fredag 21. januar 2011

Gyldne øyeblikk

 

Nå har jeg hatt to deilige fridager midt i uka – akkurat i disse dager som sola kommer tilbake til Bergheim!

Detta første bildet blei tatt i det som kan kalles barnslig lykke, tror jeg..  Jeg skulle bare gå for å starte bilen en småkald tirsdagsformiddag, men med ett titta sola fram – for første gang på seks uker. Jeg kasta fra meg votter og sprang inn og henta kamera.

Øyeblikket måtte foreviges…

lekse 001 Det var igrunn synd at jeg ikke tok med kameraet på jobb den dagen, for akkurat da kom det selvfølgelig ei brun lappetispe på besøk i butikken. Nalle fikk hilse på Ella, og det var stor stas!

Onsdag 19.januar.

Ullf har vært her i 1 måned akkurat! Og ulla har vokst i 1 måned akkurat…lekse 103Har dere sett på maken til sjarmør!!!

Nå er han så mjuk og god, at det kan ikke beskrives. Jeg nyter hver dag, men gleder meg også veldig til den dagen han skal klippes og jeg kan spinne av ulla hans. Om to måneder :o)

lekse 098

Carpe diem.

Fotoleksedag på en dag som denne, skulle passe perfekt!

lekse 033

  Jeg gikk ute med kamera og fryda meg over den minste kvitrima kvist, men tror du jeg fikk tatt ett passende leksebilde?! Jeg måtte jo liksom suge inn ALLE inntrykk og få med meg ALT på denne fine og solfyllte, men akk så korte formiddagen, og dermed blei det ingen smådetaljerte nærbilder viste det seg…lekse 015

lekse 074

Se her…Oppi høyden er det mildvær og skogen er svart. Sola er i ferd med å gå ned. Stiligt! lekse 087 

Onsdagskvelden kom Wilma på besøk, og vi gikk en fin tur sammen. Ei lita mus kom pilende og ville tilogmed slå følge med oss! Den sprang oppå snøen, og den var så synlig i måneskinnet at Wilma ble helt ifra seg! Til slutt måtte vi springe ifra musa! Jeg har aldri opplevd maken. Hva den månen kan gjøre med folk og dyr…

Det beste med å ha to fridager midt i uka, er kvelden midt imellom..da man vet at man kan være lenge oppe med god samvittighet! Nå var det attpåtil fullmåne, og umulig å sove…

natt 006 Det var egentlig ikke snakk om beslutningvegring engang, jeg bare kledde godt på meg og dro med Nalle, kamera og stativ  ut i måneskinn selv om klokka var halv to, og det var bare ett hus på Bergheim som ikke sov…

natt 009

Jeg fikk stativ til jul, og dermed også muligheten til å ta slike bilder med laaang åpningstid. Måtte prøve meg fram litt, og jeg kommer garantert til å eksprimentere mere med dette etterhvert. Mariannes fotoskole er gull verdt for meg.

natt 008

I dag har jeg rota på med litt forskjellig i mitt eget tempo. Jeg satt bl.a en times tid og karda sammen saueull og Angora, som jeg skal tove sammen så det blir noen gode såler. Det skal ikke legges lagvis slik som jeg prøvde første gang… Man lærer så lenge man lever :o)

Vi har stor nytte (og glede) av å komme i Ridehallen på Natten også, Nalle og jeg!  I kveld skulle vi begynne med fellesdekk på rekke og rad. Nalle lå der han, men jeg turde ikke slippe båndet (hadde jeg enda huska på langlina!!),  jeg gikk bare så langt vekk jeg kom før jeg snudde meg vekk fra ham. Han peip. Og han peip. Jeg var redd for at han skulle reise seg opp for tidlig, men samtidig ville jeg ikke gå inntil ham pga pipinga.  Han reiste seg. Så jeg kan ikke si starten på treninga var helt etter planen.

