torsdag 4. februar 2021

Ny hobby?

Heldige meg fikk pakke i posten i dag 😄


Gleden var stor da jeg huska hva jeg hadde bestilt...bare noen få dager tidligere 😅
Det var ei håndtein-startpakke fra Selbu Spinneri.


"Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert"
 sa Pippi.
Jeg kom ikke inni stua engang, før jeg måtte prøve.

Ved hjelp av div. hjemmesider og you.tube videoer, kom jeg i gang.

Det er bare å google, så får man hjelp til det utroligste der ute i cyberspace!Håndtein er det eldste redskapet en kjenner til, som ble brukt til å spinne tråd. De finns i utallige varianter, og i alle prisklasser. Det er en viss fare for å bli hekta når en først begynner med dette...
Håndteinen min er en typisk nybegynner-tein, og den kosta snaut 200 kr. Det fulgte med 50 g norsk ull i kardebånd, og det gjorde spinninga mye enklere.Det var kjempemoro!
Håndteinen fikk stadig svingt seg i kveld. Jeg måtte tilslutt ta meg sammen og gjøre det jeg hadde planer om å bruke kvelden til.


Jeg fikk tilslutt angora/merino-garnet av snella, og gitt det en lett vask. Da setter garnet seg skikkelig, og forhåpentligvis er det tørt og klart til bruk i morgenkveld.
Det kjennes utrolig mjukt og godt ut!Jeg strikka pulsvarmere av angora/pelssau-garnet. Artig økning til tommeltottene, syns jeg - og de er tøyelige og veldig mjuke. Det gjenstår "bare" å feste tråder, og skylle dem litt.


Jeg løste plutselig gåten med "vaffel-strikk" i går kveld!
Ved hjelp av you.tube det også, selvfølgelig.
Det var jo lett som en plett 😅Ja, det har vært kjempefint vær i dag 🌞
Det var ett sted mellom 10 og 15 c, tipper jeg, og en kunne faktisk kjenne sola varme.


Det er vanvittig mye is i fossene!


Og så var det ekstra koselig med selskap på turen idag 😉

TAKK FOR IDAG2 kommentarer:

  1. Googel er liksom en utømmelig kilde til alt en ikke veit, og ikke visste at en ikke visste engang. Finner ett knippe med ting en burde visst som en ikke har tenkt over også. Helt grei vintertemperatur rundt 10-12 minus. Er det kaldere er det best ved vedovnen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, tida går fort når en først begynner å leite på nett, jeg har stor sans for YouTube. Der finner man så mye rart. Jeg ble tilogmed sittende å se en gammel filmsnutt fra en misjonsforening på Sørlandet - der damene spant til inntekt for misjonærene på Madagaskar.

      Slett