fredag 11. februar 2011

La lalala vår, la lala vår…

Det var en vårlig dag…for ei uke sia ;o)tur 052
Vi gikk oppover bakkan, like opp til utsiktsbenken vår. Der bruker vi å kvile litt, før vi går ned igjen. I det vi satte oss ned, kom det plutselig ett voldsomt vindvær!!!
tur 054 Nalle stålsatte seg og sto beint imot vinden…tur 055 men han såg på meg og lo da det hele var over, og fjeset var fullt av snø :o)tur 056
Vi var i 82 og 92 års lag til mamma og søstera hennes på lørdag. De er født på akkurat samme dag med ti års mellomrom, og de er ungdommelige og spreke begge to. Tante Alma på 85 ler stadig så tårene triller. Ho har alltid vært gromme-tanta mi, det må jeg få lov å si…   Ho ler like godt den dag i dag, når ho forteller om da jeg sendte maur i posten til søskenbarna mine i Hemsedal. Ho er like dyrekjær som meg, og ho visste at jeg hadde “tamme” maur, men det visste selvfølgelig ikke de som fikk kjæle-maurene mine…
carrot-killer 011 Ungdommen mora seg på kjøkkenet denne dagen. De sto i kø foran den nyinnkjøpte (ikke min) Sukker-spinn-maskinen!
carrot-killer 016
Jeg har fått meg noe anna spinnvilt..carrot-killer 023 Jeg kunne ikke dy meg lengre, og bestilte litt spælull, litt alpakka og litt shetlandsull.. Her om dagen dukka det opp enda ei pakke i posten, nemlig en pakke full av brun og fin Tussi-ull!!! I går kveld var kvelden min. Deilig å vite man har fri dagen etter, og kan gjøre akkurat som man vil ;o) Jeg satte på nattradioen, fylte opp akevitt-glasset, og karda sammen Spælulla med Tussi & Nalle ull. Spinninga gikk som en drøm, og i dag spant jeg snella full :o)carrot-killer 055
Tida går fort når man sitter der ved rokken. Da snøværet hadde gitt seg og vegen var brøyta, måtte Ullf ut og lufte seg litt. Han kan nemlig hoppe på vegen nå – for han har fått seg sin egen kanin-sele!!!
carrot-killer 027
Den er skikkelig tøff, av merket “carrot-killer”, og den passa selvfølgelig akkurat til smukken…carrot-killer 071 
Tøffen på tur!carrot-killer 041 
I kveld bar det avgårde på trening i ridehallen igjen. Vårkåte Nalle ble helt betatt av denna flinke, vesle valpen på 4 mnd. Det var tisper med løpetid i dag også, og Nalle var helt borte vekk i alt og alle. To ganger satte jeg ham ut i bilen - time out. Vi fikk til ei god økt, men det var ikke stort å skryte av idag. Neste gang går alt helt sikkert bedre :o)
carrot-killer 054
Den fineste Nallen i verden, det er han uansett!
tur 063

Det var en ting til, som gjorde denne dagen helt spesiell…
Nina og Charlie vil bli med på Rally-lydighetskurs hos Hilde ei helg i mai!!! Det er nesten ikke til å tro, og jeg gleder meg ufattelig til de kommer. Olabu står der og venter, og lengter etter å bli brukt. Er det flere som vil bli med, så meld dere på så fort som mulig :o))))
Herved sier jeg god helg til alle! Jeg skal jobbe laaaang dag i morgo og på lørdag som vanlig. Søndag blir det årsmøte i Hallingdal hundeklubb. Jovisst går det slag i slag - det går mot vår!
Hilsen Nøve

18 kommentarer:

 1. Stakkars Nalle... Er jo ikke lett å konsentrere seg når det lukter sååååååå godt av damene på trening ;)

  SvarSlett
 2. Takk for trøstens ord! Ei som heter Ivy - ho rygga mot meg med halen til sides, ho bød seg fram, men jeg fikk ikke lov..enda ho var like brun og fin som meg :/

  SvarSlett
 3. Syns de 2 siste punktene sier det meste jeg :-))) (nestsiste, jobbinga regnet jeg ikke med)

  Kjempekos med besøk av Nina da!

