onsdag 11. november 2009

Hummer og kanari…

Det har ikke skjedd så mye her akkurat – og snøen forsvant, igjen. Idag var det fint vær. Sola kasta lange skygger, men snart er ho helt borte bak Ryfjell for i år. Det var mye revespor å se på nysnøen. Grevlingene tar seg noen runder fortsatt, men vinteren nærmer ubønnhørlig…undulat-dagen 001

På lørdag var vi bedt på middag hos Vera og Vicky, det var koselig. Nalle er SÅ glad når vi kommer dit, og Vicky hopper og spretter. Først tar de noen raserunder rundt huset, deretter løper de til døra og bjeffer og vil inn - og rett inn på kjøkkenet der de setter seg ved skuffen og venter. Og får EN Markis-kjeks hver. Slik de alltid gjør :o)

Vera 001

Vera 005

Nalle og Vicky får mye kos, men det får ikke Jaco… Han har blitt så fæl til å bite, og han biter hardt! Det blir bare “nøtte-kos” på ham, dvs. at jeg koser ham i hue og nakke med ei hel peanøtt. Det er visst godt nok!

undulat-dagen 010

Men i dag fikk Jaco selskap, av to små turtelduer!

undulat-dagen 011

Disse søte små undulatene skal jeg ha på fôr, og jeg håper de setter igang i rugekassa nokså snart. De var litt skeptiske til sin nye nabo i starten (enda Jaco hørtes veldig hyggelig ut), men de tødde opp etterhvert og kvitra på undulatvis – kjempekoselig! Nalle visste ikke helt hva han skulle si…

Vi var på trening i Gol ikveld også. Agilitybanen er rydda bort for vinteren :( og det er ikke fullt så fristende å kjøre den lange vegen lenger. Oppmøtet er det så som så med, men Mozart og Sissel blir som regel med, og dermed blir det jo trivelig. Det kom to til ikveld, da. Under kjøreturen sitter Nalle bak i buret sitt, mens Sissel setter Mozart’n på gulvet frammi. Ikke en lyd på gutta, de er kompiser, MEN når vi tar av rv7 og svinger inn mot treningsplassen – da bjeffer Nalle som en gal… På dette stedet har vi trent tre ganger, og det sitter i hue hans! Er det ikke rart? Det er helt mørkt så han ser ingenting baki der, men han husker antagelig svingene og lyden av blinklys og slikt.

Klok hund, sa jeg, og lot ham bjeffe til vi var framme…

En kjempeartig ting til må nevnes – SE HVEM VI FANT PÅ FACEBOOK!8134_168017282282_554262282_3297263_3554362_n

Det er Hero – lille Nallesønn! Jeg såg dette bildet på FB, og spurte hvor valpene kom ifra. Joda, det var Hero fra Fjelldronningen og Latte fra Sverige. Det var mange bilder av ham, og det var så innmari moro å se! Han er heldig,han, som fikk ei ny søster på samme alder + at de har to chihuahua’er. Og vi har fått nye venner i Farsund :o)

Nå vet vi litt om Hero, om Tussi i Florø, om Hambo i Sykkylven via Lunas blogg, om Herkules/Koivo via Stavanger-bloggerne og om Heiko på Svalbard. Hamlet som bor nærmest av alle – i Tønsberg, ham har jeg ikke sett noe til, enda ;o)

1246218568_gode_og_mette

Legg merke til Heros kvilestilling, Hero er han med "krage".

Da er det sengetid på Bergheim også - hvis jeg greier å lokke Nalle inn igjen… Gleder meg til morgendagen. Ha det godt, alle sammen!

(Hummer??? Tja..jeg kjøpte noen nye akvariefisker denne uka ;o) Ikke alltid like lett med disse overskriftene,gitt!)

26 kommentarer:

 1. Nalle ser ikke ut til å ha noe i mot å dele fanget til a'matmor med Vicky, tvert i mot så ser det ut som det er veldig stas! Gutten smiler jo fra øre til øre ;)

  God natt til dere på Bergheim!!

  SvarSlett
 2. Bor Hero i Farsund?..ja da må vi jo se å få invitret han på treffet!..Vet du hva eieren heter?

  SvarSlett
 3. Der var dere!! Den lille snøen som var her har åsså forsvinni, men det er ganske fint vær her, dvs det er overskyet og blåser men det regner ikke. Hvor gammel er Jakco? Har lest at de blir litt sære på sine gamle dager som de fleste papegøyer. Hadde en dvergpapegøye som jeg sjaffet meg da jeg var 18 år. Den var så kosete at det var nesten for ille. Så flytta jeg og Terje sammen da jeg var 23 år og det likte han dårlig. Leif som dvergpapegøyen het kunne bare være ute av buret når Terje var på jobb. Så fort han var hjemme så måtte han i buret. Bare han hørte stemmen til Terje så hylte og kjeftet han. Vi var veldig spent da vi fikk Mariken, men det gikk over all forventning. Han var like kosete med henne som han var med meg. Leif var på gulvet og lekte med henne. Det kunne gå litt hart for seg for ble han for inn på sliten så bare veivet hun han bort. En gang så slo den lille hand Leif i svime.
  Han ble så ille for det var bare Mariken og meg som han godtok. Så Leif flyttet til mine foreldre når Mariken var 6 år. Når vi kom dit på besøk og han hørte Terje så hylte og kjeftet han det han klarte! Nei dettte ble bare papegøye prat!
  He en fin dag og uke videre!!

