onsdag 1. september 2010

Kjapp oppdatering…

På den første feriedagen streika min kjære Nikon D3000!!!

Jeg dro oppover til Gol (den vegen begynner jeg å bli temmelig lei og kjører derfor oppover bare når jeg virkelig må), men Skredegård Foto, en ærværdig gammel fotobutikk,  kunne ikke se hva som feilte kameraet – så det måtte sendes inn til reparasjon… Ja,ja. Ikke noe å gjøre med. Heldigvis har jeg det “gamle” (4 år!) digital-kameraet. Dessuten fikk jeg frisørtime…

Dagen i dag begynte mye bedre, og vi la ut på oppdagelsesferd…Påverud 001

Jeg kjørte oppover mot Fekjan, den vegen Chicko, Inger og Harald la ut på med bobilen tidligere i sommer… Jeg tok av vegen, og parkerte omtrent ved Saupeset. Mine nye fjellsko måtte testes. Så gikk vi med friskt mot til Påverud, med kart, termos og sjokolade i sekken. Her oppe var det ei lita grend en gang i tida, men jeg tror den siste flytta herfra på 50-tallet. Litt av ei utsikt!Påverud 007 Vi fortsatte etter vegen ei stund til, men med øyne og ører åpne. Jeg hadde som mål å finne noen firkanter som var avmerka på kartet. Vi fant – vi fant!  Den ene firkanten var Ankerbråten   ;o)Påverud 016

Inni bua var det mye gammalt rusk og rask. Dronning Maud hang fortsatt på veggen over senga, og kalenderen som lå på bordet mangla årstall, men det sto tlf.nr på den, og det må ha vært ett av de tidligste nummera i dalen. Dessuten var det mange spennende blikkbokser med reklame, en oppvaskkost(!), gammalt sengetøy og mye muselort…

Påverud 009

Den andre firkanten var bare ei gammal seterbu eller tømmerhogger-koie. Moro å finne uansett!Påverud 020 

Da vi snudde og gikk oppover igjen, kjente jeg hvor såre hælene begynte å bli...

Men vi måtte oppom Syverbråten også.Påverud 027 Stakkars Nalle. Han ble litt fortvila da de brune sauene kom brekende mot oss…og han ville helst dra herfra!!!Påverud 028

Jeg “ordna opp” ved at vi gikk en omveg, og etterhvert kom vi fram til tunet likevel…Påverud 032

Syversbråten.Påverud 029 Ett merkelig sted. Det er faktisk ikke lenge siden det ble fraflytta. Nå er det til salgs ;o)Påverud 034 

Det ble ei kjapp matpause hjemme – Pytt i panne fra Findus er ypperlig feriemat ;o)

Til kvelds: snusetur med Kango!Påverud 040

Gutta har blitt meget snusbevisste… Vi fulgte Gudes fotspor langs Rukkedøla. Her og der står forskjellige staffelier utplassert. Litt rart å tenke på at selveste Gude sto her og malte langs fossen for hundre år siden.

Imorgo kaller jobben, men SÅ begynner ferien på orntli’ . Kvelden skal avsluttes sammen med Kango og Berit - vi skal nemlig ut på tur igjen:o)

16 kommentarer:

 1. Det såg ut som dere hadde en spennende tur. Morro å komme til gamle fraflyttet plasser :-)Sauer er skumle dyr hehe Kos dere videre når ferien fortsetter :-)

  SvarSlett
 2. Ikke bare bare med nye fjellesko?

  Og Nalle har tydeligvis lært noe på aversjonskurset :-) Jeg skulle virkelig ønske det var noe sånt for elg/rådyr også. Barfi blir helt sprø når vi ser sorten.

  Kos deg på jobben og nyt ferien din etterpå :-)

  SvarSlett
 3. Høres ut som dere har hatt en koselig start på ferien! :D Nalle er nok veeeldig fornøyd med alt han får være med på, i hvert fall! :) Gleder meg til å høre mer om ferien din etter hvert! :)

  SvarSlett
 4. Flotte bilder!! Nå er jo ikke jeg noen proff på dette men jeg synes disse bildene tatt med det "gamle kamera" var flotte jeg!!
  Håper du fik gått inn de nye fjell skoa!! Ha en fin ferie videre når du skal fortsette!!

  Sauer kan være skumle de! Skjønner Nalle godt jeg som ville gå en liten omvei.
  Artig med sånne fraflytta støler da!!

  SvarSlett
 5. hehe, må aldri dra på langtur med nye sko :P
  Så morsomt å titte inn i gamle hytter. Alltid spennende ting fra "gamle dager"

  Ser ut som dere hadde en kjempe fin tur! Håper kameraet ditt blir friskt, men er ihvertfall ikke noe galt med kvaliteten på bildene du brukte nå :)

  SvarSlett
 6. Jeg synes du tar fantastiske bilder med det "gamle" kameraet også jeg Nøve!!

