tirsdag 22. juli 2014

Alvorlig talt…

Jeg har ikke ferie og det skjer ingen store sprell i min hverdag – men jeg har jo vært ute med kamera som vanlig. Og det er jo det jeg bruker denne bloggen til, nemlig å sette inn bilder, og til å ha den som ei slags minnebok. Nå har jeg blogga jamnt og trutt siden juni 2008, og det har blitt hele 567 innlegg i løpet av disse 6 åra.

Jeg har aldri tatt opp temaer som mote, hungersnød, midtøsten-krise eller andre verdensproblemer. Jeg har stort sett holdt meg til min egen trygge lille verden her i Bergheim, og det kommer jeg til å fortsette med.

Mine tyske venner følte seg kanskje ikke helt trygge oppi sjølvaste Brøto-bakkjin -

DSC_2804

  - men vi fant cachen før vi fortsatte opp til Imlan, denne onsdagen i uke 29

DSC_2806

Da var det Thorbjørks tur, til å finne en cache på egenhånd. Sporhundene greide knapt å holde følge med henne, da ho forsvant med Iphonen…

DSC_2810

- og selvfølgelig var gleden stor, da ho nådde målet. En ny geocacher er født, kanskje.

Det er så idyllisk her oppe på Imlan, atte!

DSC_2820

Sauelort i vegen, er det beste Tassen veit, og sauer er all righte dyr.

DSC_2824

Nalle holdt seg i bakgrunnen og bjeffa vilt, men sauene brydde seg ikke om han.

DSC_2825

Tassen var forsiktig, men myndig og bestemt . . . noen ganger Smilefjes som blunker

DSC_2827

Deretter kjørte vi inn til Buvassli, slik at Barbara fikk leike seg litt i elva.

DSC_2831

Vi er glad for de stundene vi får sammen, slik har det alltid vært.

DSC_2838

Og vi er optimister, og tror helt sikkert vi ses igjen neste sommer!

DSC_2842

Jeg har plutselig fått det litt travelt med ett spinne-oppdrag. Jeg er over halvveis med den brune lapphund-ulla, men resten må vente. Nå er det kvit Milli-ull det gjelder, blanda med litt fin baby-alpakka.

og Gutta Boys drømmer seg fullstendig bort…

IMG_0389

Dette garnet blir mjukt, altså! Gleder meg til å strikke av det etterpå.

DSC_2915

Det blir ikke så mjukt som angora, selvfølgelig…

Slik bor Lille og Theodor. De har fått hvert sitt bur i samme rom som de andre kaninene. Lille trives godt i sin to-etasjes, og Theodor har fått ett helt nytt toroms, snekra av gubben sjøl. Dermed bor alle seks kanininussene noenlunde standsmessig.

IMG_0395

I tillegg er de ute, så ofte som vær og føre (og Tassen) tillater…

DSC_2903

Han kan bli litt voldsom iblant, men jeg prøver å la ham omgås kaninene mest mulig. Lille måtte finne seg i å få en grundig vask bak øra og i nakken…

Ho ser jo egentlig ganske fornøyd ut etter hundevasken??DSC_2911

Det har vært forferdelig varmt den siste tida, og jeg er IKKE glad i varme… Likevel fant jeg ut at varmepumpa kunne gjøre nytte for seg, når jeg stilte den inn på kjøling – dvs +20.  Vi greier å holde en levelig temperatur i butikken også, takket være en bråkende aircondition, det samme gjelder i bilen – til og fra jobb.

Dette har selvfølgelig resultert i en grundig forkjølelse. Som jeg prøvde å svette ut på fredag, ved å legge i veg oppover mot Bringenatten i Nes…

Vi tok tilogmed en snarveg opp den bratte lia, men DET sparte jeg verken tid eller krefter på. Vi kom til topps etter omtrent 4,5 km oppoverbakke…

Og på toppen krydde det av maur, så det var intet blivende sted.

IMG_0402

Men Nalle venta tappert (dvs han nekta å bevege seg videre opp) da Tassen og jeg leita oss fram til Cachen på Bringenatten.

 IMG_0401

Ikke akkurat en skatt, men tørr var den, der den lå gjemt under noen steiner.

IMG_0400

Sommerkveldene er fine, de kan jeg ikke klage på, bortstt fra at myggen er fæl… Men utpå kveld fikk vi trivelig besøk. Vi blei sittende ute med kaffe og is, til sola gikk ned over Bergheim-kroken.

DSC_2844

Forkjølelsen ga seg ikke, og arbeidsdagen på Goldagen på lørdag, var ikke så veldig lystig for min del. Men jeg kom igjennom det, selvfølgelig, en forkjølelse er jo tross alt en bagatell!  På søndag gikk turen til Midtre Bostjern, sammen med tre søte damer.

