lørdag 13. februar 2010

Skål for det!

Da har jammen nesten enda ei uke gått og jeg har hatt enda en herlig dag. I og med at jeg skal ha jobbe-lørdag, så unte jeg meg fri-fredag med god samvittighet. Nesten god samvittighet… Jeg har lovd å male ei klokke for noen, og dermed må jeg gjøre det i løpet av helga. Jeg har prøvd flere ganger, men det byr meg imot - resultatet så langt er bare en blå himmel. Jeg må fokusere på penger, da går det kanskje lettere; pengene for jobben vil dekke bensinpenger til Sørlandet i mai, slik må jeg nok tenke nå. I morgo. I morgo, men ikkje idag…

I dag var vi altså på fjellet :o) Nalle har fått trekksele, en Femunden nome-sele, og jeg var veldig spent på hvordan den ville fungere. Jeg syns den virker veldig stram i halsen, men jeg vet jo om andre lapphunder som bruker denne typen og som er veldig fornøyde med selen. Det er vel bare jeg som er så jævla kritisk. Nalle syns det var kjempemoro å få den på! (ingen pelspannekake med spaghettibein-tendenser her, Charlott ;) Så vi kjørte opp til Haglebu igjen, og tok den samme runden som på søndag, men denne gangen gikk vi motsatt veg, for å variere litt liksom. Og så er det innmari mye oppoverbakker de fire første kilometrene..men jeg håpte jo på at jeg gikk med en trekkhund!nomesele 016 Men, Nalle, du er en snuser, du… Løypene var ikke kjørt opp siden helga, det var litt tungt å gå, og det hadde gått noen før oss med hund… Men vi hadde jo hele dagen! Jeg ville ikke stresse. Det var vindstille og fint, og jeg hadde kamera og niste i rumpetaska. Vi hadde GOD tid. (men tenk om han kunne dra bittelitt oppover den lange, lange bakken…)nomesele 023 Finsk lapphund er en reins-gjeterhund… nomesele 034 …som sparer krefter når andre kan gå sjøl.

(men det hendte at han glimta til, og jeg tror ikke selen hemma han i å trekke når han ville)nomesele 029

Bjørn har reist på pilketur til sine gamle “jaktmarker” denne helga, fordi det ifølge GPS’n skulle det være den perfekte tida nå. OL fikk være OL, for dette måtte visst testes. Dere skal få høre resultatet over helga ;o)

Da vi kom hjem i efta, satte jeg Grandiosa’n i steikeovnen, fylte opp badekaret - og ett glass akevitt, og bare kjente at det var godt å være til. Vi, eller jeg da, har sett på tv (!), og ordna i akvariene. Sitter jeg oppe litt lengre nå, får jeg med meg OL åpningen, men det er vel dumt når jeg skal på jobb imorgo.. Jeg bør vel strengt tatt la være å fylle opp akevitt-glasset igjen også..

Så nå sier jeg skål og god natt! Nalle blir med på jobb imorgo, så hvis du har tid, vesle-Gommo – er det bare å komme en tur ;o)

Heia Håvard – og god helg til alle!

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/f27a410b10df5fdfbedf4cad7aea1e98ebd7b8b2

17 kommentarer:

 1. ; ) Æ har jobbehelg. Nettop kommet hjem men har vært sjåfør for min kjære mann i natt, med en virkelig bokstavelig ØRLITEN "belønning" til mæ sjøl (skal på aften imorra) før leggetid "for tort og svie", hehe. Så skål tilbake og god helg.

  SvarSlett
 2. Flirer... selv om Nalle er mer samarbeidsvillig når det kommer til sermonien "selepåsetting" ser jeg han er lappis nok til å ikke se poenget med å trekke ;o))Järki er det egentlig ikke så mye Lapphund i, nå for tiden er det bever-kenguru-dølahest-genene som er mest fremtredende. Han trekker med andre ord som bare det - om det ikke er treverk som skal spises eller hinder som må hoppes;)
  Sela skal forøvrig sitte tett rundt halsen for å få riktig trekkpunkt i følge Supermann Lars Monsen ;)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny sele til Nalle-mann, tydelig at dere koste dere på tur (trekkhund eller ei;o). Herlige bilder av en bestemt og energisparende Nalle:o)

  Så deilig med en alenehelg Nøve, nyt den til fulle og hils Gromgutten fra oss her nede!