  Så masse historie du dokumenterer for oss. Skulle vært gøy og visst hvem som bodde inne på Ankerbråten.

  Legg aldri ut på tur med nye fjellsko uten gnagsårplaster (har lært "the hard way";o)

  Så godt at Nalle ville hjem når dere møtte sauene, da har kurset virket etter planen Nøve:o)

  SvarSlett
 7. Kosa meg like mye deg, Nalle og ditt gamle apperat:o)
  Veldig spennende med sånne gamle nedlagte gårder, sånne gjenstander du fant er så artige...så kjekt å prøve å tyde historien de forteller!
  Den gården som er tilsalgs er vel perfekt for deg Nøve.

  Sa du Gude hadde malt i dine trakter...så perfekt!!! Malte han også rundt hytta til Gry, et lanskapsbilde hu tok en gang minnet meg sterkt om ham.

  Hvilke fjellsko kjøpte du. I Odda lokket de på meg Viking sine, jeg er kjempe fornøyd med dem:o)))

  SvarSlett
 8. Masse spennende å finne i skogene dine nøve!! Å så reise på tur med nye sko da?? ja det har jeg også gjort en gang for mye!!
  Synd med kameraet ditt..håper det ordner seg FORT!! Godt du har et gammelt et i bakhånd da!

  SvarSlett
 9. Der sa du noe, Tove! Dimma blir helt i fistel hvis ho ser et rådyr - eller lukter det!! Nalle har lært han - tenk at det skal være så effektivt!!

  Kjedelig med ødelagt kamera, men jeg synes også at det gamle funka ganske så bra!

  Dere har alltid så fine turer - skulle ønske jeg kunne gått sammen med deg og Nalle...jeg elsker sånne "overraskelser" som man finner i naturen, være seg det er en fraflyttet gård eller annet spennende...

  Fjellsko er et "must" og gnagesår er vondt!!

  SvarSlett
 10. Vakre bilder - selv med "gammelt" kamera, Nøve! Godt å ha en reserve.

  Fin tur også! Må være toppers å ha ferie i disse dager; høsten i anmarsj og flott vær!

  Stakkars Nalle, sauer er nok ikke hans favorittdyr heretter, nei. Men det må vel bety at kuren har virket??

  Ønsker deg en fortsatt fin ferie!!! Gleder meg til å høre mer!!

  SvarSlett
 11. Så spennende steder å gå! Skikkelig oppdagelsesferd. Og gamle hus som en liksom bare såvidt våger å titte inn i - er liksom en enntrenger - det er en fin opplevelse! Fine bilder av vakre landskap!

  SvarSlett
 12. Kjapt svar etter en fin dag; AKU- støvler er min favoritt. Har sliti ut flere par, har tilogmed "lurt" Gry til å kjøpe maken. Finns ikke bedre sko... Jeg får bare så innmari fort vannblemmer etter at jeg hadde noen skikkelig gnagsår for noen år siden. Disse skoa går seg fort til ;o)

  Nalle er tydeligvis veldig skeptisk til brune sauer! Så vi får håpe de kvite gir ham støt neste gang han prøver seg..?

  Gudes foreldre bodde i Nesbyen noen år. Da var han ofte på besøk sammen med andre kunstnervenner, så det er mange kjente motiver herfra. De dro som regel videre over til Det Ville Vestland.

  Ragnhild, jeg føler meg litt som en inntrenger når jeg kikker inn i gamle hus,ja. Det er best å spørre først - eller banke på døra - slik at de(underjordiske) som eventuelt bor der, rekker å gjømme seg unna ;o)

  SvarSlett
 13. Gry er kjempeglad for at hun lot seg lure, for de fjellstøvlene er gull verdt, også har de så bra, sklisikker såle, selv på våt stein:o)))

  SvarSlett
 14. Flotte bilder tross "gammelt" kamera.
  Tydelig at Nalle har lært leksa si fra averjonskurset ;o/

  Nalle er heldig som har havnet hos deg, så mange flotte turer du tar ham med på.
  Kos deg videre i ferien din !

  SvarSlett
 15. Synd med kamera men fine bilder ble det likevel. God ferie!

  SvarSlett
 16. Åh, så leit at kamera ditt har streika!! :/ (Er det derfor jeg ikke har sett noe til sommeroppgaven din på fotoskolen enda, kanskje? :))

  Godt at Nalle allerede har lært at sauer er "farlige" :) Jeg burde kanskje tatt et sånt kurs på Nadira også, men vet ikke om de holder sånt i nærheten her. Hun er redd sauer når de kommer på nært hold (haha, pysa :)), men når de snur ryggen til å legger på sprang blir hun veldig gira og vil løpe etter :/

  SvarSlett