  SvarSlett
 4. Gry Viola: Stakkars Leif da..det kom jo noen å stjal dama hans..ikke rart han ble sur!

  SvarSlett
 5. God morgen, Gry og Nadira! Vi er noen natteravner,vi ;o)

  Stakkars Leif, eller hva skal jeg si...De er rare de fuglene! Han var nok sjalu,han. Jaco er noen og tjue år - han kan bli ca 80 - hans "problem" er at'n foretrekker menn :/

  Marianne; de dukker sikkert opp, hvis de ikke har mer enn nok med sine egne,da!

  SvarSlett
 6. Hummer og kanari....blanda drops...2 undulater har jeg hatt. En var veldig tam og spesiell. Kanskje jeg skulle fortalt den spesille historien, på min blogg.
  4 kanarifugler, de synger utrolig vakkert..
  2 sebrafinker som fikk masse barn, hele tiden, sønnen min var stolt når vi gikk i dyrebutikken å fikk 30 kr for hver fuglunge:o)))
  2 Goldsamadin med utrolig vakre farger, 2 munker... og 1 nymfeparakitt.
  Nøve jeg liker også fugler!!!Misunner deg litt Jacoen, synd visst de blir litt bitete når de eldre, mor vet råd heldigvis "nøtte-kos":o)))
  Så koselig for Nalle da, tenk å få gå på venninne besøk. De høres jo ut som 2 små barn, som går til skuffa og venter pent på det gode de vet ligger der bare for dem:o)))

  Så kjekt for deg Nøve, når du endelig ble "gommo" så har du oversikten og kan følge med på alle dine første "barnebarn" så koselig. Du går en travel, men kjekk tid i møte, tror jeg;o)
  (jeg og ville var med på vår første trilletur med Caspian i går)

  Så herlig bilde av deg, Nalle og Vicky!!!
  Ha en fin dag alle på Bergheim og du må jo fortelle dersom det flere små i stuen:o)))

  SvarSlett
 7. Vær sikker på at jeg kommer til å fortelle, Berit! Og jeg skal ta bilder av egg og nykleggede fjørlause små - håper jeg :o)
  Jeg hadde noen kull med nymfeprakitter i mitt tidligere liv, det var veldig moro!

  Så koselig med første trilleturen med Caspian,da! Tipper det kommer ett innlegg fra deg i dag, med mange bilder ;o)

  SvarSlett
 8. Vet du Nøve, jeg hadde lagt kamera klar, gledet meg stort til å ta masse bilder av den førse trilleturen!!! Mamma-Eli og Caspian kommer, jeg blir helt "bestemor" Glemmer kamera på benken inne, er det mulig???
  Vi, mammaen og jeg ble enig om at vi tar det igjen neste gang:o)))
  PS.planen var jo som du sier å ta bilder og legge dem ut på bloggen:(

  SvarSlett
 9. Moro med det nest øverste bilde av veien. Ser du har samme motivet tatt tidligere i høst, gøy med den forandringen i naturen. Flott med snøen som ligger på "veien?" mellom fjellene lang der fremme, på det siste bilde!!!

  SvarSlett
 10. Synd det ikke ble ett bilde av dere! Ville gikk vel ved siden av som ei stolt gammel tante, ho da. Syns liksom jeg ser dere for meg...

  Landskapet her fasinerer meg ustanselig!

  SvarSlett
 11. Til å begynne med så var hu som vanlig opptatt av sitt. Vi fulgte dem nesten helt hjem, da gikk vi jo gatelangs. Merket tydlig på Ville at hun ønsket å holde den nyoppdagete store flokken sin samlet.
  Hun gikk etter Eli og vognen når de forlot oss, satte seg ned og tittet på meg med øyne: "hvorfor skal ikke vi være med lenger mor?"

  Jeg er helt sikker på at det blir kjekt etterhvert med Ville og Caspian:o)

  SvarSlett
 12. Etter at jeg leste innlegget ditt Nøve så begynte jeg å mimre. Har hat en del fugler oppigjenom. 5 undulater,sebrafinker,dvergpapegøyer, 3 nymfeparakitter. Synes det er veldig koselig med fugl jeg da men Terje liker de ikke!!

  SvarSlett
 13. Mener du at Terje ikke liker fugler, eller at fuglene ikke liker ham? ;o)

  SvarSlett
 14. Hei Nøve! Terje er ikke så veldig begeistret for fugler. Kan jo skjønne han å når de fulene han har vært bort i har bitet han.

  SvarSlett
 15. Veldig gøy med litt humme og kanari fra Bergheim!!!

  Nå snør det litt her også, men det blir nok vinter i Bergheimkroken før den tar oss på Glenne:o)

  Søte Nalle og søte Vicky! Dit som han lengtet så sårt i sommer, klart det er stas, løpetid eller ei:o)

  Hva er historien bak de undulatene du har på fòr? Er det noen som ikke kan ha dem lenger? Det blir jo kjempespennende å lese mere om Nøve!!

