onsdag 3. mars 2010

Vrange-Nalle

Jeg ble vekka av en våt Nalle-nuss idag :o)

mars 013 Ser dere kjøttmeisen i kassa, og blåmeis’n i syrin?  :o)

Sola skinte og kjøttmeisen peip, og jeg sto opp med det rette beinet først, tror jeg. Etter en kaffekopp og ett par brødblingser, og en liten time foran data’n, var vi klare for en liten skitur. Nalle og jeg var stort sett enige om hvor vi skulle gå, og da vi kom over grevlingspor i snøen – syns Nallemann det ble riktig så trivelig oppover bakkan. Jammen hadde en grevling vært ute og rusla, antagelig i fullmåneskinn natt til den 2.mars. Det er tidlig på året – og mye snø for en kortbeint stakkar som døser seg gjennom vinter’n, men han begynner nok å lengte fælt etter våren, og kanskje litt selskap… Han hadde rota litt i jorda på en bar flekk i skogen, men det var lite snadder å finne, og i natt sover han sikkert like godt som deg og meg igjen.

feb 008

Det var på dagens 2. tur, at jeg fikk testa tålmodigheten min. Nalle blir som alltid kjempeglad når han veit vi skal ut på tur. Jeg prøvde å kalle ham inn og på plass for å sette på ham selen. Nalle sto bare trassig i tunet og venta på meg. Jeg lokka på ham noen ganger til…før jeg gikk inn igjen og ut den andre utgangsdøra på andre siden av huset.

Nå måtte jeg være like sta som ham. Han skulle værsågod høre på meg og komme til meg når jeg ba om det! Jeg gikk nedover vegen, mens Nalle sto igjen ved gjerdet og bjeffa. Da han tidde stille snudde jeg, og gikk tilbake og inn, for å rope på ham og få på ham selen… Nalle satte seg demonstrativt rett ned midt i tunet. Jeg ropte noen ganger, men da han snudde på hodet. Grrr. Jeg gikk inn – og ut den andre døra igjen – og nedover vegen mens han sto der og ula og såg etter meg… Herregud, så vrang!!!  men se - han hopper utrolig nok ikke over gjerdet!!!mars 016

Dette gjentok seg tre ganger. Da begynte det å bli seint, og jeg begynte å bli skikkelig lei. Mulig at jeg ødela litt for meg sjøl, men til slutt gikk jeg bare ganske så bestemt bort til ham (– han prøvde å stikke, men stoppa da jeg ropte NEI), jeg fikk på ham selen og så gikk vi strake vegen tilbake inn gjennom døra og ut den døra jeg ville. DA blei Nalle glad,da – og vi fikk oss en liten sparktur før middag, sjøl om Nalle altså er en smule trassig…

 feb 004

Mere Vrange-Nalle:  han bjeffa som en gal da vi kom til Gol mandagsmorgen, derfor gikk jeg bare ifra ham og inn i butikken – uten å lufte ham først… Høres nesten ut som dyremishandling dette her, eller? Men han kan ikke “skrike seg til” en tur på sine premisser, kan han vel?? Vi har nok en liten maktkamp på gang, Nalle og jeg.  En halvtimestid etterpå, fikk han en gledelig overraskelse da han likevel fikk lufta seg – vi møtte på ei nydelig lita Schanderulven-tispe som var bosatt i Bergen! Jeg tror de sa ho var ett par år, navnet husker jeg dessverre ikke. De hadde ingen interesse av utstilling, men bilen var nedlessa av skiutstyr og unger, så ting tyda på ett aktivt liv. Bildene blei så som så, dermed er det vel ikke sikkert noen kjenner henne igjen. Det var ei glad og omgjengelig bikkje, iallefall!  Som lapphunder flest ;o)

feb 001

I morgen er det atter en jobbedag, kjære Vrange-Nallen min ;o)

30 kommentarer:

 1. Hihihihih, unnskyld meg, Nøve, men Nalle-gutten får meg til å flire litt... Jammen meg vet han å få matmor i spinn ;-)

  De kan være ganske rare disse firbeinte vennene våre. Det er sikkert og visst.

  Nydelig liten frøken dere traff på. Bergenser og det hele du. Ikke verst det, hehe

  Ønsker dere en flott dag i morgen. Håper Nalle-gutten ikke fanter seg til igjen :-)

  SvarSlett
 2. Er vi unormale, Irèn?

  Han vil ikke alltid gå den samme vegen som meg, da må jeg dra ham med med for å få ham på gli...
  VrangeNalle nekter forresten å drikke vann. Han skal bare spise snø. Hvordan skal dette gå???

