onsdag 8. desember 2010

Diverse småtteri..

Vi tok turen opp til Wilma igjen ikveld. Nalle fikk sitte i forsetet, stolt som en hane. Han har fått seg sikkerhetssele, nemlig. Egentlig er det bare en dings jeg har kjøpt. Det er en slags “stropp” som festes i den vanlige selen hans og rett ned i sikkerhets-sele-festet. Billig og smart, og en liten forsikring hvis jeg skulle få en liten sladd på det glatte føret…

Så var det ut på tur i lysløypa igjen :o)

Tipp hvem Nalle (nederst i høgre hjørne ;) er på sporet av her…tur 056

Det er to løpske damer, faktisk. Det er Wilma og Luna. Og Luna, det er Kango og Vendelas datter!!!

Kan dette være en liten Luna?i30346668__szw440h440__jpg

Ho var så fin og glad, og visstnok en god sporhund! Så den vesle har nok arva mange av pappans gode egenskaper.

I kveld fikk vi altså en logisk forklaring på hvorfor Nalle har vært så gær’n etter Wilma i det siste.. Håper Milli kan tilgi ham!

(Tussi er forresten heime i Florø igjen, men jeg satt og kikka på bildene. De har noen likheter disse to også, der de ligger i kjøkkeninngangen og ikke sniker ;)

tur 052

Men det er mere småtteri på gang på Bergheim. Jeg har nemlig tinga på Angorakaniner!

Pernille 

Frøya

Det vil ta noen måneder før jeg får mine to, så disse vakringene har jeg “lånt” fra oppdretteren. Først må kaninene parres, og ungene må bli åtte uker før de kan forlate heimen. Dessuten må Bjørn sette istand ett rom i låven der vi kan ha vinterhusa deres, og nå når det er så kaldt, passer det uansett dårlig å skaffe småunger. Så jeg må vente – med lengsel og smerte! Det er ikke lett det, når jeg endelig har bestemt meg…

Jeg satt og spant av Charlie-ulla ikveld, da jeg fikk enda en god idè(..??) Jeg kan jo i det minste “tjuvstarte” og bestille litt Angoraull, for å teste det liksom! Det må jo bli aldeles perfekt å blande det med lappeull!

Takk igjen til deg Gry, for å ha gitt meg bla. kreativiteten tilbake. Jeg er så glad for den!

Hey då - store og små!

En ting til;

Gratulerer så mye til Belle og alle hos Fjelldronningen, som har fått fem velskapte valper!!!

25 kommentarer:

 1. Så spennende :-)Du går aldri tom for energi du Nøve. Har alltid noe å gang. Marianne, som jeg var i Sverige med har drevet med angorakaniner og spant og laget produkter av ulla. http://www.angora.no/
  Nå er det derimot agility som har overtatt (+ litt annet) ;-)
  Hvordan er det å gå tur med Nalle og Wilma, når Wilma har løpetid?

  SvarSlett
 2. Nøve, når tar du visst helt av kreativt!! Jeg bøyer meg i støvet... Jeg har jo lue av bla. lappeull, mener at noe angora også er blandet inn..? Det blir nok bra, skal du se.

  Kanskje dette blir en ny levevei for deg til slutt?

  Hva sier Nalle om at det kommer kaniner til gards, tro? Bienna er for sin del helt ellevill etter kaniner - de er gøyere enn katter til og med!

  Skjønner at Nalle er i det amorøse hjørnet om dagen (så mange fine hjerter på bloggen)!!

  Klem til dere!

  SvarSlett
 3. Dette var da i småtterier, Nøve! Så gøy, da - angorakaniner!! Det blir masse å spinne i og fra etterhvert, og med litt mixing kan det bli noe veldig flott ut av det til slutt! Og med din kreativitet må det bare bli supert ;o)Du er ikke sann....

  Dere har masse snø, ser jeg - men det har vi, også!! JIPPI ;o) Blir en lang tur etterpå i dag, for nå har fri i hele 9 dager....

  SvarSlett
 4. Ser det er noen bokstaver som ikke hadde lyst til å bli med da jeg skrev.....men du skjønner det vel??

  SvarSlett
 5. Oj, kaniner!!!! De er herlig. :o) Lykke til med dem, da kan du få mye kos.

