mandag 21. februar 2011

Hell i uhell

Bilen min er ikke i godlune om dagen. Den har store problemer med tenningen, og vifta har streika fullstendig. Pluss enda noen skavanker… Av den grunn trengs det litt flaks for å komme seg til og fra jobb, og for sikkerhetsskyld har Nalle måtte være igjen heime aleine noen dager. Det liker han ikke noe særlig. Det har fungert greit siden Bjørn jobber i nærheten og kan stikke heimom og lufte dyret innimellom. Men Nalle ligger ved døra og passer på, slik at jeg ikke stikker av i ett ubevokta øyeblikk…min dag 002 Han er altså ikke pelsløs – enda jeg har forfulgt ham med børsten de siste dagene. Han har heller ikke begynt å røyte, men jeg trengte så sårt litt lappe-ull, for å få nok til noen brune nøster av Tussi og Nalle.

To skikkelig hårete nøster ble det! Dette er nok ikke den perfekte blandingen, lappeull og “langhåra” spælsau. Jeg strikka noen pulsvarmere, de ser liksom møkkete ut – men mjuke og varme blir de!

min dag 029 

Det bli varmere og varmere for Ullfemann om dagen også! To måneder har gått siden jeg fikk den nyklipte kaninen i hus. Skal si han har forandra seg! Han føler seg som en skikkelig fotomodell og pikenes Jens.. ;o)min dag 036

Han har ikke vært ute i snøen den siste uka, men han er stadig på frifot innendørs. Han følger etter meg som en trofast hund, faktisk! Jeg har ikke våga å slippe Nalle og ham sammen enda. Nalle har ett ganske avslappa forhold til kanin i bur, men jeg er skeptisk… Nalle er som vi vet en innbitt kattemotstander..(og skrekk og gru - nabohuset er solgt – og der flytter det snart inn en mann og en katt!!!)

min dag 023 

Bil-reperasjonen ble dessverre utsatt ei uke, men bilen har vært grei og starta hver dag. Gamle biler er rare. Jeg har tenkt tanken, men i går sa jeg det høgt; at kanskje det er en god idè å bytte bil istedet for å reparere? Den har gått 230.000 og jeg trenger egentlig ikke så stor bil, men jeg må ha en jeg kan stole på…

Idag skein sola, jeg hadde fri, og vi gjorde oss klar til en fjelltur – da ville den selvfølgelig ikke starte!  Jeg ga rattet ett “vennlig” klapp, før jeg tok ut sekken og skiutstyret, og slo bildøra igjen. Nå har vi bestemt at bilen skal repareres - vi gir den sjansen i minst ett år til.

Nalle var iallefall veldig glad da han skjønte vi skulle ut på skitur! Han sprang rundt med alle sokkene han kunne finne, og var verdens søteste og greieste lapphund :)

min dag 045 

Skituren gikk dermed ‘oppover bakkan’ igjen. Blir litt lei den samme ruta, men det var godt å være ute, og det er moro å ake nedover heimatt. Heimturen begynte dessverre nesten før den hadde starta idag. Da vi kom opp mot den øverste gården, så jeg St.Bernharden som bor der, komme imot oss i full fart. Jeg bråsnudde og dro med meg en rasende Nalle – men det endte selvfølgelig i knall og fall :/ Jeg kjefta og smelte, og banna og ba, men kjempen ble provosert av Nalle og meg som lå der og kava - med ski og staver i ett eneste virvar. Istedet for å snu og luske heim, som jeg egentlig trodde den ville gjøre, angreip han. Jeg kasta meg mellom dem noen ganger, Nalle satt fast i båndet og jeg fikk vel litt panikk. Tilslutt kom jeg meg unna mens blodet rant, det var muligens det som fikk bikkjene til å gi seg ett øyeblikk.

