mandag 4. juli 2011

Alt har sin tid

 

GRATULERER MED DAGEN DIN, MONA!

søndag 014

Jeg har vært tom og tung i hodet i lang tid. Det har blitt altfor lite fjell-luft på meg. Ferieuka gikk i en fei, og hverdagen innhenta meg fort og gæli. Stort sett regntunge dager, men heldigvis med lyspunkter!

Som idag da vi møtte Tuuli "Sommervind" søndag 005  Vi gikk en liten tur på stien opp mot fjellet. Regnet holdt seg unna,  det var varmt og godt - og livet var bare deilig. Lappene måtte bare legge seg ned og kjærtegne mose og lyng med jevne mellomrom..

søndag 011

Søsken-kjærlighet! Litt blasse og matte i sommerdrakta begge to, litt makelige og litt rare, men du og du for noen herlige vesen de er :)

søndag 009

Denne karen gikk i grøfta og beita da jeg kom kjørende fra jobb i går kveld. Jeg svinga av vegen og gikk ut av bilen. Han sto der og så på meg mens han åt,  jeg kjefta litt og ba ham holde seg unna rv 7..

lørdag 017 Alltid kjekt å ha kamera på lur...

Lørdag kom det nemlig ei nydelig lappejente på besøk i butikken!  Lapprikets Angel  "Laika" heter ho, er 4,5 år og bor på Geilo. Nalle syns ho var sååå søt! lørdag 011

Han hviska henne noe i øret om ei helg på Biri i august...men det spørs om det ikke "kræsjer" med Countryfestival i Seljord : /

lørdag 012

Torsdag var jeg på Hallingmarken og hørte på mine helter – HELLBILLIES!!!lørdag 004

Man kan ikke akkurat skryte av sommeren så langt, men jeg syns da det har vært mange fine kvelder – uten mygg.. Passe temperatur for folk og dyr, egentlig!

Vi tok en liten eftastur til Flå – og her er de igjen; SNIPPKAMERATENE!lørdag 001

Forrige søndag var jeg litt kulturell, kan man si. Berit, Turid og jeg møttes på Hallingdal museum og såg på Emigrantspelet. Jeg hadde gleda meg veldig til detta, og selv om jeg var i forferdelig dårlig form grunnet kvelden før, var det innmari artig å følge med på vandreteateret.

St.Hans 046 Dette kvitmalte huset fikk museet frakta hit fra USA for noen år siden. Det hadde tilhørt en norsk emigrant-familie som utvandra fra Ål i 1862. Gro Nilsdotter Gudmundsrud skreiv mange brev heim innen ho døde i barselseng. Disse breva er kilda til ei bok jeg (og Jorunn) leste som særpensum i Gymnastiden. Boka het Mine tårer fløt rikelig...

Og dramatiseringen bygde på de samme kildene. Breva finns forresten på Ål bygdearkiv. Gripende historie-lesning!St.Hans 041

Flinke skuespillere med gode kostymer på perfekt sted - satte oss rett tilbake i tida..

St.Hans 039

Enda godt ikke presten tok turen innom St.Hans-festen på Bergheim kvelden før...St.Hans 009 ...men det var moro så lenge det varte.

 

Sandefjord 23.juni 2011

Historisk sus er det så absolutt over hvalbyen også! S.fjord 008

Skipsreder Anders Jahres luksuriøse hjem i Sandefjord som de siste årene har vært restaurant og selskapslokaler, lå der folketomt og stille... Alt har sin tid.

S.fjord 010

En nydelig park omringer det staselige røde mursteinsbygget. Her har de leika seg, rikingene. Men nå kan alle som vil gå omkring og nyte skjønnheten, og Jorunn og jeg fant motiver overalt..

S.fjord 013 Nalle er en grei gutt å ha med seg på besøk. Han var nysgjerrig når bikkjene i gata "hans" bjeffa, men han blei fort sliten av "by-livet". Jeg også..som syns bilene bråka forferdelig om natta...S.fjord 019

Så dagen etter dro vi heimover – men først innom Andebu!

Inger, Harald og ODA tok vel imot oss med de deiligste vafler!S.fjord 020

SNILLE OG VAKRE ODA!

S.fjord 028

Harald og Inger med hver sin brune Slapphund... Det hadde nok noe med været å gjøre, men her hersket iallefall full harmoni :)

S.fjord 039Tusen takk for oss, og jeg håper vi ser dere på Bergheim i sommer!

Vi tok en siste stopp på Eidsfoss – jeg var turist, må vite! Der er det mye fint å se, og vi vandra bla. omkring i den "restaurerte" Renessansehaven på Eidsfoss Hovedgård.

S.fjord 044

Så er vi tilbake til dagen idag.

