torsdag 18. november 2010

Hytt og pine

 Først vil jeg “skryte” litt av meg sjøl: her er mitt 1.nøste spunnet med kjærlig hånd av ulla til Jentene på Glenne!

(Gry skrøyt så vilt og skamlaust og sa det var det vakreste nøste ho noensinne hadde sett, ho ordla seg så poetisk som bare Gry kan - jeg måtte nesten ta til tårene..hehe)

Kongsberg 026 

Så må jeg skryte litt av han her, for selvfølgelig burde vakre Nallefar vært stilt på Kongsberg ;o)

Kongsberg 023

Men jeg fikk ikke bestemt meg for å dra før i siste liten, og da gikk det opp for meg at vi hadde glemt den siste vaksina…mot kennelhoste. Og dermed var ikke “helseboka” helt etter boka, liksom :/

Det er bare to timers kjøring til Kongsberg, og vi hadde så lyst til å treffe ‘alle’ igjen. Det var god nok grunn til å komme seg opp kl 6 en søndagsmorgen, og stille som heiagjeng, spesielt da Monica og Wilma ville bli med på turen!

Kongsberg 037

Det var kjempestas å treffe alle igjen, pluss å hilse på noen av de nye lappene. Det blei dårlig med bilder, men det var selvfølgelig veldig moro å se på Frost og Milli og alle de andre. Hvem som vinner hva, går helt i surr for meg, jeg syns det er moro uansett. Men jeg syns selvfølgelig det er veldig artig og velfortjent når den store, flotte Nallesønnen gjør det bra og imponerer dommer’n!

Kongsberg 042

Etter utstillingen blei det altså snusetur, og da måtte selvfølgelig Nalle få være med! Milli hoppa inn bak i bilen til ham og viste ekte gjensynsglede, og Nalle blei helt tullete da han oppdaga hele gjengen som sto der og venta på ham.

Kongsberg 049  Her er Milli, Frost, Charlie, Lexie, Wilma og Nalle med sine respektive på tur. Litt flørting i grøftekantene hører med.

Til Nalles store fortvilelse…han MÅTTE bare uttrykke sin misnøye over sønnens dametekke! Her ser det da sannelig ut til at Charlie og Wilma har noe på gang også!?!

Vel vel. Slitne blei vi alle, og det var godt å komme heim. Monica og jeg slo oss forresten skikkelig laus på hjemturen, og kjøpte oss hamburger med pommes fritês!! Mmm. Det blei en finfin søndag ;o)

Wilma. 002Tirsdag hadde jeg fri, og det var ett strålende vær. Vi dro opp til Wilma for å ta henne med på en tur i sola, og det blei jammen en heitere tur en jeg hadde tenkt! Nalle var en skikkelig “mannegris” og skulle bare…pisse eller ri…  Wilma! 004

Wilma og jeg ga ham lærepenge på lærepenge…

Wilma 002

..og i dag, onsdag,  blei turen så trivelig, at vi kunne ta henne med heim etterpå.  Nallusen var ydmyk og grei, en riktig gentleman. Wilma fikk både oksemuskel og mat, og ho fikk ligge på sofa’n sammen med meg, mens Nalle låg på gulvet. Men akkurat det er en hemmelighet ;o)

Wilma 015

Bare se, men ikke røre ;o)

Wilma 010

Det satt ei glad og kjælen katte ved trappa og venta da Wilma kom heim!

Wilma. 004

Så er det jammenimeg snart helg igjen!

Lev vel, folkens!

19 kommentarer:

 1. Jeg små flirer her jeg sitter:o) For det første så har jeg trodd at "hytt og pine" var et Stavanger-utrykk, så bare det fikk meg til å trekke på smilebåndet.

  Jeg smiler bare med tanken på hva Gry kan lire av seg når hun så nøste av ulla fra "jentene på Glenne" skulle likt å vært flua på veggen da;o)
  Det var et vakkert nøste Nøve!!!

  Jeg tekker også gjenkjennende på smilebåndet når jeg ser og leser om Nalles kurtiserering av Wilma, minnes så god i sommer da han også var en ivrig kurtiserer;o)))

  Koselige bilder av dem på tunet, og vakker Nalle i utstillings- posisjon, han hadde nok vunni;o)))

  Jeg er så overrasket over at dere har snø, her er det ikke tendenser til snø i luften.

