søndag 24. november 2019

Ei uke i sus og dus

Det er nesten umulig å samle alle tre på ett bilde! 
Åhhh - TØLLE BØLLE!!!

Det var så innmari fint vær på onsdag, og nå til dags kommer vi oss jo opp og ut om morran før sola går ned igjen.En skikkelig fin vinterdag, men ganske mange kuldegrader og nesten 40 cm snø.
Da blir det store snøhauger!


 Det vart mange små turer ute den dagen


Men slike småtasser må inn på lading rett som det er


Så søt med valpe-vipp-ørene sine 😍Kloklipp tok vi også på onsdag, men det fikk ikke Tole med seg...
ÅHHH, han er til å spise opp!Han bare sov, mens jeg klipte klør og beundra de nusselige labbene.
Verdens søteste frampote
Verdens søteste bakpote
Han har seks klør på hver labb, slik som lundehunder skal ha.Han er temmelig bevegelig i alle ledd også

Jeg har ikke sett Tassen ligge med bakbeina i froskestilling, men jeg kjenner flere lapphunder som gjør det.For en trøtt gjeng...Dagene går lett i surr, når en tar alt som det kommer.
- og Bjørn holdt seg heime i nesten ei hel uke, slå den!Denne uka har gått med til leik og moro.Vi har blitt godt kjent med hverandre, og Tole er trygg og god.Han er jo heldig som har fått sin egen store, go'e kosebamse, da!
Nalle er utrolig tålmodig.
Jeg tillater ikke at Tole herjer og biter ham, men sånn rolig leik har de godt av begge to.Jeg har begynt å gå ut uten Tole, han må jo venne seg til å være uten meg. Jeg veit ikke enda helt hvordan vi skal gjøre det når jeg er på jobb, men vi har enda ei god uke på oss til å finne ut av akkurat det.
Han piper og maser litt med det samme jeg har gått ut, men blir fort stille. Og jeg har ikke vært sååå lenge borte, bare 10 min kanskje)
Idag lå han og sov oppå halen til Nalle, da jeg kom inn igjen 😍Å kjøre bil er ikke'no kult.Vi kjører bittelitt både seint og tidlig, men da hyler han inni reiseburet sitt - enda han legger seg frivillig inni der når det står i stua.. Vi får nøye oss med småturer, for det er ikke noen vits å stresse med dette heller - jeg vil gjerne at han skal lære å like det. Da kan jeg ikke ta sjansen på at han blir bilsjuk.
Det kan hende jeg prøver å kjøre en tur med Nalle og Tole i samme bur, men da kan han ikke hyle. Nalle hører dårlig, men det får da være måte på 😅
 De har bare "test-sitti" der inne foreløpig, og det gikk bra.Vi benytter oss av apostlenes hester,
og vi har ikke behov for å ut i verden i detta været.Vi gikk like ned til Gerda i går, og det var spennende nok for Tole 😊Og så er vi ute og går i all slags vær, om det regner eller snør
- om det er mørkt eller lyst!Stripa har våga seg opp på kjøkkenbordet igjen 👍Hønene holder seg egentlig mest innadørs nå om dagen!
De er ikke så glad i snø, og det meste av hønsegården er dekka av våt snø.
Her er "kyllingene".
Det er en hanekylling, dessverre - men han holder seg sammen med søster og mor enda, og utfordrer neppe Fjerten før til våren. Søstera har fått akkurat så fin fjørtopp som jeg drømte om, så ho har ihvertfall livets rett.Tole har selvfølgelig hilst på kaninene også, men jeg holder ham unna dem. Han spiser alt han kommer over, spesielt sånt som han finner, kaninbæsj og sånn.Så sover vi, som sagt..


Og så går vi tur igjen.


Idag tok vi nesten toget 😝
Vi har trent mer på SITT, og han har blitt ganske flink.
Alle valper kan jo sitte, de har bare ikke navn på det 😆Jeg har lagt til bloggen til Birk på sida her. Birk er en cockervalp som er to måneder eldre enn Tole, og han er veldig flink til å trene.
Det er jo masse disse små skal lære mens de er små, for å si det sånn -
og siden jeg har glemt det meste jeg har lært tidligere, skal jeg følge med der.Å herregud som jeg koser meg om dagen!

MED VERDENS SØTESTE...


💓TOLE💓Jeg har nesten strikka ferdig en villmarks-genser mens bikkjene har kvilt denne uka.
- men nå må jeg visst sortere bilder på mobilen, har passert 7800 - igjen!
Nå er jeg noenlunde ajour med å putte inn bilder her, ihvertfall.GOD SØNDAG !

6 kommentarer:

 1. Så mange herlige bilder :) Og så mye snø! Her er det ikke en eneste snøflekk igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, jeg flyr omkring med kamera nesten hele tida...
   Vi har snø :) det blir lyst og trivelig, sjøl om skodda ligger lavt

   Slett
 2. Må si som Tove, så mye snø! Her er det ikke antydning til snø i det hele tatt, det lille som kom for en stund siden ble liggende et døgn eller to i byen, men ikke her hjemme.
  Altså, den frampoten til Tole, har du sett noe så nydelig! En perfekt sirkel! Hvis han hadde vært min hund, hadde det der blitt til en tatovering umiddelbart <3
  Godt å se at alt går bra hos dere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan nesten se ut som om poten er tatovert :)
   Her går det bedre og bedre, nesten så bra at jeg er redd det snur når som helst!

   Slett
 3. Så herlig å lese om det fine hundelivet med unge og gamle hunder.

  SvarSlett
  Svar
  1. En liten utfordring det der, med unge og gamle hunder. Kanskje en fordel med hannhunder, de er ikke fullt så "oppdragende" som tisper?? Gamle Nalle er veldig fornøyd med de korte rusleturene vi foretar oss nå om dagen. Tassen får gjerne en tur med meg aleine, og det setter han stor pris på, mammadalt som han er ;-)

   Slett