lørdag 14. august 2021

Den første helga i august

Jeg har egentlig ikke tid til å jobbe, for da blir det ingen turer og ingenting å skrive om! Jeg har hatt planer om å skrive om plantefarging, for det har blitt endel av det i det siste, men jeg har visst ikke hatt verken tid eller overskudd til å skrive om det heller. Nå ser jeg virkelig fram til to ukers ferie i september. Men i mellomtida blir det fremdeles mange lange dager på Kiwi.

Den første helga i august hadde jeg frihelg, og jeg satte som vanlig min lit til værgudene - uten at de innfridde helt. 

Først hadde jeg tenkt meg en liten tur oppi lia for å se etter fargesopp. Stripa slo følge med oss, men like etter at vi kom oppi skogen, begynte det å regne.

Så typisk!

Seinere utpå dagen prøvde jeg med en ny tur, men den eneste soppen vi så, var denne. Og den er ikke egna til noe som helst, enda så fin den er.

Jeg hadde ikke store trua på å finne sopp, men derimot fikk jeg lyst til å se om vi kunne finne igjen den gamle stien i nærheten av Dekkan. Det måtte være nærmere hundre år siden jeg gikk der, og jeg tror egentlig verken Tølle eller Tassen hadde gått der før - men gutta kom bemerkelsesverdig fort på sporet av stien. 

VARA DEG FOR TOG

Hadde det ikke vært for hannhunder i band - hadde det vært umulig å finne fram her!

Jeg hadde faktisk ikke vært her siden Nalle og jeg utforska disse områdene, men jeg kjente meg igjen sjøl om stiene var gjengrodde.

Tenk, jeg sykla nedover der mens han sprang ved siden av 💓

Her lå det engang en plass som het Haugen. Det er Ryfjell som ruver midt imot.

Dette var engang ett koselig hus som lå tett inntil Bergensbanen. Det har forfalt kraftig i løpet av ti år. Jeg tok bildet gjennom ett vindu...

 Ved Nøbben var det engang full aktivitet, det ble tilogmed arrangert NM i kajakk-padling i Hallingdalselva! Jeg husker det fordi jeg malte noen premier. Nå er tilogmed Sparebanken Nor en saga blott.

Det var på tide å snu og komme seg heim.

Det tok ikke lang tid før regnet innhenta oss!

De siste meterene sprang vi tilbake til bilen. Likevel blei vi klissvåte 😂


Søndagen kom med finvær.
 Og det lengste tømmertoget jeg noengang har sett 👍

Litt seinere utpå dag, da fikk vi besøk av Tølles oppdrettere. Jeg tror nesten Tølle kjente igjen Ingunn da ho kom bort til grinda, for maken til velkomst!! 
Vi blei sittende ute og skravle ett par timer, det var virkelig ett koselig gjensyn. Vi må prøve å få til ett lite treff en gang, slik at hundene kan få møtt hverandre. Det hadde vært veldig moro å hilse på mamma Polly og søster Freja igjen også.


Denne dagen hadde jeg virkelig blitt bønnhørt av både værguder og det som måtte være.


Innen dagen var over, rakk vi en liten tur til fjells.


Jeg kjørte opp på Teinvassåsen og parkerte ved Åslisetrene.


Derfra går det en fin sti til Kråketjernfjellet.


Det var mølte overalt, og vi åt alt vi orka.


Det er det beste, syns jeg - å kunne gå slik å eta!


Så tok vi ei liten pause oppe på toppen, og satt der og filosoferte en halvtimes tid.


Sola var i ferd med å gå ned da vi kom ned til Orrebu, men lykken var stor...


...sjøl om kun ei eneste mølte sto att på myra "hass Bjørn"


Røsslyngen blomstrer 💓
Da sola gikk ned, gikk vi inn og lagde oss litt mat og en kaffekopp.


Vi blei både mette og trøtte, og kunne ikke motstå fristelsen, men måtte ta oss en liten blund.
Vel, det ble ingen liten blund, så det tyder på at den nye senga mi er bedre enn den gamle - for da vi våkna, var det stupmørkt.
Vi kom oss heim, og snipp snapp snute - så var den helga ute.
🍀🍀🍀
Nå er det plutselig helg igjen, og siden jeg skal på jobb i morgen tidlig kl 7, 
er det på høy tid å logge av og ta kveld.
GOD HELG!

5 kommentarer:

 1. God helg! Satser på at det blir mange fine dager framover og at noen av dem klaffer med fridagene dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Skulle helst klaffe med dine også.

   Slett
 2. Det er trøttsomt med den jobbinga, altså, den tar så mye tid! :D Men du har fått litt ut av dagene allikevel, og det er sånt man av og til må ta til takke med :) Vi fikk oss et par-tre km og 4 cachefunn i skogen i dag. Nairo ville ikke mer, og det var egentlig leggen min glad for. Blogginnlegg i morgen :)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er dessuten veldig godt å sove en blund etter jobb, og det hadde jeg jo ikke kunnet gjort om jeg hadde hatt fri hele dagen 😅 Så det er ikke verre enn at det er godt for noe.
   Du har ikke blitt cache-pensjonist enda, nei. Tenk å være fortsatt like ivrig etter 5000!! Men Nairo kan vel ta på seg æren for en god del av dem 😉

   Slett
  2. Nei, du kan vel ikke slappe av når du har fri ;)
   Å ja da, like ivrig ennå! Skulle gjerne vært ute hver eneste lørdag og funnet mange, men får vel begrense meg litt ;) Nairo har æren for mange før om årene, eller...han ble vel egentlig bare dratt med uansett om han ville eller ikke. Men han har lært seg å sitte og vente når jeg står med et PET-rør i hendene <3 Han orker ikke like mye lenger, men det er godt å ta han med på småturer der vi ikke risikerer å treffe løse hunder.

   Slett