onsdag 27. januar 2010

Litt her og litt der.

Dagene går. Sist uke var det stort sett bare jobb. Heldigvis får Nalle gått en lang tur med Vesle-gommo’n sin de dagene. Oppi Gol er det dessuten innmari spennende å være hund, jeg tror faktisk at det må lukte enda bedre der enn i Nesbyen??? Nalle er iallefall ikke kravstor om kvelden når vi kommer hjem igjen. Da er han fornøyd med å tusle rundt og inspisere eiendommen sin, og sitte vakt ved gjerdet i tilfelle noen skulle slenge forbi…
mandag 019 Nalle har sin egen smale sti bort til denne plassen. Derfra kan han følge med.
Søndagseftan fikk Nalle virkelig noe å styre med.. Rv 7 ble stengt pga trafikkulykke, og da begynte bilene å prøve seg på en omvei – men vegen er ikke brøyta lengre enn til oss. Det ble trafikk-kork i Bergheim-kroken!
mandag 001

Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for jobben min! Jeg syns det er helt greit selv om arbeidsdagene kan bli lange. Ett par ganger i måneden får vi f.eks nye fisker (herregud, jeg har jobba der to mnd allerede!!) Fiskene har da en todagers reise fra Danmark bak seg. Da er det viktig at de får oksygen og friskt vann så fort som mulig, men det tar sin tid å temperere og plassere dem i egne akvarier, klokka blir fort både sju og åtte før vi er ferdige om kvelden. Jeg syns det er så spennende, så nå har jeg begynt å lese om fisk og ordne opp i mine egne akvarier igjen. Og selvfølgelig har jeg begynt å kjøpe meg nye fisker…mandag 033Her er “fru” Palett-cicklide og en liten kileflekkrasbora… jeg har en ny liten stim av rasboraene. Dessuten har jeg en ny liten stim av svarte neontetra..
Under her er “herr” palett-cicklide. De er ett vakkert og yngleklart gammelt par.mandag 032
En ny blå Gurami, og en ny gull Gurami. Fine og snille fisker :o)
mandag 035
mandag 030

Jeg har altså brukt endel tid (og penger) på mine egne akvarier også. Jeg har IKKE brukt tid på maling, jeg orker ikke tanken enda! Jeg har fått en bestilling fra en god gammel “kunde” som jeg syns jeg må ta, men jeg er sterkt i tvil. Æsj. Jeg finns ikke kreativ lengre! Har ikke tatt i ett håndarbeide heller - jeg som aldri satt med hendene i fanget før!! Sant og si, så kjeder jeg meg også litt når jeg har fri , og jeg som aldri kjeda meg tidligere…hmm.

Nalle, du kan lage litt spenning i hverdagen min, du! Men jeg kjører IKKE rett ut her!!!mandag 012
Vi trasker og går på ski titt og ofte. Eller tar sparken en tur. Nå må jeg skjerpe meg, og få tak i en skikkelig sele, som er god for Nalle å trekke i. Han har prøvd flere, men vi finner ingen som passer, hovedsaklig pga den grove nakken hans. Er det noen som har ett godt forslag? Jeg syns det er vanskelig å bestille noe uprøvd, men hvis noen av dere har en som passer – kan jeg jo bestille det samme.
Jeg la inn ett innlegg om trekk-sele i lappe-forumet. Jeg burde kanskje kalt det snørekjøring, men jeg gjør det jo på min måte… (Jeg fester flexi-lina i magebeltet, da slipper jeg å tenke på at tauet “tugger” seg - jeg syns det er kjempepraktisk og gjør det på samme måte både når vi sykler og sparker). Takk til Nina som har svart, og sendt mail ;o) Lurer på om flere kommer med forslag. Har inntrykk av at NLK’s hjemmesider blir lite brukt..