  Nå går det i hytt og pine; der var jo bilder fra utstillingen også av Nallesønnen, Nalles kjæreste, vennen Charlie og andre gode venner:o)))

  Koselig innlegg Nøve:o)))

  Når kan jeg ta en bestilling på sjal og innlegg-såle, seriøst???

  SvarSlett
 2. Hei Berit! Jeg veit ikke akkurat hva HYTT står for, men det var iallefall flere "PINEfulle" opplevelser for Nalle som ble omtalt her ;o)
  Sjal og såler skal bli, Berit, men jeg vet ikke akkurat når..kanskje når du har noe Ville-ull på lur?
  Jeg fikk forresten en stappfull pose med kritthvit Roxieull, og Gry holder av mere nyklipt saueull, så arbeidsledig blir jeg visst ikke :o)

  SvarSlett
 3. Berit: Gry skrev (og mener). "Ååååååå Nøve, det er det fineste garnnøstet jeg har sett i hele mitt liv! Helt sant! Børstet, klippet, kardet og spunnet med kjærlighet til dyra. Du er helt utrolig flink. For et pågangsmot mht. å lære og spinne også vet jeg hvor glad du er i Milli. Det gjør det liksom dobbelt så rørende. Åh, så glad jeg er for at rokken flytta hjem til deg! Den har sjel (som mange andre gamle ting) og den elsker å være satt i arbeid av kjærlige hender!

  Jeg holdt seriøst på å begynne å grine av både garnnøstet og mine egne tanker. Det er så EKTE liksom!!!

  Sjalet er helt fantastisk godt og varmt. Sålene har jeg putta i tøflene mine, og siden det er føttene jeg har hatt mest plager med, så lindrer og varmer de utrolig godt. Jeg elsker begge deler.

  Wilma var ei herlig jente. Selv Svigermor forstår at Nalle-mann blir "litt" revet med når det gjelder den dama!

  Ingen tvil om at Nalle skulle vært i ringen på søndag, han hadde gjort reint bord:o)Turen etterpå var egentlig det koseligste av alt, så han fikk med seg det beste:o)

  SvarSlett
 4. Nøve;På stavangersk så betyr "Hytt og pine de ver" at en hendelse er litt kaotisk at det går så det går, litt sånn på halv åtta. Når ein føle ein miste litt kontroll på situasjonen, så kan ein godt si: det gjekk i "hytt og pine de ver" resultatet er som regel glimrenede;o)))

  Gry; jeg er helt enig med deg, men jeg hadde aldri klart å sagt det så tydelig og ekte som deg, mangeler din flotte egenskap til å utrykke meg så derekte fra hjarterota:o))))
  Takk for at jeg fikk være flua på veggen;o)))

  Nøve; jeg har ikke tatt vare på ulla til Ville denne gang:o( er det en annen måte, enn at jeg må vente til Villes neste felling:o/

  SvarSlett
 5. Kjempefint at noen vil være med på utstilling "bare" for å heie. Nå har HHK fått rabatt på honoraret for vaksinering også, så nå er det litt billigere å vaksinere ;-)

  SvarSlett
 6. Nøve, det garnnøste er vakkert! Det har Gry og de andre helt rett i. Pga min hjerne så ligger Charlie-ulla på Glenne å venter på frakt. Du får det nok i løpet av vinteren. Så vi skal nok holde deg i jobb. Det blir mye trening på rokken fraover.

  Wilma og Charlie fant absolutt tonen på Kongsberg. Nok en grunn til å komme meg til Bergheim. Så Nalle for klare seg med Milli, og bare henne.

  Synes det var såååå koselig å se deg igjen, Nøve. Det blir for lenge mellom hver gang nå. ;(

  Uttrykket "i hytt og pine" bruker vi også. Det må ha spredt seg bra rundt i norge.

  SvarSlett
 7. Dere har det så koslig sammen, får så lyst å være med :)

  SvarSlett
 8. Jeg er imponert over at du greide å få noe ut av ulla så fort. Og så ble det så flott, du må virkelig ha stått på for at Gry skulle få overraskelsen til utstillingshelga. Gry ordlegger seg på sin måte som ingen andre greier, ikke rart du ble rørt.

