torsdag 13. januar 2011

Tøffare enn toget…

…det er Nalle, det!

tøffinger 007

 Det er jo ikke ett eneste dyrespor å se nå om dagen! Bare jernbanespor og mine egne skispor. Elg og hjort holder seg vel oppi fjellskogen nå som det er så lite snø. Den lettskremte harepusen vises det nok spor etter her og der, men jeg aner ikke hvor den gjemmer seg.

 tøffinger 001  Jeg traff forresten på lederen i Ettersøksringen her om dagen. Han fortalte at det hadde bare vært to utkallinger etter skadd rådyr i hele Hallingdal hittil i vinter. Det er egentlig kjempebra,det! Det har vært noen elgpåkjørsler,vet jeg, men da har vel elgen stryki med momentant…

Finns det noe finere enn vinterlandskap – med (lapp)hund??tøffinger 003

Tøffe-Nalle har som vi vet ETT svakt punkt…Rödmossas Onni MILLI. Olabu er faktisk det første som må sjekkes hver morgen, før tissing og alt. Det er helt merkelig å se hvordan Millis liggeplass blir dobbelsjekka dag etter dag…tøffinger 014 (Gry, det går stort sett bra med Nalle, altså – men kom gjerne tilbake snart!)

For å lette litt på hjertesorgen, gikk vi kveldstur i måneskinn sammen med Wilma og Luna nå i kveld.  Nalle oppførte seg ganske pent mot damene, og Luna (Kangos vakre datter) sørga for at Nalle ikke engang TENKTE på å komme for nær ;o) Skikkelig tøff dame! Synd at Kango ikke kunne bli med, men det kommer helt sikkert flere muligheter!tøffere 003 

Imorgo skal vi på trening med Hallingdal hundeklubb! Jeg gleder meg til å komme igang. Det bli vel hovedsaklig lydighetstrening, men vi får iallefall være innendørs, og jeg håper vi kan få til litt Rallylydighet også. Jeg er ganske spent på hvordan Tøffe-Nalle kommer til å oppføre seg…jeg har vært altfor slapp altfor lenge :o/

Se på detta furte-uttrykket her da; “vil ikke inn-vil ikke inn-vil ikke inntøffinger 008

Så var det bittelitt om Tøffe-Ullf,da. Jeg tror jeg kanskje har skjemt bort ham også… Han spiser fortsatt pellets’n sin, men han blir helt gær’n når det knaser i Snacksposen hans. Og så syns han nok at det begynner å bli varmt inne…hjelp, jeg har ikke lyst til å sette ham ut på lenge – lenge - lenge!!!

tøffinger 016 

Ingen kjenner morgendagen - ta godt vare på hverandre! Lev som om hver dag er den siste

roser_thumb[2] 

16 kommentarer:

 1. Det er alltid så koselig og morsomt å lese bloggen din :-)
  Furtne Nalle, men han behøver da vel ikke gå inn enda? ;-)
  Ja det er nok best å sjekke Olabua for å være helt sikker. Man vet jo aldri om Milli har tatt en liten utflukt på egenhånd og tatt toget.

  Kos deg på trening :-)

  SvarSlett
 2. Vi vil gjerne bli med neste gang. Luna er utrulig lik Nita, den forrige hunden min ! Må finne et bilde og scanne..

  SvarSlett
 3. Sier som Tove; alltid koselig og morsomt å lese bloggen din, Nøve :-)

  Nalle-mann kan nå sjarmere en stein ikke minst når han furter ;-) At han søker etter Milli hele tiden er rett og slett rørende!

  Også Mr. Ullf da. Kan ikke annet enn å smile. For en herlig fyr. Skjønner godt at du vil holde han inne lengst mulig. Koselig bilde av dere :-)

  Håper dere får en fin treningsøkt :-)

  SvarSlett
 4. Stakkars Nalle som savner kjæresten sin, og i tilegg må være med inn!! For et hundeliv! Kos dere på hundeklubben! Jeg starter opp min igjen neste tirsdag!

  SvarSlett
 5. Flotte puter du har i sofan på "olabu", (har samme selv, he-he)
  klart at Nalle må sjekke om Milli har tatt seg en liten tur på besøk.
  Vinteren er flott den, men de tempraturene som går opp og ned eller så er det så kaldt at en ikke orker å ta nesa ut en gang. Ønsker noen ganger at jeg kunne gjort som bamsen , bare at jeg kunne legge meg nå og våkne i april en gang!!
  Nok om min klaging.

  Ulf har jo bare blitt så nyyydeliiig. Skjønner godt at du vil ha ham inne en stund til!!
  Her er de heller ikke så lystene på å inn om dagen. Koser seg ute!!
  Ha en flott uke videre!

  SvarSlett
 6. Søte sjarmerende Nalle, lengter etter Millie'en sin :o/ Uff nesten så en skulle ønske at Millie var der for ham, jeg synes jo synd i gutten ;)
  Det hjalp kanskje bitte litt å få lukte litt på Wilma og Luna ?

  Misunner dere vinterværet, her er alt regnet bort og det veksler mellom + og - grader = holkeis.
  Så at Nalle vil være ute det forstår jeg.

  Ulf må nesten få seg en samboer når han flytter ut, nå er han så vant med deres selskap at det kan bli noe ensomt:0)

  Flott bilde av dere sammen.

