber full stilling, så har vi Lotta i ca halv – ho har vært der siden i mars, og så har vi Helen som er noen timer tre dager i uka. Ho tar seg av smådyr-stellet, så det har jeg ikke prøvd meg noe særlig på enda. Unntatt akvariene,da, det blir liksom litt mer mitt område, og jeg storkoser meg med det.

Gia har en alaska-husky på 3 år, Ask heter han. Han ligger inne i buret sitt uten ett pip (han får selvfølgelig en luftetur i løpet av dagen). Snilleste gutten, med de nydeligste blå øyne jeg har sett :o)

zoo 006

I går kom Frodo (fra Lappejentas F-kull), Nalles og Toivo’s halvbror innom igjen! Han er en raring… Han ser ut og oppfører seg som en forvokst valp. De finner ikke ut av kløen hans. Alle mulige tester er tatt, men de finner ingen klar årsak. Nå blir han fôra på Vom, og det ser ut til å ha en positiv effekt på huden, - og matlysten! Dessuten bades han veldig ofte med en spesiell shampo, etter råd fra veterinæren… zoo 011

Idag var det ekstra god stemning, syns jeg. Det var mange nye valpe-eiere innom. Noen skulle ha reisebur, de skulle til Sverige og hente Chihuahua-valp. Ei anna skulle få sin Rottweilervalp – så der måtte mat og godsaker være på plass. Sidsel kom innom, strålende fornøyd, ho skal jo overta ei av Mozarts vakre døtre snart :o)

Men det mest rørende, var likevel to damer fra Trysil-kanten. De hadde vært like til Odda og henta ei sju år gammel blandings-tispe som skulle omplasseres! Den vesle tispa fikk ny fin seng, nytt flott halsbånd og bånd, og en akkurat passe stor frakk, så ho ikke skulle fryse… Ho var en skikkelig god gate-mix, gråbrun og lurvete i pelsen, men med snille og tillitsfulle øyne.

Jeg kjenner det svi i mine øyne ved tanken på henne. Håper så inderlig ho får minst sju gode år sammen med de storfornøyde damene.

 

zoo 013

Vi selger forresten utrolige mengder kattedoer og kattesand!! Tydeligvis mange særinger som ikke vil ut i kulda… Vi ble dessuten fort utsolgt på julekalendere til hund, men det er fortsatt noen nisse-pipe-leiker igjen ;o)

Ha en fin advent-søndag!

ps. jeg tror nok vi skal gå på ski ;o)

 

25 kommentarer:

 1. fy søren, for et koselig lokale dere har!!!!!!!

  SvarSlett
 2. Så kjekt å høre litt mer fra jobben din :-)

  Det er ganske mange som mener at V&H hjelper mot kløe.

  Nå som du begynner å bli ekspert: jeg må få tak i navnemerke med tlf.nr til Barfi, selger de sånt i dyrebutikker og graverer der? Forrige gang kjøpte jeg på nettet.

  God tur!

  SvarSlett
 3. Kjempegøy med tekst og bilder fra jobben din Nøve. Skjønner godt at du koser deg!!

  Gøy å møte halvbroren til Nalle og Toivo, håper maten gjør underverker for kløen hans! Også den lille omplasseringsjenta da. Jeg krysser fingrene for at hun får et flott liv, starten er i allefall bra!

  Her har det vel egentlig snødd siden vi kom, sikkert ikke særlig annerledes hos dere. Håper dere får en flott skitur i dag:o)

  SvarSlett
 4. Hei! Så koselig du har det på jobb! Vi har er liten særing her som ikke vil ut, så han har so inne! Roxie stakk hode inn til han da han var på du når Roxie var liten valp. Nå får hun ikke hode inn! Nesten alle hunder som er på besøk her må stikke hodet sitt inn til Disel når han er på do. Da hakker han dem! Litt privat må jo han få være! He -he.
  Her så selger de sånne skilt de graverer på til hund/katt i dyrebutikkene.
  Ha en fin adventssøndag. Ha en fin skitur! Her har den lille snøen som kom regnet bort! Kjedelig!

  SvarSlett
 5. Vi selger sånne søte rosa hjerter og blå bein + mange andre fasonger :o) Kundene bestiller gjennom oss. Aner ikke pris, men det må kanskje Nalle få seg..?

  SvarSlett
 6. Så fort jeg hadde skrevet her så begynte jeg å søke litt på nettet. Stille på jobben ser dere ;-) Så id-brikker er bestilt + litt til... Dårlig gjort mot den lokale butikken, men med meg som kun er på handletur etter at slike butikker er stengt så er det løsningen.

  SvarSlett
 7. Så koslig å lese hvordan du har det på jobben:-) Det må jo være en drømme jobb. Blei rørt av å lese om disse damene som kjøpte hund. Den hunden må vi håpe på blir kjempe gamel... Ha en fin advents søndag

  SvarSlett
 8. Så moro å lese å se bilder fra jobben,din. Godt du trives der.

  Ha en fin advent søndag.

  SvarSlett
 9. Det var koselig å se og høre litt mer fra jobben din. Fortsatt veldig misunnelig, jeg. ;-))

  Rart det med den kløingen til Frodo. Mest kjedelig er det vel at de ikke finner ut av hva det er.

  Ha en fin søndag på ski!

  SvarSlett
 10. Så koselig det ser ut på jobben din! :D Høres ut som det kommer en del kunder i løpet av dagen. Håper den omplasseringshunden får et langt, godt liv hos de nye eierne sine! :D

  Håper de finner ut av hva kløen til Frodo også kommer av snart!

