onsdag 20. januar 2010

Nalledag!

I dag fikk jeg sove så lenge jeg ville. Sola skinte inn gjennom soveromsvinduet, da jeg vekte moder’n min med en skikkelig god og våt nuss. Opp og stå – ut å gå!

Ho tok på seg skiskoa, før ho stappa kamera ned i rumpetaska . Jeg var ferdig for lenge siden, og sto bare ved døra og venta… Klar, ferdig , gå! Men herregud så tregt det gikk… Oppover og oppover. Jeg har enda ikke fått ny trekksele som lovet, så jeg drar absolutt ikke framover iallefall. Bare litt til sida og sånn..  Dessuten må jeg jage unna dompap og “fange” mus (liksom)Nalledag 004

Det er herlig å rote på slik i den fjørlette snøen!Nalledag 008

”Hva! Sa du noe?!? Skal vi snu? Jeg kommer!!! Skal bare!!!”Nalledag 009 Jeg har jo glemt å fortelle om at jeg hørte dårlig, eller, de trodde det var noe gæli med øra mine… Jeg måtte iallefall til den grusomme dyrlegen rett før jul. Jeg blir sååå fryktelig skjelven når jeg er der, grøss og gru.  Denne gangen fikk jeg bare ei sprøyte i full fart, og så fikk jeg beskjed om dra hjem igjen?!? Litt rart, syns jeg, men helt ok, så jeg la meg baki bilburet mitt, og moder’n starta bilen og det ble varmt og godt –  DA kunne jeg trygt slappe av.

Da Nalle sovna, ble han bært inn igjen, og veterinæren fikk rensa og sjekka øret grundig! En smart måte å takle en nervøs hund på. Det hadde tatt lang, lang tid før (eller om) han hadde sovna innpå ett kontor, når han er så stressa. Dyrlegen fant ingen midd, men MYE svart guffe, så det hadde nok vært en betennelse ;o)

Nalledag 003I dag var det så stille, at vi hørte når snøen dryssa ned av trærne…

Men i kveld blei det liv!

Det skulle være hundetrening på Sutøya igjen, og moder’n hadde lomma FULL av wienerpølse :o) Nå var det skikkelig lenge siden vi har trent, og det var så moro å se Kango, Mozart, vesle Disney og Embla igjen. Det lukta myggspray av Kango!?!    …men hvor f.. var myggen? Det var da 12 - 14 kuldegrader i kveld!!

Det var så tøft å se dem igjen – at det blei lite trening igrunn.  Vi gikk mest rundt omkring på campingplassen, men tok noen “på plass’er” og sånn. Det var litt vanskelig å konsentrere seg, for Embla har nettopp hatt løpetid, og  gutta boys har jo greie på slikt… Mozart som til og med må ha med dattera si på trening, burde i det minste huske å passe seg, men.

Nalledag 010

I morgo er det jobb igjen. Moder’n skal i butikken, og jeg må lufte VesleGommo. Egentlig en veldig grei arbeidsfordeling! Vekkerklokka starter litt over åtte, og det er tidlig…  Vi må vel reise enda litt tidligere imorgo kanskje, for nå er det visst så innmari mye elg overalt nedi dalen. Moder’n måtte bråbremse så jeg våkna på mitt gode reinskinn i går!!  -da kom det visst to svære dyr uti vegen.

Jeg vil sove ifred. At de ikke kan holde seg oppi fjellet, der de får servert rundballer på fat! Der henger det til og med saltstein i trærne! Det har jeg sett :o)Nalledag 007

TAKK FOR I DAG!

hilsen Nalle.

22 kommentarer:

 1. Så mange flotte nydelige vinterbilder, Nalle!! Spesielt det der du spør om jeg sa noe :-)

  Så bra at dere fikk ryddet opp i ørene dine og at du slapp å bekymre deg mens de holdt på.

  Helt enig, elgen er flotte dyr, men IKKE så lenge de er i nærheten av veien. Sånn er det med den saken!!!