  SvarSlett
 7. Nøve; så fint bilde av deg og Ullf, kjærligheten til den lille tassen lyser fra deg!!! Lurer på om den noen gang kommer til å flytte ut av stua (gange);o)))

  Nøve, Nalle, vinter, ski og snø er perfekt...det er også bildene av Nalle på tur med mor:o)

  Viktig å ta vare på de hverandre og de små tingene i livet:o)

  Nydelige roser forresten til og med med snø på, fra den snøglade Nøve...glemmer jo nesten å nevne bilde av Nalle som snuser inn Milli lukta, han tar vel noen dype drag, sånne som varer hele dagen;o)))

  Jeg er enig med resten av gjengen, alltid varme og koselige innlegg fra deg Nøve:o)
  En fin uke ønsker jeg dere!!!

  SvarSlett
 8. Vinterlandskap med hund er jo fint da! Men ellers foretrekker vi sommer`n ;-)
  Vi tar turen til hundetrening i dag vi også, en stund siden sist. Sissi trenger det! Sjåast :-)

  SvarSlett
 9. Nalle ER virkelig tøffere enn toget han altså, han jager nemlig godstoget, og det forsvinner av gårde i en fiseføyke når Nalle ikke vil ha det nesten på tunet sitt:o) Godt å vite da at den tøffe Hallingen har ett svakt punkt (selvom det smerter Svigermors hjerte at han leter - hver morgen - stakkars!!!). Siden Milli fikk løpetid bare et par dager etter vi kom hjem, så kan det jo hende det lukter noe ekstra smaskens av sofaen "hennes" også?

  Du og du Nøve, Ullf er helskjønn. Nå er jeg stygt redd for at det ender med at både du og Ullf flytter ut (der jo Nalle også helst vil være) så Bjørn og Jacko må bo inne alene?

  Viktig at du minner oss på å gripe dagen Nøve - jeg er ikke så flink til det, så det er godt å få en påminnelse.

  Klem fra meg og Milli til deg og Nalle-mann og Ullf:o)

  SvarSlett
 10. Så nydelige bilder du har tatt av Nalle i vinterlandskapet...men bildet av deg og Ullf er jo bare helt konge!! (Gleder meg til å kjenne på den lille pelsdotten din..Ullf, altså!)
  Milli og Nalle er ment for hverandre...at dere ikke snart kan forstå det, da??....snart tar vel den staute Hallingen toget til Tjøme...;O)
  Ingen tvil om at hundene våre er i sitt ess nå som det er snø og blå ute...ikke rart Nalle ikke vil inn...men søt er han der han furter...

  Ha en fin treningsøkt, dere to!!

  SvarSlett
 11. Nalle, Nalle, Nalle, skjønner ikke mammaen din deg ennå?????? Du må jo fortelle henne det. Nå har jo Milli og du giftet dere og skal bo i Olabua. Ikke rart du må inn å se hver dag. ;)

  Jeg har sett Nalle i full acion, Charlie synes han er litt for tøff. Å bli jaget inn i dammer. Haha, kanskje er det en bagatell i forhold til toget.

  Tror du bør beholde Ullf inn, Nøve. Han for heller klippes litt oftere. Da får du mere å spinne av. Dere så ut som et kjempe-par.

  Lykke til på treningen i dag. :)))

  SvarSlett
 12. Kjære Nøve, du må da forstå at harepusen og skogens andre dyr har møtt sin overmann i tøffe - Nalle og følgelig har flyktet til tryggere områder! Det sier seg jo selv;)

  Vakre bilder, nei det finnes ikke noe vakrere enn vinterlandskap med lappegutt ved sin side. Det furtne ansiktet har Nallesønnen arvet - her skal man da ikke inn!? Det er jo fremdeles snø å base i!

  Ha en god helg og lykke til med oppstart på trening, det kommer sikkert til å gå strålende!

  SvarSlett
 13. Så Nalle jager toget han, for en tøffing :) Olivia pleide å jage søppelbilen et langt stykke før hun snudde å løp hjem igjen i sine yngre dager (til jeg fant ut at det var best å holde henne inne på mandagsmorgener ;)), og da var hun såååå kry som hadde skremt unna den dumme bråkete bilen som stjal all søppla på HENNES eiendom :p

  Stakkars Nalle som fortsatt leter etter Milli, jeg får nesten litt vondt av han. Søteste! Det er ikke greit å være forelska alltid ;)

  SvarSlett
 14. Nalle er bra søt når han er så forelsket ;)

  SvarSlett
 15. Så koselige bilder av Nallemann! :) og så fin natur de har! Uff, stakkar Nalle som savnar Milli! eg får litt vondt av han, eg! håpar Milli kjem snart på besøk til han igjen.

  Eg har lyst til å knipe på Ullf, han ser sååå mjuk og deilig ut! veldig koselig bilde av dykk forresten!

  SvarSlett
 16. Nalle, han er vel god, vel. Og så vakker og staselig! Det hadde jo vært gøy om dere hadde fått prøve dere på spor, selv om det er fint at det ikke er noen påkjørseler! Og så koselig med deg og Ullf! Dere er så søte sammen - et riktig kosebilde!

  SvarSlett