søndag 18. april 2010

Skikkelig seriøs søndag ;o)

Radioen ble ikke slått på før messa var over, men jeg satt inne og kosa meg med håndarbeid mens snøbygene fòr forbi på formiddagen. Skikkelig aprilvær! Puta med bestemor-ruter ble ferdig på begge sider, og flere lapper ligger klare til bruk.seriøs søndag 048 Hekling hører liksom sommeren til, syns jeg da :o)

seriøs søndag 047

Bjørn driver fortsatt på med snekkerbua. Nå er det klart for å legge skifer på taket og ny pipe er ferdig. “Ny” dør er satt inn, og de gamle vinduene blir bytta ut med noen andre gamle som er litt bedre… Bua skal bli så trivelig! Jeg gleder meg til å få besøk!seriøs søndag 001

Vera og Vicky kom forresten på besøk likt med sola idag :o) Nalle ble såå glad da han så dem nedi vegen. Etter en kaffekopp, fulgte vi dem ett stykke på hjemveien. Deretter måtte vi videre for å finne en bekk. Nå var det siste sjanse til å få gjort månedens foto-lekse. Dette er seriøst, må vite!seriøs søndag 002 Nalle fant mange bekker små, men han syns det var forferdelig kjedelig å vente på fotografen…han snudde seg demostrativt vekk…seriøs søndag 012 …eller satt han der og beundra blåveisen??seriøs søndag 010

Vi gikk videre og lytta til og kikka på vårtegn, og nydelige fargespill…seriøs søndag 041Se på disse skumle hårete fyrene…det gjelder å ikke plumpe uti her… seriøs søndag 034

Så bar det hjem igjen for å ete restemat som smaker bedre dagen derpå! Grønnsaksuppe med gulrot, kålrot, sellerirot og persillerot, kål og purre…og lefsekling! Mmmmm. (jeg har ikke bakt lefseklingen sjøl…)seriøs søndag 052

Før vi spiste, var jeg framsynt nok til å legge årets første spor til Nalle! Jeg gikk ett kort og greit spor hvor jeg la ei pølse i enden. Så fant jeg ut at jeg ville legge ett til i samma slengen som var litt vanskeligere – hvis det første gikk bra. Som tenkt, så gjort. Men, jeg ble stående rådvill ett øyeblikk – før jeg tok av meg den ene sokken og la den i enden av sporet…

Nalle skjønte hva vi skulle da han fikk på “spor-selen” (en vanlig sele som vi bruker bare til spor), gamle kunster var ikke glemt!seriøs søndag 055 Han fulgte sporet og tok vinklene veldig bra. Moro. Gleden ble så absolutt størst da han fant sokken min i enden av det andre sporet :o) Skal si den fikk rista seg skikkelig!seriøs søndag 065 Så tusla vi glade og fornøyde hjem, og lovde oss sjøl at detta må vi snart gjøre igjen..seriøs søndag 068

seriøs søndag 069

seriøs søndag 070

Ha ei fin uke alle sammen!

Hjelp! Jeg har glemt å fortelle at jeg møtte enda en liten finskelapp på lørdag! Schanderulvens Sarek – en fantastisk fin og modig liten fyr som attpåtil er broren til Saga ;o) (heretter skal jeg ALLTID ha med kamera på jobb) Nå vet jeg om så mange lapper her i dalen, at jeg tror vi må få istand ett “Halling-treff” i løpet av sommeren. Broren til Wilma bor faktisk her i dalen også :o)

32 kommentarer:

 1. Mange flotte bilder som vanelig!! Så flink Nalle er til å gå spor!! Klart at han mått riste sokke skikkelig etter at han fant den!!
  Ha en fin uke så ses vi på Kongsberg til lørdagen!!

  SvarSlett
 2. Vi ses Gry, og jeg gleder meg kjempemye!!!

  SvarSlett
 3. Så nydelige bilder, du er virkelig flink synes jeg.... :)

  SvarSlett
 4. Så fine bilder, skikkelig vårstemning :-)Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Så mange fine bileder! Heldige Nalle, han får mange fine turer:)
  Puta er kjempefin, lur måte å lage den på!

  SvarSlett
 6. Så mange fine bilder - som vanlig. Ja, april kan være lunefull. Vi hadde ei snøbyge her på Jar i går, også.

  Så deilig at du er kommet i gang med spor. Jeg håper å få til et eller flere onsdag. Vi får se hva tida rekker til.

  Nei - Nalle-mann har nok ikke glemt gamle kunster, tenker jeg. Jeg ser han for meg på kurs i fjor sommer, med mange maur kravlende rundt snuta si!!

  Ha det bra,kanskje sees vi seinere.

