Angorakanin

Angorakaninen står i en særstilling blant alle kaninraser. Angorakaninen har en pels som vokser kontinuerlig hele dens levetid. Kaninen klippes fire ganger i året og gir ca 1 kg ull i løpet av denne tiden.

Angoraull har større isolasjonsevne enn noen annen ull i verden. Den isolerer hele ti ganger så godt som saueull! Ullen kan ta opp hele fire ganger sin vekt med fuktighet og fremdeles holde på varmen. Angoraullen har også en elektrostatisk avledningsevne. Dette kan ha en gunstig virkning på revmatiske lidelser.


Angorakaniner krever altså mer stell enn andre kaniner. Ulla vokser og vokser. Lange pelsfibre kan dessuten klumpe seg fort i fordøyelsen, og de kan dø av forstoppelse. Den MÅ klippes 4 ganger i året og krever at renholdet er på topp hvis en skal få ull av topp kvalitet.

Den er derfor lite egnet som kjeledyr både for barn og voksne.

Angorakaninen produserer ull av ypperste kvalitet og den må brukes til noe, ellers kan man jo like gjerne ha en ”vanlig” kanin som ikke krever så mye.


Ullf er klar for klippen sin.2 kommentarer:

  1. Nå har jeg bladd igjennom ALLE angorainnleggene dine :-) Du skriver jo så fint om de, og de har det jo så bra :-) Ludde gleder seg til å komme til Bergheim i mars :-)

    SvarSlett
  2. Vilka fina kaniner du har!
    Även vi har kaniner, som jag skriver om på min blogg, https://angoraforever.wordpress.com, kika gärna in till mig!

    SvarSlett