  Du har vel ikke tid til å sitte her. Alle den ulla du får så må du jo spinne hele døgnet. ;) Og så for du sitte å helke og strikke fram til påske. ;)

  Nå har Aida her hatt løpetid og vi har gått tur sammen hver dag. Charlie har oppført seg eksemplarisk. Ikke noe stress med det. Han må lukte bak hver gang vi møtes bare for å sjekke, men så går han videre. Tror han er homo, haha....

  SvarSlett
 6. Tove, jeg har vært innom hjemmesidene hennes ja, og tenkte på deg i den forbindelse. Har lest alt jeg kommer over om kaninene. Det er mye jobb med dem, men det blir veldig spennende!
  Nalle har vært helt tullete nær Wilma, og vi har ikke skjønt årsaken før nå. Jeg har holdt meg veldig varm tross kulda, når vi har gått tur sammen..og Nalle har sovi som stein etterpå ;o)

  Nalle kommer til å elske kaninene, så der må det nok holdes GOD avstand! Men det kan jo hende han vil like dem hvis han blir kjent med dem når de er små?? Leve i håpet.
  Vi har nesten ikke snø, toppen 10 cm! Ikke særlig til skiføre :/
  Kos deg med fridagene dine Camilla!!! Du har sikkert sndre ting å finne på :o)

  SvarSlett
 7. Nina, da!! Du får da sagt det :o) Charlie er nok bare smartere. Når dere aner fred og ingen fare, så smeller han til ;o)

  SvarSlett
 8. Jeg syns dere er litt slemme med guttene deres jeg ;-) Tenk å måtte gå der og ikke få lov til å prøve seg en gang da!! Eller er det dette som kalles godt lederskap :-) Gutta deres vet så inderlig godt hvem som er sjefen og gjør som de får beskjed om og i tiullegg er den fødte (opplærte ) gentleman :-))

  SvarSlett
 9. Det er jo helt utrolig deilig å lese Nøve:o) Tenk at det utvikler seg så bra dette. Det høres helt nydelig deilig ut...garn av sau/lapp og angora ull.

  Du er mer enn flink Nøve, blir spennende å følge deg fremover i dette prosjektet:o)

  SvarSlett
 10. Om du ikke får kaninene nå, så har du noe å se fram til da ;-) Jeg har prøvd å spinne angora, litt glatt men blir veldig fint garn.

  SvarSlett
 11. Så koselig med kaniner - herlig bilder! Tenker det blir liv og glede for Nalle, jeg!

  Og så koselige bilder av Tussi og far, de ligner helt klart på hverandre:)

  SvarSlett
 12. Godt å ha noe å se fram til og glede seg til å ta fatt på - helt sikkert!
  Frost, du tilbød meg ulla di tidligere, jeg kommer og tar deg en vakker dag ;o)

  SvarSlett
 13. Halloooo- du må jo få til et bedre bilde av Luna ! Henne har Kango og jeg veldig lyst til å treffe... Så herlig at du er igang med det kreative igjen. Her går det i baking-første forsøk på takkebakst (potetlefse) i dag. Ble veldig gode, men slett ikke runde og fine.. men vi prøver igjen , du skal få smake etterhvert !

  SvarSlett
 14. Tove, det må jeg si. Charlie har si egen vilje. Den har jeg sett flere gang og det har da du også. Bare tenk deg om. Men nå er løpetiden over for denne gang her. Og han har oppført seg bra. Nalle er en gentelman. Det vet vi. :o)

  SvarSlett
 15. Du verden, du har virkelig blitt hektet på ull og spinning! STILIG! Så artig med angorakaniner. De er helskjønne :-)

  Må nesten kommentere den hjertelige velkomsten/rammen hos deg. Står nok i stil med amorøse Nalle-mann. Ikke så rart det med fristerinner i nærheten ;-)

  Hilsen og klem fra Baldr-gutten og matmor :-)

  SvarSlett
 16. Dette er så utrolig moro Nøve. Jeg har helt dilla på spinninga di' og kan knapt vente til kaninene er i hus. Du må ikke finne på å gjøre spinninga til et levebrød!! Da blir du sikkert lei (sånn som med malinga), du skal BARE kose deg med det synes jeg (og være flink til å si nei, når vi andre maser på lappe-ting;o)!