  God helg!

  SvarSlett
 4. Ja du, nå gleder jeg meg masse!!!! Kan nesten ikke tro det. :)))) Det er et virkelig sprang jeg har tatt. ;))

  Gleder meg til å hilse på han Ullf. Han se så artig ut. Og selvfølgelig må han få en sånn tøff sele. Han er da en skikkelig guttegutt!!!

  For en vakker Nalle du har fanget med kamera. :))) Flotte farger på han nå. Er spent på han og Charlie sammen. ;)

  Gratulerer med din mor og tante! Jeg skal i jubileum i mars. Da blir min bestemor 100 år. Sprek dame som vil ha familien samlet på den spesielle dagen.

  SvarSlett
 5. Ja vår..., den er nok litt langt unna her ennå!! Det blåser som bare det, ser så vidt andre hus her, føler at jeg bor midt utpå prærien når jeg sitter på kjøkkenet!
  Så flott bilde av Nalle gutten, med snø i ansiktet sitt og like blid!! Ulf har jo bare fått den tøffe selen!! Heldig dere som kan ta rally lhet med hilde.
  Ha en flott helg og kos deg masse med spinninga di!!

  SvarSlett
 6. Fantastiske bilete, flott garn, herleg hund og verdas nettaste duskøyra -toppa med ungdommelege, gamle damer fulle av liv: FOR ein einestående blogg du har! Alltid like artig å finne fram hit på den store veven, og det verste er at ulydige Amira får ørlitegrann lyst på Rallylydigheitskurs... Berre namnet "Olabu" gjer oss linne i hugen... Ei riktig godarbeidshelg til matmor, og mange store klemmar til pelsklumpane!

  SvarSlett
 7. Herlige bilder fra deg Nøve, nok en gang:o) Skjønner godt at Nalle blir litt ufokusert - han er da tross alt mann!!!

  Så gøy at Nina kommer oppover!!! Dere kommer til å storkose dere på kurs hos Hilde, og i Olabu. Gleder meg vilt og hemningsløst til å lese blogger etter det kurset og den helgen!

  Dødskul sele til Ullf! Liker han å bruke den? Carrotkiller var jo kjempemorsomt navn da:o)

  Ha en flott (og tydeligvis hektisk) helg Nøve:o)

  SvarSlett
 8. Hvilken helg er kurset, Nøve?? jeg har også veldig lyst!!

  Fine Nalle som smiler med fjeset fullt av snø! Han er SÅ VAKKER!!!!!
  Ingen slår Nalle. Heldige Milli!

  Synes Ulf har fått seg megatøff sele altså. Måtte smile av merket Carrot Killer - veldig treffende!!

  SvarSlett
 9. Hehe, ja, de blir helt åndsfraværende når det er godlukt i nærheten! Kaninbåndet med "carrot- killer" var jo helt sjef! :-)

  SvarSlett
 10. Jeg synger med :o))) etter mye regn og blåst, så våknet jeg til sol fra skyfri himmel og vindstille...lalala:o)

  Koselig innlegg med masse forskjellig snadder, vakre Nalle...satt å tenkte noen tanker her en dag...for det er lov;o) Ville har jo løpetid nå...og da saumfarte jeg i tankene alle tenkelige hanner...dersom-vissom- atte...valget falt på Nalle, han har det lille ekstra!!!

