torsdag 10. november 2011

Når nettene blir lange...

 

Sjøl om kulda setter inn, var det på høy tid med kaninklipp søndag den 6.november. Det var nesten ei uke og tre måneder siden sist Anina fikk ordna sveisen!

klipp 010

Mens jeg satt og klipte henne, kom det stadig frampå ett par mus. De venta på klar bane – de ville så gjerne inn til Ullfemann og dele maten hans.. Men det var litt skummelt så lenge jeg satt der. Og jeg satt der lenge!

klipp 011

Hva skal jeg gjøre med musene... Kan ikke fordra verken bruk av gift eller musefeller, men noe må gjøres. Jeg vil ikke ha sjuke kaniner!

Første grep ble å flytte Ullf opp i "2 . etasje", da når kanskje ikke musene fram??? Det er iallefall lov å håpe...

klipp 012

klipp 014

Jeg har hatt mine kvaler den siste tida, og har vært på nippet til å slutte i dyrebutikken. Jeg fikk nemlig tilbud om en bedre betalt jobb på en kafeteria bare 5 minutters(!) kjøretur unna heimen...

Jeg tok med meg kamera en dag. Sjøl om kjøreturen til Gol blir lang og litt kjedelig i lengden (3,7 mil) er det nemlig mye fint å se etter vegen.

Etter å ha skrapt litt is på frontruta, starter ferden...tirsdag 004Har ikke kjørt mange svinger, før Nyseternatten kommer til syne. Ser den ikke ganske fristende ut??  Jeg gikk opp dit forrige onsdag ;-)tirsdag toSå passeres Bromma. Her kunne altså arbeidsvegen min endt . . .tirsdag 008 Jeg har finni ut at det er veldig koselig å høre på radioen mens jeg kjører. Grei oppdatering om hva som skjer i verden, og avkobling på samme tid . .tirsdag 010 Så nærmer vi oss Nesbyen. Bringenatten var turmål sammen med Berit og Kango for ei stund siden, og jeg ser stadig "nye" steder som må oppleves.Bringenatten

Bare vent til svanene kommer hit, det er ett vakkert syn!

tirsdag 016

Veldig kjent motiv fra Nesbyen, løa utpå øya.

tirsdag 017

Avkjøring Nesbyen sentrum, Langedrag, Tunhovd - eller hytta til Hilde f.eks . . .

tirsdag 020 Vi kjører videre.

Plutselig er Svenkerud passert, og vi er i Engene i Gol . Oppi bratte lia der ett sted, skal Berit og jeg snart på tur, har jeg tenkt ;-)  tirsdag 021 

Lisbetnuten og Gol ligger langt der framme og bader i sol, enn så lenge . . .

tirsdag 025

 ALT FOR DYR AS :-)

tirsdag 028 Jobben er gjort, og igår kjøpte jeg med med enda to Humble bie til vesle-akvariet. De ser ut som små humler, og er greit selskap for kampfisken, kuhli-åler, panda corydoras, ei banjomalle og noen ancistruser OG en sjørøver ;-)

Kan nok ikke jobbe ett anna sted, jeg nei. . .

tirsdag 060

Men det er en innmari god følelse å ha fridag i vente! Da sitter jeg oppe til langt på natt ved rokken eller med strikketøyet, og nikoser meg! Bienna-garnet er nå tvinna og vaska, og tatt i bruk. Det blei ganske mjukt og godt å strikke av.

tirsdag 036

Idag våkna vi til sol – men vi var strømlause! Gud hjelpe seg når jeg ikke får kaffekoppen min med en gang . .

Nalle la seg ute i skyggen på den kvitrima bakken, bare haletippen fikk sol og varme. Han venter på vinteren, han. Pelsen begynner forresten å bli veldig tjukk og mørk og fin igjen.

tirsdag to 001

Strømmen kom tilbake da jeg var ferdig med å fôre dyr ute og inne, og jeg fikk endelig min etterlengta kaffekopp. Så var vi klare for dagens utflukt.

SIGGESET.

tirsdag to 013 Det var varmt og godt her oppe i sola. Dette er den beste tida på året, syns jeg. Ingen sau – ingen hoggorm – man kan gå ubekymra overalt!!!!tirsdag to 023

Nalle fikk springe laus, men han holdt seg inntil oss.

tirsdag to 025

Min gode nabo var nemlig med på tur, og ho hadde sjokoladekjeks i sekken.

tirsdag to 035

Takk for en deilig dag !

tirsdag to 034

Imorgo venter tannlegen . . . men jeg overlever vel det, og!

