torsdag 8. oktober 2020

Høst

Jeg hadde noen fridager å komme meg på, etter Vassfar-turen vår. Det begynner å bli lenge siden nå, men det har vel heller ikke vært fint vær siden tirsdag den 22.september..?Tanken var ihvertfall å benytte anledningen til en fjelltur, og å nyte siste rest av "motbakke-kondis" og høstfarger.Jeg kjørte inn til Buvassli og tok stien oppover langs Trulseåne.Det var dessverre lite vann i elva, men høstfargene var på topp.


Oppe på Hallingnatten blåste en iskald vind, så det var ikke koselig å oppholde seg der lengre enn nødvendig.Vi møtte en rypejeger, og vi såg snurten av en annen.
Tølle lurte fælt da det plutselig smalt rundt ørene våre, men han tok det med fatning.Vi slo oss ned på en lun plass ved Nordre Rantetjern og tok ei matpause.
Lundefugl jakt hadde vært saker, men vi så ikke fugl.Vi støkte riktignok opp tre ryper da vi nærma oss Buvatn, og de flakser sikkert vettskremt omkring enda.


Jeg hadde hatt ett håp om å treffe på rein, men de holder seg vel langt unna folk, de også nå.Det blei en fin tur. Antagelig den siste fjellturen før snøen legger seg.Jeg jobba resten av uka, og det var like greit. Det regna jevnt og trutt.


Tirsdagen etter dro jeg på hytta. 


Tirsdag 29. september så det sånn ut på Orrebu. 
Bjørn har malt hyttetaket svart og satt på pipebeslag. Uthusa og fuglehuset har fått samme farger, og alt begynner å se ferdig ut.
Men nå har han begynt på enda noe nytt, og jeg vet ikke når jeg får anledning til å se det med egne øyne.  
Det blir sikkert bra likevel 😅Det var mye vatn i myrene, og småbekker hadde blitt til små elver.Det var ikke mulig å gå tur i terrenget. Da måtte jeg gått i gummistøvler og det orker jeg ikke.Men det går mange små vegstumper ut ifra Vassfarvegen, og det kan være fint å gjøre seg kjent på dem også.En kan komme til Vangen fra mange kanter. Vangen er ett stort vann med mange bukter og odder og uutforska øyer!Kanskje vi kan ta en oppdagelsesferd i båt neste sommer...Vi venta storfint besøk på onsdag.


Tilslutt kom fantefølget fra Bøgaset!Det var noen skikkelige tøffinger som trossa regn og yr.
Pga den hersens coronaen vågde vi ikke å oppholde oss innomhus, men vi fyra opp i bålpanna og grilla pølser.

foto; Mona ;-)

Ungene leika i bekken.Og de firbeinte sprang att og fram på den våte myra."tante" Tuuli og Tølle fant tonen, akkurat som sist.Vakre Tuuli på14,5 år - Nalles søster.
Ho holder seg utrolig godt, selv om hørselen har svikta.Tilslutt vart det bålvafler til to og firbeinte.
Jeg hadde juksa litt og kjøpt sånn ferdigmix, men vaflene ble kjempegode, de!Da alle var mette og godt forsynte, begynte det å regne skikkelig.
Utrolig god timing, tross alt!
Tølle hjalp til med å rydde opp da alle hadde reist, og etterpå var det godt å komme seg inn. 


Jeg skulle ikke på jobb før klokka 15 dagen etter, så vi blei likesågodt enige om å ta ei natt til på Orrebu!


Heldige meg 😊Forrige fredag stakk vi innom og besøkte mommo igjen!
 Tølle og Tassen er like glade for å se henne, som ho er for å se dem.Vi koste oss med kaffe og kake, mens vi prata om løst og fast.
Det har blitt ganske så hjemmekoselig på rommet hennes.Etter en times tid, måtte vi gå tilbake til bilen som sto parkert ved Kjøpesenteret.
Det er super trening for "Gutta fra Ødemarken" å bevege seg i fredagstrafikken.Den eftan var vi kjempeheldige og møtte på andre som var ute i samme ærend, så vi slo oss sammen og gikk en liten tur.
Skal hilse os si det var to slitne gutter her til kvelds, som var glad det endelig var helg!Jeg jobba lørdag og søndag, mens gutta tok det med ro i regnværet.
Det var en vanvittig trafikk i forbindelse med høstferiens slutt, og det var nærmest stillestående kø mellom Bergheim og Flå da jeg kjørte på jobb. Natt til mandag regna det så voldsomt at Finnesetbekken gikk fullstendig løpsk!Mandag titta sola fram igjen!Høstfargene har nådd Bergheim også.
Rettelse :) disse bildene er fra mandag 28....

4 kommentarer:

 1. Det har vært mye regn- og gråvær i det siste, men jammen har du fått inn noen turer og opplevelser likevel :)
  Blir det tilbygg på Orrebu likevel? Bjørn ble vel redd for å være arbeidsledig :D

  SvarSlett
  Svar
  1. De maser heldigvis ikke akkurat om å ut på tur i regnvær, gutta mine 😅
   Jeg har fri idag, før jobbehelg mm. Spørs om jeg ikke må ta en liten tur til Orrebu på inspeksjon nå..?

   Slett
 2. For noen fantastiske farger du fanget i fjellet! Sånt har vi ikke her på landet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Fjellet er ubeskrivelig fint om høsten hvis været har vært ideelt. Dvs kuldegrader og ikke for mye nedbør. Man er heldig som får oppleve det!

   Slett