hallingdal-hundeklubb-natten-20-01-11-003 Men Hilde var med oss i kveld :o)  Ho er optimistisk som få, og finner alltid noe positivt å si til oss alle. Og Nalle vil jo bare så altfor gjerne trene og være flink, jeg vet det..men jeg blir litt frustrert iblant – akkurat som ham. Jeg skal skjerpe meg, overhøre piping fullstendig (!), ikke gi ham noen respons så lenge han piper (pipingen kan til tider gå over i bjeffemas!!), jeg skal bare reagere og gi ham ros og godbit når han ER stille. Ikke kjefte engang, når han maser… Dette blir virkelig en prøvelse, men jeg såg allerede ikveld at det nytta. Men han kommer til å prøve seg igjen og igjen, og jeg vil helt sikkert glemme meg bort iblant.

Natten 007

Vi hadde god kontakt (etter min målestokk), på tross av mange deilige lukter i sagflisa, tilogmed ei løpsk tispe var det der i kveld. Gleder meg til neste gang, jeg.

Nalle må alltid hilse på Ullf når vi kommer heim! Han er nok både sjalu og litt skeptisk til den vesle fyren, men han kan gjerne legge seg ved siden av buret og slappe av. Så lenge Ullf er inni buret sitt, er det iallefall helt trygt å være en liten kanin på Bergheim :o)

lekse 091

 GOD HELG!lekse 123 

Hilsen Nøve, Nalle og Ullf

 

22 kommentarer:

 1. du tar alltid så flotte bilder Nøve!! fullmånebildene var helt fantastiske, det må jeg også prøve :))

  det kan være ganske frustrerende med hunder som piper, jeg kjenner til den ;) Nadira sutrer fælt dersom vi står i ro når vi er ute (dersom vi treffer på folk og stopper for å ta en prat f.eks), det er jo så kjeeedelig når ingenting skjer! - jeg har ALLTID oversett dette, og vi beveger oss ikke videre før hun er stille. da roser jeg og går videre. men hun er snar med å pipe ved neste anledning alikevel :) Pinscheren er forresten kjent for å være en pipe-rase, så jeg må kanskje bare venne meg til at det er sånn det er :p

  SvarSlett
 2. Stakkars oss med "pipere"!
  Lapphunden har jo også mye språk... Men han kan faktisk like gjerne legge seg rolig når jeg blir stående å prate med folk, da er'n nok ikke stressa på samme måte.
  Ja det var moro å ta nattbilder! Skal prøve å ta noen når toget går forbi her, det lyser opp hele Bergheim-kroken. Men nå må jeg legge meg :/ Jobb i morgo!

  SvarSlett
 3. Nå er det lenge siden jeg har kommentert her.. Du får alltid så himla mange kommentarer ;) Men flotte bilder, og flott å se at dere ikke gir dere med lydigheta ;) Håper alt er bra med dere :)

  Klem fra Cec & faerie

  SvarSlett
 4. Oj, her var det mange flotte bilder! Men nå har jo du mange flotte steder å ta bilder av. Her er det umulig å komme seg til skogs nå, selv med truger mange steder. Kondisen min tåler det ikke. Og da blir det vanskelig med fine bilder til fotoskolen. :( Der blir jeg irritert.

  Charlie hadde bjeffet på den treningen. Han har lært seg at hvis han bjeffer litt, så tier still og ser på meg så får han godbit. Så han er venskelig å venne det av. Hadde han enda pipi, da hadde jeg bare oversett han. Mye lettere, så vær glad dere som har en piper. :))))

  Ullf ser jo bare myk og god ut. Er spent på hvordan han ser ut etter 2 månder og klippeklar. En sjarmør kommer han til å være. :))))

  SvarSlett
 5. For et nydelig bilde av sola som ønsker deg god morgen Nøve:o)

  Alle de andre bildene er også flotte, men når hu Nelly viser seg på morgenkvisten og lover ny dag...ubeskrivelig vakkert. For dere er det jo enda mer spesielt når hu har vært vekke så lenge:o)

  Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din, må få med meg mest mulig av alt det fine jeg ser, detaljer???? hva med alt det andre fine da;o)))

  Gralla med stativet, blir gøy å følge med bloggen din fremover, natte-bilder fra Natten;o)

  Så gøy at du føler kurset nytter! Har ikke merket at Nalle piper jeg, men så merker jeg nå ikke alltid sånt heller da, verre visst Ville styrer ivei, jeg har nok ekstra øyner og ører for henne, heldigvis piper hun sjelden, det er andre saker og ting som vi med jevnt og trutt må jobbe med;o)))

  Ullf er hel-sjønn (vet det skal skrives med skj, jeg liker best uten k);o)

  Vi får gripe dagen, rundt om i landet:o) For min del så blir det litt trening på stuegulvet, tur med Ville, vaske raskt over gulvet her er det skitne gater og regn, og så jobb...gleder meg faktisk;o)))

  SvarSlett
 6. For noen flotte bilder!! Godt at sola har kommet tilbake til Bergheim. Tror ikke jeg hadde taklet det med at sola hadde vært borte i 6 uker!! ER litt bortsjemt der, Har sola fra den står opp og til den går ned!!

  Det må du få tatt bilde av når toget går forbi!! Blir garantert et flott bilde!!

  Så flink Nalle er da som må bort å hilse på broren sin når han kommer hjem!!!

  Blir nok masse deilig ull av Ulfe gutten!!

  Kos deg videre!!
  Ha en fin dag og helg!! Det er jo fredag i dag.

  SvarSlett
 7. Takk for sist. Koselig å se dere igjen (som alltid), og det smakte kjempegodt med en kaffekopp, også!

  Det som er så morsomt med Nalle, er at han er så ivrig pluss at han har så kjempeflott kontakt med deg.

  Jeg kom til å tenke på en ting jeg glemte å si til deg i går. Ikke gå i den fella at Nalle lærer seg å tie stille et lite sekund, du gir han en godbit og så er det på`n igjen.
  Tida han skal være stille for å få en belønning, må økes sakte men sikkert. Tell sekunder og bygg på litt etter litt. Belønningen for Nallemann trenger heller ikke alltid å være en godbit (som har ligget i lomma og ikke i hånda... hehe...).Den kan like gjerne være at han får starte å trene på noe han liker. Det er jo det han gjerne vil, for pipingen hans (slik jeg ser det) er frustrasjonspiping, han kjeder seg og vil bare komme igang. Det er kanskje situasjonsbetinget også, for han piper ikke i alle settinger.
  Jeg vet ikke om du er enig med meg i det?

  Nei, nå ble det en lang avhandling, det var egentlig ikke meningen.

  Nydelige bilder som vanlig. Det er virkelig flott med måneskinn, snø og kulde. Jeg savner et stativ, det må vel være det neste på ønskelista mi.

  Hils Nallemann og ha en fin dag!!

  SvarSlett
 8. Utroligt flott det øverste bild ditt der Nøve! Fikk skikkelig stemning av det!! Å ta med kameraet ut i vinternatten er spennende, håper flere følger Nøves eksempel å oppdager en ny verden!!

  SvarSlett
 9. Å, så mange fine bilder du har tatt, Nøve! Æsj, jeg fikk aldri meldt meg på den fotoskolen til Marianne denne gangen - ser ut til at jeg går glipp av masse morro med kamera...Jeg får prøve å lage den moroa selv, da...:-)

  Piping, ja - jeg kalte jo Dimma for pipe-guri her en periode, og den perioden kommer og går hele tida. Når ho får den, har jeg "ikke-gjøre-noenting" trening...så at det er frustrasjon over iver og lyst til å gjøre noe, er helt klart!!

  Tenk at du tok med deg stativ, kamera og Nalle ut midt på natten - jeg trodde det var bare meg som kunne finne på sånne ting, jeg...Godt vi er fler!! I fjor en gang ved fullmåne fløy jeg rundt ute på gårdsplassen her for å prøve å ta en fint månebilde - husker det var kjempe-kaldt ute....og Dimma var temmelig irritert for at ho ikke fikk være med ut. Stod å så på meg gjennom stuevindu. Snorre lå og sov, så det var stille på den karen.