  Ikke rart Nalle-far var opptatt i Wilma i forrige uke. Milli er ganske så stor på det og tilgir i bøtter og spann, så lenge det er greit for Nalle at hun er i yr og vilter lek med sønnen hans:o)

  Så lurt at du har kjøpt sikkerhetsbelte til Nalle-mann. Jeg synes jeg ser ham, så stolt som bare det i forsetet (vedder på at om et par måneder, så maser han om å få kjøre selv;o)

  Klem fra oss

  SvarSlett
 17. Så kjekt med kaninar!! Eg og bror min hadde massevis av kaninar og kaninungar som me styrte med då me var yngre, det var veldig koselig :) herja på med avl og greier. skikkeleg engasjerte var me!

  Ser ut som Tussi er nokså lik far sin ja :) eplet fell ikkje langt frå stamma veit du ;)

  Du er så flink med denne spinninga di!! Misunneleg!! Skulle kanskje laga mitt eige garn eg også, for eg strikkar og heklar ganske mykje. DET hadde vore noko det! Det er det ein kan kalle 100 % heimalaga!

  SvarSlett
 18. Å så mange spennende prosjekter du har på gang Nøve:-)

  Gleder meg til å se disse kaninene.

  Tusen takk for gratulasjonen med Belles små:-)))))))))

  SvarSlett
 19. hihi, så søte kaniner! :D

  jeg hadde kaniner da jeg var unge, saferalla og trasken :p saferalla fikk jeg som voksen og hun var litt sky - trasken var sønnen hennes, et resultat av at rødpels "brøt seg inn" i buret til saferalla på låven ei natt :p trasken ble mye håndtert fra han var liten, så han var uredd av seg, og hadde til og med sele og leiebånd som jeg gikk tur med han i ;)

  SvarSlett
 20. Så flotte kaniner!! Blir spennans å følge med på!!
  Tenker no Nalle er stolt når han får sitt i sete i bilen!! Vi har åsså slik sele til Roxie!! Hu er kjempe stolt når hun får lov å sitte i den!
  Ikke rart at Nalle har vært vel overbegeistret for Wilma i disse dager!!
  Ha en fin uke videre!!
  Lykke til med spinninga og alt anet !!

  SvarSlett
 21. Du er jo reine bondekjærringa Nøve! Mangler bare kyrne i fjøset du nå!!

  Angora/lapp, må jo bli en herlig kombinasjon!! Tenk på den myke deilige ulla der!!

  SvarSlett
 22. Så herlig med angorakaniner :)
  Det var en gang min store hobby - hadde 50 angorakaniner på det meste.
  Har av og til lyst å begynne igjen.
  Sikker på at du får veldig fint garn, Nøve
  Ha en fin helg og lykke til med angoraen

  Klem

  SvarSlett
 23. Hei Nøve og Nalle.-)
  Nå er jeg innlogget fra jobb i en pause,siden jeg er nettlaus fremdeles.-(
  Jeg må bare inn og se hva som rører seg i lappeverdenen!
  Selen som du nevnte er kansje lik min?..festes i sikkerhetselen? jeg er hvertfall fornøyd med den,og Banjo får sitte i forsetet.-)
  Moro å se bilder av Tussi igjen!! og angorakaniner!!..Vi ønsker dere ei riktig God Jul dere.
  Elin og Banjo

  SvarSlett
 24. Så spennende med kaniner da! De er så snill og god :) Hadde en kanin før, en kjøkkenkanin, altså han bodde på kjøkkenet :P

  SvarSlett
 25. svarer her også, jeg :)

  Jeg gikk for str 45 – snakka med ei som hadde ei Pinscher-tispe som var ganske nøyaktig like høy og tung som Nadira, hun brukte str 45 på sin hund, så da håper og tror jeg at str 45 passer Nadira også :) Håper den kommer i posten snart sånn at jeg får prøvd den på, er sååå spent :D

  Åh, tenk så deilig det hadde vert for Nadira å krype inn i en varm genser lagd av hundeull…! Det hadde vert utrolig kjekkt å fått til dersom du en vakker dag sitter der med litt hundegarn til overs :) Snille Nøve, som tenker på frysepinnen som sitter å huttrer på vestlandet… Hehe ;)

  SvarSlett