17 kommentarer:

 1. For et ufattelig flott bilde av Løa på øya! Rett og slett vakkert! Spennende med jobbtilbud ;) Morro å lese bloggen din da vi har mange felles interesser, har hatt kanin i 9 år selv, og har akvarier og lapp! Kjenner jeg savner kaninkos når jeg ser bildene dine ! Og ikke minst har vi og mus i stallen;P hehe. Vet ikke helt hvordan man skal løse det der. De er jo søte!

  SvarSlett
 2. Er ikke Nalle noen musejeger? Da må det bli en katt da :-)

  Takk for turen. Alltid moro og være med deg på tur :-) Og inntil nylig så har jeg alltid trodd du bodde litt ovafor Nesbyen og har sitti og speidet for å se huset deres på helt feil sted.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for en flott tur igjen!! Du må nok anskaffe deg en pusekatt som kan ta musene hos dere!! Ha ei fin uke videre!! Snart helg igjen!!!!

  SvarSlett
 4. Uthallen kan vi kanskje ta neste uke ? Ang mus: Du kan få låne Kango, han viser ingen nåde.. Eller du kan låne Gunnar, han tømte to feller i kjelleren i dag. Søte er de, men vekk må de.. Blir fort mange av dem, veit du !

  SvarSlett
 5. Min Lapphund er musejæger. Han er ret skrap til at fange dem, men han spiser dem ikke. Jeg synes det er lige ækelt hver gang -- i går fangede han éen og rullede sig i den bagefter, føj! Vi kalder ham musefar :-)

  SvarSlett
 6. Nalle gidder ikke å ta mus, og han jager unna nabokatta så fort ho viser seg - så jeg veit snart ikke mi arme råd... (Hvis ikke Bjørn tar en opprensk til helga, da ;)
  Takk for gode råd!

  Og ja Berit, Uthalli neste viku ;-)
  Nå er jeg ferdig hos tannlegen :))))

  SvarSlett
 7. Har hørt om mange gode lapphund-musejegere :)
  Wilma lar katten fange musa, og så spiser ho dem opp... Heretter skal jeg kalle ho musemor, det passer bra ;-)

  SvarSlett
 8. Fantastisk flotte bilder, av Nalle, mus, kaniner og natur. Det ER virkelig utrolig å gå tur slik du gjør nå, på denne tida, uten at det er masse snø. Deilig!

  Så spennende med tilbud om jobb. Jeg skjønner at den var fristende. Det blir vel nesten en times mindre reisetid hver dag? Du hadde kanskje spart litt penger også, for det er vel ikke så mange fristelser å handle på Nor-Kro, som i dyrebutikken.

  På kurset til Pia onsdag kveld, var det mange som var misunnelige på mine flotte fingerlause. Jeg måtte fortelle dem om deg, da vet du, og om hvor flink du er!!! Jeg bruker dem forresten hver dag, og det er ingen som får komme i nærheten av dem. Hehe...

  Ha det bra, Nøve. Stor klem fra meg!!

  SvarSlett
 9. Herre min hatt Nøve, du har så innmari søte kaniner! SMELT! Skjønner godt at du ikke liker tanken på at de skal bli syke, men musa var jo så nydelig da:o)

  Så spennende med jobbtilbud! Du hadde jo spart fryktelig mye bensinpenger også, men så er det jo innmari viktig å trives også da...

  Hadde på følelsen at jeg var på vei til hytta jeg nå:o) Et fantastisk bilde av løa!

  Kan du ikke ta noen bilder av humlefisken da? De hørtes så søte ut!

  SvarSlett
 10. Nydelege bilete og nydeleg vêr! eg er heilt misunneleg..

  Spennande med jobbtilbud - men når alt kjem til alt så er det vel viktigast å velje det ein trur ein vil trivast best med!