Vi kom oss nedover på ett vis, Nalle haltende inntil meg, men det var nok mest fordi båndet var så stramt. Det var sviende kaldt i ansiktet og jeg var ganske spent på å se meg selv i speilet, må jeg si. Jeg tenkte ett øyeblikk på gjetergutten som ble angripi av “slagbjørnen Rugg” der og da! Da vi skulle krysse jernbanen, kom selvfølgelig toget, så jeg snudde meg vekk mens det passerte. Kom meg inn døra heime og fikk ringt etter Bjørn, snekkere jobber visst ofte på søndager, spesielt før ferier og slikt ;)  Han kom skrekkslagen heim, og fikk ringt legevakta og vi fikk beskjed om å møte opp på legekontoret i Nes om to timer.

dag 005Jeg fikk vaska meg litt, og da så det ikke fullt så gæli ut. Jeg har hatt kjempeflaks tross alt, for det var bitt like ved øyet. Jeg måtte sys både her og der. Nå er det håndleddet som egentlig er ømmest. Måtte sy litt i albua også, men jeg kan være sjeleglad for at ingen ledd eller sener ble ødelagt. Jeg hadde tilogmed på meg den fillete gamlejakka!  Stivkrampesprøyte skulle jeg tatt for lenge siden, så nå er det endelig gjort. Jeg skal ta dobbel dose med penicillin, så detta går nok bra. Må holde meg heime fra jobb de første dagene til såra har tetta seg, men jeg tenkte på det etterpå, at det er da like mye bassilusker her heime som i dyrebutikken…

Nalle har greid seg helt bra, takket være hans moders heltemodige innstas?? Han har litt vondt bak øret, men jeg finner ingen sår. Han har ikke matlyst ikveld, og jeg hører magen hans romle lang vei. Men uff, jeg ser stadig for meg den andres svære kjeft over nakken og ryggen til min elskede Nalle.

Hadde du enda vært så søt og uskyldig som du ser ut, Nalle!

min dag 014

Av andre idiotiske ting som har hendt i dag, kan jeg nevne at mobilen falt ned i Nalles vannskål (jeg tror den virker igjen), og at lokket på akvariet plutselig smalt fra hverandre (det kan fikses)… Jeg unnlot dessuten å melde oss på i Kongsberg, det frista liksom ikke nå :/

Gratulerer til alle dere som gjorde det så bra i Bø!

Ha ei fin uke.

ps.Jeg skal forhåpentligvis på ett interessant foredrag i hundeklubben på tirsdag (det passer jo bra å komme dit nå)   - Adferd/mentalkunnskap og hvordan følelser påvirker hundens handlinger. Østlie`s Hundesenter: http://www.ostlie-hundesen

30 kommentarer:

 1. Neimen, skrekk ug gru! For et mareritt :-( St. Bernharder ser jo så godmodige og ufarlige ut, men de er store!

  Håper det går bra med dere. Stell pent med deg selv nå og ta det med ro til dere er i fin form igjen. For det blir dere begge :-)))

  Bildet av Nalle med ikke bare en, men flere sokker er jo bare herlig. Går han virkelig rundt å samler flere sokker?

  SvarSlett
 2. Oioioi! Godt det bare ble småskader på deg og Nalle... Det kunne fort blitt myyyye styggere...

  Håper det går bra med dere begge to...
  Klem

  SvarSlett
 3. Oi Nøve, nå fikk jeg helt sjokk her! Dette gikk jo ikke mye bra! tenk til legen for å sy! Håper det går bra med deg og Nalle. Er en fæl opplevelse som nok vil henge i em stund,det er ikke bare bare når to tøffe gutter treffes!

  Ellers et koseligt og interresant innlegg Nøve!

  SvarSlett
 4. Kjære Nøve, det var mange uhell på rad!! Også bitt i ansiktet da! Det må jo ha vært skikkelig skummelt. Jeg er glad jeg har tispe når jeg hører om sånt...

  Men som du sier; det kunne ha gått mye verre! Pleier St. Bernharden å være løs?

  Må kommentere bildet av Nalle med sokken i munnen. Han ser jo så inderlig GOD ut! Kan liksom ikke forestille meg at han er en liten kranglefant når jeg ser det bildet.

  God bedring til dere begge! Klem fra oss!