  Ha en fin skitur! :D

  SvarSlett
 11. Jeg lurer nå på om ikke Frodo rett og slett er litt stressa. I følge eier'n er hunden råflink på spor og søk, men det aner meg at slike ting skjer altfor sjelden.
  Frodo ser glad ut uansett,han.

  Det ble ikke lange skituren idag, føret var ganske trått.. Det fungerte bedre å sparke langs bygdevegen :o)

  SvarSlett
 12. Triveligere dyrebutikk har ikke jeg sett noe sted. Ikke rart du trives,Nøve! :-)

  Rørende å lese om den 7-årige mixen som får en ny sjanse i livet. Det gjør godt med sånne historier!

  Fortsatt fin søndag, Nøve - også ønsker jeg deg en flott uke! :-)

  SvarSlett
 13. Så koselig butikk..må jo være drømmen å få snakke om dyr hele dagen!
  Frodo var fin da, synd med kløen, men det kan jo komme av så mangt..Hundene kan jo klø visst de ikke tørker godt nok også, så visst de er mye ute og han alltid er litt fuktig inn til skinnet...Så kanskje?

  Koselig å høre om damene som overtar den godt voksne tispa. er så godt at sånne hunder også får en ny sjans i livet..og det hørtes da ut som om de ville gjøre bare det beste for henne..du treffer henne vel igjen tenker jeg..Ha en fin skitur da, her er det regn og regn igjen!!

  SvarSlett
 14. Og vips var det mandag ogjen!

  Vet forøvrig om flere som har hatt god hjelp med v&h mot kløe, krysser fingrene for at det hjelper fineste Frodo også.

  Har en del v&h i fryseren nede, tenkte jeg skulle se om det falt i smak hos gutta her. Spennende å se om Totten vil ha det nå og om hvordan det blir med mengden v&h og en matglad valpis som legger altfor lett på seg.... ;)

  SvarSlett
 15. Så koselig å få være med å føle på den dagelige rytmen i butikken. Kjenner det så godt igjen, det er nesten så jeg får lyst å jobbe i butikk igjen.
  Det som er artig med "din" butikk er jo at det ikke er "døde" ting du jobber med, det er levende dyr der også!!! Tror det har mye å si for trivselen.
  Virker for meg som det er den eneste dyrebutikken i område, så det kommer flere kjente innom, veldig koselig det da, nesten som å få besøk.
  Koselig å lese om Ask og Frodo,flotte bilder av dem:o)))

  Hils Nalle-mann!!!

  Ha en fin arbeidsuke:o)))

  SvarSlett
 16. Så pen Frodo er.
  Synd med denne kløingen.Stakkars, det er nok ikke noe godt. Børre klør omtrent ingen ting lenger. Kanskje det kan være noe galt med binyrene til Frodo også.
  Så bra at du trives i butikken Nøve. Vi ses antagelig til torsdag.

  SvarSlett
 17. Frodo var en liten kar?

  Merkelig med kløen, man kunne jo tenke seg at det kunne være allergi, siden Ilka har noen avkom med det, men er han testa, så er dte vel ikke det...

  SvarSlett
 18. Berit, man må ut av Hallingdal og like til Hønefoss for å finne nærmeste dyrebutikk! Eller Valdres,da - men hallinger reiser helst ikke dit ;o)
  Og dere, vi har ekle grasshopper og larver og div "ulumskheter" til salgs også :/

  Frodo er litt mindre enn Nalle, men ikke så mye. Han virker bare så liten pga den korte pelsen. De fant altså ikke ut hva han reagerer på.. Da vet jeg bare om Nalles helbror som har allergi, vet du om flere, Christian?

  SvarSlett
 19. Åh vilken härlig butik ni har !! Ja du vi har bara snö på hemsidan vi..ute är det regnigt och grått , så trist väder , blir ju ingen julstämmning alls ! Ha det gott !

  SvarSlett
 20. Tror det var en i kullet til Frodo også, husker ikke hvem...

  SvarSlett
 21. To i samme kullet, altså? Det er isåfall mange.. Frodo heter egentlig Fidell, tror jeg.

  SvarSlett
 22. De vet jo ikke om det er allergi den godeste Frodo egentlig plages av, mener jeg..

  SvarSlett
 23. Så koselig arbeidssted du har Nøve! :-) Du må være priviligert som får jobbe der. :-)
  Gaivo i G-kullet sliter med allergi. Men ingen i F-kullet. Tenkte jeg bare ville oppklare det.
  Med allergi tester skal det ikke være så vanskelig og finne ut om det faktisk er dette hunden lider av. Noe jeg også fortalte hans eier for ett par år tilbake da jeg hørte det for første gang.

  SvarSlett
 24. Jeg fikk lyst til å legge inn en link til en artikkel jeg fant da Vina klødde som verst. Om den er riktig kan jeg ikke gå god for, men den er i hvert fall skrevet slik at jeg følte jeg forsto litt :-)
  http://www.dyreklinikk.no/kunnskap/fagartikler/allergi-hos-hund-og-katt.html

  Vina klødde som bare det og vi fant egentlig aldri ut hvorfor. Men det var flere som sa bikkjene deres klødde på den tiden uten at det var lus. Vina skiftet for fra Labb til V&H og ble bra :-) Vi hadde prøvd litt medisinering først. Klødempingen virket, men hun ble jo ikke bra. Jeg tror fortsatt ikke det hadde noe med fôret å gjøre, hun har fått Labb senere. Og hun har ikke klødd siden den gang :-)

  SvarSlett
 25. Takk Ida! og Frodo er jo tested ifølge eieren ;o)

  Det er mange som skryter av V&H! Nå skal jeg lese linken din, Tove.

  SvarSlett