Vi har altså vært på tur med Mona og Tuuli, og i kveld fikk kaninene være ute ei stund også. Jentene først. Angolina og Anina er perlevenner! Jeg har faktisk sjekka begge to noen ganger for å forsikre meg om at de har rett navn..og det stemmer, heldigvis ; ) kaninusser 004

Ullf er gutten min, han. Han skulle nok gjerne vært sammen med jentene, men han virker egentlig veldig fornøyd med tilværelsen i sin lille ungkarshybel.

Bare han får ut og spise blomster og markjordbær en gang iblant : )kaninusser 033

 

CARPE DIEM

12 kommentarer:

 1. Herligt innlegg Nøve, men utroligt fine bilder..Du BOR liksom på det jeg vil kalle for "ferie" du! Masse spennende i hallingdal! Å kaninene, ja de er jo ikke noe annet en herlige!

  SvarSlett
 2. Så mange fine bilder! Kjekt å høre litt om hva dere har holdt på med i det siste! :) Ser ut som Nalle har kost seg masse med andre lapphunder i hvert fall! :)

  SvarSlett
 3. Kango hilser også takk for sist. han hadde besøk av oppdretterne sine i går. De ble så imponert over hvor stor han er blitt at de vurderer å sette på et nytt kull (Men mor Binna er 9 år, så det spørs vel...)

  SvarSlett
 4. Alltid gøy, og til og med lærerikt, å lese innleggene dine. Masse fine bilder er det og!
  Han Ullf altså, han er jeg litt betatt av. Litt av en sjarmør!

  SvarSlett
 5. Så koselig å lese. Dere får virkelig gjort mye!

  SvarSlett
 6. Oj, så mye du har fått tid til. :) Og så i Sandefjord, da. Du var ikke så langt unna. ;)

  Så fint du fikk en tur til Andebu. Tenker det var moro å treffe Oda. Har jo hørt så mye godt om den jenta at det er snart på tide jeg får ta meg en tur også. :)

  Hellbilis var jo her i Larvik på lørdag. Du kunne jo kommet hit da, hihi. :))))

  SvarSlett
 7. Det høres ut som du er litt som meg , borte bra men hjemme best:-)

  Tenke seg til at du var i Sandefjord,og at jeg ikke så deg og Nalle. Kansje en annen gang :-))

  Moro og lese om dinen turer.

  SvarSlett
 8. Det ser ut som du har gode dager i sumartiden:) Og for noen turer du er på, ikke rart, så omgitt av fantastiske områder!

  Så godt grisehalen falt i smak, var sikker på at jeg nevnte halen i brevet jeg la i pakka:) Jaja, trivelig med overraskelser og da. Særlig den gode typen!

  Håper dere får mange flere opplevelser iløpet av sommeren!

  Og fryktelig søte kaniner, sånn by the way - de er helt skjønne!

  SvarSlett
 9. Du har jo rukket utrolig mye i ferien din da Nøve, kanskje det er derfor du er tom i hodet og lider av mangel på fjelluft? Flate Vestfold gjør at du mangler høyde(og får hodepine;o)

  Kaninene er bare superdupersøte. Så gøy at jentene har blitt så gode venner. Gleder meg til de skal stifte familie jeg:o) Blir litt sånn mormoneraktig, når Ullf er enerådende over damene, men det er de jo sikkert tilfreds med alle tre:o)

  Jeg hørte at Hellbillies skulle spille oppe hos dere, og antok at du var der:o)

  SvarSlett
 10. Jammen rakk du mye i den ferieuke.
  Søskenparet er nå fine da. Nalle så stolt og Tuuli er nydelig jente.
  Gleder meg til å få kose med kaninene.

  Som alltid mange gode bilder og spennende lesning.

  Håper på en Bergheimtur sist på måneden. Nuss til Nalle fra Oda!

  SvarSlett
 11. Så fine de er blitt Anina og Angolina, kjekt at de er perlvenner og fremdeles jenter;o)

  Hun virker grå Angolina også.

  Ja den fjell-lufta er jo noe for seg, jeg er av den tro at fjellet og naturen har en kraft som gir oss påfull. I byer er det så mye forstyrrende elementer som tapper en for energi, mye kjas og mas rundt omkring.

  Mange koselige og flotte bilder, fra turen deres, Nalle ser nå ut som han har kost seg i lapphundselskap:o)))
  Han tar vel sin kjære matmor på en fin fjelltur om litt...eller, kanskje han allerede har gjort det;o)

  SvarSlett
 12. Så mange fine lappe-damer Nalle har truffet i det siste :))

  Og vi er nok litt like du og jeg, borte bra men hjemme best!!

  SvarSlett