mandag 22. februar 2010

Hilsen meg.

Jeg har så lite å skrive om, så jeg begynner der jeg slutta sist…da Bjørn var på pilketur rundt omkring på Drammensfjorden.

Forrige helgs resultat ble altså:

1 sjø-ørrett  og ett par truger ;o)tjaaa 010

tjaaa 009

Fisken var god, men GPS’n kan man neppe stole 100% på – den lovde perfekt fiskebett!

Trugene var dessverre altfor store for meg  :(

Jeg prøvde å gå med dem en kveld, men syns de ble altfor digre og tunge. Jeg foretrekker ski så lenge ;o)

 

Søndagen gikk vi en liten tur bort til vesle Vicky. Ho syns Nalle er verdens tøffeste og en skikkelig raring…tjaaa 003

Det har vært mye jobbing denne uka, vi har vært i dyrebutikken og på Kreativ, vi har gått snusetur med bare tisper!!!, og vi har hatt våre små ski og sparkturer. Nå er forresten de gode gamle sparkene våres utslitte, de er morkne og sprø, og detter fullstendig ifra hverandre. Det er så synd! Dagens sparker er ikke så gode, men jeg MÅ nok ha en ny spark. Vinteren er langt ifra over, ser det ut til, og det er det noen som er veldig glad for.tjaaa 016

Nalle har blitt ganske flink til å apportere! Iallefall plukke opp forskjellige ting som jeg kaster eller legger fra meg. Det begynte med det orange bittet vi fikk på runderingskurset, men nå plukker han opp nesten hva som helst. Jeg begynner alltid med bittet, for da skjønner han poenget med en gang, han ‘biffer’  (=pipebjeffing) og ser seg rundt etter noe å gi meg. Han plukker opp både penner, nøkler og bestikk. Han blir litt frustrert når de er vanskelige å løfte opp, for han er så forsiktig så han ikke skal ødelegge noe, men han gir seg ikke. Dette er en fin aktivitet mens vi ser på OL-sendingene…

tjaaa 015 

Det blir altså endel OL-glaning på oss om kveldene, og Nalle har nok blitt litt nedprioritert. Jeg må ta meg sammen og trene mer med ham, for det er jo det beste han vet! HHK skal ha årsmøte på onsdag, og jeg håper det kommer noe godt ut av det, og at vi kan finne på noe ilag utover mot våren. Snuseturene er ett kjempetrivelig avbrekk en kveld i uka, men jeg merker det  blir litt tyngre å komme seg ut om kvelden når man har vært på jobb, jeg er jo sjelden heime før seks – og da er jeg forferdelig sulten og trøtt..

Men har dere merka hvor mye lysere det er om kvelden? Nå er det lyst til ca halv seks, tror jeg. Og fuglene kvitrer i vilden sky hele dagen. Det går mot lysere tider, sikkert og visst!tjaaa 018HA EI FIN UKE!

 

ps. Noen trekkhund ser ikke Nalle ut til å være, men jeg tror jeg skal prøve en annen type sele. I vinterferien holder vi oss unna fjellet uansett, da kryr det av lause fuglebikkjer og usympatiske eiere som jeg ikke kan fordra ;o)

17 kommentarer:

 1. DU TAR SÅ FINE BILDER! :D
  Ser ut som Nalle er grådig fornøyd med snøen, for et glis på han ;)

  SvarSlett
 2. Jeg har jo verdens vakreste motiv!
  Kaller du Nadira for Nadde??

  SvarSlett
 3. Oi, var ikke klar over at jeg hadde skrevet Nadde :p Mamma kallte henne for "den svenske prinsesse Nadde" med en gang vi fikk henne, så har liksom ikke blitt kvitt kallenavnet Nadde etterpå ;)Bruker mest Nadira, men Nadde dukker opp innimellom...

  SvarSlett
 4. Kjempefin gutt du har, ser ut som han storkoser seg i snøen :-)Fin fisk også. Her og går det mest på ski og det fungerer kjempe bra. Fin uke til dere og :-)

  SvarSlett
 5. Ja de trugene så noe store ut, passer sikkert for en 100 kilos mann tenker jeg...Flott fisk da, selv om det bare ble en.Vi har også stooore planer om isfiske, men av en eller annen grunn så går det alltid i "vasken"..men "til helga kanskje"?
  Vi har lyset til godt over halv sju nå, og det er så herligt! Nå vil vi bare at varmesteinen skal begyne å virke! For nå er det jammen med nok vinter! Er redd vi kommer til å ha snø til santhans!!
  Kos deg videre med OL, Nalle kommer nok til å bli skikkelig god på aportering ja!

  SvarSlett
 6. kjempefine bilder. Nalle er en kjekkas ;) og det lyyste varme ut av det peisebildet :))

  JA, jeg har merka at det er lenger lyst ute om kvelden, og det er sååå deilig. Særlig det å gå på jobb på kvelden og holde på med riding og styre på ute når du faktisk kan se hva som foregår, veldig kjekt!! :)

  jeg er veldig klar for våren, de kan si hva de vil disse lappisene.. jeg er lei av snø og kulde..;)

  SvarSlett
 7. Så koselig å lese om uka deres:o)

  De så store ut de trugene. Mine er lik dem som Nina har, tror de er mye mindre.

  Klart Vicky synes Nalle er verdens tøffeste, for det er han!!!
  Nydelig bilde av dem isammen!