Smilefjes

Mina hadde laga seg noen flotte fiskekroker på Goldagen, og de måtte ho teste.

DSC_2847

Snøret blei slengt uti og sveiva inn, gang på gang. Det var nesten som om de var redd for at fisken skulle bite sund de fine krokene…

DSC_2851

Til slutt fikk de napp, av en sjeldent vakker fjellblomst Smilefjes

DSC_2852

Vi koste oss lenge og vel med mat og drikke, og en svalende fjellvind..

Tuuli var ikke med denne gang, ho hadde løpetid. Så Mina tok ansvaret for Nalle, og den spreke fjellfrøkna bar ryggsekken sin sjøl, hele vegen!

DSC_2861

Jammen sto Kango ved gjerdet da vi kom tilbake også…han ville så gjerne ha vært med gutta på tur.

DSC_2877

Dagen blei avslutta på Nystølkroken Kafè, med deilig rømmegrøt og den beste solbærsafta jeg noensinne har smakt! Tusen takk for en trivelig dag, damer Smilefjes

DSC_2882

Ps. Dagen blei nesten fullkommen da Mina og jeg fant “Cachen ved skiløypene”. Ho hadde laga en fin tegning for å bytte med seg en ting ifra skatten Smilefjes

DSC_2889

Dette skulle liksom være en barnevennlig cache…og her lå det bla. vingemutter, sigarett, flaske-etiketter, avacado-stein og noen lekefigurer. Vi blei litt skuffa, ja. Synd at noen må ødelegge, for slik bruker det vel ikke å være…?

Da jeg kom hjem til kvelds, oppdaga jeg fort at alt var ikke som det skulle, der heller.

DSC_2912

En søt, liten skapning satt ensom utafor låvedøra, mens foreldrene satt oppe på “tråden”.

DSC_2893

Ett lite sjarmtroll, som hadde ramla ut av redet litt for tidlig….

DSC_2895

Låvesvale-mor og låvesvale-far passa på ham så godt de kunne, og ga ham mat med jevne mellomrom, sjøl om de har flere unger å mette i reiret.

DSC_2913

Han gaper og kvitrer, og har så absolutt livets rett. Bikkjene må stå i bånd. I kveld lagde Bjørn ei hylle oppe på låveveggen, og satte ham oppå der. Det fungerer utmerket, og der sitter han forhåpentligvis bittelitt tryggere…

Fortsettelse følger!

Ps. bare en ting til, som slettes ikke er så viktig for verken verdens fred eller miljø… Nalle har hatt årets første flått.

6 kommentarer:

 1. Hehe, høyres ut som Heino er lik på Nalle når det gjeld sau :) Bjeffar og tøffar seg gjer han! (men han er ikkje så høg i hatten når dei kjem nært nok). Spennande å sjå korleis det går med svaleungen vidare!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurer på om ikke Nalle er litt redd for sauen, egentlig. Han fikk jo strømma seg engang ;)
   Igår hadde svaleungen flytta på seg, og han prøver å fly selv om både vinger og stjert er for små. Tvi tvi!

   Slett
 2. Så koselig du har hatt det - selvom du både jobber og er forkjøla - så gleder du oss med levende beskrivelser og nydelige bilder!

  Det kommer noe mer Milli-ull oppover snart (ikke så reint lite heller) og DEN tror jeg lukter skikkelig blomster for gutta ;)

  Håper den lille svaleungen klarer seg!

  Og du Nøve, jeg synes det er gøtt jeg, at du ikke tar for deg alle verdens triste begivenheter, men skriver en rein feel-good fra Bergheim. TAKK!!

  Klem fra Tjømlingene (som synes at èn stusselig flått er peanuts;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi tar imot Milli-ulla med åpne armer, vi :)
   Tenkte på dere, da jeg fant flåtten, gitt! Og vi klager ikke... Men jeg var klønete nok til å miste udyret på bakken, så beistet lever kanskje fortsatt der ute!!!! Skrekk og gru.

   Slett
 3. Tuuussen takk Nøve! for den beste...og eneste bloggen jeg bare MÅ lese :-) Den er helt perfekt etter min smak. Krig og elendighet finnes overalt ellers, og det er så godt å få et så koselig og vakkert "eventyr" med jevne mellomrom. :-) Du skriver så en nesten lukter både, fjell, mose, hunder og kaniner. For ikke å snakke om de flotte bildene dine! :-) Du fortjener virkelig ros i dag Nøve! :-) Jeg ønsker deg en flott dag i vakre Hallingdal! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Grethe Marita :) Kos deg oppe i nord!

   Slett