  SvarSlett
 7. Det hørtes ut som en deilig søndag !
  Snøen er borte og våren er kommet til dere også.
  Flotte bilder !

  SvarSlett
 8. Fine bilder av vår og god mat. Du satte meg på en ide: Kurssuppe! Det skal det jammen bli. med lefsekling fra fryseren. Lurt. Fint at du minna oss på spor også, nå skal jeg finne fram klypene.. Så du i ølen om kurs i hjorteviltsporing? Kango har lyst...

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige kommentarer :o)Spesielt koselig med nye folk innpå ;o)

  Tenk at du huska maurene som kriga om pølsebitene til Nalle, da Hilde..det hadde jeg glemt! hihi, han var rar da.
  Og Berit, skal hilse fra Nalle og si at han tenkte akkurat det samme da han leste i Dølen!!!
  ps.du lager vel lefsekling sjøl også,du??

  SvarSlett
 10. Åh, at du ikke lager et sånt skikkelig bestemorslappeteppe Nøve (nostalgien tok meg helt her nå), du er så flink med hendene dine!!

  Huff og huff for et vær dere har hatt. Her har det blåst hatter og høy, men stort sett har vi hatt oppholdsvær (heldigvis:o).

  Kjempelurt med sokken din i enden av sporet til Nalle, han elsker jo å bære ting når han er glad, og hva kan bli bedre enn sokken til hu' mor??!!

  Den suppa så kjempegod ut, og lefsekling har du allerede introdusert for oss. Namme-nam:o)

  Gleder oss til å se dere på lørdag Nøve, kjør fint!!!

  SvarSlett
 11. Glemte dette Nøve: Bua blir kjempefin, og jeg gleder meg masse til å prøve den (snart håper jeg - Bjørn får bare stå på:o)

  Vil du hilse Nalle fra Milli og takke masse, masse for at han tipset Rödmossa Vilja om oss. Vi har fått litt kontakt via data'n, og det er KJEMPEGØY å bli kjent med en norsk Rödmossing!!! Tusen, tusen takk:o)

  SvarSlett
 12. Nok et koselig innlegg om en dag i deres liv. Dere får mye ut av dagen :-) Fin pute. Artig navn på mønsteret da, sånn har jeg ikke tenkt på det.

  SvarSlett
 13. Disse rutene er det en liten vri på, men originalene blir kalt både bestemor og oldemor-ruter. Har du ett anna navn,Tove?

  Gry, Nalle måtte bare "sjekke" da vi såg Rödmossa-navnet, vet du... Det var ei fin lita jente, er de i slekt kanskje?
  Og vet du, sokken min var rett og slett den perfekte belønning ved sporslutt :/

  SvarSlett
 14. De er kanskje i slekt langt bak der et sted, men ikke sånn veldig nært tror jeg, men pappa'n til Vilja skal bli pappa'n til Millis valper også. I følge eieren til Vilja er han helt fantastisk:o) Jeg elsker at dere sjekker Rödmossa-navn:o))))

  SvarSlett
 15. Tror du over går deg selv nå Nøve, i foto kunsten:o)))
  Virkelig mange flotte motiver og lys i bildene.
  Veldig bra!!!

  Stakkars Nalle-mann som ikke har annet å foreta seg enn å beundre blåveien:o)
  Det ble jo noe skikkelig mannfolk arbeid etterhvert...blodspor:o)

  Tenk det var antydning til snø i luften her også i går, det var is på bilruta i går morges, jeg som har planta blomster i krukker allerde.

  Kosleig å være med på søndagen deres:o)

  SvarSlett
 16. Disse aprildagene med all slags vær er noe for seg selv,Berit!

  SvarSlett
 17. Det er deilig med vårn.
  Koselig med bestmor lapper. Så flink du er Nøve.
  Jeg tror du er den perfekte husmor,som liksom bare får til alt.
  Gleder meg til å se deg på Lørdag.

  SvarSlett
 18. Å. hjelp skal dere på utstilling i Kongsberg np ti helga. Kanskje jeg skal ta turen bare for litt soeial hygge?????? regner med at det er finsk lapphund som gjelder???

  Please Nøve: Send meg medl om hvor det er jnår dere skal møtes? Jeg har sååå lyst itl å se dere igjen....

  SvarSlett
 19. Data'en min må ha klikka...spååååmange feil, da eller...Jeg skal kanskje på tur til Kongsberg?

  SvarSlett
 20. Å kjære vene Camilla, jeg trudde du var på en 'snurr'!
  Utstilling i Kongsberg, på ett kjempetrivelig sted (utendørs). Begynner kl 10 på lørdagen.
  Ja, KOM!!!!