  Men han er veldig, veldig snill og god også,da. Når han vil ;o)

  SvarSlett
 3. Neida Nøve, tror dette er helt normalt jeg. De firbeinte har vel sine dager der verden butter litt i mot, akkurat som for oss tobeinte...?

  Balder glefser i seg snø jevnt og trutt ute også. Men han drikker en del vann på kveldstid. Snille og gode, rampete og lekne, og mye mer. Helt herlige er de :-)

  Nå skal jeg prøve å sove litt. Har vært lite av det siden natt til lørdag gitt. Håper du får en fin dag da, Nøve. Så må du finne sengen du også. Skal jo på jobb i morgen du.

  Nattaklem fra meg :-)

  SvarSlett
 4. Hehe, måtte dra på smilebåndet jeg også! Men samtidig kjenner jeg for meg hvordan du koker innvendig, vi har våre "kamper" jeg og Nadira også. Hun er grusomt sta!! Spesiellt når jeg ber henne gå å legge seg - enten springer hun i motsatt retning av senga, eller så sitter hun å kikker i taket, som om hun ikke skjønner bæret av det jeg sier. Teiting. :p

  SvarSlett
 5. De er herlige hunder tross alt :o))) Vi ville aldri bytta!
  Natta, natteravner, nå må vi sove ;o)

  SvarSlett
 6. Se der ja, sånn passe lappis-vrang den fineste Nallen òg jo ;o))

  Lurer veldig på den Schanderulv-frøkna, alderen passer med O-kullet kanskje? Skal sannelig høre med A-S jeg ;o)

  SvarSlett
 7. Jammen var det litt vårstemning hos deg, også, med de fine meisene på plass.

  Jeg må jo le litt av Nalle-mannene! Sta og egen - men veldig snill og god. Også du da, ut og inn av dører!!! ;-))

  Ebbie har hatt litt problemer med å hoppe inn i buret i bilen av seg selv. Jeg har tenkt litt på at det kan ha noe å gjøre med negative opplevelser i det første hjemmet hennes, og derfor har jeg "lirka og lurt" litt for å få henne inn. Etter å ha drevet på slik en stund, gadd jeg ikke mere og bare dro henne inn. Uff - litt dårlig samvittighet der, ja, men min tålmodighet tok plutselig slutt. Etter dette ble hun mye flinkere, og de aller fleste gangene hopper hun elegant inn av seg selv.

  Det jeg egentlig vil si, er at noen ganger SKAL de bare, selv om de ikke har så lyst, for jeg sier det. Det er faktisk jeg som bestemmer når/hvor etc.

  Kos deg på jobb og hils Nalle-mann!

  SvarSlett
 8. Så herlig å lese om en ekte Lappe-mann, som vet å oppdra mammaen sin;o)))
  Koselig å lese om turen deres og grevling-spora.

  Likte så godt hele bilde der bestemte Nalle sitter foran huset.
  Benytter sjansen til å si at jeg synes fargen på huset er aldeles nydelig lekkert!!!

  Nøve, den staheten merker jeg på Ville også, er ikke det et typisk "Lappe-trekk".
  Nå bruker ikke Ville selen lenger daglig. Bare når vi skal kjøre bil. Vi må ta den på henne på hennes primisser ellers så springer hun å gjemmer seg og det blir et leven uten like.
  Jeg må jo innrømme at jeg synes det er et helt herlig trekk, at de har sånn en egen vilje.
  For at jeg skal få tatt på selen til Ville, så må hun få gå ut på gata først. Der stekker hun seg og "bukker" innbiller meg at hun da sier: "nå kan du ta på selen min". Når hun har fått "viljen" sin så er det lekende lett å ta på selen og hun viser tydelig at hun er fornøyd med noen hopp og sprell, som jeg også liker.

  Jeg synes jo Nalle høres helt sjarmerende ut. Han høres jo også super glad ut når dere endelig er enige om hvor og når skal båndet tas på;o)))

  SvarSlett
 9. He-he, så Vrange-Nalle demonstrerer litt om dagen:o) Er ikke det to sider av dette Nøve? Nalle er jo så tøff og nervesterk, og da blir han jo ikke helt satt ut av at du går i taket heller? For øvrig kjenner jeg igjen en del av dette i Milli. Milli synes det er ultragøy å gå på isen, og vil ikke inn igjen! Da står jeg på land og roper, mens hun stille og rolig setter seg ned, med ryggen til, ute på isen.... Det kan ta tid hvis jeg ikke agerer klovn eller tar frem en leke eller noe annet fristende....