Nalle ...och jäg?mandag 004

Det ser da forlokkende ut!!! Så deilig å gå i egne tanker og tråkke opp løype :o)mandag 015

Ikveld skulle vi egentlig på trening med HHK, men etter mye om og men, ble det “bare” en snusetur med Kango. Det var så koselig, og Berit og jeg tror de har godt av det – å være bare gutter iblant. Vi merker at de skal vise seg litt for hverandre, det er spesielt Nalle som må si ifra at han er eldst, men akkurat slikt snakk er ikke Kango så interessert i å høre på lengre. Det kan bli litt lyd – men like etterpå trasker de side om side og deler lukt igjen.
Raringer…

HÅPER DERE ALLE HAR NOEN FINE DAGER I VENTE!
hilsen meg.

34 kommentarer:

 1. Så deilig at du trives så godt på jobben din. Da skjønner jeg at det går litt penger til både fisk og Nalle. Og flinke Nalle som bare koser seg på tomta og ikke maser på noe tur. Det er vel et av godene med Lapper. De må IKKE ha den langturen hver dag og jeg tror at det å være med på noe gir dem mer enn "bare" en tur.

  Det å finne en sele som passer er ikke bare bare. Kan jo ikke bare bestille uprøvd og håpe. Da kan det bli mye bytting. Du får sjekke noe fler nettbutikker for å få litt ideer. Har du sånt magebelte til å feste Nalle i? Jeg lurer på om jeg skulle skaffe meg noe sånt. Litt mer praktisk å ha Charlie i når jeg skal på trugetur. Da slipper jeg å holde i båndet og ha håndene frie. Det dumme er vel når han går inn i mellom trær og busker.

  Litt av en tur dere hadde i solen. Den har vi ikke vært bortskjemt med her. Det så flott ut.

  SvarSlett
 2. Ikke rart du trives på jobben, tror jeg kunne likt å jobbe i en dyrebtikk jeg også :) problemet hadde vel vært de mange fristende kjøpene.

  Nalle er heldig som har gommoen sin som tar ham med på tur når du er på jobb. Deilig for deg som slipper å tenke på tur når du kommer hjem så sent.

  Jeg er selv på utkikk etter passende sele til Maila, fant ut at jeg må ta henne med meg når jeg kjøper nye slik at jeg får prøvd dem først.

  SvarSlett
 3. Først av alt Nøve. Tusen takk for alle de gode tankene fra Bergheim. De varmer!

  Det er så gøy å høre at du nikoser deg sånn på jobben! Akvariet ditt er vel finere enn noen gang nå, og det sier sitt (jeg tror jeg skal kaste et håndkle over mitt når dere kommer;o) Ikke stress med malinga Nøve, den lysten kommer når den kommer, og det kan sikkert ta laaaaang tid (du har jo vært lei en stund før du sluttet å male).

  Jeg er så innmari glad for at du tok bilde av trafikkorken i Bergheimkroken!!! Det skal jeg hjem å vise til Ola. Nalle må jo ha blitt aldeles overarbeidet? Det er jo ikke så mange bilene i veien deres sånn til vanlig?!

  Kanskje Christian har noen gode idèer om sele? Han har jo mye utstyr til Toivo og vet hva som er bra.

  Det var koselig med innlegg fra deg igjen Nøve!

  Nina: Nøves patent med flexibånd og magebelte er helt genial! Jeg har adoptert den på ski- og fjellturer og det er utrolig deilig å ha hendene fri og at båndet går ut og inn av seg selv!

  SvarSlett
 4. Gry og Nøve, forklar meg mer om denne patenten. Jeg har aldri vært noe fan av flexiline og eier derfor ikke det. Men er dette smart så må jeg jo gå til innkjøp av det. Og magebelte?? Er det sånn en kjøper i dyrebutikk eller???

