torsdag 8. april 2010

"Nøvekake" m. noko attåt ;o)


Sjokoladekake i langpanne

10 dl mjøl
6 dl sukker
2 ts natron
2 ts salt
1 ts bakepulver
7 dl kefir, kulturmjølk
350 gr smelta margarin
4 egg - piskes
4 ts vaniljesukker
4 dl kakao el Nesquic (jeg bruker å blande ca.50/50)

Alt blandes godt!!! Stekes i stor langpanne 175 g i ca 25 min

Glasur: 150 g smør - 12 ss nesquic - 10 dl melis - 4 ts vaniljesukker - 1 dl flytende kaffe...
ps. kakebildet har jeg rappa hos Tove... Den smaker like godt som den ser ut!
VELBEKOMME!Påska er over og tirsdag var vi på jobb igjen. Det ble en kjempekoselig dag. Hilde Hundetrener kom innom for en handel og en hyggelig prat. Ho er ei makelaus blid og sprudlende dame, man MÅ bare bli i godt humør når ho er i nærheten.

Sjefen min Gia, kjenner henne også fra før, fordi Ask hadde en time hos henne for ett (?) år siden. Det såg ut til at han kjente igjen Hilde. Vi tre voksne damer satt på gulvet i butikken, med Ask mellom oss, men det var Hilde som fikk absolutt flest nuss fra gromgutten :o)

Etter jobb dro Gia og jeg og kjøpte oss middag, før vi dro på hundetreningen til HHK. Nalle og Ask er ikke kompiser akkurat, men jammen gikk det noenlunde greit at Ask satt framme i bilen mens Nalle satt bak i buret sitt! Jeg måtte gi ham noen småspruter av vannflaska noen ganger, men han godtok selskapet ganske fort. Det var neimen ikke dårlig. Men jeg tror det var fordi han skjønte hva vi skulle.

Det var ikke akkurat folksomt på trening denne kvelden, men vi som var der hadde det fint. Sissel kom med sine to - Mozart og dattera Disney, ho var blitt så stor!! Så var Bodil der med sin Amy, ei ung og treningsvillig rottisjente. Nalle og Ask holdt avstand, og de klarte å konsentrere seg sånn noenlunde om det de skulle - så vi var strålende fornøyde :o)

Bodil hadde visst mye bedre godis i lomma si enn hva jeg hadde!!
I kveld gikk vi snusetur i Nesbyen etter jobb, sammen med 11 andre hunder - deriblant Wilma! Den turen er omtalt i bloggen til Gutta boys ;o)Vips, så er det jammen helg igjen. Ha det godt alle sammen!

Hilsen Nøve og Nalle

16 kommentarer:

 1. nå fikk jeg jo ikke lyst på sjokoladekake i det hele tatt!! den var nesten litt slem altså, nøve! hihi ;)
  nadira synes alltid at alle andre har bedre godbiter i lomma enn det jeg har. eller, hun vi ha i både "pose og sekk", godbitene fra meg og helst fra di andre også :p uansett hvem som roper på bikkja si, så er det nadira som kommer på innkalling. folk som roper = godis. nesten litt flaut :p

  SvarSlett
 2. Gry, noen (deriblant Tove) fikk oppskrifta for ei stund siden - siden har den blitt MYE omtalt som Nøvekake..men jeg har ikke bakt den på leeenge..
  Artig det der med andres godbiter, ja! Som mor - så datter, kunne man nesten si nå.. Tenk deg om, så skjønner du nok hvordan det er ;o)

  SvarSlett
 3. Ååååååh! Nå fikk jeg jammen lyst på kake!!! *sukk*

  Det ser så innmari koselig ut på disse treffene/snuseturene deres, Nøve. Skulle virkelig ønske det var nok folk med hund på denne holmen til at vi kunne hatt det litt sånn... Men nei, men vi koser oss lell :-)

  Ønsker dere en fortreffelig helg!

  SvarSlett
 4. Fælt å med kaker dere lager og spiser folkens....Tror jammen med jeg må lage denne Nøve kaken jeg også....øve meg til Konfen! Der passer det jo fint med en skikkelig sjokoladekake!