  Nalle har alltid tilgang på vann, så om han har lyst å spise snø - ja, da hadde jeg latt ham spise snø:o)

  Herlige, gode, varme, vrange, stae, skjønne Nalle-mann:o))))

  SvarSlett
 10. He, he... Høres ut som en skikkelig dra-kamp om hvem som skal ha viljen sin. Kan nok tenke meg at man blir litt varm i slike situasjoner.
  Deilig med slike vårtegn som småfugler. Hørte dem kvittre stort i morres før jeg reiste på jobb. SÅ NÅ VÅRES DET FOLKENS :O))))

  SvarSlett
 11. Min lille lubbis synger så det ljomer hver morgen nå, så her er det skikkelig vårstemning , selv om det fortsatt er halvannen meter snø og 10 minus om natta!

  Nalle hørtes da ut som en helt vanlig lapphund!! Gamle Mira var også sånn, men Nye Miraen er nesten ikke sta i det hele tatt, regner nok med hun er for "ung", så det kommer, garantert!

  Fine schanderulv jenta da, må jo være koseligt å jobbe i dyrebutikk, da er ihvertfall sjansen stor for å treffe andre lappiser..

  SvarSlett
 12. Haha- herlige Nalle og Nøve, like sta begge to :-)

  SvarSlett
 13. Nydelig bilder! Fine pippier. Veldig fint det bilde av Nalle der han sitter litt fornærma for at mor har godt på tur alene!!!
  Roxie er åsså sånn nå, vil ikke drikke vann inne. Bare glefser i seg snø.
  Ha en fin dag. Ikke gi deg Nøve det er du som bewstemmer ikke Nalle.....

  SvarSlett
 14. Så herlig av Nalle!!! Du må jo innrømme det selv, Nøve?? Uansett å irritert vi blir på dem så er de VÅRE GO`UNGER, alle sammen. Men det er jo også viktig at du ikke gir deg, mener jeg. Har jeg bestemt meg for noe så MÅ Charlie finne seg i det.

  Det er virkelig vårstemning om dagen og jeg har bestemt at det bare fortsette. Ikke noe mere snø i år. JIPPI!!!!

  Charlie drikker mer vann etter jeg satte en ekstra vannbolle på soverommet. Leste om det i en blogg, husker ikke hvor. Der går han å drikker hele tiden nå.

  SvarSlett
 15. hehehe.. må jo le litt!! De har sine meninger disse lapphundene våre. Jammen er de sta!! Har en av dem her i huset også ja.. og det er ingenting som er mer irriterende når hun har bestemt seg..

  Hun tispen der fra Schanderulven kjenner jeg ikke til.. Lana sitt kull er nettopp fylt 2 år.. men hun tispen der er ikke fra det kullet.

  Jeg har funnet en det kan være. Men hun er 10 år..

  Her er en link til et bilde som ligger på Alex-Sander sin hjemmeside

  http://www.schanderulven.com/

  Hun heter Harvoin-Ronja og er fra H-kullet..

  SvarSlett
 16. Så idyllisk du bor, da! Ser jo ut som et veldig hyggelig hus! Og vi blir så lyse til sinns når meisene kvitrer og det går mot lysere tider! Nalle er sjarmerende, og jammen er du tålmodig! Jeg heller nok litt til det Hilde skriver. Det er JEG som bestemmer. Men nå virker ikke Emma så sta som det det høres ut til at enkelte andre er. Kanskje hannhunder er striere?

  SvarSlett
 17. Problemet er jo at han er umulig å få tak i når han ikke vil! Jeg syns jeg takla gårsdagen ganske greit, han måtte følge meg til slutt... Tror kanskje jeg må begynne å ha på ham line når han går i tunet. Han vil aldri inn igjen - og det er ikke moro når jeg har det travelt og skal avgårde!
  Jeg trøster meg litt med at hannhunder sies å være striere enn tisper ;o) Og maken til egenrådig fyr som han her, har jeg aldri vært borti!

  Som det med vann... Det høres ut som om han er døden nær om morgenen! Vannskåla står selvfølgelig der, men han MÅ ut. Det kan jo hende han virkelig må tisse, så vi tør ikke anna enn å slippe ham ut heller...for å eta snø.