  SvarSlett
 5. For en dag!!! Snakk om uheldig. Håper det går bra med dere. Bildet av en sokkesamlende Nalle er bare helt herlig :)

  SvarSlett
 6. Uff og uff, så uheldig du var Nøve! Hellet er vel at du ikke fikk enda større skader i ansiktet og ellers...selv om det er mer enn nok de bitta du fikk.

  Tror det er smart å ta det med ro noen dager, selv om du mener at der er like mange basselusker hjemme med dyra. Så er nå hjemme best for deg og Nalle-far noen dager, uten stresse med og fare frem og tilbake til jobb med en bil som du ikke vet starter.

  Kos deg hjemme du Nøve, med god samvitighet.
  Nalle ser ut som engelen sjøl han og han klarer seg fint, vil nok passe på mor litt nå, tenker jeg.

  Han var jo så søt der han før turen samler sokkene dine Nøve!!!

  God bedring Nøve...og ta det litt rolig i noen dager:o) tenker på deg!!!

  SvarSlett
 7. Guri, du har opplevd mitt verste mareritt. Uff og uff!!!!! Håper sjokket har lagt seg nå. Og at Nalle vil spise litt igjen. Kan hende han fikk seg et lite sjokk også. Derfor ville han ikke ha noe mat.

  Kos deg hjemme nå og slapp av. Det trenger du nå.:o)

  SvarSlett
 8. Nå ble jeg redd!!! Godt at det gikk så bra, tørr ikke å tenke på åssen det kunne ha godt.

  Ta det med ro hjemme og kos deg. Sånne sår gror mye rakere i hjemmelige omgivelser. Der er de i sine egene "basselusker"

  Kjempe fint bilde av Nalle der han har samlet sokkene for tur!!

  God bedring til deg !! Nalle gutten skulle nok passe på mor!!!

  Ha en fin uke så godt du kan!!

  SvarSlett
 9. Nei og nei! Så uheldig da, eller heldig...Bra det gikk såpass bra som det gjorde. Dette setter et støkk i en.
  Gamle biler er lunefulle, men kjørelengden på bilen din er ingen stor greie, tåler fint 100 000 til. Min også har masse rare fakter, og kan ikke stole helt på den. Men nå har jeg truga på fordi det er eu-kontroll snart. Så får jeg se an da.

  SvarSlett
 10. Kjære Nøve! Uff og uff, dette satte en støkk i meg bare ved å lese om det. Tør ikke tenke på hvordan det var for deg når alt skjedde... Stakkars, det ser ikke godt ut nei. Riktig god bedring!

  Kjedelig med kranglete bil, men det blir nesten for en bagatell å regne i forhold til hva som kunne skjedd... Men håper det ordner seg med den også!

  Ellers er det jo fin-fine bilder av de herlige gutta dine; Nalle-mann og Ullf. Jeg er så imponert over hva du får til med karding, spinning og strikking. Stilig :-)

  Ta vare på deg selv, og ta livet med ro! Klem!

  SvarSlett
 11. Uff, dette må ha vært en forferdelig vond opplevelse både for deg og Nalle. Det kunne gått mye verre med deg.
  Du får bare bære over med meg nå men jeg må kjefte litt på deg også, du må aldri, ALDRI gå mellom to hunder som sloss, og i vertfall ikke når du er alene. En person alene kan aldri skille to hunder og Nalle han vil jo aldri gi seg overfor en annen hund når han i tillegg må forsvare deg. Vi har selv hatt en hannhund i 16 år som var ekstremt aggresiv mot andre hanner så jeg forstår hvordan det føles når to hunder ryker sammen. Jeg forstår også at du vil beskytte Nalle men jeg tror ut fra erfaring at det tross alt er bedre å slippe taket og la dem ordne opp selv og at du i tillegg er alene så er det faktisk den beste løsningen, du kunne blitt skadet enda mer.
  Håper du snart føler deg bedre.

