fredag 15. februar 2013

En helt vanlig dag...og litt attåt.

Så koselig å våkne med en hund i senga og en på gulvet  - når sola skinner og man attpåtil har fri!

Slik blei onsdagen vår.

tassen 041

Først ut for å tisse før frokost. Både Nalle og Tassen får ei TYNN brødskive hver. Med ett tynt lag leverpostei. Det som tidligere var fyfy her i huset . . . men lundehunder skal ha ett variert kosthold, og valper skal ha mange måltider, dermed blir det slik. Selvfølgelig må storebror også få smake ;o)

Deretter gikk vi tur oppover bakkan. Jeg vet ikke hva de snakka om.

tassen 049

Vi trener MYE innkalling, og diskusjonen gjaldt kanskje om belønningen var bra nok? De er faktisk ganske flinke - spesielt minstemann er superkjapp i reaksjonen!

Det er helt ok å være ute i fint vær, syns Tassen, men han liker seg fortsatt aller best heime. Han kan iallefall vegen heim!

tassen 054

Heime i tunet har vi mange stier, og det er spennende nok for en liten Tass.

tassen 067

Selv om Nalle syns det blir litt kjedelig til tider  :/

tassen 076

Men han må følge med på hva Tassen finner på.

tassen 101

Er man storebror - så er man storebror.

tassen 086 Nalle legger seg gjerne ute for å slappe av, mens Tassen blir med inn for å spise middag. Kokt torsk, villris og grønnsaker er lundeguttens middagsmat!

Etter mat er det ut igjen for å gjøre fra seg, men det blir fortsatt noen dammer innendørs. Det ligger aviser på gulvet til denslags bruk både her og der, men han er ikke like flink til å treffe dem bestandig.

Slikt hører med i denne søte valpetid, og må tas med ett smil :o)

tassen 107

TASSEN er en TØFFING, han - "stor og sterk"

Han sprang rett bort og hilste på en diger Irsk ulvehundvalp her om dagen -

tassen 004 

- og han lot seg heller ikke skremme av en skamklipt kanin...

tassen 116 Stakkars Buster, forresten. Pga kulda blei han bare klipt halvveis for en måned siden, men nå tok jeg sjansen på å klippe ham skikkelig. Han har varmelampe, og da holder det seg iallefall frostfritt i buret hans. Han får mye høy, og god plass å bevege seg på - så han bør greie å holde varmen. Det blir lite brukbar ull av denne klippe-metoden min, men det får nå stå sin prøve.

Jeg har ull fra høstklippen liggende, så nå gleder jeg meg til å få tid til å strikke av denne  vakre "myrulla".

Disse to liker seg i varmen, de og :o)

tassen 018

tassen 014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De to har ofte slått seg til ro på ullteppet mitt, men jeg har egentlig lyst til å bruke det sjøl på kalde kvelder. Nalle har ei seng fra før, dermed gikk jeg til innkjøp av ett varmt og mjukt lite hundeteppe til Tassen.

Da skulle selvfølgelig begge to ligge på det, og Tassen fikk nesten ikke plass...

tassen 120

 I dag kjøpte jeg ett større teppe til Nalle. Det tok Tassen :o)

tassen 121  Vi hadde en bitteliten diskusjon på Facebook, fordi jeg syns det var dyrt medlemskap i NKK. Jeg er i tillegg medlem av Lapphundklubben og Hallingdal hundeklubb, og betaler dermed ca 900,- i året. Det ble poengtert at det tross alt er en liten utgift sett imot alt det andre vi bruker på hundene våre.

Jaja, det er vel sant.

Idag kjøpte jeg dessuten en ny "matstasjon" til Tassen - fordi han bare drar den gamle matskåla si huset rundt. Nå har han akkurat maken til Nalles, bare at hans er mindre...

Tassens kveldsmat består forresten av RC's Mini Junior - Nalle får RC's Senible.tassen 126 Og så meldte jeg meg inn i Lundehundklubben, dermed "røyk" 260,- til...

Man må jo støtte det/de man brenner for!

tassen 094

GOD HELG !

9 kommentarer:

 1. He he:-) ler meg fillete av de to med teppene:-):-) Så heldig du er:-)

  SvarSlett
 2. For en idyll :) :) Og som lillegutten vokser! :)

  Her går det i royal canin light for tiden, Nadira har blitt litt for "godt i hold" i løpet av vinteren :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vesle Tassen vokser! Han har faktisk lagt på seg 1,5 kg siden jeg fikk ham i hus - men han er en slank fyr :)
   Nalle er tjukk og god. Prøvde Light-fôret ei stund (en sekk), men da fikk han så dårlig pels! Prøver heller å gi ham litt mindre porsjon, men det er ikke så lett når Tassen skal ha mange måltider...
   Lykke til Nadira, det er ikke lett å slanke seg!

   Slett
 3. For en nydelig flokk du har ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en koselig kommentar! Takk skal du ha :)

   Slett
 4. For en nydelig flokk du har ...

  SvarSlett
 5. Uff ja, penga flyr lett når man har valgt seg et liv med hund og vil ha det gøy med dem, og at de skal ha det godt! Hvorfor gir du Nalle sensible-for? Er det noe ha reagerer på? Og lundehunder som har sånt tarmproblem, ettersom jeg har forstått, og må ha spesielt og variert for! Men jammen var det godt rasen blei redda! Så lite genemateriell som det var igjen. Nydelig hund - man skulle hatt en bare for å opprettholde rasen. En kollega har en, og er fullstendig betatt:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nalle gikk på Dermacomfort, ett for med "litt ekstra" for pelsen. Pelsen blei så fin, men Nalle blei tjukk :/ Light-fôr passer ham absolutt ikke, dermed blei det til at jeg ville prøve sensible. Pelsen er like fin :) Sensible er ett for som tas fort opp i kroppen, ett supert fôr for aktive hunder (ikke at Nalle er særlig aktiv nå om dagen) Men han liker det, og det betyr jo også mye :)

   Lundehunden er forhåpentligvis redda, men fortsatt utrydningstrua. Lundeklubben jobber meget bevisst for å sikre avlsmateriale og mangfold. Alle med friske lundehunder oppfordres til å sette dem i avl. Håper Tassen får mulighet til å gjøre en jobb for landet etterhvert ;)
   Rasen er utsatt for IL, men sykdommen kan behandles. Det er egentlig en tilstand der lymfesystemene rundt tarmene ikke fungerer som de skal.

   Håper Tassen kan bli en god ambassadør for rasen ;)

   Slett