mandag 9. desember 2013

Tiden går, tiden går…

Jeg har hatt noen fridager innimellom, men dagene har gått fryktelig fort.

Vi har leita etter snø, og finni litt her og der. Vi har leita etter sol, og vi har finni den å…

DSC_0453

Tassen fant dessuten en skatt nedpå Reitevollen!

DSC_0505

Den faste tannlegen min, har tatt seg ei pause, men jeg har heldig og fikk time hos en annen. Det er ikke akkurat overskudd av tannleger i Hallingdal. Jeg trudde denne tannlegen tulla, da han sa jeg hadde ett stort hull, men da jeg skjønte det var alvor – ba jeg ham pent om å trekke den. Det var fort gjort, og alt gikk bra.

Jeg var letta og glad da jeg kom ut fra tannlegekontoret igjen. Gudskjelov at dette krateret av ei tann blei oppdaga nå og ikke midt i jula, feks. Men han gjorde noe anna også, som jeg trodde var umulig - iflg. min faste tannlege…

Da jeg var åtte-ti år, knekte jeg nemlig ei fortann, da vi leika blindebukk hos venninna mi. Barbo, mor til min barndomsvenninne, satte meg bakpå sykkelen sin, og sykla så fort ho greide – heim til mor mi – og deretter var det full oppstandelse hos gamle tannlege Sevre og en masse styr. Og masse elendighet… Den “nye” tanna var stygg som juling, men man visste vel ikke bedre den gang – (dette er jo 40 år siden!!!) Jeg levde med denne “tanna” i mange år, men for 20 år siden, tok jeg meg råd til å sette inn ei ny. Og den var fin. Da. Etterhvert ble vel tennene omkring slitt ned, og “nyetanna” sto der som en påle – like stor og like kvit…

Jeg hadde bestemt meg nå, for å koste på meg ei ny tann igjen. Det koster faktisk mellom 15 og 20.000! Men den godeste tannlege Dae, han fiksa det – GRATIS!

Det blei suppe til kvelds –

IMG_6802

- men er ikke denna tanngarden bra nok nå, så veit ikke jeg Smilefjes

Det blei ingen lang skogstur den dagen. Jeg var omtåka og lykkelig – og litt ør i toppen etter dagens hendelser.

Istedet fikk mine firbeinte turkamerater, rista av seg litt i vill gallopp

DSC_0487

 

Det var det med sola, da.

Den er ett stort savn, iallefall fram til snøen kommer. Den har en magisk tiltrekningskraft, og jeg føler at hver solstråle er “livsnødvendig” på denne årstida…

DSC_0384

Heldigvis fikk jeg kjøre opp til Finneset, de dagene jeg hadde fri forrige uke. De visste hva de gjorde, de menneskene som bosatte seg her oppe en gang for lenge, lenge sida..

DSC_0386

Den ene dagen gikk vi bortover mot Kvelven.

DSC_0391

Vi tok oss god tid…

DSC_0390

Vi gikk nesten til vegs ende.

DSC_0395

En annen dag gikk vi sammmen med Inger, i den andre retningen.

IMG_6688

Vi holdt oss her oppe – minst like lenge som sola…

IMG_6700

Nalle og Tassen har fått springe fritt. Tassen er veldig flink på innkalling, men Nalle gjør nesten bare akkurat som han vil. Han kommer når det passer seg, han springer ikke unødvendig att og fram, liksom – da står heller og venter til jeg kommer. Ja, ja. De blir iallefall gode og slitne etter slike turer.

P1010079

DEN SOM SOVER, SYNDER IKKE.

IMG_6722

 

Buster har flytta ut til de andre igjen. Det er mange som trives under varmelampa…

DSC_0518

Nalle og Tassen vet iallefall hvor musene holder til Smilefjes som rekker tunge

DSC_0516

Idag lå snøen der ute, men under snøen er det mange som kan gjemme seg!

P1010057

Tassen syns dette har vært tidenes søndag – iallefall den aller beste 2.advent han har opplevd i sitt unge liv Smilefjes som blunker

P1010059

Alt det gode kommer ovenfra, det vet Nalle. Fugler – ekorn - godbiter -  og SNØFNUGG Smilefjes

IMG_6794

 

HA EI FIN OG ROLIG ADVENTSTID!

5 kommentarer:

 1. Næmmen, har du klipt av "langtanna"? Jeg synes den passa fint jeg, nå har du jo fått deg reine "Hollywoodgliset". Gratulerer Nøve:)) Så fine bilder av trøtte gutter, herlige Tass under avisa!

  Nå ber jeg til høyere makter om at Dronninga kniper igjen for løpetiden til etter nyttår! Gleder meg sånn til å se dere igjen!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med ny tann :) Noe gratis hos tannlegen det er vel årets julegave det.
  Masse fine bilder som alltid. Jeg falt for bilde av begge i sofa'n :)

  SvarSlett
 3. Alltid moro med noen ord og bilder fra deg. Jeg leser og ser på alt du legger ut. Selv om jeg ikke er god på å kommentere. :)

  Heldig med tannlegen du, har aldri vært med på at noe er gratis der.

  Du har noen flotte gutter, selv om der er veldig forskjellig. :)

  Kos dere masse i denne adventstiden!!!!! :)

  SvarSlett
 4. grattis med gratis tann!! :D Det blei jo riktig så bra :) og tannlege er jo svindyrt, så det var jo ekstra kjekt at du fekk noko gratis :) :)

  Hehe, det der med innkallinga på Nalle må vera ein lapphundting...Heino er akkurat slik også. Stressar ikkje! :) Vilma derimot, kjem springande som ein tulling - det kan jo vanke ei tørrforkule må vite........... :p

  SvarSlett
 5. Jeg fikk litt sjokk altså - for tanna blei som ny på ett par minutter, Dette hadde jeg igrunn håpa på i mange år :/ Rart at tannleger har så ulikt syn på ting og tann!
  Takk for koselig kommentarer, damer :)

  SvarSlett