mandag 31. oktober 2011

Mot lysere tider...?

Detta har vært ei merkelig uke. Klokka er stilt en time tilbake og sommertida er ubønnhørlig over.

Sist søndag var været bare sånn passelig, og da jeg satte meg ute for å sortere ull – var jeg glad jeg hadde varmedress :-)

ulltull 001 

Vi har passa Wilma litt, men uff - nå innbiller ho seg at ho er veldig gravid, og dette har gjort tilværelsen litt vanskelig for Nalle(far?)søndag 006

Jeg har spinni endel på fridagene denne uka, for det har ikke akkurat vært vær til å gå på noen langtur.

Den vakre Bienna satte igjen en svær pose med ull da ho var her i vår...dag 004

...og utav den blir det ett fint gråmelert garn :-)

ulltull 011

ulltull 009 

Jeg har strikka ferdig ett skjerf av det aller første angora-garnet jeg spant. Ett langt og mjukt skjerf av den godeste Ullfemann!

ulltull 031

Anina fikk være ute og lufte seg litt idag. Ho skal snart klippes. Det er tre måneder siden sist, så ulla er passe lang. Ho har fått noen tover i nakken, men ellers holder ho seg utrolig godt og humøret er på topp!

søndag 075 På onsdag tenker jeg vi finner fram saksa, så det var sikkert kjekt for henne å få ett lite overblikk på tingenes tilstand - før ho må holde seg inne i varmen ett par uker. Etterhvert hoppa ho inn i kaninhybelen sin sjøl, ho :-)søndag 084

Angolina måtte også ut en tur :-)søndag 041Ho er veldig nysgjerrig . . .søndag 043. . . og veldig, veldig søt . . . søndag 046

Ullf ♥ fikk en luftetur han også. Neimen ikke mye snø å se den 30.oktober!søndag 090

Nalle og jeg lufta oss sammen med Monica og Wilma tidligere på dagen.søndag 015 Denne dagen har jo på en måte vært endelaus lang!søndag 022

Fint vær med sol var det også, men nå blir dagene korte for syvsovere som oss...søndag 016

ETT LITE STYKKE BYGDE-NORGE.

søndag 017 

søndag 018

" Kom igjen, mutter'n – jeg lover å holde kjeft . . ."søndag 029

Jeg er litt skeptisk til slike stevnemøter, men Monica sa det var helt trygt. . .

søndag 026  Og det gikk bra.søndag 030 

Ha ei fin uke alle sammen!

Jeg gleder meg til å ta fatt på ei ny arbeidsuke ;-)

13 kommentarer:

 1. Så flink du er Nøve!! Sorterer ull til den stor gull medalje!! Veldig fin det garnet av Bienna ble!!

  Nalle far er jo bare kjempe god!!!

  Håper det blir fint vær i dag åsså!! Skal kjøre mine foreldre til Gardermoen, de skal til Lanzarote i 4 uker!!

  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 2. Flinke Nøve!! Skjønner ikke at du rekker alt, jeg... Klipper, sorterer, spinner og strikker. Du er kjempeflink!!!

  Jeg må bare understreke at jeg ikke har levert Biennas ull til deg for å få noe i retur! Bruk den til hva du vil. Jeg synes bare det var morsomt om den kunne komme til nytte. Og fargen ble jo veldig fin, synes jeg. Jeg er så glad i alle slags gråtoner.

  Stakkars Wilma, hun har innbilt svangerskap, skjønner jeg. Det vet vi alt om her hos oss. Neste gang prøver vi akupunktur for å stanse symptomene. Ikke gøy for Nalle heller med ei sånn venninne, nei...

  Forstår at det er mildt hos dere også? Helt merkelig! Igår gikk vi tur i 12 varmegrader! Plutselig snur det vel...

  SvarSlett
 3. Så flittig du er :) Det blir mange varme plagg etter hvert.