  SvarSlett
 4. Så heldig dere er som kan dra til Haglebu.. Vi hadde hytte oppi der vi, men den gikk ut av familien vår dessverre.. :( Tilbrakte hver påske og høstferie der i 18 år! Flott sted..

  SvarSlett
 5. Den selen du fant ser jo kjempfin ut. Med feste så langt bak må den jo vær behagelig for Nalle. Oppfører han seg andeledes med den på?????

  Ja, jeg har akkurat kommet hjem etter en kjap trugetur. Jeg har også jobbet og måtte bare nyte de siste solstrålene før de forsvant. Så her var det bare å komme seg hjem, skifte og ta med Charlie og trugene opp i skogen. DEILIG!!!!!

  Nå skal det nok snart bli en skål her også. Ha en fin alene-helg!!

  SvarSlett
 6. Nalle er så nydelig - bilde 2 var sååå søtt! For et skjønnt uttrykk :)
  Nadira liker ikke seler (hverken tur-selen eller bil-selen), hun går å gjemmer seg når hun ser dem... Og når hun har fått dem på går hun stiv som en stokk bortover gulvet, som om hun blir helt lammet av selen :p Men med én gang hun kommer ut av ytterdøra glemmer hun at selen er ekkel, og oppfører seg som vanlig ;) Tulling. God skuespiller er hun hvertfall :p

  SvarSlett
 7. For noen rare bikkjer vi har. Og vi har visst våre særegenheter vi mennesker også...

  Tenkte faktisk på deg Marcos Hanne, da jeg gikk her om dagen. Haglebu er sikkert blitt helt forandra siden "din tid", nå er det fullt av hytter her. Litt ødelagt, syns jeg.. Det var nok mye bedre før! Men, da var det sikkert ikke så mange fine skiløyper her heller... + -

  SvarSlett
 8. Haha, lapphundene vet NÅR de skal bruke sine krefter har jeg hørt ;-) Nalle er ikke dum :-) Men etter hva jeg har hørt om deg så tok du nok bakkene med glans selv uten drahjelp :-)

  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 9. Så fine bilder av nalle i skispore. "Hvorfor skal jeg trekke mor" Nalle hvet å disponere kreftene sine!!
  Roxie prøvde seg åsså på ski i går! Hun skal jo ikke dra ennå så hun løp fint v siden av Terje!
  Jeg holder meg inne forran tvn!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 10. så ut som en fin sele ja..! Jeg har kjøpt tre-fire seler, ingen av dem er jeg fornøyd med...(så de ligger ubrukt i skuffen..)
  Håper du har hatt en fin helg!

  SvarSlett
 11. Deilig med skiturer! Så han gidder ikke dra, nei? Kanskje en stang med en gulrot foran kunne hjelpe? Det tenkte i alle fall jeg av og til i helga... Vet ikke om det er typisk for lapphunder å ikke ville dra, Emma drar litt, og vil gjerne være foran, men hun er ikke noen vorsteher eller husky akkurat.

  SvarSlett
 12. En ting er jeg ganske sikker på; det hadde vært stor hjelp å ha Emma eller Luna foran i sporet ;o)

  SvarSlett
 13. Tror egentlig Nalle syns du er ung og sprek nok til å gå sjøl... Kango derimot syns nok at både mor og far er såpass opp i årene at de trenger litt hjelp...

  SvarSlett
 14. Gralla med ny flott sele Nalle. Du ser ut som en skikkelig flott kraft-kar med den.
  Det blir vel mange flotte turer der du trekker mat-mor med deg, men selvfølgelig i ditt tempo;o)))

  Nydelige bidler fra turen deres:o)))

  SvarSlett
 15. Åååå, ser ut som den fine turen da :)
  Så koselig!! Skikkelig snusmumrik av en hund du har ;)

  SvarSlett
 16. Den selen (eh skrives det sånn?) var jammen fin. Jeg skal ha en ny til Snorre - en som sitter godt og fast og er god å ha på. Dimma sin er jeg kjempe-fornøyd med, den kjøpte jeg i Sâlen...får se etter en til Snorre i vinter-ferien, tror jeg. Håpet er at den nye Snorre kanskje kan dra litt nå vi står på ski..Dimma kan jeg glømme - ho kommer ikke til å dra noe særlig...Ho snuser akkurat sånn som Nalle..hehe

  SvarSlett
 17. det jeg var ute etter, takk

  SvarSlett