  SvarSlett
 21. Jeg var også villig til å vedde ganske mye på at du hadde kikka ørlite for dypt i rødvinsglasset Camilla;o)

  Så koselig om du kommer!!! Ta med stol og ditt sedvanlige gode humør. Det hadde vært så gøy å se deg igjen!!!

  SvarSlett
 22. Den bua deres så jo kjempe fin ut..utroligt kjekkt å ha en overnattingsplass i "hagen"!

  Mange flotte og morsomme bilder, særlig der Nalle betrakter Blåveisene!, hehe..eller var det snurt han var?

  Det nederste "natur" bilde ditt var bare nydeligt Nøve!! Skikkelig stemning!

  Masse lykke til på utstillingen! Syntes det var sååå trist at jeg ikke kunne komme, er jo så koseligt! men det kommer jo en sjans til, dessuten er det jo treff snart!!

  SvarSlett
 23. Flinke Nalle - og flinke matmor som lager supert opplegg for godgutten.Den bua deres ser ut til å bli skikkelig trivelig du :-)

  Mange fine bilder, Nøve. Koselig å være med på tur gjennom kameralinsen. Hekling... håndarbeid i det hele tatt = dypt sukk for min del... Digger at andre fikser det da :-)

  SvarSlett
 24. Den puta var kjempefin! :D Forrige sommer begynte mor og jeg også å hekle sånne ruter (den vanlige sorten, da), også skal det bli til pledd til slutt! :D men jeg hadde aldri prøvd før, da, så det får bli som det blir... ;)

  Høres ut som dere hadde en veldig koselig søndag! Med både turer, spor, foto-lekse, besøk og andre ting! Veldig gøy å lese om dagen, og bildene var kjeeempefine! :D :D :D

  SvarSlett
 25. Det er så mange fine motiver rundt omkring her. Jeg bruker stort sett landskaps-innstillingen og så blir bildene som de blir.

  Tina, det må være moro å samarbeide om ett teppe! Hvem iallverden skulle jeg lurt med meg...hmm.

  SvarSlett
 26. Teppe: det er jo bare å sette i gang blogglandia det Nøve ;-)Et blogge teppe, det hadde vel vært noe? Du skal se at alle sitter og hekler på treffet i Marnadal :-))hehe

  SvarSlett
 27. Tanken har streifa meg, Tove.. Tenk å fått i det minste bare en omgang fra hver... Jeg skal jammen ta med garn til Marnadal.
  Da blir det heklekurs om de vil eller ei!!!

  SvarSlett
 28. Du er så suveren til å ta bilder!!!! Jeg koser meg med dem hver gang. Ser dem om igjen og om igjen. :)))

  Skikkelig husmor du er også. Hekle har vel ikke jeg gjort siden jeg gikk på skolen. Det er mye fint som er heklet. Jeg fikk et dobbelt sengeteppe min mormor heklet. Det er så fint. :)

  Merker på jobben at våren er kommet og spor er på gang igjen. Vi selger mye blod nå. Skulle vært moro å testet Charlie en gang. Tipper han som er blitt en snusegutt hadde elsket det.

  Nå er det ikke lenge til, så sees vi!!!! Gleder meg, altfor lenge siden sist. :)))

  SvarSlett
 29. JEG ER IKKE SKIKKELIG HUSMOR!!! Hvordan kan dere tro det??
  Jeg sitter med håndarbeid, men burde ha støvsuga og vaska..
  Jeg deler ut kakeoppskrifter, men neimen om jeg baker.
  Bjørn begynner sikkert med vindusvasken snart...
  Uff og uff.

  Men jeg har det bra :o)))

  SvarSlett
 30. Det var en super ide, alle som kan hekle og har noe garn ligganes kan ta det med så hekler vi ivei:o)))
  tenk om vi kunne gitt det til et godt formål.
  En auksjon på Lappelappisteppe. Pengene må da gå til noe innenfor dyrebeskyttelsen syns jeg:o)))

  Jeg tror jeg har noen ferdig hekla ruter, som det aldri har blitt noe av, kan ta med dem også.

  Uten om det så har jeg fått hellkikk på strikking av små søte tøva tøfler. Tar med det også jeg. Så kanskje andre har lyst å prøve den oppskriften. De blir så fiiine og jeg er sååå stolt av meg selv som fikk det til:o)))

  SvarSlett
 31. Supert,Berit! Vi skal rekke utrolig mye på de dagene :o)))

  SvarSlett
 32. Maybe you'll want to place a facebook icon to your website. Just bookmarked this url, although I had to make this manually. Simply my 2 cents.

  SvarSlett