fredag 18. november 2011

Du tror det ikke før du har sett det.

 

Onsdag den 16.november 2011.  Nesbyen kl. 11, ca -7cBøgaset 001

Berit kunne ikke bli med på tur likevel, så Nalle og jeg fortsatte opp til Bøgaset.

PÅ TUR MED TUULI – Jiiih ha!!!

Bøgaset 006

Mona og jeg ble laaangt bak opp de bratte bakkene til Kvasshøgda. Vi snakka bla. om 71'Nord, gode sko og det utrolig fine føret . . .

Bøgaset 012 

Nalle markerte seg som Storebror igår . . !

Bøgaset 018

Tuuli er nemlig veldig flink til å vokte nista til mor, og da Nalle kom litt for nær sekken til Mona – måtte nista forsvares. Angrep er beste forsvar, og Nalle trakk seg fort unna bråkebøtta. Men litt seinere da Tuuli yppa seg igjen, mente Nalle at nok var nok! I rasende fart fikk han velta Tuuli på rygg, og der sto han snerrende over henne helt til ho var snill jente. Mona og jeg applauderte nesten det lille opptrinnet, og håpte at Tuuli hadde lært . . . Bøgaset 021

Øyeblikket etter var de venner igjen og sprang videre opp mot toppen.Bøgaset 013

Vakre lapphunder i kamuflasjefarger!

Bøgaset 031

Bøgaset 033

Vi koste oss med niste og varmt drikke da vi kom ned fra fjellet. Her var det helt vindstille og en deilig temperatur - MIDT I NOVEMBER!!!!

Bøgaset 048 Takk til Mona og Tuuli for en deilig dag :-)

Bøgaset 043

GLEDESRULL . . .Berit og Kango 001

For i dag blei det tur med Berit og Kango!!!

9 kuldegrader nedi Nesbyen – her oppe - rundt 0, tipper jeg.Berit og Kango 027

     Første stopp var Saupeset, og målet med turen ble minnesmerket for Flynedslaget i 1944. Det var ett britisk fly av denne type, som havarerte her.

Berit og Kango 015

Det ligger fortsatt flydeler rundt omkring i skogen. Ei minnetavle forteller historien, og det hvite trekorset med elleve jernnagler er et minnesmerke for de 11 omkomne.

Berit og Kango 018

"Syningen er stedet som 17.september 1944 ble skrevet inn i historien om den 2.verdenskrigen.  Denne mørke høstnatten kjempet et britisk Lancaster bombefly seg fram i lav høyde over Rukkedalen.  Det var på vei tilbake til basen i England etter å ha vært med på bombingen av det tyske slagskipet Tirpitz i Altafjorden, ute av kurs og med maskinskade.  Flyet styrtet inn mot den skogkledde åsryggen Syningen."  

Så rart å tenke på den dramatikken som utspant seg her for snart 70 år sida, når man står her og ser utover Rukkedalen idag.Berit og Kango 022

Denne rundturen tok bare en times tid, og sola sto fortsatt høgt på himmelen. Vi måtte ta oss en bitteliten stopp ved Buvatn . . .

Berit og Kango 030

. . . før bilen blei parkert og vi gikk innover mot ett sted vi aldri hadde vært.

Berit og Kango 033

Det var så fint og gå her!

Berit og Kango 042

Og plutselig var vi framme ved Krafselien.

Berit og Kango 045

Idyllen ble brutt ett øyeblikk, da jeg skulle legge noe i sekken til Berit. Nalle ble sjalu og fløy på Kango, som svarte momentant . . . men heldigvis hadde begge gutta bånd på seg, og de ga seg like fort som de begynte.

Berit og Kango 044 

Etter sammenstøtet, satte vi oss ned og åt nista, mens vi nøt både utsikt og tilværelse.

Berit og Kango 050 Det er ikke til å tro at vi er over halvveis i november, og det gjør så godt å tenke på at sola snart snur igjen!

Berit og Kango 048

 

. . . OG DEI SMÅ JULETREA STÅR ALLEREDE FERDIG PYNTA . . .

Berit og Kango 039

GOD HELG!

17 kommentarer:

 1. Du skriver alltid så koselige blogginnlegg =) Herlige turer, selv om det hørtes, og så litt kaldt ut =)

  SvarSlett
 2. For et julekort du far tatt øverst Nøve!

  Med det været og det gode selskapet, må jo disse fridagene ha vært helt fantastiske. Kan godt tenke meg at du og Mona glisa godt i skjegget når Nalle-mann forlangte ørlite respekt fra søstera si:o). Vedder på at Tuuli ble passe sjokka, men nå synes hun sikkert at broder'n er enda kulere enn før, når han tar igjen og greier!

  Da ble det jo to kjempeturer med selskap både for deg og Nalle da. Interessant og litt trist å lese om det engelske flyet.

  Nå er det helg her, og i dag kommer nøttlendingene. JIPPI!

  SvarSlett
 3. Juletrebildet ble jo perfekt.
  takk for trivelig tur - Kango er alltid kjempefornøyd etter Nalle-turer ,han blåser en lang marsj i om Nalle kan være litt sur innimellom..

  SvarSlett
 4. Det er alltid spesielt å gå i områder, hvor historien har vært voldsom. Man blir litt andektig. Men for en flott natur det var. Virkelig et julekort verdig det øverste bildet ditt.

