torsdag 28. juli 2011

I de dage.

Hverdagen begynner smått om senn å normalisere seg etter den traumatiske helgen. Jeg hadde travle dager på jobb fredag og lørdag, men hele søndagen ble jeg sittende sjokkert og nærmest apatisk foran tv-skjermen, og høre om alt det grusomme som èn ondskapsfull, liten mann hadde forårsaka. I går kveld var jeg på en enkel minnemarkering i Flå kirke. Ble nesten litt stolt av vesle Flå Kommune som med sine knappe 1000 innbyggere, samla så mange av bygdas folk på kort varsel. Dette har gjort noe med oss alle. Jeg er stolt av lille Norge.
magisk torsdag 084
Dagen før den lange fredagen, hadde vi en fantastisk fin tur til Den magiske dalen. Turen kom litt i skyggen etter det fæle som skjedde dagen derpå, enda vi trodde der vi gikk, at vi opplevde Norge på sitt beste... magisk torsdag 020 Høge fjell og fine fosser, støler med det grønneste grass og beitende sau og krøtter...
(små-skumle krøtter - best å stikke...)magisk torsdag 024
Den magiske dalen finner man på Løkjistølan ved Skogshorn, den skal ligge sånn ca innom og bak fossen der ett sted...i allefall sa Gry det engang. Så det var en spennende oppdagelsesferd vi la ut på, må vite!
magisk torsdag 066
Tjorven har blitt stor jente! Det var forresten bare henne som turte å bjeffe på kuene ;o)magisk torsdag 051 
Men Nalle liker fortsatt Milli aller, aller best... Han skulle nok ønske det var bare de to på tur...magisk torsdag 036
Det beita brune og svarte villsauer nedi dalen. Ihvertfall som jeg kunne se. Men jeg har en følelse av at Gry så mye, mye mer enn meg...
magisk torsdag 040
Gry og Milli i en privat samtale, mens Tjorven undersøker noe ho aldri har smakt før...Kvikk-lunsj!
magisk torsdag 046
Trygt nede igjen – se så fornøyde de er – hva har de sett?!?
magisk torsdag 070
Gry mener bestemt at Skogshorn ligner på en trolldoms-skole?!?magisk torsdag 073
 rømmegraut – gjett hvem som veit å kose seg  :o)
magisk torsdag 075
Tusen takk for turen Gry, Milli og Tjorven. Den hadde ikke vært det samme uten dere, det er sikkert!magisk torsdag 032
Nå er Tussi her hos oss. Far og datter stortrives sammen, og de ser ut til å ha den samme humoren, noe Banjo-mamma påpekte ;o)  Vi var på en fin tur i dag, og imorgen blir det en ny fjelltur. Da må jeg huske solkrem!
Jordesmyrnatten 044

7 kommentarer:

 1. Gry, Milli og Tjorven28. juli 2011 kl. 10:11

  Dette har vært forferdelige dager Nøve, og den vakre turen vår forsvant litt bak i minnet. Vi har tilbrakt tiden foran tv og pc og har forsøkt å forstå det grusomme som har skjedd (uten at vi lykkes).

  Vi hadde en fantastisk tur med dere to! Skogshorn ligner på Galtvort, og jeg så både enhjørninger og andre fabeldyr. Helt tydelig og helt sant;o) Jippi vi har vært i Den Magiske Dalen! Og vi storkoste oss alle tre! De kyra var litt skumle da, særlig fordi de virket litt lekne (og det er MYE kropp å leke med for en liten lapphund;o)

  Går ut fra at dere storkoser dere med den vakre Nalle-dattera på besøk! Jammen ser det ut som om de to sitter der og skrattler (hvem ler de av tro?;o)

  Vi hør's snart igjen:o)

  SvarSlett
 2. For et fantastisk område dere har vært på tur i! Så søte de tre lappene er sammen, det er klart Nalle helst vil ha Milli for seg selv;) Og gode Tussi, det ser virkelig ut som hun og far deler verdens morsomste historie!

  Og så rørende med alle de oppmøtte. Vi deltok på fakkeltoget i Tønsberg mandag, tok med Frost, og det var en rørende opplevelse å se Tønsbergs gater være så fylt til randen av mennesker som sammen ville ta avstand fra et enkelt menneskes evne til grusomheter.

  SvarSlett
 3. Ja det har vært en utrolig tenke-mye-tanker-uke! Det har ikke gått opp for meg enda hvilken grusomhet som er begått!

  Skjønner at disse hendelsene blekner minnet om det som var "før". Men ingen er vel bedre til å trøste og rive en ut av tunge tanker enn en firbeint venn!
  Herlige bilder av jentene og Nallemann på tur:) Og sist, men ikke minst bildet av Tussigojenta mi og Nallefar på fjellet:)
  HERLIG!

  SvarSlett
 4. Flott innlegg, det er ikke lett å komme unna det fryktelige som har skjedd. Selv hadde vi grillkveld på lørdag, som føltes nesten respektløst for lille Norge. Som alltid flotte bilder, nydelige hunder og inspirerende motiv:)

  SvarSlett
 5. En ny tur du har vært på. Jeg blir aldri lei av å se bildene fra turene dine. Selv om jeg føler jeg gjentar meg selv i kommentarene.

  Vi var på vei til Stavanger kl 12 på mandag og stoppet på motorveien inn til Kristiansand et minutt. Det var ingen biler som kjørte da. Og i dag har vi vært på torget i Larvik og lagt ned roser sammen med de mange hundre som lå der fra før. Fakkeltogene har jeg ikke fått med meg. ;(

  Kos deg med Tussi og ha en flott helg!!!!!!

  SvarSlett
 6. Det er en uvirkelig tid vi er i. Jeg blir påminnet om det hele tiden, er mye i byen om dagene under Tall Ship, som er for ungdom fra mange nasjoner. Det er sterkt å se blomsterhavet og lysene som brenner til minne ved Domkirken, i kontrast til alle seilskutene fullt med ungdom som er vår fremtid.

  Samtidig Nøve så er det som du sier livet går videre...men litt sakte nå.
  Jeg nyter bildene dine fra Den Magiske Dalen og kommer garantert til å titte innom senere også.

  En varm klem

  SvarSlett
 7. Tusen takk for en flott tur!! Kjempe fine bilder av 2 og 4 beinte!!
  Har lest et sted, husker ikke hvor, men vved skogshorn så ligger det et vann som skal ha ungdomskilden i seg?!


  Ja det er en spesiell tid vi går inn i. Men som du sier så må vi jo gå videre.
  Ha en fin uke videre så ses vi til fredagen!!

  SvarSlett