  Mine hunder løper også til alle som har godbiter i lommen, men heldigvis er det som regel jeg som har de beste!!

  SvarSlett
 5. Takk takk !! Nå skal jeg prøve den mye omtalte Nøvekaka. Må gjerne vente litt, får se hvor komfyr og diverse står i helga (litt rotete på kjøkkenet for tida)
  Men kaka skal bakes og spises, mmmmmmmmmmmmmm!

  Maila prøver å få prøvesmake av alle goddiser når vi er på trening. Tigger først ved den ene og så ved den andre ;o)

  Ha en fantastisk flott helg :)))

  SvarSlett
 6. Nå blir det mange glade her i huset, for nå fikk jeg også lyst på Nøvekake til helgen:o)

  Det var en veldig sjarmerende Nalle som sitter å håper på en ekstra godbit.

  Moro og lese Gry og Nadiras kommentar; ja takk begge deler :o))) Er det noen som har godbit i lomma og kaller inn hunden sin, da er Ville 100% lydig og ofte første mann til mølla. Gøy å lese at andre vovse også finner på sånt.

  Ser dere for meg sittende på gulvet i butikken. Så deilig avslappende det høres ut. Kan tro Ask koste seg, det er utrolig hva hunder husker.

  En fin helg til dere!

  SvarSlett
 7. Nam nam.. Kan jeg komme å smake litt tro? ;) hehe. God helg dere! Gleder meg til å se deg og Nalle på NLK Kongsberg. (for dere skal dit eller?)

  SvarSlett
 8. Den kaka er saftig og god, og tåler frysing utmerket.
  Jeg spiser så mye sjokolade om dagen, at det er fælt. Har blitt smitta av de på jobben, så nå spiser vi mest Nutrilett-sjokolade, den med karamell... Den er faktisk veldig god - men om det er lurere...tja.

  Nalles favoritt er pannekake, tror jeg :o)
  Hadde jeg enda trent litt mer 'kontakt' - hadde jeg kanskje våga å meldt oss på i Kongsberg.. Vi stiller bare som heiagjeng i år :o)
  Da får jeg kanskje mulighet til å snakke litt med folk også, så jeg gleder meg veldig!

  SvarSlett
 9. Nøve, vet du jeg har det på samme måten. Jobber jo på sykehuset og springer hele dagen, skulle da tro at jeg gikk ned en masse, men den gang ei. Der er nesten alltid sjokolade på bordet som vi napper til, det er jo så fristende og sååå godt:o/

  SvarSlett
 10. Nøve da!!! Dette var både slemt og snilt på en gang!!!

  Snilt å dele oppskriften på den kjempegode kaka som jeg har smakt hos Nina, og slemt fordi nå ble jeg kakesugen!!!

  Hmmmm, what to do now, mon tro...???
  (dra på butikken og kjøpe kefir?)

  SvarSlett
 11. Å så bra, nå kan også jeg få smake den meget omtalte kaken til Nøve:)))
  Jeg gleder meg...
  God helg.

  SvarSlett
 12. Den kaka er knallgod, det er den eneste kaka som blir bakt her i huset nå. Den er sikker, alle elsker den.

  Charlie er blitt kresen på godbitene. Har nok skjemt han bort der, men det som er nytt og som regel det andre har er spennende. Men han må lukte på det før han tar det. Rare gutten min!

  SvarSlett
 13. Denne kakegalskapen vil tydeligvis ingen ende ta;o) Jeg er heldigvis ikke så glad i å bake, så da sparte jeg de kaloriene, men jeg har smakt den kaka hos Nina, den er superyammi:o)

  Så koselig med besøk av Hilde i butikken - da blir det mye herlig latter.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 14. Takk for oppskriften på "Nøve"kaka, den smakte mmmmmmmm!

  SvarSlett
 15. Så hyggelig å høre at flere har kost seg med sjokolade-kake i helga :o)
  Jeg fikk smake den hos Berit i dag - smakte fortreffelig! Og ho hadde pynta den så fint, ho hadde "dryppa" kvit sjokolade oppå den mørke glasuren

  SvarSlett