  Du får jo nye oppgaver på løpende bånd her men pass på så du ikke går lei av hele rokken ;-)

  Tenker det var gøy å treffe så mange kjente på utstillingen så fikk Nalle også hilse på Milli, tydelig at hun ble veldig glad da Nalle satt i bilen. Hadde jo ikke tid å vente til han kom ut :o)
  Nalle er jo storsjarmøren da, Greit at Milli ikke vet om Wilma (enda).
  Ha fortsatt en flott uke !

  SvarSlett
 9. God morgen Nøve:o)
  Jeg bare må si noe jeg helt glemte sist.
  Det siste bilde av katta på trappa synes jeg er så bra!!!

  Horisonten på bilde er som jeg husker den og ble så fasinert over på plassen til Monica og Wilma, synes det var kjekt å høre og se fram dem igjen, 2 gode jenter:o)))

  SvarSlett
 10. God morgen,Berit ;o) Nå er jeg klar for å dra på jobb, men huttetu så kaldt...
  Vi har hatt mange turer sammen med Monica og Wilma, og stedet de bor på, er så flott! Nå blir sola snart borte her hos oss, så det blir helt sikkert flere turer opp dit i "mørketida".
  ps. Jeg har vært så støl, og ikke skjønt hvorfor - det har jo blitt færre og kortere turer i det siste. Men det er rokken som har skylda..det er derfor høgre kneet/leggen er så støl. Det føles som om jeg har gått motbakke-løp :o)

  SvarSlett
 11. Hehe, uttrykket kommer egentlig fra "i hytt og vær", og så har vestlendingene slengt på pinede (pina dø) og så har det blitt hytt og pine, og det betyr egentlig "på slump", "på måfå". Men sånn er det med språket, det vokser sine egne veier;)
  Nydelig garnnøste! Blir morsomt å se produkter! Regner med å se flere av dere innhyllet i vakre ullskrud på kalde utstillingsdager!

  SvarSlett
 12. Artig at du sier det, Ragnhild, og 'hytt og vær' er vel egentlig det som blir mest brukt her hos oss. Og betydningen er den samme. Tittelen dukka bare opp mens jeg skreiv dette innlegget, og da tok jeg det på en måte litt bokstavelig også :o)
  Språk er utfordrende!
  Nå vet jeg jo dessuten hva ordet 'rokkefot' kommer av..

  SvarSlett
 13. Er enig med dem andre. Et nydelig garnnøste. Jeg har en hel sekk med lpphund ull. Den bruker jeg nå flittig til mitt store prosjekt julekuler. De blir bare så myke og fine med den ulla:-)
  Synd at du ikke fikk stilt Nalle. Han er bare så fin. Hyggelig å se deg igjenn på utstillingen.

  SvarSlett
 14. Språk er gøy;) Og rokkefoten har du nok fått skikkelig dreisen på nå!

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 16. Hei Nøve

  For et nydelig garnnøste du har laget - jeg har spunnet en del angoragarn så jeg har all respekt for et selvlaget garnnøste - spesielt det første. Dette kan du virkelig være stolt av :)

  Må også smile av de herlige bildene av Nalle og Wilma - koselig å se dem igjen.

  Ha en fin uke

  Klem fra
  Torill

  SvarSlett
 17. Kjempefint garnnøste! Du er kjempeflink! Men du får til alt med hendene dine du! :) Har veldig lyst til å prøve å få noe ut av ulla til Wilma også. Har tatt vare på den før, men så ikke visste helt hva jeg skulle bruke den til og endt opp med å kaste den igjen....Sitter og drømmer om Wilma-skjerf, så neste gang skal jeg ta vare på ulla igjen.:) Men det er best å blande med sau da? Den henger kanskje ikke like godt sammen hvis det er bare lappeull?

  Wilma sender en klem til Nalle! Han var så flott i "utstillingspositur" :)

  Hilsen fra Wilma (finsk) og Marianne :)

  SvarSlett
 18. Torill, nå står Angorakaniner HØYT på ønskelisten, og jeg øyner håp om noen til våren ;o) Hadde du kaniner selv?
  Marianne, jeg blander ca 50/50 for det blir lettere å få det til å henge sammen, men med litt mer øvelse - skal visstnok 15-20 % være nok. Noe sau (eller anna fiber) bør det visstnok være.

  SvarSlett
 19. åh, så fint garnnøste! tok det lang tid å spinne ferdig!? :)

  og så masse snø dere har fått! her har vi ikke hatt et eneste snøfnugg enda, selv om vi har hatt frost i noen uker. men håper selvsagt på en hvit jul ;)

  SvarSlett