  Hvis du klarer å ta et togbilde, ja da er det ikke bare Nalle som er tøffere enn toget der oppe på Bergheim...:o))

  SvarSlett
 10. Så flotte nattbilder, de var helt fantastiske ! Gratla med nytt stativ forresten, det kommer godt med nå.
  Så deilig at sola begynner å skinne på Bergheim igjen, det gjør godt for sjelen tenker jeg !

  Så deilig det må være å få trene inne nå på vinterstid, og mange gode lukter gir både mannesker og hunder en ekstra utfordring ;o) Vi er ikke kommet igang med treninger ennå, Rally treningen starter ikke før februar og gjengen som trente lydighet har "smuldret" bort.

  Ulf er jo bare skjønn, deilig og mjuk. Det blir spennende hva kommer til å få ut av ulla hans.

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 11. Takk, Hilde for et godt tips jeg skal ta med meg. Charlie er jo en av dem som har funnet ut hvordan han skal få mest mulig godbiter.

  Glemte helt å ønske deg GOD HELG!!!!!

  SvarSlett
 12. Kjære, kjære Nøve. FOR noen fantastiske bilder!!!! Det er jo postkortmotiver alle sammen. Du er kjempeflink, og det stativet var jo er veldig bra investering, for jeg er sikker på at du kommer til å bruke det masse (også er jeg så ego at jeg håper du legger ut bilder som gleder oss andre også). Bortsett fra utebildene, så var jo bildet av Ullf i ullkurven din helt herlig.

  I tillegg til de flotte bildene dine, så skriver du på en måte som gjør at jeg "hører" stemmen og den vakre, klingende dialekten din. Av en eller annen grunn så sitter jeg nå her med tårer i øynene (ikke pilledag i dag) og er fryktelig glad for at vi har blitt kjent!!!!

  VAKKERT NØVE!!Gla' i deg!

  SvarSlett
 13. Cecilie og Faerie, det hadde vært innmari moro om dere tok dere en tur oppi dal'n igjen!
  Nina Nina - røyker du fortsatt??? Tror jammen Charlie er smartere enn mor si ;o)
  Ville, vi har nok ett spesielt kritisk øre til våre egne. Jeg ergrer meg iallefall voldsomt over Nalle-pip, andre merker det ikke.Sier de... Jeg vet ikke om jeg tror helt på det..
  Gry Viola, du kan misunne meg den gleden jeg føler akkurat de dagene sola kommer tilbake! Den er nesten verdt seks uker uten solskinn...he-he. Jeg trøster vel meg sjøl litt nå.
  Hilde, jeg tenkte på det... Jeg stapper nesten pølsebitene inn i kjeften hans, altfor fort og altfor ofte. Trenger slike påminnelser som du gir! Jeg skal da heller ALDRI moseknuge pølsene mer ;o)
  Marianne, det bildet er ikke teknisk bra - men det bærer iallefall tydelig preg av ett lykkelig øyeblikk, syns jeg :o)
  Camilla, vi bruker tilogmed å gå på ski om natta her i Bergheim. Det skulle du prøve. Ingen som ser ;o)
  AnneLiss, alt blir enklere mot våren. Håper da dere kommer igang med trening igjen også. Det gjør så godt. Snakker om HUNDEtrening, selvølfelig. Men jammen får en trent seg sjøl litt også, ihvertfall kjenner jeg det i låra etter å ha springi rundt i sagflis'n :o)
  Godeste Gry, hva skal jeg si til deg, anna enn at jeg skulle ønske du var her :o)