  Den eneste sparken jeg kan minnes er min mormors som vi brukte til butikken om vinteren, på flate marken. Herlig fremkomst middel!!!
  Dersom vintrene forsetter som i år, så dukker det nok om spark her også igjen.

  Koste meg virkelig når jeg leste om hvordan dere trente apport inne:o)))
  Ha en fin uke dere alle på Bergheim!

  SvarSlett
 8. Happy Nallemann som vet å nye den norske vinteren :o))
  Herlige bilder!! Skulle virkelig virkelig ønske jeg hadde anlegg og interesse for å ta bilder jeg, det er jo såå fint å se på!
  Appropå spark, denne venter vi på, satser på at gutta glimter til som trekkhunder ;p http://www.kickbike.com/index.php?mid=93

  SvarSlett
 9. Herlige bilder, og jammen hadde du litt å fortelle også synes jeg. Fisken til Bjørn så "yammi" ut, og trugene var veldig store (det må nok en BJØRN til tror jeg;o)

  Det er superdeilig at det er lenger lyst om kveldene. Jeg har det som du har fått det nå. Er hjemme kl. 1630 jeg da, og da må jeg ut med Milli før jeg tar kvelden - bedre at det går i ett. Blir fryktelig tungt å få rompa opp av stolen hvis jeg først har satt meg ned....

  Forstår godt at du ikke gidder å være på fjellet i vinterferien! (He-he, alle Tjømes badegjester er nok til fjells nå;o)

  Nydelig peisbilde Nøve - det ånder av fred og ro og varme.

  SvarSlett
 10. Det er rolig og fredelig her i Hedalsfjella i alle fall, men jeg veit godt hva slags typer du sikter til... Lyse kvelder og kjøttmeiskvitring lover vår. Jeg elsker ordentlig vinter, men bare hvis den avløses av de andre årstidene! Fine bilder av gromgutten!

  SvarSlett
 11. Lite å skrive om??? Dette var ikke lite. :) Dette var moro å lese. Det betyr også at det er liv i dere på Bergheim. Og at hverdagen er veldig lik min. OL, lite aktivitet for Charlie, mye jobbing.

  De trugene så store ut. Også lange bak. De så tunge og ikke så dame-vennlige ut. Du må nok få det dine egene, og da noen mindre og smekrere.

  Nalle er jo blitt så flink til å apportere. Det må jo være moro å se hvor flink han er blitt? Det var jeg flink å trene Charlie med også. Men så datt det bare plutselig ut. Merkelig!!!! ;)

  Ja, deilig med lenger dager. Her er det lyst til ca 1800 nå. Og nå går vi tur uten refleks etter middagen. Dette går riktig vei, selv om det ikke virker sånn etter en snøhelg.

  SvarSlett
 12. Hei Nøve og Nalle.

  Så koselig å se Vicky igjen. Hun er ei søt, lita jente fortsatt ser jeg.

  Jeg kjøpte meg to nye sparker for ikke så mange år siden. Da måtte jeg leite leeenge for å finne de høye, kraftige og staute sparkene som jeg ville ha.

  Morsomt med Nalle og apporteringen. Han er jo blitt riktig så flink, skjønner jeg. De liker jo å jobbe litt, disse hundene våre.

  Jeg er helt enig med deg, jeg går heller ikke på skiturer i vinterferien. Lørdag så jeg to fuglehunder som sprang vilt rundt på vannet nedenfor hytta. Det er ikke morsomt å møte disse, for eierne har jo ingen innkalling på dem, og de bryr seg ikke om de lager problemer for mennesker eller andre hunder.

  Jeg håper at det blir et fint møte onsdag. Jeg skal til Drammens Teater den kvelden, derfor kan jeg dessverre ikke møte. Det kommer vel et referat et eller annet sted.

  Ha ei fin uke begge to, og nyt de lysere kveldene.

  SvarSlett
 13. Flotte bilder Nøve. Fisken så veldig god ut den, herlig med nyfiska ørret. Trugene var vel litt store ja, de seeer veldig tunge ut.
  Spark har jeg ikke hatt siden jeg var liten, kunne godt tenkt meg en nå. Trodde nesten ikke det var å få tak i lenger ?
  Ha fortsatt en fin uke !!

  SvarSlett
 14. Uffameg, var ikke heime før klokka var ti ikveld. Nalle har liggi mye i bilen idag, og kulda er tilbake - men inne vil han ikke være :/
  Nesten 20 kalde igjen! Han ligger oppå reinskinnet, så han fryser nok ikke, den tøffingen.

  Koselig å ta en liten kikke-runde på bloggene til kvelds.

  SvarSlett
 15. Charlott; fortsett for all del med skrivingen!

  Kikka på kick-sparken, håper du blir fornøyd, men jeg vil ha en GOD GAMMALDAGS en!!!! Der jeg kan sette meg på setet med ansiktet mot sola, mens jeg nyter en kvick-lunsj :o)))

  SvarSlett
 16. Nå er vi hjemme igjen fra Hovden. Endelig fikk Dixie også kost seg litt i dyp snø, i stedet for det lille, kjempeglatte laget av snø/is vi har her... :)

  Kjekt å se bilde av Vicky igjen! Ser ut som de to er gooode venner!

  Veeeldig fine bilder av alt sammen! :D

  SvarSlett
 17. Hei Tina! Da gleder jeg meg til ett laaangt og snørikt blogginnleg fra deg ;o)

  SvarSlett