  Ja kaninfôr trekkjer verkeleg til seg mus! Det har eg også erfart, den gongen eg og bror min hadde "kaninfarm"! Eg trur kanskje me berre rett og slett sette ut musefeller, men det var jo ikkje så lett å verte kvitt dei likevel, når bura sto ute i friluft. Det er jo uendeleg mykje mus ute! Eg trur nok eg berre hadde sett ut feller hadde eg vore deg....dei er søte, men som du seier: bort må dei! Eg synst iallefall feller er betre enn gift, fordi det er ein kjapp og effektiv måte. Når mus/rotter får i seg gift vil dei ofte bruke lenger tid på å døy, og så kryp dei ofte og gøymer seg bort inni veggar og liknande for å få døy i fred...og etter ei stund vil det lukte VONDT! ..ellers kan du jo skaffe deg katt då Nøve, så vil den fikse biffen ;)

  SvarSlett
 11. Tenkte umiddelbart som Gry jeg, bensinutgifter spart, høgere lønn, mindre tid i reise etc. Så er jo det med trivsel også viktig, høres ut som til og fra bilturen til jbben er blitt en del av livet ditt:o)
  Flotte skiftende landskapsbilder som du ser hver dag.
  Helt fantastisk flott det bilde du har tatt av den lille øya med løa.

  Mus... ei bøtte med vann og salt så ikke vannet frys, en rund pinne som er festet med spiker i hver side av bøta over vannet, med en liten pinne på rundpinnen der fester en salami eller ost Musa går for å ta salamien, vipsså snurrer pinnen rundt og musa går i bøtta....fy... nå var jeg ikke snill:o/

  Så utrolig søte dem er kaninene! Musa var jo søt den og, men det er ikke gøy å få dem i fòr og inn i hus, dersom de har smitte med seg...vel..

  SvarSlett
 12. Håper du forstår oppskrifta på bøttemusefangeren, jeg er super godt til å glemme komma;o)

  SvarSlett
 13. Nok ett herlig innlegg og så mange flotte bilder.
  Jeg synes mus er søte men det er greit om de holder seg ute. Tror jeg hadde hatt store kvaler dersom jeg måtte drep.....:( ett lite dyr med sååååå søtt fjes, uff. Men jeg forstår deg, det er nok greiest at Ulff og damene får huset for seg selv. Tror du må få deg katt ;) tror nok Nalle hadde godtatt den, flokkens katter blir som regel godtatt men jage andre katter det vil han nok gjøre uansett.

  SvarSlett
 14. Tror ikke jeg likte fella di heller, Berit. Ikke liker jeg tanken på hvordan katten leiker ihjel musa, og ikke liker jeg tanken på den pinefulle gift-døden... Ei skikkelig musefelle er vel det mest humane, men.

  Jeg hadde spart mye på å bytta jobb! Bensinprisen idag lå på 14,24 så jeg, og jeg har bare en gammel bil som bruker mye bensin. Jeg kjører såpass mye i løpet av ett år, så forsikringen måtte justeres også. Og så utsettes jeg for altfor mange fristelser i dyrebutikken...
  Men jeg trives! Og Nalle har ikke vondt av å være med selv om han må vente i bilen hele dagen - han elsker småturene han får i Gol sentrum før og etter jobb...

  Jeg blir værende der, altså :)

  SvarSlett
 15. Jeg forstår dine kvaler mht. jobb. Lang vei er ikke alltid greit - spesielt ikke på vinterføre. Samtidig er jo jobben i butikken perfekt for deg! Sukk... Og vakre bilder har du iallefall langs veien. Slett ikke den verste ruta til jobb, nei!

  Flotte bilder som alltid! Spesielt det av øya i tåkedisen!

  Har dessverre ingen råd ift. musene (det måtte bli en katt i såfall??), men jommen er de pene da!

  Morsomt å se at Biennas ull forvandles til noe nyttig! Du er så dyktig!! Jeg er full av beundring!

  SvarSlett
 16. Ikke bytt jobb!!!!!!!! Jeg har jobbet mange år i restaurantbransjen og det er ikke bare bare. Masse stress og superlange dager. Kjøre heller litt lenger og kos deg på jobb. :)))))

  Ingen av de hundene jeg har hatt har fanget mus. Derfor har vi alltid hatt katt også. Men mus er det ikke mest av her. Den du har er jo søt da. Det er vel vanskelig å unngå hos deg.

  Ullf, Angolina og Anina kler hverandre så godt. Jeg er bare spent på når barna kommer. ;)

  Ha en super helg!!!!

  SvarSlett
 17. Jeg har brukt bøttetrikset til Berit, men jeg hadde ikke vann i bøtta. Jeg bare fanget musene også slapp jeg dem løs i fjøsen til hyttenaboen (som er ubebodd selvfølgelig). Ellers fungerer feller med sjokolade i best her :D

  SvarSlett