  Ser helt klart at jeg må bli flinkere til å ta bilder på turene våre.

  Fantastisk flotte lapper på vift, Tuuli er jo så utrolig flott!

  Frost ville forøvrig at jeg poengterte til Nalle at han og Milli bare er venner!

  SvarSlett
 5. Så morro med historie igjen! Altis spennende å lese her. Og ja, tenk at vi snart er på den mørkeste tiden alt! Puh! Så er det jul, og så herlige kong vinter! Vi gleder oss!

  SvarSlett
 6. Dere går og går... Takk for turen nok en gang. Ser ut som flotte turer og mange flotte bilder.

  SvarSlett
 7. Så fine bilder, det øverste var nydelig :o) Intreresant å høre litt om krigen også, mange historiske plasser i området ditt :o) Skjønner att Nalle måtte snakke litt til søstra si, det må til noen ganger. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 8. Naturen blir eksta vakker når den kler seg i rimfrost. Helt nydelig det første bilde.

  Koselig med søskene på tur, forstår det sånn at det endelig var på tide at søster Tuuli ble satt litt på plass;o)

  Flotte bilder fra begge turene. De skuler fremdeles på hverandre Kango og Nalllemann, kan vel ikke ligge så dypt siden de er så ofte på tur i sammen, eller?

  En fin helg til dere, Nøve og Nalle:o)

  SvarSlett
 9. Tur igjen, vi er heldig som kjenner deg. :)))))

  Er Tuuli så ille at Nalle må si i fra??? Vel, gromgutten har da i hvertfall satt søstra på plass nå. Da hører hun sikkert på han neste gang.

  PS. det blir ikke noe fra Gol. ;)

  SvarSlett
 10. Vakkert, vakkert, Nøve. Gleder meg til frost og kulde, og forhåpentlig litt sol. Her er det nesten bare tåke om dagen...

  SvarSlett
 11. Vakre Tuuli hadde slettes ikke vondt av å bli rista litt, ho har herja fælt med alle som kommer for nær "sakene hennes". Men om ho har lært av storebrors irettesettelse, er en annen sak... Vi ble veldig overraska da Nalle tok igjen, og han gjorde det på en veldig fin måte. Moro å se hvordan de prøver å ordne opp med hverandre :)

  Kango og Nalle er kjempekompiser på en måte. De er veldig glad over å treffes, og de går og ler, ser det ut til. Men iblant blir Nalle sur og kjefter, og det syns Kango er jævli barnslig... Hadde de vært lause, er det nok mulig de hadde hatt behov for å ordne med rangstigen, og det er ikke godt å si hvem som hadde gitt seg først da... De er jevnstore og jevnstae. Derfor går de i bånd, og trives stort sett veldig bra over bare å være på tur sammen :)

  ps. Nalle sender en vennlig hilsen til sin store sønn ;-) De har felles motto, de to; ALT FOR MILLI :)

  SvarSlett
 12. Så flotte bilder!! Det øverste er jo bare det flotte julekortet!!
  Klart at Nalle må si i fra til søstra si. Ha en fin helg!!
  Rim frost er jo vakkert det åsså da!! Nå så er det bare vått og grått her!! K J D E L I G !!!!

  SvarSlett
 13. Artig at damesmaken kan gå i arv og :-P

  Har venta og venta på at det skulle bli frosset nå, er så deilig å gå på tur uten å ta med seg sand og grus osv inn igjen :-) Desverre ble det mildt akkurat denne helga hvor det kom nedbør:-(

  Fantastiske bilder når naturen er frossen og :-)

  Har aldri sett en hannhund si ifra til en tispe. Men jeg har jo møtt både Nalle og Tuuli, så jeg vet vel at det ikke var urettferdig av Nalle å gjøre det ;-) Jeg nevnte for Mona en gang at jeg har lest i boken "Valpesosialisering" av Gry Løberg, at adferden til en tispe kan bli litt preget av å være eneste høna i hanekurven(eller noe slikt). Man kan vel kalle Tuuli noe maskulin i tankegangen iblandt, og hun er jo den eneste tispa i det kullet :-P

  SvarSlett
 14. Kan du sende Nalle hit så han kan lære Nadira også noe folkeskikk, tro...? ;) Det dumme tispeskinnet kan være ganske så nebbete mot andre hunder hvis det er noe hun føler hun må passe på, argh :)

  Håper at vi også får vinter snart, her er det fortsatt mange plussgrader. Jeg foretrekker skikkelig vinter med frost og snø fremfor det gråe vestlandsværet :)

  SvarSlett
 15. Heisann!


  Veldig, veeeldig koselig og trivelig innlegg! Også lærerikt på toppen. Det øverste bildet ditt er ekstra nyyydelig, Nøve :-)

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 16. Trivelege turar! Det ser ut til at vinteren er komme ja! Her oppe er det faktisk ikkje komme noko snø endå. Det var frost igår, men idag er det mildt igjen. Kanskje like greitt, sidan eg skal flytte neste helg og håpar på godt føre på den lange bilturen!

  SvarSlett
 17. FAntastiske bilder!!! Herlig med litt sen vinter også. Men, nå kan det faktisk komme litt snø også.. Hadde vært herlig med en skitur med ODin. Han var jo for liten i fjor, så i år blir det ilddåpen... :-)

  SvarSlett