  Kjedelig med bilen da, håper det ordner seg fort og at du og Nalle snart er ute på tur igjen. Herlig bilde av Nalle der han samler sammen sokkene, Maila gjør også slik når hun er glad. Da springer hun rundt for å finne noe hun kan ta i munnen.
  Ja Ulf han har slått seg godt til ro i huset, ikke sikker han vil flytte ut ;) Sjarmerende det er han :)

  SvarSlett
 12. Nei og nei og nei! Dette var skummelt å lese! Og så måtte du sy og alle greier! Uff og uff, det var nærme øyet ja! Godt at det gikk så bra som det gjorde, og at Nalle er OK. Nalle er vel heldig som har en så modig (og litt gæær'n? moder :))
  Det er nok ikke så lurt å gå imellom to hunder som sloss, men jeg har nok gjort det samme selv.... Har hatt New Foundlandshund tidligere (hannhund) på ca 70 kilo som MÅTTE være sjef når han traff andre hannhunder. Gikk mellom han og en Airedales terrier en gang....ikke lurt... men det gikk bedre enn med deg.
  God bedring til dere begge! Du får vel ikke strikka heller hvis du skada håndledd og albue?
  PS: vil du forresten ha litt Wilma-ull?

  SvarSlett
 13. Oi oi oi...dette var jammen sterke saker!! Gjett om jeg hadde blitt liveredd hvis en svær st.bernard hadde kommet springende mot meg og hundene...eller med Snorre, for han er jo ganske så lik Nalle der, ja....HJELPES!! Skjønner godt at du hev deg imellom - og flaks for alle at det denne gangen gikk sånn tålig greit! Ille at du ble bitt i ansiktet og så nært øyet, men hell i uhellet.....som du skriver...Nei, dette var en ubehagelig opplevelse!! Håper den eieren av st.bernarden har blitt gjort oppmerksom på hvor farlig det er å la den sværingen gå løs når han misliker hannhunder så sterkt...egentlig synes jeg han burde betalt alle utgiftene du har hatt på legevakta!!!

  Nalle er jo så god så god...herlig bilde der han flyr rundt med sokkene i munnen...:-)) Og Ullf er jo bare så innmari skjønn, atte...

  Du skriver bare så levende herlig!!

  SvarSlett
 14. Huff, dette hørtes ikke koselig ut. Ikke noe fint syn når to hunder barker sammen på den måten :-/ Og enda værre blir det når en må gå imellom dem. Skjønner att du tenkte på "Rugg" da. Håper såra dine gror fort og og att dere slipper flere sånne møter på turene deres :o) Nalle er kjempe søt, skikkelig vinterpels han også.
  God bedring fra oss :o)

  SvarSlett
 15. Hei og hei!
  Nalle og jeg har hatt en skikkelig molefonken-dag i dag. Vi har gått en tur på ett trygt sted, og ellers bare tenkt mange tanker.
  Jeg fatter ikke helt hva som skjedde igår. Vi har møtt denne hunden på andre siden av gjerdet tidligere, og da har det gått greit. Denne gangen kom han altså stormende gjennom porten. Mulig han egentlig ville leike, men så ble han møtt av en snerrende Nalle som ble liggende under meg da jeg tryna - og han var festa med bånd rundt livet mitt, og skia og staver hulter til bulter. Jeg husker jo at jeg kom meg opp, og gjorde meg svær og truende og ba den andre pelle seg heim.. Fikk ikke slipt Nalle, og det var vel ikke i mine tanker heller akkurat da. Det var bare å komme seg fortest mulig vekk.. Det kan ikke ha stått på så lenge. Hvis kjempen hadde villet, kunne han gjort mye større skade.
  Han er egentlig bare en snill og rolig gårdshund, som lar en liten cavalier være sjef der heime! Det må rett og slett ha vært noe som sa 'klikk'. Så dette ble en historie til skrekk og advarsel.

  Eieren av st.berharden er kjempelei seg, og vet ikke hva godt de kan gjøre. Jeg forstår dem så godt, og det kunne ha vært motsatt, det kunne ha vært Nalle som kom seg løs og fløy på forbipasserende. Skrekk og gru!