  Pass godt på Gommo på tur idag. Og så hjelper du vel matmor sånn at alle kundene kjøper ekstra masse;-) Eller blir de så opptatt av å prate med deg at de glemmer å handle??

  SvarSlett
 2. Nalle-mann. Så mange nydelige bilder av deg (sukk)!!! Du er en riktig heldiggris som fikk sove lenge i går, og så på flott skitur og så på trening!!

  Det er godt at du passer på å jage unna mus og bjeffe litt på dompapene, det er viktig at de vet at du er der:o) Enig med deg i at elgene kan være oppe i fjellet, der de har mat og saltstein i treeet (for det har jeg sett selv). Si til Svigermor at hun må kjøre KJEMPEFORSIKTIG!!!!!

  Kos deg på jobb i dag, hils Vesle-Gommo fra meg (jeg likte henne så godt) og så må du tenke litt på kjæresten din på Tjøme også da, ikke bare på disse hallingdamene som er ferdige med løpetida;o)

  Nuss på nesa!

  SvarSlett
 3. Så fint å høre deg fortelle om dagene din, Nalle ! Og så flotte bilder ho mor har tatt av deg, du er en staselig kar du Nalle. Så har du god kontroll over flokken din forstår jeg ;-) Ha en fin uke !!

  SvarSlett
 4. Så mange flotte bilder av Nalle!!
  Den elgen trekker nok mot veiene nå, men er helt enig med deg at den burde holde seg oppe i fjelle der den får servert mat!
  Når jeg ser en elg så tenker jeg på tre menningen min med en gang. For når hun bodde i oslo var hun redd for å sette gutt ungen ute i vogna for å sove for det var så mange narkomane der, og der hun bor nå så er det så mye elg. Er ikke helt sikker på hva som er værst jeg?
  Ha en fin dag! Godt å høre at du passer godt på menneskene dine Nalle! Nuss på nesa til deg fra Roxie!!

  SvarSlett
 5. Ja, det var noen ordentlig flotte bilder du har tatt! :)

  SvarSlett
 6. Deilig å sove lenge; Nalle. Jeg sover hele dagen jeg, mens mamma er på jobb. Du er jo så heldig at du får være med og at Vesle-Gommo kommer til deg da.

  Selvfølgelig må du passe på og si i fra til de andre dyra. Bare si i fra hvem som bestemmer!

  Uff, har du fått sprøyte??? Men du fikk jo sove i bilen. Smart!!!! Nå hører du sikkert bedre og mammaen din er fornøyd for da hører du sikkert mer av det hun sier til deg. ;)

  SvarSlett
 7. Nalle, så fin dag!! Når jeg ser på bildene, får jeg så lyst til å kjøre opptildeg med en gang....men mamma sier at jeg må vente....vente til februar eller var det mars??

  Sånne ting med øra er noe dumme greier. Broder'n hørte ikke så godt han heller og bare klødde seg hele tida da han hadde infeksjon..tror jammen han fikk sår som blødde, også. men når hører'n..eller han vil ikke høre,sier mammma!!

  Æljæne liker jeg ikke..hvis jeg får se en ælj skal jeg jageæn langt inn i skauen...for æljen kan høre!!

  Hade da, Nalle!

  Klem fra Dimma

  SvarSlett
 8. Å Nalle, så bra du har det i fineste vintervær, flotte bilder med deg på tur.

  Jeg har ikke set elg, men snuser masse rådyr-spor.
  Ang. dyrlege, man skal ikke finne seg i alt, så bra du fikk litt beroligende.
  Nå holder de på å pakke bobil her, så jeg lurer på om vi snart skal på tur, det hadde vært ok med litt forandring, då håper jeg vi får treffe på andre hunder.
  Ha det bra Nalle og hils til "mor" de.