  Tror jeg hadde vært litt skeptisk selv å passert kvigene med hund i bånd :( Jeg og Dino (vår gamle hund) fikk en flokk kviger etter oss en gang, men jeg tror de var mest lekne. En føler seg ganske liten når en hører trampingen fra en stor flokk bak seg, heldigvis så ble de redde da jeg "hysjet" på dem.

  Wilma ser nesten litt gravid ut også der hun ligger og blotter magen, stakkars Nalle men han vet vel hvordan han skal behandle damene nå.

  Ha en flott uke.

  SvarSlett
 4. Hei Nøve!
  hm, hvilket sammentreff!

  For noen måneder siden var jeg i kontakt med Lauluten i Telemark fordi jeg var på jakt etter finsk lapphund. Jeg endte opp med valp fra Mallallasses; Viccy er født 15. august og kom til oss for 3 uker siden. Men jeg fikk tips om å kontakte deg, fordi jeg også driver med angorakaniner. Så gikk bare tiden, og adressen din forsvant lenger og lenger ned i innboksen min. Fant den igjen under oppryddingsaksjon idag, og har sett masse flotte bilder på bloggen din!

  Ble inspirert til å få gjort ferdig min egen hjemmeside som jeg egentlig startet å bygge i sommer engang, men som har ligget brakk ganske så lenge (www.annasangora.com) Så oppdager jeg plutselig der et innlegg fra deg i min gjestebok som du hadde postet i august, som jeg ikke oppdager før idag -tifeldigvis akkurat da samme dagen som jeg har vært inne hos deg!

  Jeg har nå 5 angorakaniner, 3 hvite og 2 sorte. Ønsker meg flere, og gjerne fargede. Kira Angolina er jo bare helt nydelig! Hadde en til fra Lise på Jevnaker som dessverre døde bare et par uker etter at jeg fikk ham, trolig av mye gass i tarm...

  Har arvet min tippoldemors rokk som har stått bortgjemt over to generasjoner og som bare viste seg å fungere fra første stund! Har gått på spinnekurs i høst og har masse planer både med kanin- og hundeull.... Veldig inspirerende å se alt du holder på med, så FLOTTE bilder!!

  Hilsen Vigdis, Nøtterøy

  SvarSlett
 5. He-he Nøve, mye av den fellen var vel nesten ferdig tova? Det kommer fra en sau som har gått med ulla litt lenge (ikke vår, bare for å ha nevnt det;o)

  Synes du var kjempetøff med kjend til Monica! Det hjelper å ha bondekona sjøl der tror jeg. Kanonene er bare helt fantastisk skjønne, også så fint skjerf du har strikket da.

  Ulla til Bienna ble det jo en nydelig farge på. Jeg hadde trodd den skulle bli mere brun, men ulla er jo anderledes enn dekkpelsen.

  Gøy å lese i en av kommentarene til innlegget ditt at Hanne har fått nok en lappis på øya "si":o)

  SvarSlett
 6. Gøy å lese kommentarene dine også, Gry - det blir sjeldent mange skrivefeil på den derre Ipad'n din :)
  Jeg må dessuten tilstå at det meste av ulla blei kasta. Jeg ga opp tilslutt, den var så tova, og det satt fast litt for mye gammal urin og møkk :/
  Men jeg har fortsatt ull fra Glennesauene,jeg :)))

  Så moro at du fant meg, Vigdis! Og så heldig du er som bor midt i tjukkeste "lappestrøka". Det er forresten Gry som har gitt meg både rokk og ull ;-) (og mangen god latter)

  Ja damer, det er nesten så jeg er overlykkelig over å ha hannhund, når jeg ser hvordan tispene kan oppføre seg! Wilma syns veldig synd på seg sjøl om dagen. Men herregud, ho er jo helt herlig,da...

  Hanne, jeg syns det er innmari moro med hundeulla, og spinneresultatet blir bedre hver hver hund... Hvis du ikke strikker sjøl, så vil jeg gjerne lage noe til deg av det. Sånn er det med den saken. Koser meg nesten like mye med sttrikketøyet som med spinninga, vet du!