  SvarSlett
 5. Du har jo klart å skaffe deg den perfekte jobb Nøve. At Nalle trives med deg på jobb må jo bare være prikken over i`en:o)))

  Han synes vel dagene er heeelt perfekte han også, derfor koser han seg sånn når han kommer hjem, tenker jeg. Han har liksom fått seg en jobb;o)))

  Veldig koselig med akvarie, vi har snakket om å skaffe oss et vi også, blir bare med snakket ser det ut for.
  Hvordan går det med leieboerne din, undulatparet???

  Sånn som du beskriver at du fester Nalle med flexi line har jeg sett flere med på fjellet. Desverre så har jeg ingen råd angående sele, her hos oss har Felleskjøpet også en del seler, der kan en jo ha hund med å prøve.

  Elles var det mange fine bilder, blir aldri lei av å se Nalle-mann på tur med mor bak kamera;o)))

  SvarSlett
 6. Så koseligt du har det på jobben! Dyrebutikk er jo en utroligt morsom plass å være når man er glad i dyr! Har hatt akvarie jeg og i mange år..men ikke nå lengre, men savner det..Er så gøy å føølge med i livet til disse små raringene!

  I dag regner det her, så nå spøker det for snøen...og så jeg som ikke rakk å nyte de siste flote dagene! Nå blir det slapse vinter her!

  SvarSlett
 7. Nina: Jeg har også alltid avskydd flexiline, men ikke til dette formålet. Kjempedeilig å slippe å "hive" ut og inn bånd. Inspirert av Nøve så kjøpte jeg et grisedyrt magebelte via Canis. Det angrer jeg på, for jeg har magebelter det til en tiendedel av prisen og det hadde holdt i massevis til vårt formål. Nalle er så stor og sterk, så Nøve trenger nok elastikken som er i det dyre. Fester belte rundt livet, flexiline i beltet (med "åpen" spole) og voila - ut på tur med frie hender. Genialt på ski- og trugetur samt turer i fjellet h
  ellers i året.

  SvarSlett
 8. http://www.canis.no/nettbutikk/omtale.php?id=TT023
  Dette magebeltet er jeg kjempefornøyd med! Det er elastisk, så man slipper harde rykk, og flexi-snella er grei å feste - og slippe om noe skulle dukke opp.
  Visst finns det rimeligere magebelter, vi har noen til 3oo-4oo i butikken. Men jeg tror ikke de egner seg så godt til å feste flexi-snella i. Og det er ikke strikk i dem, men de er beregne på snøre med strikk (slik som vanlige folk bruker)

  SvarSlett
 9. Jeg er visst anonym...
  Pippene stortrives, men ingen egg enda. De er egentlig for unge til det også, så de får bare kose seg og nyte denne "ungdomstiden" sin :o)
  Det er utrolig mye go'lyd i dem :o)))

  SvarSlett
 10. Hjelp, 950,-. Det var jo dyrt syns jeg. Dette må jeg sjekke litt på nettbutikkene. Og en flexiline.

  SvarSlett
 11. Jeg la inn linker på feil innlegg.

  http://www.mamut.net/forstadheimennetthandel/subdet392.htm

  Spør igjen, hvordan ser disse ut i forhold til din?

  SvarSlett
 12. Sikkert greit nok. Jeg liker ikke den festekroken, men den kan antagelig byttes ut ;o)

  SvarSlett
 13. Det finnes en rimeligere variant av Baggen-beltet, uten rumpetaske. Men den rumpetaska er kjekk! Til kamera og andre ting..og sitteplata bruker jeg også!

  Nå ser jeg forresten mange gode seler. Synd de ikke finns i nærheten, skulle så gjerne ha prøvd dem!

  SvarSlett
 14. Kjempe fine bilder! Artig å se at det ble kø av biler i Bergheim kroken!!

  Nina: Vi kjøpte et sånn magebelte til Roxie på Norbyen i Sverige. Halve prisen der. Kjempe bra er det åsså! Under halve prisen faktisk! Magebelte koster 750,- i dyrebutikken her. Vi ga 295,-
  Kan ta det med neste gang vi treffes!!
  Ha en fin dag alle sammen!!

