mandag 7. juni 2021

Uka som gikk

Sommerværet fortsatte og da Bjørn kom heim fra Orrebu på mandag, hadde han vært innom posten og tatt med seg en overraskelse til gutta...


Jeg hadde bestilt noen agility-saker, og gleda meg stort til å prøve noe nytt. 
Jeg kvier meg nemlig for å gå blodspor nå mens hoggormen nyter sol og varme, vi har møtt på dem tre ganger allerede. Den er skummel for nysgjerrige hundesnuter.Det var moro med hopp og sprett, men det blei ganske snart altfor varmt å drive med slike aktiviteter i skyggen.
Det var virkelig ikke anna å gjøre enn å stikke til fjells!Det var en helt annen temperatur 1000 moh 😎


Vi gikk strake vegen til topps på Blåfjell.


Gurimalla så deilig.Tilogmed Tølle greide å slappe av ei liten stund!Vi tok oss god tid der oppe, og før vi skulle gå - måtte det jo tas noen bilder...
med utsikt rett mot Jordesmyrnatten og andre velkjente halling-fjell.Slik, ja 😅Deretter var det om å gjøre å sikte seg inn mot den nærmeste snøfonna så fort som råd. Snøen bar oss tobeinte også."KJÆR-SLEIK"


Fjellet blomstra her også.- og humlene surra overalt. 
Er det krekling som blomstrer slik, tro?
Det var tydelig at blomstene falt i smak hos humlene ihvertfall.Dette er ikke lange runden, men den er variert og fin.
 

Vi tok sjansen på å skli nedover den bratteste leia for å komme ned på vegen igjen.Det gjorde ikke Bjørn 😎Det gikk helt fint med oss, og det ser da slettes ikke så bratt ut 😅Gjensynsgleden var kjempestor da han omsider dukka opp.
Hundene er unektelig menneskets beste venn.
💗Det foregikk saker og ting i de små vatna, på tross av iskaldt smeltevann.
Det var utvilsomt froskebryllup på gang, ganske imponerende igrunn!
"Froskesangen" kan høres på 50 m avstand og hannen synger konstant for å tiltrekke seg make - så sant den ikke blir forstyrra...Da vi kom heim, blei grillen fyra opp igjen. Det har blitt mange gode måltider ute på verandaen i det siste.


På tirsdag den 1. juni kom masta på plass. 
Den rager 25 m over bakken, men har allerede blitt "usynlig". Rart hvor fort man venner seg til nye ting, jeg kan ikke engang huske den gamle😆

Årets 3. flått ble fjerna, av Tassen denne gang. 
Fysj og æsj!!!


To timer seinere var vi på Hønefoss Dyrehospital.
Nå kan flåtten bare prøve seg 😡Gutta hadde time for vaksine og kontroll, og alt sto bra til. 
De fikk kennelhoste-vaksina som sprøyte. Den har kanskje litt mindre effekt da, men jeg vil ikke at Tølle skal skremmes ved å få den i nesa.
De veide akkurat 20 kg tilsammen, men det er litt ujevnt fordelt. Tassen har kanskje litt for lite og Tølle litt for mye... 8,8+11,1 = nesten 20Hjemvegen la vi om Strømsoddbygda, for da kunne vi ta ei pause ved Buvatn.
Jeg hadde en idè om å gå opp til Trollfossen, men slo det fort ifra meg da varmen slo i mot oss. Air-kondition er en fin ting,det - men en kan jo få varmesjokk når en stiger ut i den virkelig verdenen!Vi rusla på T-stien til Buvasskoia. Den ligger skikkelig fint til i vannkanten.


Vi hørte fosseduren fra Fjellelva like hit.


Her går det stier og veger på kryss og tvers, så vi greide å lage en runde ut av dette også - takket være en kart-app. Det lå forresten overraskende mange hytter i området.


Slike godt tilrettelagte stier, det kan vi like.


Multeblomstene blomstra i grøftekanten.


Så gikk vi over den gamle demningen igjen.


Det blei ingen matpause ved Buvatn's bredd denne gangen, 
men Tølle drista seg i det minste utpå benken, i håp om å få en belønning.Blåbærlyngen er så irrende grønn, helt utrolig frodig og fin!


Bittesmå blåbær-kart nyter solstrålene.
Jeg kunne ikke motstå fristelsen til å ta med en liten bukett heim til kaninene, 
det var jo så rikelig å ta av...


Det var fremdeles tirsdag 1. juni da vi kom heim.
Endelig var hønenes portforbud oppheva, og jeg syns virkelig de fortjente å ta seg en luftetur utpå grønt grass. 
Vesle-Fjerten og Madammen trippa liksom så verdensvant omkring ei stakket stund.


Da kvelden kom og mørket senket seg i hønsehuset, tok jeg mot til meg og lyste alle egga. Alle de 8 egga med H på, var befrukta og godt igang - det samme var fire av Fjertens egg. Jeg la dem forsiktig tilbake i ett nytt rede...Deretter la jeg Gamle-mor vel tilrette tilbake på egga.
Jeg hadde innreda "barnerommet" tidligere på dagen, og lagd en fin og barnevennlig plass inni hundeburet.
Spenningen var stor neste morgen, om ho fremdeles ville ligge på egga.
Takk og pris - dette ser ut til å gå rette vegen!
Endelig nye AKU-støvler 💓

Onsdagen blei en skikkelig røre-dag. 
Bilen min var på verksted, men jeg fikk skyss til ett møte på jobben, og tilbake igjen da møtet var over - og da passa det akkurat at bilen var klar til henting -
og jeg kunne samtidig hente ei pakke på posten... 
Det fikk akkurat slike turstøvler som jeg har hatt de siste 2o åra, men som har blitt umulig å få tak i her til lands. Ja, så vart det ei råd med det også.Dagen var så varm, så varm. 
Og sjøl om jeg innerst inne hadde litt lyst, orka jeg ikke å kjøre til fjells.Det var den siste fridagen den uka, men det fikk så være.
Det kommer nok flere fine sommerdager.Ei ukes sommerferie begynner nettopp nå, nemlig 😎

7 kommentarer:

 1. Lett blanding av avkjølende tur til fjells, moro for bikkjene og oppdatering om nytt liv. Masse fine bilder som vanlig. Nå kan du ikke klage på fottøyet heller :)
  God ferie! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skjer ikke stort etter arbeidstid, men har brukt nye-skoa på kveldsturene. De sitter akkurat som forventa, så nå er jeg klar for nye turer <3

   Slett
 2. Begynner det å bli framkommelig på Sørbølfjellet også, eller er det i tidligste laget ennå? Ser det er ganske mye snø på Norefjell ennå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så og si fritt fram på Sørbølfjell nå, Lillian! Hører folk har gått inn til Harehopp, ihvertfall :)

   Slett
 3. Jeg vet ikke om du har brukt Bravecto før eller ikke, men vær obs på at flåtten biter seg fast allikevel, men den dør ganske kjapt. På Nairo setter de seg gjerne i ansiktet hans, og det er ikke det minste moro å styre med en pinsett eller lignende med skarpe kanter helt nært øynene hans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi brukte Bravetco i fjor også. Jeg bruker flåttpinsetten når jeg fjerner småkrypene. Den er ikke spiss og det har gått helt greit hittil, takk og pris! Siden jeg har hundene i senga, er det en stor fordel at flåtten dør ganske tvert, så slipper jeg at den biter seg fast i meg 😬

   Slett