  SvarSlett
 7. Så mye ull!
  Synes de "tustene" på ørene til kaninene er så fine. Lapphundene skulle også hatt slike, eller det hadde kanskje sett litt rart ut, men sjarmerende!

  SvarSlett
 8. Himmel Nøve, denne gangen tok Ipaden virkelig rotta på meg, det er det verste jeg har sett (bortsett fra den gangen "Kango" ble til "Mango":o)))

  Vi tar av en sekk med ull fra våre egne sauer til deg. Den er ikke så langfibra, men den er i allefall ikke ferdig tova;o)

  SvarSlett
 9. Hehe :) Måtte smile litt av "de skjønne kanonene" i kommentaren fra Gry :):)
  Du er bare så utrolig flink og effektiv Nøve! Og så får du til så mye! :) Du må si ifra hvis du har lyst til å holde tove & spinne-kurs en gang :) Med hundeull selvsagt :)
  Kjempefin farge på garnet fra Bienna, blir vel nesten likt fra Wilma tenker jeg. Molly sin ull gleder jeg meg til når hun får ferdig voksenpelsen sin... det blir vel til våren. Kaninene er kjempesøte, skulle gjerne ha kjent på det skjerfet av Ullfe-garnet; mykt og godt tenker jeg :) Jeg strikker halser til jentene nå med Alpakka garn, det er også mykt og deilig :)
  Vi kjenner også godt til dette med innbilt, men det var gudkjelov ikke så ille sist.

  SvarSlett
 10. Hehe, ja no har eg også sitte her og flira litt av kommentarane til Gry. Eg forsto liksom ikkje heilt kor desse kanonene kom inn i biletet! Men så forsto eg at det var den Ipad'en igjen ja ;)

  Steike, eg er så imponert over denne spinninga di! Det er så utruleg artig at du lagar skjerf og anna heilt frå starten av!! Eg skulle jo sendt deg litt Heino-ull som du kunne få bruke til det du måtte ha lyst til, men det har eg jo heilt gløymt. Eg har ein liten pose på lager.. men det ser no ut som du har nok ull å styre med for øyeblikket, så eg kan vel utsette det endå litt til! :D

  SvarSlett
 11. Jeg er helt imponert over hva du rekker Nøve.
  Gøy og se hvordan du sorterer ulla. Det ser kjempekoslig ut.
  Skulle ønske jeg kunne det der.

  Gleder meg til den dagen ulla fra Byu`ti,Heiko og de andre er klar.

  Det er ikke lett og være Nalle med en slik tispe i huset.

  SvarSlett
 12. ååå så nusselige de er nå Anina og Angolina med full pels:o) (jeg stjeler bilde av Angolina oppe i...var det trillebår)

  Flotte kyr hos dere...er det Telemarkskyr, de er sjeldene å se på disse kanter. Kiler alltid litt ekstra i magen, når de står sånn å nistirrer når en skal passere de store dyra.
  Wilma og Nalle er som vanlig helt nydelige.
  Nalle omlitt er Wilma seg selv igjen, hu må bare digge seg sjøl ei stund, så er hun plutselig med "et brak" sitt gamle jeg igjen;o)
  Flott bilde av ei driftig Nøve som sorterer ulla.
  Fin lappeull ble det av Biennas ulll også:o)
  Ha ei strålende uke, selv om dagene er kortere nå så får vi nyte dem som best vi kan, en sjarm er det nå med alt...snart kommer snøen;o)

  SvarSlett
 13. Hei - jeg lager reportasje om hundestrikk til Dagbladet Magasinet!

  Har vært inne på bloggen din og er begeistret. Så flotte hunder! Så mye ull! Så nydelige produkter!

  Topp hvis du kan sende meg en mail på tlo@dagbladet.no

  Beste hilsen Trude

  SvarSlett