  SvarSlett
 15. Tips på FB fra Charlott: http://www.handlers.no/gsWebshop/product/Default.aspx?c=5&sc=825&p=430032
  En type Nome-sele, som ho skryter av!

  SvarSlett
 16. Så kjekt at du trives så godt i jobben din! Virker jo som en trivelig jobb da :-) Hvordan går det med døgnrytmen, har du snudd om fast eller følger den bare jobben?

  Du som er ekspert på dette, stemmer det at vi ikke kan skifte ut alt vannet i akvariet? Kan vi i såfall ta vekk halvparten og fylle på med nytt? Og hva med grusen kan alt skiftes ut av den?

  SvarSlett
 17. Ser ut som du har en kjempe jobb. Interresant og morsomt :-)Er så mange fine fisker. Heldig Nalle som har noen til å lufte seg når du jobber. Det kunne jeg og trengt til tider. Jeg bruker mye magebelte når vi er ure og går tur. Deilig og ha armene frie. Ha en fortsatt fin uke :-)

  SvarSlett
 18. Trekker tilbake at jeg har sett noen bruker flexiline når de går på ski med hund.
  Det jeg har sett er elastisk bånd av forskjellige typer.
  Vi bruker flexiline på Ville på tur, synes det fungerer veldig bra jeg.
  Har tilgode å bruke det når vi går på ski.
  Skal jammen inn å se på belte du anbefaler, jeg har et elastisk bånd, kjøpt på opphørsalg, magebelte manglet, har ofte savnet det:o)

  SvarSlett
 19. Tove, jeg er langt ifra ekspert på verken fugl eller fisk. Jeg slamsuger opp ca 1/3 av vannet annenhver uke, og fyller opp med nytt lunka vann. pumpa blir rengjort så sjelden som mulig - der bor alle gode bakterier.. Man skal helst aldri ta skippertak i ett akvarie. Må du skifte grusen, så spar isåfall på det gamle vannet...

  Berit, før brukte jeg bare en snørestropp rundt livet - fungerte det også ;o) Som Kaiak sier, det er så deilig å ha armene fri!

  SvarSlett
 20. Takk Nøve. Vannet er bra tror jeg. Problemet er at det er mye sniler. Om det er et problem vet jeg ikke, men det hadde vært greit å fått de vekk på en måte. Tenkte på å sile vannet rett og slett, men de er jo i grus og pumpe også.

  SvarSlett
 21. Tove: Jeg hadde også mye sniler, de forsvant med Praktbotiaen (riktig skrevet Nøve?) jeg kjøpte. Den ELSKER snegler.

  SvarSlett
 22. De kan jo bli så store, går de bra i et lite akvarium?

  Tror dere får begynne med litt opplæring. Marianne har fotoskole, Gry/Nina/Nøve++ har akvarium-skole :-))))

  SvarSlett
 23. Deiligt å høre du trives så godt med jobben din ( og Nalle å)

  Nyte naturen er dere flinke til.
  Et koselig innlegg med fine gode bilder, som alltid.
  Høres så bra ut, at Nalle og Kango kan gå turer sammen, uten bråk.
  Vi har ikke fått trenet på det, men vil gjøre det ,nå han er i form igjen.

  SvarSlett
 24. Mine praktbotiaer døde nylig :o( De var ca 10 år, og ca 10 cm. De kan bli større og eldre, men det går jo ikke så fort. Kanskje, hvis de spiser opp alle delikatessene dine...
  Det er forresten mye morsommere med ett stort akvarium, Tove!

  SvarSlett
 25. Visste ikke at de kunne bli så store jeg. Min er to år og ca. 4 cm. En fredelig fyr (tror jeg) som heter Bottolf. Snegler er i hvertfall ikke noe problem lenger.

