mandag 21. juni 2010

Forsmak på sommer..?

Tirsdag gikk vi oppover Sevrelia sammen med Wilma og Monica, for å se etter kyrne deres. De lever herrens glade dager oppi der og koser seg med saftig, grønt gras. Vi snudde da vi såg dem. Jeg innrømmer at jeg var ikke særlig lysten på å møte en vilter flokk oppi de bratte liene, sjøl om Monica som går denna turen nesten hver kveld, forsikra meg om at de var snille…
skaret 002
Det ble den fineste kveldsturen hittil i sommer!
skaret 014 Etter turen var det litt trening - og litt leik :o)skaret 011
…og børsting! Wilma røyter noe grådig! Hvem var det som snakka om kilopris på lapphundpels?? Nalle tror de kan bli rike  ;o)skaret 017WILMA.skaret 018
Onsdag bar det rett på utstillingstrening etter arbeid. Jeg syns å merke fremgang på Nalle, men nå var de blitt ei gruppe på ti-elleve hunder som “kjenner” hverandre.. Ingen vits i å markere seg så veldig lengre, liksom. markedsplassen2 010 ASK – bare sånn passelig fornøyd med dommer’n?markedsplassen2 Ask
MIDT-SOMMER i hagen…Blåfjell 004”blomster-enga” nedom stabburet kommer seg litt for hvert år. Blåfjell 077
MIDT-SOMMER på fjellet!Blåfjell 025Molteblomster og blåbær-kart…
…tyttebær-lyng og rypebærblomsterBlåfjell 033
Salige søndag ;)
Etter noen dager på arbeid, kjenns det deilig å lange ut innover fjellet! Blåfjell 015Nalle er en sånn type som stadig stopper opp for å se seg omkring..  Hallingskarvet i det fjerne (uten at det imponerer Nalle..)
Blåfjell 021
Stien går mot Blåfjell. Her har vi vært mange ganger.Blåfjell 03 Dette var Nalles 1. fjelltopp! Da var han 4 mnd, kanskje nærmere 5?Nalles 1.fjelltopp!(jakka er fortsatt i bruk, men den buksa mi har jaggu blitt for trang :(
Utsikten ned mot Vassfaret og Nevlingen er iallefall den samme. Den steinen har liggi der i millioner av år :o) Blåfjell 044 Snøfonnene er snart borte for i år - nyt dem mens du kan, du Nalle…Blåfjell 010Det er ulendt og vilt i retning Bergsbødalen, men kjente stier overalt.Blåfjell 042 Vi gikk en ekstra runde idag, måtte utnytte hele dagen når været var så fint. Vi fant en fin, gammal seterveg som gikk fra Båtstjernlie til Sandfet.Blåfjell 057 Sauene har nettopp kommi til seters. Bjøllene klinger så fint og sauer og lam høres faktisk fornøyde ut. Håper de får en fin sommer her inne, i disse gamle bjørnetrakter!Blåfjell 060
Her heime ser det ut til å bli bra med jordbær i år. Seint, men godt! Det har kommi noen voldsomme hagleskurer, men ellers ingen fare som truer.
Ett lite tips sånn på tampen; jeg fikk meg nemlig en liten støkk en sein kveld ved data’n, da ei flaggermus plutselig forvilla seg inn på soverommet. Jeg ga opp å finne den igjen, så jeg gikk til sengs og sov aldeles utmerket -  jeg ble ikke forstyrra av verken flue eller mygg! Blåfjell 079
HA  EI  FIN  UKE !
hilsen meg.

16 kommentarer:

 1. Vi er evige natteranglere vi Nøve ;)
  Så ut som dere har hatt en flott uke! Masse fine bilder :) Så søt lille Nalle var da! Tenk at en sånn liten tass kunne bli en stor og flott herremann med masse pels :) :)

  SvarSlett
 2. Bestiller herved guida turer i Vassfaret i sommer !

  SvarSlett
 3. Dæven for et område! Og kjempefine bilder - som alltid :)

  Herlig bilde av lille - Nalle, han er jo bare vakker!

  Frost er også stor tilhenger av å stoppe opp og se seg om, eventuelt sette seg, og se på verden, når vi er på tur. Tror vi kan si han ligner far sin :)

  SvarSlett
 4. Det begynner å bli mange gjentakelser fra meg :-/ men jeg sier det igjen, så vakkert og flott og så deilig med en god fjelltur i finværet :-) Takk for alle de flotte bildene, snart tror jeg til og med at jeg får satt "raua i gir" og bestiller oss en fjelltur. neste år....

  SvarSlett
 5. Fantastisk natur! Kjempefine bilder, Nøve. Koselig innlegg som får meg til å lengte til fjells - enda det er ved havet jeg trives best ;-)

  Skjønner godt at du var glad dere snudde før dere traff bølingen. Hadde ikke vært så hløy i hatten sjøl nei, hehe

  Nalle... han er så herlig den godgutten :-)

  SvarSlett
 6. Kike fantastiskt hver gang disse turene dine Nøve!!! Hallingdal er bare et fantastiskt sted!!

