torsdag 23. februar 2012

Hei sveis!

Nå har det jammen gått lang tid siden sist jeg skreiv noe her. Dagene har gått i ett, det har vært mye jobbing og altfor lite "hundeting".. Idag var det endelig en fridag, og den måtte brukes fornuftig. Først en sparktur med Nalle - og deretter;

KANINKLIPP! sveis 021 Anina var førstedame ut, nesten to uker på overtid, og med ganske store tugger i kjakene :(  Men det ble over 200 g flott spinneull - og ho var temmelig fornøyd når klippen var overstått. sveis 067 Så var det Angolinas tur. Ho fikk først en liten luftetur i det "fri" ho også, og deretter var vi igang. sveis 069

Vi ble ikke helt ferdige idag, jeg får klippe ferdig undersida imorgo. Jeg bruker så lang tid på de stakkars jentene (nærmere tre timer på hver, tror jeg), men de er utrolig tålmodige.  Angolina har ikke så tjukk ull som Anina, men til gjengjeld så har ho ikke ei eneste tugge!

sveis 073 Anina furter litt...ho ligger innerst og tramper til meg hvis jeg kommer for nære...så sant jeg ikke har med godsaker, velogmerke ;)

sveis 082 Godbiter skal bli!

Jeg har sannelig vært effektiv denne fridagen. Jeg har finni fram og planlagt så smått, hva slags kaningodis jeg kan begynne å så. Det blir spennende! sveis 045  Nalle blei påmeldt til utstillingen på Kongsberg den 24.mars, og hytte nr.11 blei bestilt på Furuodden i Biri til den 11. august :)sveis 036

I går var vi hos veterinæren (skrekk o'gru for Nalle Pysemann) i Gol og fikk tatt kennelhostevaksina, så nå er alt på stell. Han fikk skryt for fine tenner, men vekta... noe bør gjøres med den! Seriøst :/sveis 040 Vi begynte straks. Vi vandra omkring i Gol i to timer. Møtte på ei elgku med to kalver i Petterbråten byggefelt, ellers var det mest Oslo-turister å se i disse vinterferie-tider. Været var nydelig, som vanlig, når jeg skal på jobb...

Hundeseng 005

Det er litt synd å måtte tilbringe de fine dagene innendørs, men heldigvis har vi mange fine stunder i butikken. Alle slags hunder kommer innom, store og små. Her fant en liten valp ei passende seng og der la ho seg til å sove :) Med sin nye refleks-vest på :)))

sveis 002

Vi har altså ikke gjort så mye vettugt de siste ukene. Jeg fant ut at det neppe blir noe særlig til ferie i år heller, så jeg unte meg iPad for de oppsparte feriepengene. Nå går det med noe tid på å spille Wordfeud... Lett å bli hekta på slike spill!

Håper jeg kan ta meg ei ferieuke i mai/juni - da har jeg så smått begynt å planlegge ei blodsporhelg. Vi får se hva det blir til, men det hadde vært innmari moro å få det til!

NYT DAGEN - DEN KJEM ALDRI TILBAKE

26 kommentarer:

 1. Da håper jeg vi sees på Kongsberg :) Gleder meg masse til å ta turen, men jeg er livredd for å ikke kjenne igjen en eneste blogger...kan dere ikke gå med navneskilt på dere? ;)
  Ha en god torsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kjenner Nalle og meg, vil jeg tro. Ta med deg noe å sitte på, så får vi kanskje tid til å skarve litt også :)

   Slett
  2. Jeg håper jeg kjenner dere igjen! Eventuelt får jeg skrive ut bilder av hunder og eiere og ta med meg, så får jeg sitte og sammenligne ;)
   Jupp, tar med stoler og det som ellers trengs, jeg har store planer om å kose meg med å titte på og ta bilder av skjønne vofser, og forhåpentligvis få pratet litt med noen av dere :)

   Slett
 2. Så mye lekker ull =) Ikkje rart kanina er muggen på deg når du klipper av den gode varme pelsen =P Lykke til på utstilling =)

  SvarSlett
 3. Hehe, Joda, de blir litt mugne, men de blir hoppende glade også når de er kvitt all ulla si! De blir nærmest litt premenstrulle....vet ikke helt om de er vil være sure eller salig fornøyd

  SvarSlett
 4. Fnis, må Nallemann på slankekur, stakkar?

  Vi vurderer Biri, men må se an ferie først (: Noe vi dessverre ikke får vite før i mai omtrent :/

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, stakkars Nalle... VI satte oss begge ett mål ved nyttår, men det er ikke lett!
   Jeg gambler også litt med Biri, men satser på at jeg får ei uke ferie hvis jeg er grei og jobber hele sommer'n.. Tvi tvi!

   Slett
 5. Lykke til både på Kongsberg og Biri. Jeg er jo nyoperert på Kongsberg, så den faller bort, og tror nok vi er på Vestlandsferie i august måned. Det er så koselig å lese blogginnlegg her. Du er bare sjønn Nøve :):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til med operasjon, Sidsel!!!! Dere kommer vel til å farte mye rundt i bobilen i sommer, kanskje den tar en stopp på Bergheim en vakker dag også ;)

   Slett
 6. Gry, Milli og Tjorven23. februar 2012 kl. 15:05

  Hei og hopp og kaninene ble jo flotte!!! Klart de må ha vårstussen sin, og det er sikkert ikke godt da, å være "bar på kroppen" etter en lang vinter med mye ull! Synes dere er flinke jeg, både du og kaninene:o)

  Skal hilse så mye fra Milli å si at hun synes Nalle er AKKURAT passe!! Godt med noe å ta i (bite i) liksom, hun vil ikke ha en skranten, liten Nalle-fisle bare så det er sagt:o)

  Så nydelig den lille "Toy-pom'en"(?) i hundehytta var. Så avslappet at den trygt kan ta seg en lur i butikken. Herlig.