  SvarSlett
 26. Takk for tipset. Da skal jeg anbefale dette på det sterkeste til junior. :-)

  SvarSlett
 27. Morsomt å lese om akvariet og fiskene! Jeg hadde et litt stort akvarium for mange år siden, og var veldig oppslukt av det, med allslags flotte fisker og planter. Men det er tidkrevende hvis det skal være fint, syns jeg, så nå kan jeg ikke stille opp med noe akvarium lenger. Men det var moro å friske opp minnene ved å lese her!Du har visst fått en morsom jobb!

  SvarSlett
 28. Det er godt å lese at du trives i din nye jobb:-)
  Det med malingen kommer tilbake med tiden. Det kretaive forsvinner ikke. Det bare har en pause. Så midt råd er å ikke tenk for mye på det.
  Artig med bilder med mange fine fisker.
  Å trafikk kaoset var jo helt perfekt. Stakars Nalle..

  SvarSlett
 29. Akvarie har jeg aldri hatt, kun gullfiskbolle..masa litt på ronny her for noen år siden, et akvarie ville gjort seg på stua.. :) Det er fasinerende og sitte å se på den egne lille verden de har oppi der.. :)

  Bra at du trives så godt på dyrebutikken, det skjønner jeg godt! :)
  hadde jeg jobba i en dyrebutikk hadde jeg nok brukt opp halve lønna der, minst! hehe..

  malinga - det er vel sånn med alt at man kan gå litt lei/tom, selv om man fremdeles liker å holde på med det..? sånn har jeg det med hester nå.. har altid elsket hester, men nå er jeg litt lei..har liksom gått oppi dei i så veldig mange år (nesten hele livet..:) går det ann å sammenligne?!!? hehe.. kanskje ikke...

  SvarSlett
 30. Kjempemange fine bilder fra turene dere har hatt i det siste! Her er det ikke så veldig mye snø igjen, mest is, så nå gleder jeg meg veldig til å komme til Hovden igjen i vinterferien! :D

  Kjekt at du liker jobben i dyrebutikken! Den høres veldig spennende ut! :D

  SvarSlett
 31. Marte, jeg tror absolutt det kan sammenlignes! Det har med sterke følelser å gjøre, tror rett og slett at man brenner opp litt iblant.

  Jeg har vært på jobb idag, og bla hilst på en bitteliten kaninunge :o) Han var ute av huset sitt for første gang. Han har sju søsken, og bor sammen med mamma'n og tanta si. Pappa'n (og onkel'n) bor vegg i vegg... Men den lille var nydelig - selv om han ikke skulle vært født :/

  SvarSlett
 32. Hihi... trafikk-kork i Bergheim-kroken... det var jammen morsomt å se. Kanskje første og siste gang?

  Så mange flotte bilder, både av fisker og turer som dere går på. Det er deilig å gå slik på tur, og bare la tankene vandre avsted.

  - og det er sikkert godt for Kango og Nalle å bare være de alene på tur. Kanskje litt trivelig for deg og Berit også?

  Ei riktig god helg til deg og dine, Inger Synøve, fra oss på Jar.

  SvarSlett
 33. God helg til dere! Her snør det i dag og ganske grått vær! Tror det er meldt bedre i morra. Samme kan det være for jeg må jo bare sitte her!! Men ingen ting å gjøre med det. Nå skal jeg bli bra til vinterferien som er 21 februar. Da skal jeg kanskje få kjøre i hundeslee på Raulands fjell!!

  SvarSlett
 34. Så flott akvariet ditt ser ut! Kan vi få se bilde av det i sin helhet en gang, tro...? :)
  Trenger litt inspirasjon da vi nettopp har fått vann i akvariet vårt igjen. Har vert å kjøpt et par planter og noen fisker i dag :) Akvarium er egentlig Ståle sin "greie", men han har greid å smitte meg bittelitt ;)

  SvarSlett