  SvarSlett
 16. Oi, dette var jo skikkelig ille!!! Men det var godt at det trass alt gjekk såpass bra! Det er jo utrulig modig av deg å faktisk kaste seg mellom Nalle og ein SÅ stor hund, men eg skjønnar godt at du gjorde det - sjølv om det kanskje ikkje er så lurt med tanke på at det kunne gått verre! Håper alle såra gror fort! ..og at eigaren av den andre hunden vert gjort oppmerksom på kva som har skjedd, slik at den ikkje får gå laus når den kan finne på slikt..

  Og så må eg sei som alle andre her; sokkebiletet av Nalle er KJEMPESKJØNT :D han er ein skikkelig sjarmør ;)

  SvarSlett
 17. Nei og nei - dette var ekkelt. Har en vemmelig nabohund selv vi, som en gang har angrepet Kira som valp, og lørdag prøvde seg igjen ved å komme inn i vår hage, men heldigvis klarte mannen å jage den. Så jeg forstår deg godt - har også tenkt at prøver den å ta Kira en gang til så kaster jeg meg over den - vet at jeg ikke skal gjøre det, men det er jammen ikke lett å se på heller. Godt det ikke ble større skader enn dette på dere to. Stell fint med deg selv Nøve

  SvarSlett
 18. uff og uff, så ekkel opplevelse. stakkars deg og nalle. God bedring!!

  SvarSlett
 19. PS - lille Ulf er bare så nydelig atte - artig at han er inne og løper etter deg som en hund :o))
  men med den pelsen burde han vel bo ute snart eller?

  SvarSlett
 20. Huff det var en fæl opplevelse. Har opplevd noe lignende med tidligere hunder, men det har aldri gått så hardt utover meg. Mulig fordi den andre hunden ikke var så gigantisk, lettere å skille de da. Stell pent med deg selv nå Nøve ;-)

  SvarSlett
 21. Kjære, kjære go'e Nøve. Jeg har ikke kommet over forskrekkelsen enda! Dette var helt forferdelig å lese om. Jeg er utrolig glad for at det ikke var noen vitale deler på deg og Nalle som ble skadd, men at det etter omstendighetene gikk tålelig bra. Ser på bildet at øyet ditt var nær ved å "ryke" Fyttirakkern du må ha vært redd of sint og redd igjen. Dette minner om det som skjedde med Kais, men det gikk jo ikke utover meg. Det er ikke lett å se på at hundeverdenens svar på slagbjørnen Rugg hiver seg over det aller kjæreste du har..... Jeg tror aldri i verden du orker å la dem ordne opp selv, ikke om det skulle skje igjen heller.

  Nå må du passe på deg selv Nøve! Og du, det er helt forståelig og på sin plass at de folka som eier hunden er fryktelig lei seg, men neste gang kan det være noen andre og mindre enn deg som kommer opp- eller nedover i lia der.....

  Jeg skulle så innmari ønske at vi bodde nærmere hverandre nå. Da skulle Milli pusla litt for Nalle, så skulle jeg pusla rundt deg!

  Den størstaste klemmen du kan tenke deg fra oss her på Tjøme!!!!

  SvarSlett
 22. Huff og huff! En ulykke kommer sjelden alene, heter det seg, og den dagen fikk du jammen din dose og vel så det! Så fryktelig skummelt! Men der tro ulvinnen fram gitt, og beskyttet "flokken" sin! Nalle er heldig som har deg til å forsvare seg! Og for en billedskjønn kar! Han er like fin som første gang jeg så han og blei avstandsforelska i han! Håper du gror fort og fint sammen igjen!

  SvarSlett
 23. Ps: Jeg synes at fargen på garnet av ulla til far og datter var kjempelekkert:o)))
  Du vet Nøve; smak og behag kan diskuteres, men ikke forenes.... tror det er sånt det er, ordtaket:o)))

  Nøve; godt at dere får noen dager i ro og fred nå til å summe dere og komme til hektene isammen, du og Nalle, inntrykkene skal bearbeides.

