fredag 31. januar 2014

En liten skitur med gnagsår, elglos og sang

Jeg hadde fri på onsdag. Til mitt store hell, hadde av en eller annen grunn, Statsnett vært på scootertur i Bergheimkroken, og dermed var det mulig å gå på ski litt utafor allfarvei. Jeg kledde meg som seg hør og bør med ullundertøy og andre fornuftige plagg, tilogmed gamasjer tok jeg på - og til sist min gamle skistøvler. Disse gamle skistøvlene har stått ubrukt i noen år, fordi jeg av en eller annen grunn ikke var helt fornøyde med dem da jeg fikk dem.Men nå viste det seg, at de passa bedre på foten, enn mine enda gamlere og meget velbrukte skistøvler…

Nalle blei festa med kjørestikk i Nonstop magebeltet (som jeg er veldig fornøyd med!) , og Tassen fikk ganske snart springe fritt omkring.

IMG_7554

HVOR ER  TASSEN??

IMG_7556

Han hadde sin største moro med å følge de djupeste elgspora han fant. Det var fullt av liggeplasser etter dyr på de fineste utsiktpunktene. Belønningen var super, rikelige mengder med elgebæsj-sprall.

P1010313

Nalle egner seg dårlig som trekkhund, og jeg skjønte vel hvor det bar, da han brått blei veldig ivrig og dro avsted med meg på slep.

Gode råd var dyre, og jeg visste ikke annen råd enn å synge… Høgt og skingrende.

Om sangen redda Tassens liv, det vites ikke – for da han oppdaga to elger i fullt sprang – satte den vesle lundehunden - til min store forskrekkelse (og overraskelse) etter de to STORE dyra!!!

P1010315

Nede i svingen ved Dekkan, stakk elgene rett opp skråningen, med Tassen etter. Nalle bjeffa som en gal elghund.

Eller ga han Tassen streng beskjed om å snu???

P1010317

Tassen kom tilbake han, like heil og like fin. Han var kjempestolt, og veldig ivrig på å vise oss hvor han jagde elgene…

IMG_7561

Jeg var bare sjeleglad for at han ikke hadde blitt tråkka på i den bratte lia…

IMG_7563

- så jeg skrøyt ganske uhemma og da jeg satte på ham båndet…

P1010319Så “kjørte” vi heimatt.

De er jo egentlig ganske flinke! Tassen vil bite litt i skituppene, og gnage litt på skistaver, men det går fort over bare jeg overser det

Smilefjes som blunker

 

 

Lundelappspannet på heimveg

 

Her er jeg med lundelapp-spannet mitt.

P1010324

Glad og fornøyd for at vi alle kom “heilskinna” tilbakeSmilefjes

– gnagsår på hælen og såre tær er såvisst ingenting å bry seg om! Skistøvlene skal gåes inn, basta bom,  for skitur kan være spennende saker!

5 kommentarer:

 1. Skal ikke kimse av småhunder, tøffe saker ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den vesle Tassen overraska, gitt! Jeg hadde nok trudd han blei redd de store dyra, men nysgjerrigheten var visst større enn forstanden :)

   Slett
 2. Syns du har veldig flinke trekkhunder jeg :)
  Alltid spennende å treffe på elg. Jeg slutter aldri å fasineres av elegansen til de store dyra. Tassen har nok vett til å passe seg, - håper jeg.
  Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tove! De er flinke så lenge vi oppholder her i ødemarken. Men det spørs hvordan det vil gå i trikkeskinnene på fjellet ...

   Slett
 3. For eit bra hundespann du har!! Hihi, måtte flire av Tassen som vil ha tak i skituppane dine i starten av filmen der :) ....bra at alt gjekk fint med Tøffe Tassen og elgtreffet!

  SvarSlett