  SvarSlett
 9. Åh, så heldig du var hos dyrlegen Nalle! Når de bare setter en sprøyte er det jo ikke så farlig...
  Du må hilse Kango og Mozart og Embla og Wambo masse fra meg! Jeg savner dere kjempemasse!

  SvarSlett
 10. For noen utrolig flotte bilder - av både hund og natur! Ble bare litt(!) misunnelig...skulle ønske vi hadde like fint ski-føre her!

  Godt å få "renska opp" i øran...selv om man da ikke har noen unskyldning lengre for å høre dårlig ;)

  SvarSlett
 11. Det blei en lang dag på jobb idag, vi var ikke heimat før halv ti ikveld. Stakkars Nalle er jammen tålmodig, det var godt at vi kosa oss skikkelig igår :o)

  I dag kom jeg i kontakt med en kar fra Hemsedal som har finsk lapphund fra Øyerfjellet! Hunden het Piirka, og var 1,5 år. De har ikke vært på utstilling, men var aktive fjellvandrere. Så den hunden har det nok godt. Det finns faktisk endel lapper her i dalen! Nå vet jeg om sju.

  Apropos ører..Bruker dere å rense ørene?? Jeg hadde aldri tenkt på det engang, ikke før jeg så at'n var så "møkkete" i det ene + at jeg la merke til at andre hunder gikk rett bort til DET øret og snusa...

  SvarSlett
 12. Så kjekt å være med deg på tur Nalle, du forteller så fint om opplevelsene dine, og mammaen din er heldig som får være med deg på tur og ta fine bilder av deg, Nalle-mann.
  Du har en snill mamma du Nalle, som fant på å legge deg i bilen for å sove etter et kort ufarlig møte med dyrlegen. Rene ører er godt å ha Nalle;o)

  Nøve, jeg har ikke renset ørene på Ville. Tanken har vært tilstede, men så har jeg hørt at det er helst hunder med ører som henger som lett får problemer med skitt, ørevoks og betennelser???

  SvarSlett
 13. Jeg har kjøpt inn ørerens, men bruker jeg den? Ikke veldig ofte nei... Jeg tar en titt i ørene innimellom, men syns de ser fine ut og dermed gjør jeg heller ikke noe med dem.

  SvarSlett
 14. Jeg sjekker ørene innimellom...og er det mye smuss, tar jeg litt ørerens på en bomullsdott..men må nok også innrømme at jeg sjekker litt oftere nå som han har hatt infeksjon....:-)

  SvarSlett
 15. Å, dere hadde en fin tur, vel! Så deilig å få være ute i det fine vinterværet! Og det må være godt å få gørra ut av øra!

  SvarSlett
 16. Du har det virkelig som plomma i egget, du, Nalle-gutten :) :)

  SvarSlett
 17. Ja, du har det godt du, Nalle :)
  Så bra at de fikk orden på ørene dine..
  nydelige bilder...!! Det er flott der hos dere! :)
  Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 18. Det hørtes ut som en veldig kjekk dag - med både skitur og trening! :D Det var sikkert godt å få renset ørene. (Men hva skal du nå skylde på hvis du ikke har lyst til å gjøre det de ber deg om ;)

  Veldig bra at dere ikke kjørte på elgene, da! Det gjorde visst familien her en gang, før jeg ble født (og kunne passe på dem... :)

  Ha en fin helg! :D

  SvarSlett
 19. Det var litt av en Nalle dag.
  Godt at du sov når de skulle rense ørene dine.
  Si til mat mor at det skal lukte honning av ørene dine. Hvis det lukter noe annet skal de vaskes/renses.
  En liten nuss på snuten til deg fra Ofelia.
  Vi gleder oss til å treffe dere 7/2

  SvarSlett
 20. Hei Ofelia! Nå dufter det atter honning av mine ører ;o)

  Liten nuss fra Nalle

  SvarSlett
 21. http://www.mamut.net/forstadheimennetthandel/subdet392.htm

  Hvordan ser disse ut i forhold til din???

  SvarSlett