  SvarSlett
 24. oi oi oi, stakkars deg, Nøve! :( for en grusom opplevelse, ble helt uvel da jeg leste om det :(
  det var godt det ikke gikk verre, at du ikke fikk en tann i øyet eller noe, selv om dette jammen var ille nok :( stooooor trøsteklem til deg!!! håper du kommer deg fort!

  håper det går bra med Nalle også, at han ikke får noen varige mén...

  jeg synes foresten at det ble en fin farge på garnnøstet, jeg! :)

  SvarSlett
 25. Kjære Gommo! Du måååå ikke gjøre sånn for da blir jeg kjemperedd for deg. Og pappa! Offameg! Jeg er kjempeglad for at det gikk bra og jeg maser på mamma om å reise til Bergheim, men vente til våren sier ho.
  Og du- de pulsvarmera var superduperfine! Snart kommer det nok mer ull fra meg:)) TussiLussiSuss!

  SvarSlett
 26. Uschamejen Növe! Detta var hemskt! Man vet ju att man inte ska gå emellan hundar i slåsskamp, men det är lättare sagt än gjort att låta bli... Vi gör väl allt i vår makt att skydda våra 4-benta barn antar jag.. Min dotter gick imellan när Aiko blev atackerad av en annars så snäll golden.. På hennes lång- och ringfinger blev skinnet vrängt av, och det blev infektioner och en lång plågsam tid efteråt.. Men hon gjorde det i ren reflex utan att tänka..
  Jag och lappeguttane önskar både dig och Nalle ett snabbt tillfrisknande och hoppas de fysiska och psykiska såren gror snabbt. Kramar från oss

  SvarSlett
 27. Takk til alle for gode råd og lykkeønskninger! Tror jammen det trengs... Da vi gikk en tur nå, skulle Nalle vokte meg for alle :/ Vi får kanskje noe å jobbe med framover, der ja.
  Igårkveld kom folka til st.bernharden innom. Nalle snuste veldig ivrig på dem, og skulle absolutt ri på dattera. Han var temmelig stressa, men roa seg ganske fint etterhvert. Det er moro med hund!!
  Jeg har så innmari lyst til å få med meg det foredraget ikveld..men vet ikke helt om jeg har lyst til å ut blant folk :/ Har fortsatt noen timer på meg til å bestemme og ombestemme meg ;o)

  psst.Tussi - pulsvarmere kommer i posten, bare jeg får gjort dem ferdig. De blir gode å bruke når dere trener og Hege har godbiter i lomma si ;o)

  SvarSlett
 28. Uff, Nøve, dette så og hørtes ikke godt ut!

  Først bilen og så møte med St. Bernharden. Veldig glad det gikk så fint som det gjorde. Jeg vet så altfor godt hvor automatisk man reagerer på trusler mot "barnet sitt". Og Nalles mamma er beintøff - ære være innsatsen din i kampen!

  Det blekner i forhold, men jeg plukket en liten krakilsk terrier av ansiktet til en sinna Frost lørdagsnatta - Frost blir også "litt på siden av seg selv" etter et slikt møte. Svært på vakt og superlydig, går i "fot" som en soldat. Sånne sammenstøt er aldri moro, man får nesten bare takk for at man ikke har den angripende hund, tenker jeg.

  Fryktelig glad for at det endte vel - du får heller bære dine krigsarr med et smil og ta til deg de fortjente fridagene du fikk pga det!

  Klem fra Tønsbergtrioen (hvor Stine står på jobb i dette øyeblikk)

  SvarSlett
 29. Oi, fikk helt sjokk når jeg leste slutten.. Det ser ikke noe godt ut på bildet :S Må ha vært veldig vanskelig situasjon. Måten du "reddet" Nalle på er jo veldig beundringsverdig. Jeg håper dere begge har fått ristet hendelsen av dere. Og at ikke Nalle blir mer sint på hanbikkjer etter episoden :-/

  Lykke til. Vi sender varme tanker til turene deres i fremtiden :)

  SvarSlett
 30. Hvordan går det med deg nå Nøve?? Og med Nalle? :)

  SvarSlett