  SvarSlett
 7. Blir bare LITT misunnelig når jeg ser de flotte bildene - og det flotte været som dere har hatt! Her bøtter det ned...

  Jeg slenger meg med Berit - vi kommer på Guida-tur i sommer ;)

  SvarSlett
 8. Så flott natur ! Takk nok en gang for en fantastisk tur :o)
  Tenk Nalle har vært så liten og søt, nå er han jo den staselige karen ;o)
  Tenker Wilma vil synes det er deilig å få av seg all ulla, litt bedre å puste i varmen.
  Kos deg på turene Nøve, og del gjerne turen med oss.

  SvarSlett
 9. SÅ FLOTTE BILDER!!!! OG SÅ FLOTT NATUR!!!! Herlig Nøve!!!

  Det er godt du har finni deg Monica å gå sammen med Nøve. To skikkelige fjellgeiter på tur:o) Jeg skjønner kjempegodt at du stoppet før hele bølingen kom, husker godt vårt møte med kuene på Vaset;o)

  Jeg blir så innmari vemodig når jeg ser vakre Wilma....

  SvarSlett
 10. *sukk* Nøve, så vakker natur!!!
  Jeg har en plan om at ferden vår i sommer inkluderer Bergheim, jeg skulle gjerne hatt navnet på den Campingplassen som du anbeflalte til treffet i fjor... der det var ei hytte som lå så fint til elva;o) Skal lokke med å fiske fra Hyttetrappa;o)))
  Så mange flote bilder, koselig å lese om dagene deres, Wilma ser jo nydelig ut, og Nallen som liten...så søøøt:o)
  Nalle er ein fjellkar!!!

  SvarSlett
 11. Jeg bare sitter å måper..... for en natur dere har. Og dere vet å bruke den også. Jeg er så imponert over bildene dine. De sier mer enn tusen ord. :)))

  Så bra du har Monica og Wilma å gå tur med. Det er så deilig å ha noe å gå tur med og trene med. Eller bare ha det gøy med. Flott å ha noen en virkelig trives med.

  SvarSlett
 12. Gry og Nadira; vi er natteranglere vi,ja ;)
  Nalle var veldig kortpelsa da han var liten!

  Berit; tar gjerne en tur med deg i sommer :)

  S,S,Frost; Tror ganske sikkert han ligner på far sin,ja. For en charme de har!

  Tove; neste år,da gitt..du og gubben er da allerede i gang!

  Irèn; koselig å høre at du kunne tenke deg en fjelltur også. Kanskje vi skulle bytte beite ei helg?

  Marianne; kommer dere på disse kanter i sommer, så si ifra! Jeg har mye å vise deg, og forhåpentligvis er snekkerbua klar snart ;o)

  Eva; det er bare å komme! Håper virkelig vi kan få til både fjelltur og blodspor når dere flytter til Hadeland igjen.

  AnneLiss; syns igrunn Nalle var liten og litt rar når jeg ser på valpebildene.. Skulle ønske han røyta like mye som Wilma, det må være godt å bli kvitt ulla!

  Gry; å ja, den "bølingen" på tre kyr var mer enn nok!! Monica har mange! Huttetu.. Skjønner du blir litt vemodig av å se Wilma. Du skulle så absolutt ha hilst på henne. Du og Monica har mye mer til felles, det er derfor jeg trives så godt ilag med dem ;o)

  Ville-Berit; ja du skal jo på biltur i sommer!! Den campingen het Kolsrud camping ;o) Tror du Ville kunne tenke seg å være Nalles fjellrype en dag??

  Nina; nå er det meste sagt :) Håper bare jeg kan friste deg oppover dalen en vakker dag ;o)

  SvarSlett
 13. Takk skal du ha, camping plassen er notert!!!
  Ville er ute på tur nå, så jeg svarer for henne;o) Det å gå tur med Nalle vet jeg er Villes drøm, så JA hun vil være Nalles fjellrype for en dag;o)))

  SvarSlett
 14. Takk for turen, Nøve!! Ser ut som om du og Nalle får masse besøk i sommer.....:-))

  SvarSlett
 15. Oi, så mange fine områder det er rundt dere! Nå fikk jeg lyst til å reise til Hovden igjen og gå på turer langs elva og i skogen rundt hytta! Det er nok det nærmeste vi kommer slike turområder, i hvert fall for i år! :)

  Kjekt at Nalle og Wilma koser seg sånn sammen! :D Det er jo så gøy å ha noen å gå tur med! :)

  SvarSlett
 16. men til gjengjeld så mangler han IKKE pels som voksen mann hvertfall ;) hihi. sukk, for en skjønning - stor som liten :)

  SvarSlett