  Vi sees på Kongsberg. Har meldt på begge jentene mine, og Lise blir med som "assistent" (snille, snille Lise:o)

  Ha en fin fridag Nøve.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble vel Nalle glad igjen :)))
   Og jeg gleder meg til å hilse på Lise! Og dere, selvfølgelig ;)

   Slett
 7. Det blir mye god angoraull !! Flinke dere er, både du og kaninene ;)

  Blir nok ikke noe Kongsberg på oss i år heller men kanskje Biri!! Dersom ingenting kommer i veien så satser jeg på det:)

  Dakar Nalle som må på slankekur ;( Uff, ikke noe kveldkos??

  Lykke til på Kongsberg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for lykkeønskninger, det trenger vi :)
   Ja, sats på Biri - det er ett flott sted! Kanskje vi ses, da :)

   Ang. kveldskos. Der satte du meg på en ny tanke. Nalle får ett måltid, og det spiser han til kvelds. Kanskje ikke så smart, men det har bare blitt sånn. Kan det være sunnere å spise tidlig på dagen??

   Slett
  2. Maila og Leia spiser også ett måltid på kvelden for det passer oss egentlig bra i vår hverdag. Men jeg husker da jeg slet med vekta til Maila da ble jeg anbefalt å dele måltidet opp halvparten morgen og resten om kvelden for å øke forbrenningen. Det ble aldri til vi gjorde det og jeg syntes de fikk så lite mat så jeg nektet og minske den enda mer. Vi gikk over til light-fór for to-tre år siden og det fungerer veldig bra. Begge blir gode og mette hver kveld og har tjukk og blank pels.

   Slett
  3. Det er Nalle sjøl som har valgt å spise om kvelden, men akkurat det går det jo an å få gjort noe med. Da han begynte på RC's Dermacomfort fikk han endelig blank og fin pels, og jeg har ikke lyst til å bytte det ut, selv om han kanskje begynte å legge på seg etter fôr-byttet... Men vi har vært MYE roligere enn før også. Det er nok mere aktivitet som er det viktigste for oss, tror jeg kanskje.. Hm.

   Slett
 8. Er Anina som meg er det mer enn nok med hår. Kanskje grunnen til at hun ble oppkalt. :))))

  Kongsberg er notert her. Det blir en fin dag. Det er alltid flott vær og masse koselige mennesker. :))))

  Flinke gutten hos dyrlegen. Kan ikke skjønne det med vekta. Har de sjekket om vekten er riktig????

  Gleder meg til sporhelg. Få høre når det er bestemt så jeg ikke jobber den helgen. :))))

  Det siste du skrev er så sant, så sant. Flott skrevet!!!!

  SvarSlett
 9. Det er jo ikke akkurat mine orda Nina, men man erfarer etterhvert hvor viktige de er.

  SvarSlett
 10. Så sveisne jentene ble! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. De er ikke helt enige, men gud så spretne de blei!

   Slett
 11. Stakar Nallefar som må slankes. Tør jeg spørre hva vekten viste? For vår dyrlege var bare fornøyd med Frost sin vekt forrige gang vi var der; mye muskler, lite annet. Synd Nalle ikke liker dyrlegen, sønnen hans elsker å være hos vetrinæren, han trekker seg inn på undersøkelsesrommet og hopper opp på bordet på egenhånd.

  Koselig både med Kongsberg og Biri, vi ses begge steder - Biri gleder vi oss virkelig til, det var helt strålende i fjor. Stian er på HV - øvelse 24. mars, så jeg har med meg min mamma som selskap og hjelpende hånd på Kongsberg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vekta viste 26,3.... Uff, det er nok for mye.
   Så bra at Frost er tøffere enn far sin, det skulle'n visst! Haha.
   Me sjåast :)

   Slett
  2. Hva skjer??? Ville har plutselig en vekt på 24 kg? Slankefòr og greier. Lykke til med slankinga...mener det:o)))

   Ps. Vi hadde så avgjort kommet til Kongsberg dersom geografien var anderlunda:o) Kos dere masse!!!

   Slett
 12. Så søøøte kanin-jentene er:o)))

  Ser frem til bloggrapport fra Lapphundhjørne på utstillingene...regner jo med at det vil komme akkurat som andre år;o)))

  God helg til dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til Kongsberg. Synd dere ikke kan komme og oppleve stemningen der! Vi lover å formidle den så godt vi kan ;)

   Slett
 13. Fine kanin jenter!!
  Stakars nalle gutten da som må slankes. Ja vi har Roxie har som må slankes litt hu har spist litt godt i vinter!!
  Koslig da, vi ses på kongsberg!! Både Roxie og Jackie skal stille. Så skal på Biri!!! Vi satser på hytte 26 vi da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja disse utstillingene må vi få med oss :)
   Jeg håper dessuten at jeg får med meg noe garn til Kongsberg, på tide å ta ei økt ved rokken igjen :)

   Slett