  SvarSlett
 16. Endelig.....Så vakre dem er, Nalle og Vicky der de sitter forann skuffen...og jeg må si dere er heldige som har det sånn der oppi Bergheim.

  Litt nysgjerrig jeg ,også, på disse undulatene...Tenkat Jaco kan bli hele 80 år!! Det er fantastisk. Føler han seg forsømt, eller? Ettersom du bare får til "nøtte-kos"..eller har han blitt litt "sær?" Koselig er han, i allfall der han roper på Nalle og plystrer....Jeg syns det var liott stas å bli plystra på jeg, da...selv om det bare var Jaco!!:-)

  Og igjen..Nalle-barna er jo så skjønne, og det er sånn det skal være når man er bestemor..Full kontroll på barnebarna!!!

  SvarSlett
 17. Er så enig med Gry, hummer og kanari er gøy!!!!!!

  Så koselig dere har det med Vicky. Nalle se jo så fornøyd ut.

  Skal blir moro å følge med undulatene. Blir det barn, eller??? Det er det neste vi skal følge med på.

  SvarSlett
 18. Vi hadde også nymfeparakitter som la egg, men de gadd ikke ruge på de, så det ble aldri pippiper av det:-( Undulater er fine, særlig de blå fasinerer meg:-)

  Artig at Hero har samme liggestillingen enda:-) En kosegutt!

  SvarSlett
 19. Christian la merke til Heros liggestilling :o)

  I kveld har vi drivi og ommøblert litt i stua, for å gi undulatene en plass litt for seg sjøl. Det blir like spennende med fargekombinasjoner her som på lappene, HVIS jeg får dem til å ruge,da..
  Jeg har dem for en butikk! Det er visst vanskelig å få tak i norskproduserte fugleunger nå.

  Den 1.undulaten jeg hadde het Pelle. Han/ho la sitt 1.egg inni en gitar. Vi fant stadig små egg etter Pelle... Han var turkis, og veldig tam :o)

  SvarSlett
 20. Du kan se bilder av Hamlet på FB. På siden til fjelldronningen. Han heter vist Frost til daglig.

  SvarSlett
 21. Ja, saken er oppklart! Nina som har Naman kjenner til dem. Takk og pris for Facebook ;o)

  SvarSlett
 22. Så kjekt at du fant både Hero og Hamlet på Facebook! :D Jeg må nok gå inn og se flere bilder av dem litt senere! :)

  Ser ut som Nalle koste seg på besøk hos Vicky! Morsomt at de husker den mariekjeksen hver gang! ;)

  Håper det blir undulatunger snart! :D

  SvarSlett
 23. Nalle og Vicky er et herlig par, turtelduene !! Synd hun ikke er en lappe for da kunne de jo stiftet familie ;-)
  Vi har hatt både undulat og Nymfeparakitt, synes det var kjempekoselig. Nymfeparakitten vår var både tam og kosete, elsket å bli klødd, men da jeg begynte å jobbe fullt tror jeg ikke hun trivdes lenger og døde etter en liten stund. Hun var jo vant til å få være ute av buret i mange timer hver dag.
  Det må være moro å følge med alle barna til Nalle, skal bli kjekt å se når de vokser opp. Du skal få høre mer om Koivu etter hvert, jeg har noen bilder fra sist søndag som jeg ikke har fått lagt ut ennå men de kommer .

  SvarSlett
 24. Så fint Nalle og Vicky har det, og koselig for deg å bli bedt bort til Vera! Det er flott å ha gode naboer!
  Det er morsomt at du kan følge med på noen av valpene til Nalle, også. Blogger og facebook er jammen gode å ha!!

  Karoline har en grønnkinna conure på 16,5 år og en sol parakitt som er litt over to år. Vi hadde flere dverg papegøyer hjemme da ungene var små, og det er masse selskap og glede med fugler. De er små personligheter og er morsomme å være sammen med.
  Det blir spennende å høre om det blir egg og små undulatunger på Bergheim etter hvert.

  God helg til deg og Nalle-mann, fra oss på Jar.

  SvarSlett
 25. Gøy å lese om hummer og kanari:-)
  Du har funnet mer en jeg har klart om Hero. Tønsberg gutten har det bra,men vi har ingen bilder av han. Det er ikke alle som er så tussete som oss.Håper jeg får tatt noen bilder av han når jeg skal besøke dem.
  Deilige bilder av Nalle gutt og Vicky.

  SvarSlett
 26. AnneLiss; gleder meg til flere bilder.
  Nymfeparakitter er herlige bråkebøtter. Jeg beholdt min "førstefødte", han var litt rar. Han var treg til å komme ut av rugekassa, treg til å fly og antagelig litt treg i hue sitt. Jeg kalte ham Kokko, og han er nok den triveligste fuglen jeg har hatt.
  Siss, tror du vi er tussete? ALLE her forstår oss, det er jeg sikker på, og det er godt :o)

  SvarSlett