fredag 7. februar 2014

Mens vi venter på sola.

 

Dagen har blitt over to timer lengre siden vintersolverv.

Sola titta såvidt fram den 24. januar, men det føles som om det er en evighet siden!

DSC_0675

Den siste uka har det vel ikke skjedd stort her. Vi har gått små skiturer etter vegen. Ellers har det blitt noen små lufteturer på Gol etter arbeidstid. En kveld gikk vi sammen med Molly, og det er ekstra koselig med dameselskap.

Tassen var nok litt fornærma fordi vi ikke reiste på lundehundtreff i Son. Men det er fryktelig langt til Son, og på en søndag i den fæle søndagstrafikken… Nei, vi får klokelig vente til sommeren med å legge ut på slike langturer.

Her er det som dere ser, fortsatt skikkelig vinter Smilefjes

DSC_0703

Bjørn fjerna noe av snøen på taket, før mildværet kom. Det har kommet 195 cm nedbør siden nyttår, men heldigvis har det synki sammen litt!

DSC_0698

Gutta er stadig på musejakt.

DSC_0682

Nalle tar seg gladelig av “grisejobben” – han dreper musa raskt og effektiv!

DSC_0687

Så begynner Tassen å leite etter verdens lureste hvilested, og det er ikke bare lett når det er så innmari høge brøytekanter!

I dag fikk Tassen marke-kur, sånn for sikkerhets skyld Smilefjes som blunker

DSC_0731

Nalle, den uskyldsrene muse-jeger’n

DSC_0659

 

I går hadde jeg fri. Bikkjene fikk seg en liten lufterunde, for de blei plassert baki bilen. Så kjørte vi ned til Flå og henta mamma, før vi kjørte oppover til Gol. Og jammen greide vi å kjøpe en ny, stor og fin tv. Mamma som trudde det var helt umulig oppgave for oss to… Men det gikk jo hele dagen og vel så det, da.

Det lå an til å bli en fryktelig kjedelig dag for Nalle og Tassen, men etter en times kveldstur i Flå, følte jeg faktisk at jeg ble tilgitt.

IMG_7643

Det er Morsdag på søndag. Jeg tror mamma fikk dette maleriet i den anledning for noen år siden. Det er malt etter ett gammelt svart/kvitt fotografi, som noen byfolk tok av henne en gang for riktig lenge siden.

IMG_7648

Det begynner å bli lenge siden jeg malte bilder, men jeg har mer enn nok å henge fingrene i likevel. Her er siste ukes produksjon; en genser til Morris (– som han skal få i morgen, og jeg er så spent på om den passer), ett hekla skjerf og fingerlauser i angora.

bilde 1

GOD HELG!

4 kommentarer:

 1. Herlighet så mykje snø de har, eg orkar ikkje å sjå på!! Blir berre steike misunnelig her eg sitt!!!!

  Så flink du er til å male - stilig bilde!!! :) og så produktiv med denne spinninga og strikkinga, blir heilt imponert :) kjempefin hundegensar!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje vi skulle ta ett arbeidsbytte, Kristina? Du syr ett strikkepinne-etui til meg, og jeg spinner Heino-garn til deg? Det hadde vært moro :)

   Slett
 2. Så koselig med såmye snø! Jeg er ikke så avhengig av sola, men snø syns jeg fryktelig koselig! Frost blir ekstra morsom å gå tur med, det er ikke en brøytekant som får være i fred, det skal klatres på alle som en!

  Og så fine strikkeprosjekter, vil du fortsatt ha ulla til Frost?

  Ha en god helg!
  Stine

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje jeg har D vitamin-mangel... Tran er uaktuelt, jeg vil ha SOL!
   Tar gjerne ulla til Frost også, jeg!

   Slett