mandag 10. februar 2014

Arbeidshelg

Arbeidshelga begynner med seinvakt på fredag. Butikken stenger kl 20, og jeg er hjemme nærmere halv ti. Men denne fredagen blei ikke helt som vanlige fredager.

Først og fremst fordi Morris kom for å hente genseren sin, den var jo ikke akkurat passe den dagen han var innom for å prøve…

IMG_7616

NÅ SATT DEN SOM ETT SKUDD!

IMG_7697

Jeg fant mønsteret på Drops, men jeg følger aldri en oppskrift slavisk. Morris fikk lange ermer og lengre rygg, det passa en liten frysepinn som ham, mye bedre. Han er forresten en Engelsk Toy Terrier, om noen skulle lure :)

DSC_0739

For det andre, hadde Bjørn vært kreativ i Snekkerboden…

Jeg hadde tidligere ymta frampå om han ikke kunne lage noe til rottene i butikken, og plutselig var det gjort! “Leikestellet” passa akkurat inn i det kjedelige buret deres, og dermed fikk de mye nytt og spennende å utforske. Kjempestas!

IMG_7701

Jeg gjorde flere forandringer i butikken den kvelden…

Tassens bur blei flytta inn på bakrommet. Han har dessverre hatt en tendens til å knurre, når det kommer hannhunder for nære buret. Det fører til at Bajas blir skikkelig forbanna på den stakkaren som kommer for å hilse. Vi har blitt sjokkerte alle sammen, for Bajas bruker å være vennlig innstilt til alle som kommer på besøk! Han er jo en vennlig sjel!

Tassen er kjempesøt og grei når det kommer fine damer og søte valper for å hilse, her er Anastasia… men jeg tror det var lurt å gjøre en forandring nå.

IMG_7543

- og Anatasia, og Molly, og alle de andre fine damene, kan fortsatt komme på besøk så ofte de vil Smilefjes som blunker

Tassen gråt litt, det er ikke til å komme fra…  Men da arbeidsdagen var nesten slutt, fikk han være med på den siste inspeksjonsrunden. Ørkenrottene er kjempesøte. De er aktive og morsomme, og elsker å ha mye å gjørre. Men de hadde kanskje ikke så mye å finne på i det kjedelige buret sitt…

IMG_7723

Lørdagen så ut til å bli en strålende dag. Sola skinte på toppene, da jeg kjørte til Gol i ni-tida om morgen. Da ønska jeg at jeg hadde fri. Jeg som var attpåtil bedt på Cowboy-fest i Telemark denne kvelden!

Men Bjørn hadde en overraskelse på lur – han hadde jammen laga noe fint til ørken-rottene også. Det første jeg gjorde da jeg kom på jobb, var å gjøre reint hos rottene – og deretter plassere inn det nye byggverket. Fy flate så artig.  Ei lita jente som sto og så på, ho hiksta og lo av de morsomme små, som utforska den nye verdenen sin. Slik skal det være!

IMG_7737

Vi kan være stolte av dyreavdelingen vår. Dyra har det reint og fint. Fuglene legger stadig egg, og alle ser ut til å trives bra.

IMG_7740

Været og OL har vel mye av skylda for at dette ikke ble tidenes travleste lørdag, men vi hadde en fin arbeidsdag. Tassen slo seg til ro på bakrommet. Jeg rakk bortom polet, og kjøpte meg ei flaske vin, og på heimvegen stakk jeg innom YX og kjøpte meg Hamburger til “middag”.  Litt skal man unne seg når man har arbeidshelg!

SØNDAG. Tre varmegrader og regn!

Jaja, det passa vel igrunn bra, for bikkjene og jeg hadde slikt å gjøre…

DSC_0740

Den som ler sist, ler best Smilefjes

DSC_0749

Ludde skulle klippe seg. Jeg oppdaga til min forferdelse at det var gått langt over tida, men han har greid seg fint, han!

IMG_7757

Han var veldig glad når det var over, såklart – og han kunne hoppe og sprette som en kaninunge igjen!

DSC_0768

 

Buster, jeg trur egentlig jeg MÅ begynne å kalle ham hans rette navn EMIL, igjen… Makan til oppfinnsom angora finns knapt. Han som skal være kvit – pen og pyntelig, han ser ustelt og møkkete ut bestandig! Jeg skjønner ikke hvordan han får det til!!!

DSC_0762

Tassen ga ham en skjennepreken, etter at jeg hadde stussa barten og “vaska” ham på ryggen. Nå får det være måte på!

Etterpå fikk han flytte inn i reint bur, så nå håper jeg han holder seg, til han skal klippe seg…

Gode, gamle Ullf skal ikke klippes på ei stund, men tenner og klør fikk en sjekk. Og han måtte jo få litt kos, han er en skikkelig kosegutt, han.

DSC_0763

Det tok sin tid i kaninfjøset idag.  Nalle venta tålmodig innendørs mens jeg klippte kanin, men Tassen fikk være med meg hele tida. Litt urettferdig, men.

Nalle tilgir meg alltid, han. Og ikke blir han sjalu heller. Han blir bare glad når han får være sammen med oss igjen, og han var fornøyd selv om søndagsturen bare blei en liten kveldstur på to-tre km… i regn og i sørpe…

Kiki sitter ganske ensom inne i buret sitt - men ho har nok sett på OL sammen med Bjørn idag Smilefjes som blunker

IMG_7753

Ho har fått tilbake fjørveksten på hodet sitt, og begynner egentlig å bli ganske søt! Men vi har fortsatt ikke hørt ett eneste pip fra henne.

Dagen blei fort kveld. Det blei ikke middag før klokka var åtte. Slik er det vel hos fint-folk…  Men det blei ingen tid til en blund på sofaen da…

 

IMG_7663

Noe har jeg gjort ikveld likevel. Jeg har ominnreda akvariet!

Det vokser og gror, så jeg ser jo nesten ikke noe til fiskene! Vannet er litt grått enda, men jeg tror jeg blei fornøyd. Fiskene ser iallefall ut til å like seg i sin nye verden…

IMG_7779

En pleco. en ancistrus, 3 kyssegurami, 2(?) praktbotia, 3 diamant-tetra, 7-8 kobbertetra, 3 kongotetra, 2 corydoras, 2 sølvhai,  det er hva jeg har her, tror jeg… kjøpe meg noen nye imorgen, kanskje??

HA EI FIN UKE!

3 kommentarer:

 1. Kjempefine "leikestativ" Bjørn har laga!! :) Og akvariet såg veldig fint ut no. Eg trur eg må kjøpe meg akvarium igjen - hadde jo før! Og det er vel litt obligatorisk å ha slikt i heimen når ein er "fiskedoktor" som meg?? :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig må du ha akvarium! Det er innmari koselig å drive med, bare du holder deg til vanlig akvariefisk. Ikke torsk og sei og sånn ;)

   Slett
  2. hehehe, ja du sei noko der :) Nei, eg kjem nok til å gå for dvergkulefisk! Då vert det KUN det, sidan dei er såpass spesielle at dei ikkje går så godt overeins med anna fisk. Difor blir det også eit lite akvarium, for eg gidd ikkje kjøpe eit kjempestort og så berre ha eit par-tre fiskar inni der :p hehe..

   Slett