  Kathrine, kanskje jeg hørte feil på to og ti?!! Ikke umulig, men damen såg isåfall veldig sprek ut :o)

  SvarSlett
 18. hei,hei.. søt tispe, men ikke fra meg.. så da er det nok noen som tar feil .. eller som skryter på seg å være en Schanderulven ;) Men enig med Kathrine kunne lignet litt på Ronja, men det er ikke henne!!

  SvarSlett
 19. Herlige Nalle, mye vilje i den gutten :o)
  Maila spiser også en del snø ute på tur men hun er fornøyd med vannet inne også ;o)

  (Den tispa så ut som hun kommer fra Lappehiet på Karmøy)

  Ha fortsatt en fin uke !

  SvarSlett
 20. Men jeg tenkte at det kanskje kunne være en datter av Harvoin Ronja fordi hun har jo hatt et kull og de er vel i riktig alder mener jeg å huske?

  SvarSlett
 21. Kanskje Hanne er inne på noe der. Schanderulven ble iallefall nevnt av dem. Ja,ja. Veldig moro å treffe på lapphunder iallefall!

  SvarSlett
 22. Litt morsomt å høre om når andre lapphunder enn din egen kan ha sine "idiotraptuser". Benita har alltid fra dag en gått løs på egen eiendom, og det har aldri vært noe problem før nu på lørdag som var. Vi holdt på å pakke i bilen, og da forsvant hun og ble borte i flere timer. Vi lette etter veiene, i skogen, hos naboene, overalt, og var sikker på at det måtte ha skjedd en tragedie for dette var ikke likt henne. Plutselig dukket hun opp. Hopp og sprett og bjeff og ville ikke inn i bilen. Og vi som hadde bilen full av kaker osv osv og skulle til byen å gjøre klar festlokale til 50årsfeiringa mi. Men DET tøvet ville ho ikke være med på! Nu får ho for første gang i livet sitt oppleve å være bandhund på gårdsplassen noen dager, og jeg er ikke i tvil om at hun kommer til å skjønne poenget... Artig å lese om Nalle akkurat samtidig som vi opplevde dette her.

  SvarSlett
 23. For de som lurer, det stemmer at det er en datter av Ronja og Ukko :) De solgte en valp til Bergen, artig å se bilde av henne. Har ikke sett henne siden hun var valp! :)

  SvarSlett
 24. He-he Nøve, når du nevner det, så er vel Nalle en av de mest egenrådige lappisene jeg har møtt også. På sitt eget, rolige, fjellstøe "dette vil jeg IKKE" -vis:o) Jeg klarer ikke å la være og beundre ham litt for det heller jeg Nøve, for han er så full av egen vilje, men samtidig så innmari snill. Åh, nå savner jeg ham kjenner jeg.

  SvarSlett
 25. Alex-Sander, da tror jeg jammen saken er oppklart! Så moro. Det er tross alt ikke så mange lapphunder man treffer til daglig :o)

  Gry, og alle dere andre, vi som vet å sette pris på den gode staheten til lappene. Den er med på å gjøre dem til den de er, og jeg passer meg vel for ikke å undertrykke hunden min. Hunden som er skapt for å SAMARBEIDE... Åh, de er flotte alle sammen!

  SvarSlett
 26. Nøve; du sier det så fint der tilslutt.
  Jeg er så glad for de ordene der, for sånn tenker jeg også.
  For jeg ønsker heller ikke å undertrykke min Ville. Føler kanskje at med den tanken i bakhode, så må vi gå noen ekstra "runder" med dem, men du og du så nydelige de er nå de først forstår.

  SvarSlett
 27. Jeg er flink.. når jeg så bilde av denne tipen og at hun var 2 år tenkte jeg.. dette er ikke noen av søskene til Lana, men hun ligner jammen meg litt på pappaen til Lana.. Ukko.. og jammen var det halvsøster.. og datter av Ronja også. Litt stolt ;)

  SvarSlett
 28. hehe, er på jakt jeg.. kan det være henne her?

  http://harvoin-ronja.piczo.com/?g=30348894&cr=1

  SvarSlett
 29. Tror du har rett, Flinke-Kathrine :o) Se den hvite brystflekken f.eks!

  SvarSlett
 30. Kathrine da! Frøya møtte vi jo i sommer på oppdrettertreffet! Det her er nok Bianca tenker jeg :)

  Jeg synes det ser ut som hun har Lana logring på det siste bildet der og jeg synes hun minner en del om henne også egentlig :p Men det syntes jeg jo om Frøya og hun andre halvsøstra også, så det er kanskje ikke så rart.

  Søt tispe da! :) Skikkelig stilig med brillene!

  SvarSlett