mandag 17. februar 2014

To våryre karer og noen rokke-damer

Vi er over midtveis i februar. Dagen er 3.5 time lengre enn ved vintersolverv – og denne uka så vi endelig sol på blå himmel!

P1010356

Vi gikk opp til Utsikten på onsdag, og vi storkoste oss! Skulle hatt med kvikk-lunsj og appelsin, det var reineste påskestemningen oppi lia. Nalle ville nesten ikke heimatt…

P1010364

På torsdag var ikke været fullt så fint, men vi henta Vicky og tok henne med på tur.

IMG_7853

Ho får være Dronning som seg hør og bør - så ho liker å gå tur med Nalle og Tassen Smilefjes

IMG_7849

 

Denne helga har jeg vært på kurs. Uten Nalle og Tassen!

Når sant skal sies, så var Tassen med, men han måtte ligge inne i buret sitt mens rokkene surra i det gamle tinghuset på Gol….

IMG_7872

Tre damer fra Hol, ei fra Førde (!), og jeg og ei til fra Bromma - møtte opp på spinnekurs hos Elisabeth Riiber fra Spinnestua i Drammen. Noen av oss hadde spinni litt fra før, mens andre hadde knapt tatt i en rokk.

IMG_7875

Vi hadde mer enn nok ull å ta av, og vi fikk prøve forskjellige typer ull, forskjellige teknikker, forskjellige rokker og kardemetoder.

IMG_7868

Rokkene sto knapt stille ett sekund, men vi måtte ta oss tid til litt mat. Jeg med min gamle rokke-modell, åt brødskive med brunost, som vanlig,  mens de andre med moderne rokker – de åt sushi og slikt

IMG_7865

Jeg vil ha ny rokk jeg å. Jeg skal ihvertfall ha kardemaskin! Den var genial, og den er allerede bestilt… For jeg vil spinne mye mere!!!

IMG_7887

Kurset varte fra 10 – 16 både lørdag og søndag, og alle fikk god veiledning og hjelp av Elisabeth. Kurset anbefales alle som elsker duften av feit og fin ull, og som ønsker og skape sine egne produkter. Gjennom ulike spinneteknikker og valg av fibre, blir man i stand til å lage sitt eget unike håndspunnede garn.

IMG_7889

ps. Jeg tror jeg har glemt kameraet mitt på Gol. Det som inneholdt de beste bildene fra helga, selvfølgelig….

LEV VEL

6 kommentarer:

 1. Det er nå dei gamle store rokkane som er desidert finast då! ...men det er nok sikkert litt praktisk med desse litt mindre og nymotens rokkane kanskje...? Uansett var dette veldig kjekt å lese om! Det er artig å vera med på kurs! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, rokken min er fin. Men det var moro å prøve de moderne - de var mye enklere å få til å lystre. Og så enkle å ta under armen, da gitt!

   Slett
  2. hehehe, ja det var den der storleiken då! Ser jo at ein sånn liten rokk hadde til og med eg hatt plass til! :)

   Slett
 2. Fantastisk spennende - flott hobby, Nøve! Jeg samler opp hundeulla, jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ta en titt på Spinnestua! Spinning blir mer og mer populært. Elisabeth holder stadig kurs for nye damer, og jeg tror alle som kommer til henne, lærer å spinne og blir inspirerte til å utforske alle mulighetene som denne hobbyen kan gi :) Hvis du ikke vil spinne sjøl, så skal det nok bli ei råd likevel ;)

   Slett
 3. Så morsomt med kurs, tenkte du lærte mye gøy! Syns det er så koselig med tradisjonelle håndarbeider.

  Og så så det jo ut som dere fortsatt har vakkert vinterlandskap , her er det blitt grått. Foretrekker skikkelig vinter!

  Ha en fin uke videre.

  SvarSlett