  SvarSlett
 14. Såå flotte vinterbilder!! måtte le litt av Ullf som ser forventningsfullt på rokken :)

  du er ikkje åleine om å ha ein litt masete hund..Heino er nok på samme måten. piper og styrer på, til det til slutt går over i småbjeff. dette gjeld iallefall når det er andre hundar i nærheten, han klarar ikkje å slappe av i det heile tatt, med mindre han er saman med hundar han kjenner i frå før. og dersom me treff på spesielt store hundar når me går tur, gjerne hannhundar, så skal han knurre og tøffe seg, og det er SÅ slitsomt! For det virkar jo som han er skikkelig sur og aggressiv, og det er han jo ikkje :( og så denne jokkinga då..det er jo eit kapittel for seg sjølv. Han berre MÅ drive å hoppe oppå andre hannhundar. dette blir jo sjølsagt ikkje godt mottatt, og så blir det småkrangling. sukk. men det gjeld ikkje alle hundar - Bino tør han ikkje å hoppe oppå, og naboens hannhund leikar han fint med! .....og sånn ellers er han egentlig ganske grei! :) ha-ha. Sukk.

  SvarSlett
 15. Stemningsfulle bilder, Nøve! En kan drømme seg litt vekk når en ser slike fine bilder. Håper jeg klarer å ta til meg litt lærdom på fotokurset jeg, også! Ullf er så søt, - så du henne på Norge rundt som hadde mange angorakaniner og spant og strikka av ulla deres? Da tenkte jeg på deg!

  SvarSlett
 16. Som alle andre her sier så tar du kjempeflotte bilder Nøve. I tillegg har du vakre steder å ta bilde av ;)(og en kjekk supermodell som heter Nalle)

  SvarSlett
 17. Kristina, lappisene våre er nok ikke helt unormale lappiser, vi får trøste oss med det ;)
  Ragnhild, jeg fikk ikke sett Norge Rundt, jeg var på jobb da det ble sendt. Håper jeg får med meg reprisen. Gry tipsa meg om innslaget også, det var visst så idyllisk. Hyggelig at dere tenkte på meg :o)
  Malin; tusen takk. En meget postitiv kommentar ;o)

  SvarSlett
 18. Nøve: Du bare MÅ få med deg reprisen til Norge Rundt. Jeg også tenkte på deg med en gang, og jeg fortalte om deg, rokken, og ulla fra diverse dyr til dem her hjemme da vi så på progtammet....Dem ble skikkelig imponert over bekjentskapet mitt med deg....og jeg er ikke så lite stolt sjøl, da vettu!! :-))

  SvarSlett
 19. Jeg får sett den stykkevis og delt! Det er for dårlig fart på sakene her :(
  http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/247469/

  SvarSlett
 20. Så utrolig mange fine bilder! :D Håper Marianne skal ha flere kurs etter hv ert, til høsten for eksempel, sånn at jeg også får tid til å bli med!!! Da husker en liksom alltid på å ta med seg kameraet og utstyr, og da blir det jo ofte til at en får tatt litt andre bilder også enn bare fotoleksene! :D Jeg har også lenge tenkt å gå ut om kvelden å ta bilder med stativ, og de eneste gangene jeg har gjort det er med julelysene vi har i hagen... ;)

  Kjekt at treningen er så nyttig også, selv om det kanskje ikke går helt like fint hver gang! Ellers hadde dere jo ikke trengt å gå på trening!

  Og Ullf er jo alltid like søt der han sitter i buret sitt! Det blir spennende å se hva du får laget av ulla hans om to måneder! :D

  SvarSlett
 21. Fantastiske bilder, Nøve, det er et fantastisk område du bor i:) Og herlige Ullf, han har jeg så sansen for!

  og får å svare på spørsmålet ditt: den stolte Nallesønn heter Frost fordi han alltid skulle hete det. Er ikke det en god forklaring? Jeg syns det er et vakkert navn og med frosten, som er fantastisk, kommer forandring i landskapet, slik som Frost endret mitt og vårt landskap:)

  Ha en god helg når vi kommer dit!

  SvarSlett
 22. Åh Stine, det er det beste navnevalget og den beste begrunnelsen jeg noen noensinne har hørt :o))))

  SvarSlett