  Ha er jo så fin på bildene, skikkelige blinkskudd!
  Masse flott og spennende ull du har fått deg Nøve, hører rokken går;o) Jeg bruker rolige kvelder til å strikke....koser meg:o)))

  Flinke å trene er dere...og så kjekt å få Charlie med og på besøk i mai:o)))

  Ha en fin vårlig helg!!!
  Endelig kan en vel si;o)))

  Tenk at Ullf har fått seg sele, og sånn en flott og tøff en;o)

  SvarSlett
 11. Noe besunderlig skjedde når jeg skulle god kjenne kommentaren... ser at de siste setningene er omstokka, uansett en riktig fin og vårlig helg!!!:o)))

  SvarSlett
 12. Herlige Nalle med vind og snø i pelsen, ser virkelig ut som han ler :o) Gralta te Ulf som har fått den stilige selen, skikkelig råtøff. Kan du ha Ulf og Nalle sammen ?

  Du har blitt reine råskinnet på rokken, mye flott garn blir det. Det skal nok varme godt etter hvert.

  Fine bilder fra feieringen av de spreke damene, kjekt å se kor de kosa seg.

  SvarSlett
 13. For et herlig glad-innlegg, Nøve :-) Koselig med feiring av spreke damer, og tante med god innsikt i niesens påfunn. Måtte bare le litt når jeg leste om maurposten, hihihihi

  Nydelig bilde av Nalle der nederst. Men han er nå vakker er han. Ikke enkelt å være fullblodsmann når en er omgitt av fristelser, hahaha.

  Skjønne Ullf på vandring på Bergheim var et stilig syn. Også så tøff sele da :-)))

  Knallgøy at Nina og Charlie kommer oppover. Skulle gjerne vært med ;-) Men, en gang... who knows :-)

  Riktig god helg, Nøve og Nalle!

  Hilsen fra Balder og Irén på Tysnes som i dag er badet i strålende sol fra skyfri himmel *sukk* :-D

  SvarSlett
 14. hihi, eg måtte le av Nalle som smilar så fint etter å ha fått snø og vind rett i fleisen! :D Nallemann er den finaste bamsen!

  Ullf er SÅ fin! eg har lyst til å klemme på den mjuke pelsen hans!

  ..ja det er ikkje så lett å konsentrere seg med damego'lukt rundt seg tenker eg..men det går nok bedre neste gong skal du sjå :) Heino hadde no hatt vanskeleg for å konsentrere seg uansett, han - løpetid eller ikkje! :p

  SvarSlett
 15. Jeg bråtittet inn på fjesboka i går på jobb og så at Nøva skrev at ho hadde blogga.....Å, som jeg gledet meg til å lese, og nok en gang, et koselig og innholdrikt innlegg med verdens herligste bilder av både tobeinte og firbeinte. Takk, Nøve, for at du skriver så fint!!

  Jeg lo også litt av disse maurene dine..:-) Jeg hadde salamandere som kjæledyr en gang....:-)

  Så flott at Nina tar seg en tur opp på Bergheim og Olabu og KURS HOS HILDE! Det blir sikkert en morsom helg :-)

  SvarSlett
 16. Du spinner så fint garn, Nøve! Det ser så jevnt og fint ut, og spælsau sammen med hundeulla blir nok både varm og sterk! Og Nalle, han er stadig like vakker! Det blir nok moro for han og Charlie på Bergheim i mai!

  SvarSlett
 17. Det er så godt at sola er tilbake :) Det er vel litt stas med golukt på trening ;)

  SvarSlett
 18. Vårstemningen ga seg fort her i dal'n, gitt :o)

  Nalle og Ullf har ikke vært løse sammen enda. Jeg håper jeg kan få det til, men Nalle er ganske sjalu, og Ullf er kanskje litt for tillitsfull..

  Merete og Amira, dere er også hjertlig velkomne til Olabu - en Eurasier er like god som en lapphund. Charlie og Nalle hadde forelska seg momentant!! Syns jeg ser dem :/ Og hvis Bienna dukker opp, det ville virkelig blitt ei spennende helg :o)

  Gry spurte om Ullf..han har bare brukt selen den ene gangen, og da fikk han gå med båndet løst etter seg. Han protesterte ikke da iallefall ;o)

  SvarSlett